Individuele Rondreis Litouwen 8 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Litouwen 8 dagen
Individuele Rondreis Litouwen 8 dagen
Bestemming: LITOUWEN - VILNIUS

Individuele Rondreis Litouwen 8 dagen




Dag 1: Aankomst in Vilnius

Bij aankomst in Vilnius haalt u uw huurauto op en gaat u naar de oude binnenstad van Vilnius. Accommodatie in een centraal gelegen 4 * Hotel Amberton of vergelijkbaar.


Dag 2: Vilnius - Moletai - Labanoras Forest

Verken de oude binnenstad van Vinlius met de kathedraal van Vilnius, het kasteel van Gediminas, de Sint-Annakerk, de universiteit van Vilnius en de Dawn Gate met een heilig icoon van de Maagd Maria. Ga 's middags naar Oost-Litouwen en Aukstaitija, een prachtig district met glooiende heuvels, honderden meren, rivieren en beekjes, oude dorpen en uitgestrekte bossen. Aankomst in het regionale park Labanoras, het grootste bos in Litouwen, met 285 meren, 20 oude grafheuvels, 30 rivieren en beekjes. Overnachting in een modern nieuw hotel Belvilis, gelegen in het Labanoras-bos, aan de oever van het Bebrusai-meer.


Dag 3: Moletai Region - Labanoras Regional Park

Geniet van watersportactiviteiten op het Bebrusai-meer, 5 km lang, en de omliggende merenketen. Probeer kanoën, waterfietsen, windsurfen en motorboten. Vissers kunnen baars, snoek, meerval, brasem en een verscheidenheid aan andere vissen in deze meren vangen. Wandel of fiets in het Labanoras-bos, bekend om de overvloed aan bessen en paddenstoelen. Overnachting in Hotel Belvilis.


Dag 4: Moletai Region - Labanoras Regional Park

Bezoekt de dorpen van de regio, zoals Balninkai, waar u het Litouwse Glasmuseum en Labanoras vindt, beroemd om de 18-19e-eeuwse houten kerk, Labanoras-pijpen en smaakvolle wodka. Dubingiai toont de kasteelsite uit de tijd van groothertog Vytautas in de vroege 15e eeuw en Dubingiai Inn, een monument van de houten architectuur uit het begin van de 19e eeuw. Overnachting in Hotel Belvilis.


Dag 5: Ignalina Region - Aukstaitija National Park

Bezoek Aukstaitija National Park, met zijn oude bossen, eikenbossen, oude dorpjes en watermolens. Het park herbergt 200 vogelsoorten, 60 soorten zoogdieren, waaronder 120 in het Rode Boek. Stop bij het hoofdkantoor van het park in Paluse voor een bezoekerskaartje. Bezoek in Paluse de Sint-Jozefkerk en de toren, gebouwd in 1750 met alleen een bijl. Het terrein van het park is rijk aan archeologische opgravingen, in het gebied zijn meer dan 45 grafheuvels ontdekt. Als je geïnteresseerd bent in planten, volg dan een botanisch pad rond het meer van Lusiai, 3,5 km lang. Meer dan 150 plantensoorten worden gepresenteerd op dit pad, waarvan er 9 zijn opgenomen in het Litouwse Rode Boek. Overnachting in Ignalina in Hotel Zuvedra.





Dag 6: Ignalina - Kernave - Trakai - Druskininkai

Terugreis (110 km) van Ignalina naar Vilnius via het Labanoras-bos en verder door Kernave, de heidense hoofdstad van Litouwen in de 13e eeuw. Ga verder naar TRrakai, de oude hoofdstad van Litouwen, beroemd om zijn prachtige landschap en het gotische kasteel met rode bakstenen op het eiland Lake Galve. Vanaf Trakai is het ongeveer 140 km naar Druskininkai, de bekende Litouwse kuurregio. Overnachting in Hotel Vilnius SPA SANA in Druskininkai.


Dag 7: Druskininkai

Maak een ochtendtour door het kuuroord met een bezoek aan het Memorial Museum of Chiurlionis, een prominente Litouwse kunstenaar en componist. Bezoek 's middags het Grutas-park in de buurt van Druskininkai, de zogenaamde Stalin World, een openluchttentoonstelling van sculpturen van voormalige communistische leiders die massaal uit heel Litouwen zijn verzameld. Keer terug naar Druskininkai en bezoek het SPA-centrum en geniet van het welness-complex met minerale baden, zwembaden, massages en een breed scala aan andere ontspanningsbehandelingen. Overnachting in Hotel Vilnius SPA SANA in Druskininkai.


Dag 8: Druskininkai - Vilnius

Rijd naar Vilnius en lever je auto in op de luchthaven. Vertrek vlucht naar huis.



Individuele Rondreis Litouwen 8 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203