Seaquest Safari Visayas Compleet Afbeelding Seaquest Safari Visayas Compleet
Seaquest Safari Visayas Compleet
Bestemming: Eilandhoppen - Duiken Filipijnen Eilandhoppen

Seaquest Safari Visayas Compleet


plane hotel dive

Onvergetelijke rondreis naar het prachtige Malapascua, Moalboal, Apo Island, Siquijor en Panglao, Bohol. Ontdek meerdere eilanden van de mooie Filipijnen in een speciaal -voor Duikreizen samengestelde- rondreis! Complete rondreis inclusief vluchten, verblijf, transfers en duiken.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



16-daagse pakketreis inclusief:

  • retourvluchten Amsterdam - Cebu
  • 4 nachten verblijf in Legend Resort, Malapascua o.b.v. Logies & Ontbijt
  • 2 nachten verblijf in Sumisid Lodge, Moalboal o.b.v. Volpension
  • 4 nachten SeaQuest Safari Apo Island & Siquijor o.b.v. Volpension
  • 3 nachten verblijf in Oasis Resort, Bohol o.b.v. Logies & Ontbijt
  • totaal 25 duiken rond Malapascua, Moalboal, Apo Island, Siquijor en Bohol (13 tijdens de safari)
  • alle transfers en ferries gedurende het programma
  • GRATIS Choco Tour; dagexcursie naar de Chocolate Mountains inclusief transfers, entreegelden en lunch in een drijvend restaurant

Eilandhoppen in de Filippijnen

Deze rondreis neemt u mee naar de beste duiklocaties van de Visayas, de middelste van de drie eilandengroepen van de Filippijnen. Tijdens deze reis maakt u prachtige duiken rond Malapascua, Moalboal, Apo Island, Siquijor en Bohol.

De gehele rondreis wordt verzorgd door onze partner SeaQuest Dive Center, een van de langst opererende duikcentra in de Visayas. Sinds 1981 heeft deze duikschool ervaring opgedaan in de regio en is ondertussen uitgegroeid tot een zeer professionele organisatie met vestigingen in Moalboal, Malapascua en Bohol. U kunt hier bovendien een zeer vriendelijke en persoonlijke behandeling verwachten. Een ware aanrader dus!

Het reisprogramma

Malapascua

Na een lange vlucht via Hongkong of Singapore komt u aan op de luchthaven van Cebu. Van hieruit wordt u per transferbusje en boot naar het exotische eilandje Malapascua, gelegen uit de kust van de noordelijkste punt van Cebu, gebracht. In dit kleine paradijsje van ca. 2,5 km lang en 1 km breed heeft u alle gelegenheid om bij te komen van de reis. Op dit eiland zijn namelijk geen autos of wegen te vinden: alleen wit zand, palmbomen en prachtige koraalriffen waar u eindeloos op kunt duiken en snorkelen..

U verblijft op Malapascua gedurende 4 nachten in een Airco Deluxe kamer in het Malapascua Legend Resort, direct op Bounty Beach, het hoofdstrand van het eiland. Tussen of na de duiken loopt u over het zandpaadje tussen de palmbomen gemakkelijk naar de dichtbijgelegen barretjes en restaurantjes. U verblijft in het resort o.b.v. Logies en Ontbijt.

Heeft u zin om te duikenDat komt goed uit! Het PADI 5* duikcentrum van SeaQuest ligt op enkele meters lopen. Het prachtige huisrif, een winkel met Cressi uitrusting, gloednieuwe cilinders (12+15l., DIN + INT), een tradiotionele bangka, een 75pk speedboat en een zeer professioneel team staan klaar om u een onvergetelijke tijd te bezorgen. Voshaaien in de morgen, mantas in de middag, een onlangs ontdekt Hammerhead point, wrakduiken en vooral veel macro-wezentjes; Malapascua is ook onderwater een echt paradijs.

Bij de reis is een pakket van 12 duiken inbegrepen die u kunt gebruiken in Malapascua, Moalboal en Bohol. Ter plaatse kunt u uiteraard meer duiken bijreserveren.

Moalboal

Op dag 6 (zaterdag) wordt u per boot en auto naar Moalboal gebracht, op het eiland Cebu. U verblijft hier twee nachten op basis van Volpension in de Sumisid Lodge. De lodge ligt direct aan het strand en vlak naast het duikcentrum van SeaQuest. Aan de andere kant van het water ziet u het eiland Negros liggen.

De lodge is vrijwel geheel gebouwd van natuurlijke materialen, zoals bamboe en hout. Het interieur is gedecoreerd met oog voor detail, wat de lodge haar unieke uitstraling en sfeer geeft. Het beschikt over een lounge, eetruimte en een grote veranda dat direct toegang biedt naar het strand. Gratis WiFi internet is beschikbaar in de hele lodge.

Na het ontbijt loopt u simpelweg naar het duikcentrum voor de ochtendduik. Na de lunch in de lodge kunt u een middagduik maken. Het huisrif met drop-off ligt direct voor het duikcentrum en is ook erg geschikt om te zwemmen en snorkelen. Maar er is natuurlijk meer. Pescador Island met haar eindeloze drop-offs, grotten en overhangende rotsen is een klassieker. Verder ligt er een vliegtuigwrak in de buurt en ook het Sunkel Island is de moeite waard. Vergeet hier niet een nachtduik op het huisrif te maken!

SeaQuest Dive Safari

Dag 8 (maandag)- na uw verblijf in Sumisid Lodge gaat u aan boord van de ruime banca, een traditionele boot met uitleggers. De boot dient als vervoermiddel tussen de eilanden die u gaat bezoeken maar ook als duikboot.

Apo Island

Als eerste zal de koers gezet worden op het beroemde Apo Island. De tocht duurt ongeveer 4 tot 5 uur. Apo Island is bekend om haar prachtige koraaltuinen en rijke onderwaterleven. Bij sommige duikstekken zult u misschien te maken krijgen met wat stroming, wat de duiken extra spannend maakt.

Op het eiland verblijft u twee nachten in het Apo Island Beach Resort, een klein resort op een prachtige locatie op een afgelegen strand. Vanaf uw kamer en balkon kunt u genieten van prachtige zonsondergangen en in slaap vallen met het geluid van de golven. De faciliteiten op dit kleine eiland zijn zeer eenvoudig. Omdat er geen stromend water is worden dagelijks grote vaten zoetwater van het vasteland aangevoerd. Een douche nemen gaat op de ouderwetse manier, met een emmer in de hand gooit u het water over uzelf heen. Electriciteit is afkomstig van de genererator, die alleen savonds aanstaat. Dagelijks wordt ook eten en drinken aangevoerd van het vasteland en u verblijft hier op basis van volpension. Op Apo Island zult u absoluut het gevoel ervaren even helemaal weg te zijn van de bewoonde wereld en genieten van de prachtige natuur, zowel boven als onder water.

Na het avontuurlijke verblijf op Apo Island gaat de reis verder naar Siquior, een eiland omgeven door mythes en legendes. De reis met de banca duurt ongeveer anderhalf uur en ook hier zult u twee nachten verblijven. Vele mysteriueze verhalen doen zich de ronde over Siquior. De Spanjaarden noemden het eiland met het vreemde licht, wat waarschijnlijk te maken heeft met de onvergetelijke zonsondergangen. De zon gaat onder over het eiland Negros, wat soms voor spectaculaire en unieke lichtbeelden zorgt.

Siquior

Op Siquior verblijft u twee nachten in het Coco Grove Resort (volpension). Na de eenvoudige voorzieningen op Apo Island kunt u hier bijkomen en genieten van de comfort die dit resort te bieden heeft. Het Coco Grove Resort beschikt o.a. over twee zwembaden, een massage-spa en spelletjesruimte. U kunt hier naar hartelust douchen en electriciteit is gewoon altijd beschikbaar in dit prima resort.

Het duiken is ook hier weer erg mooi, u zult hier dingen tegenkomen die u nergens anders tijdens de safari zult zien, zoals de bladneus murene (Eng.: blue ribbon eel). De nachtduik kunt u hier ook niet overslaan, deze zijn op Siquior spectail met naaktslakken, mandarijnvis en Spaanse danseressen (Eng.: Spanish dancer).

Bohol

Dag 12 (vrijdag) - na twee dagen gedoken te hebben rond Siquior vaart u in ongeveer 4 uur naar Alona Beach, Panglao Island. Dit is de thuishaven van de boot, kapitein en bemanning. U verblijft hier nog drie nachten op basis van logies & ontbijt in het Oasis Resort, waar u zich als thuis zult voelen. Het resort beschikt over 20 kamers, een zwembad, restaurant en lounge.

U kunt hier bijkomen en nagenieten van de safari, niets moet, er is geen strak programma en wanneer u wilt duiken ligt SeaQuest Bohol vlak voor de deur. U bekijkt de planning van de duiken en wanneer u zin heeft schrijft u zich in. In ieder geval mag u Balicasag Island niet missen met haar scholen barracuda en jacks. Tijdens uw verblijf maakt u 1 dagexcursie naar de Chocolate Mountains.

niet-duikers

Deze reis is ook geschikt voor niet-duikers. Uiteraard geldt hiervoor een korting op de reissom. Informeer bij onze reserveringsafdeling naar de mogelijkheden.

marine sanctuary fee

Elke duiker dient ter plaatse een bedrag van ca. 100 PHP (2 euro) per dag te voldoen voor de bescherming van het onderwaterleven. Indien u gebruik maakt van een camera zal dit bedrag iets hoger zijn.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Seaquest Safari Visayas Compleet 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203