8 daagse Rondreis Jordanie Compleet Afbeelding 8 daagse Rondreis Jordanie Compleet
8 daagse Rondreis Jordanie Compleet
Bestemming: Rondreizen Jordanie - Rondreis

8 daagse Rondreis Jordanie Compleet




Dag 1

Amman

Zaterdag. Welkom in Jordanië en het begin van een geweldig avontuur. Aankomst Amman, inclusief transfer naar ons hotel en overnachting.

Overnachting: Amman


Dag 2

Oude steden en Romeinse ruïnes

Amman - Jerash - Umm Qais - Amman. In noordelijke richting bezoeken we Jerash, de Grieks-Romeinse stad die bekend staat als de ‘Pompeii van het Oosten’. Jerash is meer dan 2000 jaar geleden gebouwd en wordt algemeen beschouwd als de best bewaarde stad van Decapolis, een confederatie van 10 Romeinse steden uit de 1e eeuw! We verkennen de site en nemen de zuilengalerij, het amfitheater, het nymphaeum, het forum en meer in voordat we verder gaan naar Umm Qais (Gadara), een dramatische zwarte basalt Romeinse stad van Decapolis met een panoramisch uitzicht over de Zee van Galilea en de Golanhoogte . Later op de avond gaan we op pad voor een maaltijd en een wandeling langs Rainbow Street om het moderne Amman te ervaren met zijn hippe bars, restaurants op het dak, kunststudio's, boekhandels en nieuwsgierigen.

Overnachting: Amman , Ontbijt diner

 

Dag 3

Mt Nebo en Umm ar Rasas

Amman - Madaba - Mount Nebo - Umm ar Rasas - Petra. Vandaag bezoeken we de citadel en het Archeologisch Museum van Amman voordat we een wandeling maken door de bruisende lokale souk om te genieten van typisch Jordaanse straattraktaties van falafel en hummus bij de populairste lokale straatkraam van het land. Zoals de foto's aan de muur zullen bewijzen, was de niet-glamoureuze eetkraam een ​​grote favoriet van wijlen koning Hussein.

Als we Amman verlaten, stoppen we eerst bij Mt. Nebo, de plaats van waaruit Mozes het Beloofde Land zag. Na 40 jaar de Israëlieten door de wildernis te hebben geleid, zag Mozes hen eindelijk vanuit dit geweldige gezichtspunt. Dit geweldige panorama omvat de Jordaanvallei, de Dode Zee, Jericho en de torenspitsen en koepels van de Mt. van Olijven en Bethlehem op de heuvels van Judea, net over de brede vallei. Later bezoeken we Madaba op weg naar Petra, waar we de kerk van St. George, het archeologische park Madaba, de apostelenkerk en het Madaba-museum zien.

Onze volgende aanloophaven is Um ar-Rasas, een van de werelderfgoedlocaties van Jordanië en ooit een belangrijke stop op de drukke karavaanroutes. De indrukwekkende mozaïekvloer van de St. Stephen-kerk heeft medaillons die alle vroegchristelijke pelgrimsoorden van de regio herdenken, en de uitgestrekte ruïnes bevatten ook een van de vroegste Styliet-torens van het gebied, waar een Byzantijnse kluizenaar woonde bovenop de toren en predikte tot de bedevaart bezoekers.

Onze laatste stop van de dag is Petra. Overweeg een Petra by Night-excursie te doen (ter plaatse te betalen) voor een verleidelijke wandeling bij kaarslicht door Petra's Siq ... een romantisch voorproefje van wat komen gaat.

Overnachting: Petra , Ontbijt

Mt Nebo en Umm ar Rasas

 

Dag 4

De rozenstad Petra

De belangrijkste van de vele archeologische rijkdommen van Jordanië is het UNESCO-werelderfgoed van de rozenstad Petra. De stad werd voor het eerst bewoond rond de 6e eeuw voor Christus door de Nabateese stam uit West-Arabië. Het werd herontdekt in 1812 en blijft op de lijst van veel reizigers staan. We krijgen toegang tot de verborgen archeologische schatten van de Rozenstad tijdens een wandeling door een smal, diep siq, waar de rotsen uiteindelijk plaatsmaken voor de beroemde gevel van Al-Khazneh (de schatkamer). Het is ook mogelijk om met een paard door de Siq te rijden. We vervolgen onze wandeling en gaan vervolgens door met het verkennen van brokken van deze fantastische, ooit verloren stad die vol staat met graven, tempels, een indrukwekkend amfitheater en een Romeinse straat met zuilen. De onverschrokkenen kunnen de honderden uitgehouwen trappen naar Ad-Deir beklimmen. Beter bekend als het klooster, Ad-Deir heeft een vergelijkbare gevel als die van de schatkamer, maar is veel groter en het uitzicht vanaf de nabijgelegen kliffen is geweldig. Wilt u leren hoe u gerechten uit het Midden-Oosten kookt? Overweeg vanavond te kiezen voor onze Petra Kitchen Add-on!

Overnachting: Petra , Ontbijt

 

Dag 5

Wadi Rum-woestijn

Petra - Wadi Rum. Er is een kans om Petra vanochtend opnieuw te bezoeken voordat we 's middags naar Wadi Rum rijden. Een uitgestrekt, stil landschap met oude rivierbeddingen, pastelkleurige stukken zandwoestijn en verbazingwekkende rotsformaties die bekend staan ​​als jebels die oprijzen uit de woestijnbodem. Aan boord van 4x4 jeeps maken we een opwindende woestijnsafari over de zandduinen en genieten we van het adembenemende landschap van Wadi Rum. Vanavond genieten we van een Jordaans diner in ons kamp.

Overnachting: Wadi Rum , Ontbijt diner

Wadi Rum-woestijn

 

Dag 6

Shobak Castle, Wadi Mujib Canyoning en de Dode Zee

Wadi Rum - Shobak - Wadi Mujib - Dode Zee. Na het ontbijt op de camping gaan we naar het noorden langs de Desert Highway om Shobak Castle te bezoeken, dat dramatisch op een heuveltop ligt en in 1115 werd gebouwd door de kruisvaarderkoning Baldwin I. Na het kasteel te hebben verkend, dalen we ongeveer 1300 meter af naar de Doden Zee, het laagste punt op het aardoppervlak. Meer dan 400 meter onder zeeniveau is de mineraalrijke Dode Zee 's werelds originele gezondheids- en schoonheidsspa. Drijf weg en dobber in het water en gooi wat van de beroemde zwarte modder uit de Dode Zee om je huid een verkwikkende boost te geven.

Voor vertrek tussen april en oktober gaan we de King's Highway op naar Wadi Mujib. We beginnen aan een gematigde tocht van twee uur langs de Siq Trail. Met een diepte van 500 meter en een breedte van 4 kilometer is de indrukwekkende Wadi Mujib een van de meest opmerkelijke natuurlijke kenmerken van Jordanië. Deze dramatische kloof heeft steile rotswanden en sprankelende waterwegen die variëren van plashoogte tot diepten die perfect zijn om te zwemmen (borsthoogte of dieper), afhankelijk van de regenval. Als het waterpeil hoog is, moet u erop voorbereid zijn dat u ladders moet beklimmen, over rotsblokken moet klauteren en graag door water moet waden. De kloof is slechts één kenmerk van het Mujib-biosfeerreservaat, het laagste natuurreservaat ter wereld, de thuisbasis van een verrassende diversiteit aan dieren en plantensoorten. Na onze trektocht begeven we ons naar de Dode Zee. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in het maken van de volledige wandeling, kun je een deel van lopen of bij het bezoekerscentrum wachten tot de groep terugkeert. Na onze trektocht begeven we ons naar de Dode Zee.

Overnachting: Dode Zee , Ontbijt

 

Dag 7

Dode Zee-ontspanning

Het laagste punt op het aardoppervlak, meer dan 400 meter onder zeeniveau, de Dode Zee is een natuurlijk fenomeen en staat hoog op de bucketlists van de meeste reizigers. Gelukkig voor ons hebben we hier een hele dag door te brengen, terwijl we de tijd wegdobberen in het mineraalrijke drijvende water en opschuimen met een ontgiftend modderbad. Later op de dag is er een optioneel bezoek aan de Ma'in-warmwaterbronnen - een reeks watervallen en warmwaterbronnen, en een heilige doopsite waar wordt aangenomen dat Jezus Christus is gedoopt (plaatselijk boeken).

Overnachting: Dode Zee , Ontbijt

 

Dag 8

Dode Zee

Zaterdag. Dode Zee - Luchthaven Amman. Hotel uitchecken en inclusief verdere transfer naar de luchthaven in Amman. Vertrektransfers worden aangeboden op dag 8 om 23:00 uur (avond van dag 7), 04:00, 07:00, 09:00, 12:00 en 16:00 uur. Als u op een ander moment een vertrektransfer of een transfer met accommodatie na de tour wilt, kan dit tegen een toeslag worden geregeld.

Ontbijt



8 daagse Rondreis Jordanie Compleet 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203