Individuele Rondreis Litouwen 7 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Litouwen 7 dagen
Individuele Rondreis Litouwen 7 dagen
Bestemming: LITOUWEN - VILNIUS

Individuele Rondreis Litouwen 7 dagen




Dag 1: Aankomst in Riga, de hoofdstad van Letland. Auto ophalen op de luchthaven. Hotel accomodatie.


Geniet van de schoonheid van de Hanzestad. Een wandeling door de pittoreske geplaveide straten van de oude stad leidt je naar de koepelkathedraal, de Sint-Pieterskerk, het oude gildehuis, het kasteel van Riga, de Kruittoren en het operagebouw. Mis de Art Nouveau-architectuur uit het begin van de 20e eeuw niet, waardoor Riga de Art Nouveau-hoofdstad van Noord-Europa werd.


Dag 2: Vanmorgen kunt u doorbrengen in Jurmala (20 km van Riga), de zomerhoofdstad van Letland vol charmante houten zomerhuisjes, versierd met fascinerend houtsnijwerk uit de jaren 1900 en met succes in harmonie gebracht met meer recentelijk gebouwde huisjes en spa gezondheidscentra. U kunt een wandeling maken langs de vlakke zeekust of gewoon wandelen langs de centrale voetgangersstraat Jomas vol cafés en souvenirstalletjes. Ga verder naar Liepaja, de derde grootste stad van Letland, een stad met succesvolle veranderingen, bekend om zijn prachtige stranden en rockmuziekfestivals. Een van de belangrijkste attracties is Karosta - voormalige militaire basis uit de tsaristische en Sovjettijd en het Holy Trinity Church-orgel. Overnachting in Liepaja.


Dag 3: Ga na een ontspannen ochtend in Liepaja naar de grens met Litouwen. De eerste aanbevolen stop is Palanga, het belangrijkste resort van Litouwen. Bezoek het Amber Museum, de beste plek om de geschiedenis van barnsteen, het Baltische goud, te leren. Maak een wandeling door het park naar het strand waar u kunt genieten van een wandeling en langs het strand naar de belangrijkste voetgangersstraat van de stad vol cafés en restaurants. Ga later op de dag naar Klaipeda, de belangrijkste kustplaats van het land, altijd jong, ambitieus, creatief en tolerant. Overnachting in Klaipeda.


Dag 4: Neem 's ochtends de veerboot naar Smiltyne en geniet van de rest van de dag op de Curonian Spit (UNESCO-werelderfgoed, Nationaal Park Litouwen), een zanderig stuk land, 98 km lang en variërend in breedte van 400 meter tot slechts een enkele kilometers, tussen de wateren van de Koerse Haf en de Oostzee. Een geweldige vakantieplek, gevuld met de zoete geur van dennen, water en frisse lucht. Geniet van de dag en bezoek de kleine vissersdorpjes Juodkrante en Nida, stop bij het Thomas Mann House en wandel door de zandduinen tot 50 meter boven de zeespiegel. Neem 's avonds een veerboot terug naar het vasteland. Overnachting in Klaipeda.


Dag 5: Neem de snelweg die Klaipeda verbindt met Kaunas en Vilnius. Kaunas, de op één na grootste stad en de hoofdstad van Litouwen tussen de wereldoorlogen in, heeft zijn bekendheid behouden voor de oude stad, originele musea, voetgangersstraat - Liberty Avenue - vol met straatverkopers, muzikanten, vol cafés en souvenirwinkels. Slechts een uur rijden naar Vilnius kan u een vrije avond bezorgen om de oude binnenstad van Vilnius te verkennen met tal van architectonische en historische gebouwen: de kathedraal, de gotische hoek met de St. Ann's Church, de universiteitscampus, het stadhuisplein. Geniet van een diner in een van de vele uitstekende restaurants voor elke smaak. Overnachting in Vilnius.


Dag 6: Vervolg uw kennismaking met de hoofdstad van Litouwen. Misschien wilt u de Gediminas-heuvel op voor een panoramisch uitzicht over de stad of een bezoek brengen aan de Sint-Pieters- en Pauluskerk, een van de meest indrukwekkende barokke kerken van het land.


Vroeg in de middag rijden we naar Riga (snelweg A2). Sla bij binnenkomst in Letland in Bauska in de richting van Rundale Palace. Het in de 18e eeuw gebouwde paleis is een uitstekend voorbeeld van het vroege werk van de Italiaans-Russische architect Francesco Bartolomeo Rastrelli, die ook het beroemde Winterpaleis in St. Petersburg heeft ontworpen. Het professioneel gerenoveerde paleisinterieur is ingericht met authentieke 18e-eeuwse meubels, schilderijen en porselein. Ga door naar Riga voor de nacht.


Dag 7: Laat de auto achter bij het autoverhuurkantoor op de luchthaven van Riga. Vertrek.



Individuele Rondreis Litouwen 7 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203