Fly Drive Corsica Compleet vanaf Rotterdam Afbeelding Fly Drive Corsica Compleet vanaf Rotterdam
Fly Drive Corsica Compleet vanaf Rotterdam ***
Bestemming: Rondreizen Frankrijk - Fly Drive Corsica

Fly Drive Corsica Compleet vanaf Rotterdam

***

plane hotel car


15 Dagen

Deze prachtige individuele 15-daagse Fly Drive rondreis naar Corsica leidt u langs de prachtige kustlijnen met idyllische baaien, mooie stranden en charmante badplaatsen. Maar ook het ruige binnenland, met indrukwekkende bergtoppen, prachtige valleien en dorpjes, waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Ontdek Île de Beauté, oftewel het wonderschone Corsica, met deze onvergetelijke Fly Drive vakantie Corsica Compleet. Gedurende deze rondreis verblijft u in de omgeving van Bastia, Porto- Vecchio, Sartène, Propriano, Ajaccio, Porto, Calvi en het groene hart Corte.

Rondreis o.b.v. Logies

Rondreis o.b.v. Logies



Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. Uw verblijfsplaatsen staan vast, maar u kunt uw route tussen de plaatsen onderling en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen. U verblijft in accommodaties in of nabij de genoemde plaatsen, zodat u een goede uitvalsbasis heeft om het prachtige Corsica te verkennen.

Dag 1 en 2: Aankomst Bastia, Bastia - Cap Corse 

Na aankomst op de luchthaven van Bastia neemt u de huurauto in ontvangst en kan uw bijzondere rondreis op Corsica beginnen. U rijdt naar uw comfortabele hotel nabij Bastia, waar u de eerste twee nachten zult verblijven. Bastia is een havenstad met een oud centrum, gezellige terrasjes en goede restaurants. 
Vanuit Bastia kunt u het noordelijke schiereiland van Corsica en Cap Corse verder verkennen. Het is zeer de moeite waard om naar het uiterste noordelijke puntje te rijden en te genieten van het waanzinnige uitzicht.

Overnachting in de omgeving van Bastia.

Dag 3 en 4: Bastia - regio Corte (70km)

Vanuit Bastia gaat u naar het geografische hart van Corsica, de schitterende regio Corte. In de 18e eeuw was deze stad de hoofdstad van het eiland. De stad kenmerkt zich door haar vestiging van de citadel en haar mooie huizen. Ook is Corte de enige universiteitsstad op het eiland.
Vanuit Bastia gaat u naar het geografische hart van Corsica, de schitterende regio Corte. In de 18e eeuw was deze stad de hoofdstad van het eiland. De stad kenmerkt zich door haar vestiging van de citadel en haar mooie huizen. Ook is Corte de enige universiteitsstad op het eiland.
Vandaag kunt u heerlijk ontspannen en genieten van de natuurlijke schoonheid van deze regio. In deze groene omgeving kunt u prachtige wandelingen maken in de bergen en even helemaal tot rust komen. 

Overnachting in de omgeving van Corte.

Dag 5 en 6: Regio Corte - Porto Vecchio/Bonifacio (125km)

Vandaag rijdt u verder naar het zuiden richting het zuiden van het eiland, waar u o.a. de plaatsen Porto Vecchio en Bonifacio bezoekt. 
Vanuit uw hotel in Porto Vecchio mag een bezoek aan het karakteristieke Bonifacio niet ontbreken. Bonifacio staat bekend om de gezellige haven. Een aanrader is een boottochtje langs de bekende kliffen! Loop vanaf de jachthaven via een korte klim naar de citadel voor een schitterend uitzicht om nooit meer te vergeten.

Overnachting in of in de omgeving van Porto Vecchio

Dag 7 en 8: Porto Vecchio - Sartène - Propriano ca. 72km

Breng een bezoek aan Sartène, volgens velen het meest Corsicaanse stadje van het eiland, waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Hooggelegen op een rots ziet u het stadje al liggen. Maak even een stop en dwaal door de charmante straatjes. Blijft u hier wat langer, geniet dan zeker een glas wijn op een terrasje. De wijngaarden van de streek zijn namelijk heel bekend.
U kunt deze dagen heerlijk ontspannen of juist het zuidelijke deel van Corsica verder verkennen.
De nabijgelegen havenstad Propriano, gelegen tussen de groene heuvels en aan de baai van Valinco. Propriano heeft mooie stranden, fijne restaurants en een gezellige jachthaven.

Overnachting in of in de omgeving van Sartène of Propriano

Dag 9 en 10: Sartène/Propriano - Ajaccio (ca.80km) 

Vandaag rijdt u naar de hoofdstad van Corsica, Ajaccio, de grootste stad van dit Franse eiland. In de stad zijn vele monumenten en musea die u aan Napoléon doen herinneren. Dat is ook niet zo gek, Napoléon is in Ajaccio geboren. Laat de kans niet voorbij gaan om veel over hem te weten te komen, want bijna alles staat hier in het teken van deze beroemde Corsicaanse keizer.
Ajaccio ligt aan de westkust van Corsica en wordt omgeven door heuvels vol citrus- en olijvenbomen. In Ajaccio zijn tal van interessante bezienswaardigheden te vinden, zoals de citadel, Maison Bonaparte, Chapelle Impériale en Palais Fesch. Ook een bezoek aan Place Foch, het hart van Ajaccio, mag u niet overslaan. 

Overnachting in of in de omgeving van Ajaccio.

Dag 11-12: Ajaccio - Porto Ota/Galeria (ca. 80-130km)

U rijdt vanuit Ajaccio langs de schitterende westkust noordwaarts naar Porto Ota. Onderweg rijdt u door het prachtige roodgekleurde berglandschap van de Calanches de Piana, wat letterlijk de inhammen van Piana betekent. Door jarenlange erosie zijn hier indrukwekkende rotssculpturen gevormd. Ook het sfeervolle oud-Griekse dorpje Cargese met haar mooie kalkwitte huisjes ligt hier in de buurt.

Deze dag heeft u de gelegenheid Porto Oto en Galeria verder te verkennen. Op maar 15 minuten afstand van Porto ligt de kloof Gorges de Spelunca. Dit is de favoriete bestemming op Corsica voor wandelliefhebbers. De wandelroute door de kloof leidt u langs de rivier de Porto, door het bos en langs steile rotswanden.

Overnachting in Porto/Ota.

Dag 13 en 14: Porto Ota/Galeria - Calvi/Ile Rousse (ca. 85km)

Vandaag rijdt u naar het noorden van het eiland om de gezellige, historische kustplaats Calvi te verkennen. De stad is de hoofdstad van de zeer vruchtbare streek in Corsica, die Balagne wordt genoemd. Er zijn vele fruitbomen, maar ook de olijven die uit deze streek komen zijn om van te smullen.
Vandaag kunt u heerlijk ontspannen op het strand of het prachtige Calvi en lIle Rousse verder verkennen. Bezoek in Calvi de citadel die de stad haar bekende gezicht heeft gegeven. Liever een lekker visje eten met heerlijke een Ceasar salade? Aan de haven liggen diverse goede restaurants. Even buiten Calvi ligt het kleine vissersdorpje Ile Rousse. Aanschouw onder het genot van een glas rode wijn of pastis de jeu de boules spelers op het levendige Place Paoli.

Overnachting in of in de omgeving van Calvi.

Dag 15: Terugreis

Vandaag rijdt u terug naar de luchthaven van Bastia. Voordat u in Bastia arriveert, passeert u het pittoreske vissersplaatsje Saint Florent. Strijk neer op een van de vele terrasjes in het oude stadsdeel langs de havenkade, voordat u in de namiddag doorrijdt naar de luchthaven. Op de luchthaven levert u uw huurauto weer in en stapt u, na een onvergetelijke reis weer op de vlucht naar Rotterdam. 



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly Drive Corsica Compleet vanaf Rotterdam 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203