10 daagse Rondreis Hoogtepunten van Mongolie Afbeelding 10 daagse Rondreis Hoogtepunten van Mongolie
10 daagse Rondreis Hoogtepunten van Mongolie
Bestemming: Rondreizen Mongolie - Rondreizen

10 daagse Rondreis Hoogtepunten van Mongolie




Dag 1 Mac Demarco - reflectiekamer


Na het ontbijt in ons hotelrestaurant vertrekken we naar het Mongoolse platteland. Onze eerste stop is 250 km zuidwaarts in de prachtige regio Baga Gazriin Chuluu. Het is een enorme granietformatie in het midden van het Mongoolse zandvlakte.

Op open vlakte bezoeken we de overblijfselen van een klein klooster genaamd Delgeriin Chior Monastery. Je komt de eerste keer in Ger binnen, enorme indrukwekkende 12 muren Ger rijkelijk versierd en gebeeldhouwd gebruikt door monniken om te chanten tijdens het koudere seizoen wanneer het stenen klooster te koud wordt om binnen te zijn.

Eind van de middag rijden en wandelen we in de omgeving. We bezoeken de pittoreske ruïnes van een klein klooster die verborgen zijn in een mooie kleine beschermde vallei en dwalen tussen enorme eindeloze opgestapelde granieten rotsachtige heuvels alsof ze zijn geplaatst. Er is een kleine bron in de rotsen van Baga Gazriin Chuluu, die bekend staat om zijn ooggenezende kracht. Probeer je ogen te genezen zoals de lokale bevolking dat doet en druppel wat magisch water in je ogen.


Dag 2 Yoliin en Dungenee Am


De Gobi-woestijn meet meer dan 1.610 km van zuidwest naar noordoost en 800 km van noord naar zuid en strekt zich uit over Mongolië en China. Het beslaat een oppervlakte van 1.295.000 km2 en is daarmee de vijfde grootste ter wereld en de grootste van Azië. Een groot deel van de Gobi is niet zanderig, maar is bedekt met kale rotsen.

De Gobi is een koude woestijn, met vorstsneeuw in de duinen tijdens de wintermaanden. Behalve dat het vrij ver naar het noorden ligt, bevindt het zich ook op een plateau op ongeveer 910-1,520 meter boven zeeniveau, wat verder bijdraagt ​​aan de lage temperaturen. In de Gobi valt gemiddeld ongeveer 194 millimeter regen per jaar. Extra vocht bereikt delen van de Gobi in de winter als er sneeuw wordt geblazen door de wind van de Siberische steppen. Deze winden zorgen ervoor dat de Gobi extreme temperaturen bereikt, variërend van –40 ° C in de winter tot + 50 ° C in de zomer.

We maken een rit door de prachtige kloven van de imposante Altai-bergketen. We passeren de Yoliin Am en de Dungenee Am, beide gelegen in het Gobi Gurvansaikhan National Park. Oude rivieren hebben die groene valleien uitgehouwen. Het grootste deel van de zomer is er nog dik ijs te zien door gebrek aan zonneschijn door nauwe kloven. We kunnen een glimp opvangen van de wilde Argali-schapen, de Steenbok, de woestijngazellen of de Golden Eagles. We brengen ook een bezoek aan het kleine museum van het park waar u een verzameling dinosaurusbotten en lokale flora en fauna kunt bewonderen.

Dag 3 Khongoriin Els


Na een goed ontbijt ontbijten we 150 km westwaarts naar de Khongoriin Els. Dit zijn de grootste zandduinen van Mongolië. Die indrukwekkende duinen van 275 meter hoog op sommige plaatsen strekken zich van oost naar west uit over meer dan 100 km. Achter de zandduinen zien we de indrukwekkende zwarte rotsachtige massa van de Sevrey-berg. Degenen die moedig zijn, klimmen naar het hoogste duinequivalent van 40 winkelgebouwen. Zodra je de top van de duin bereikt, wordt je inspanning beloond. De hele omgeving ziet er vol mysteries uit en je staat versteld hoe het landschap zo kan zijn. Na de duinexcursie bezoekt u de familie van het kamelenfokken. Het is onze traditie om eten en drinken aan te bieden zonder de bezoekers te vragen.


Dag 4 Bayanzag, Flaming Cliffs


Vandaag brengt onze rit ons naar Bayanzag, ook wel bekend als de "Flaming Cliffs", de wereldwijd bekende plaats waar paleontoloog Roy Chapman Andrews dinosaurusbotten en eieren heeft gevonden. Het omringende landschap is een prachtige combinatie van rotsen, rood zand en struikgewas. Hier zullen we wat tijd besteden aan het verkennen van de kliffen.


Dag 5 Ongiin-klooster


Vandaag rijden we verder naar het noordwesten naar het Ongiin-klooster. We zullen genieten van de rust en schoonheid van het Delger Khangai-gebergte. We verkennen de ruïnes van het Hoshuu-klooster aan de ene kant van de rivier en de ruïnes van het Ongiin-klooster aan de andere kant van de rivier. We wandelen rond in deze enorme reeks rotsachtige heuvels die door de rivier zijn doorgesneden.

De kloosters zijn gebouwd in de 17e eeuw en vernietigd in 1937. Ze behoorden tot de grootste tempels in Mongolië en huisvestten meer dan 1000 monniken.

Nu werd er tussen de ruïnes een klein klooster gebouwd en in Ger museum worden interessante en zeldzame overblijfselen van oude kloosters tentoongesteld.

Dag 6 Karakorum


Na vroeg wakker te zijn, gaan we op weg naar Karakorum (ook wel Kharhorin genoemd).

Karakorum is de locatie van de 13e-eeuwse hoofdstad van het Mongoolse rijk, gecreëerd door Genghis Khan. De oprichting van Karakorum begon in 1220 op bevel van de Genghis Khan op de ruïnes van de steden Turug en Uigur in de Orkhon-vallei aan de oostkant van het Khangai-gebergte. Het werd 15 jaar later voltooid tijdens het bewind van de Ugedei Khan. De stad was een zeer kosmopolitische en religieus tolerante plaats.

De zilveren boom, onderdeel van het paleis van Möngke Khan, is het symbool van Karakorum geworden.

De hoogste piek van zijn welvaart was van 1220 tot 1260. Het specifieke kenmerk van deze fase is dat Karakorum bestond als de grote hoofdstad van het Euro-Aziatische rijk met Mongolië als kern en als het centrum van politiek, economie, cultuur, religie, intellect, en diplomatie en de prominente band van internationale betrekkingen.

Tussen 1260 en 1380 verloor Karakorum de status van het Grote Mongoolse Rijk en werd het de hoofdstad van Mongolië. Toen Kublai Khan in 1260 de troon van het Mongoolse rijk opeiste, verhuisde hij, net als zijn jongere broer, Ariq Boke, zijn hoofdstad naar Peking. Karakorum werd herleid tot het administratieve centrum van een provinciaal binnenwater van de Yuan-dynastie.

In 1368 stortte de heerschappij van de Mongoolse Yuan-dynastie ineen en werd het centrum van de Mongoolse regering na 110 jaar nadat Khubilai Khan de hoofdstad van het rijk in 1260 naar China had verplaatst, verplaatst naar haar thuisland. Het gaf Karakorum de kans om weer te bloeien.

In 1388 veroverden en vernietigden Ming-troepen onder generaal Xu Da de stad.

Vandaag is er niets meer over van deze legendarische stad.

In 1580, toen Abtai Sain Khan samen met zijn broer, heer Tumenkhen, de 3e Dalai Lama bezocht en hun wens uitsprak om een ​​tempel in Mongolië te bouwen, adviseerde hij hen om een ​​oude tempel in Karakorum te reconstrueren. De tempel in de ruïnes van Takhai die volgens de aanbeveling van de Dalai Lama in 1588 is gerestaureerd, is de Main Zuu-tempel van het Erdene Zuu-klooster.

Nu is het Erdene Zuu-klooster het enige dat overblijft van wat ooit een enorm klooster was met 100 tempels en ongeveer 1.000 lama's die daar woonden. We zullen het terrein van het Erdene Zuu-klooster verkennen, omringd door de enorme muren van 400 mx 400 m. We worden rondgeleid door de 3 overgebleven tempels: Dalai Lama, Zuu of Buddha en Lavrin Temple.

Een andere plaats die we zullen bezoeken is het nieuwe archeologische museum van Kharkhorin. Het is een klein museum maar gehuisvest in een modern, goed gerund gebouw met goede verlichting en vitrines met duidelijke Engelse labels. De exposities bevatten tientallen artefacten uit de 13e en 14e eeuw die zijn teruggevonden in de directe omgeving, plus andere die zijn gevonden op archeologische vindplaatsen in andere delen van de provincie, waaronder prehistorische stenen werktuigen. Je ziet aardewerk, bronzen beelden, munten, religieuze beelden en stenen inscripties. Er is ook een half uitgegraven oven in de museumvloer gezonken. Misschien wel het meest interessant is het schaalmodel van het oude Karakorum, dat tot doel heeft de stad weer te geven zoals deze er in de jaren 1250 uitzag, en is gebaseerd op beschrijvingen die zijn geschreven door de Franse missionaris Willem van Rubruck. Een andere kamer vertoont een meest recente toevoeging, een Turks adellijk graf met muurschilderingen en artefacten, waaronder gouden voorwerpen en sieraden. Er is een korte video van de werkelijke begraafplaats.

We zullen ook de Turtle Rock en de Phallic Rock zien, een kleine markt achter muren bezoeken die lokale kunst van de lokale bevolking tentoonstelt.



Dag 7 Rijd terug naar Ulaanbaatar


Na het ontbijt gaan we richting Ulaanbaatar. Ons team brengt u naar uw hotel. Geniet van je vrije middag en avond. U kunt de prachtige culturele show bekijken, genieten van de kleurrijke en ritmische Mongoolse dans, keelzang en slangenmens bewonderen.


Optionele dag 8 Orkhon-waterval


De vallei staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de oude vondsten, artefacten die verband houden met het begin van de 6e eeuw en zelfs daarvoor. Bovendien had het grote Mongoolse rijk uit de 12e tot 13e eeuw hier zijn hoofdstad Karakorum uitgebreid. Bovendien blijft de nomadische levensstijl in het weiland er nog steeds en behoudt het zowel een historische als een nomadische kijk op het leven.

In het Quartaire tijdperk barstte een vulkaan uit bij het begin van de Tsagaan Azarga of White Stallion River en de lava stroomde door de Orkhon-vallei en vormde de 10 meter dikke laag basaltgesteenten. De basaltlaag werd continu doorsneden door de Orkhon-rivier en als gevolg daarvan werd de kloof gevormd.

Aan het begin van deze kloof ligt de 20 meter hoge, 10 meter brede waterval. De meeste avonturen van jou zullen de kloof afdalen en zwemmen in het meer aan de voet van de waterval.


Optioneel Dag 9 Sum Khukh Burd en Tsagaan Suvarga

Na het ontbijt rijden we richting de Gobi-woestijn. Vandaag zullen we het landschap dramatisch zien veranderen van het vruchtbare grasland naar het onherbergzaam rotsachtige land. Het aantal gezinnen en vee dat we onderweg zullen zien, zal geleidelijk afnemen. Kamelen zullen koeien langzaam vervangen. Tijdens deze reis van bijna 200 km (5 uur rijden) stoppen we op een aantal interessante plekken. De eerste plaats die we zullen bezoeken is Sum Khukh Burd Monastery Ruin, omringd door een klein meer dat ooit de thuisbasis was van een opmerkelijk vogelleven. Onder andere de Mongoolse leeuwerik, diverse soorten prooidieren, ganzen en zwanen komen naar dit lentegevoerde meer. De ruïnes van het Khukh Burd-klooster dat werd afgeplat tijdens de Mongoolse zuiveringsperiode. (1928 - 1939) Vanaf hier gaan we naar Tsagaan Suvarga.

In de late namiddag bereiken we Tsagaan Suvraga. De klif is 30 meter hoog en 100 meter breed. Gedurende duizenden jaren heeft de wind deze verbazingwekkende structuur gecreëerd.

Van een afstand lijkt Tsagaan Suvraga op de ruïnes van een oude stad met afbrokkelende gebouwen. Op de rotsen geschilderd en gesneden zijn oude afbeeldingen van mensen die op steenbokken jagen met lange bogen en rotstekeningen met wilde dieren en vee. Er zijn ook Turkse inscripties met verschillende zegels en afbeeldingen in de grotten hier.

Een spleet die van oost naar west loopt vanaf de bovenste hellingen van een berg over de steppe. Als je in de spleet kijkt, zie je hoge modderkolommen uit de diepten beneden opstijgen. De gapende opening lijkt op de open kaken van een fantastisch dier. Sommige grotten hebben meerdere kamers, waarvan er één meer dan 70 meter lang is.


Optioneel Dag 10 Tuvkhun-klooster, Tsenkher Hot Springs en Hot Spa

De eerste stop is het Tuvkhun-klooster, gesticht in de jaren 1650 door Zanabazar, een van de meest gerespecteerde religieuze leiders van Mongolië. De houten gebouwen van het klooster zijn geïntegreerd met een natuurlijk systeem van grotten in de buurt van een heuveltop, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op de Orkhon-vallei en de omliggende dennenbossen. Op de top van de klif vormt een stapel stenen om een ​​god van deze berg te aanbidden een heuvel. Het heet Ovoo.

Na een bezoek aan het klooster rijden we westwaarts in de richting van het Khangai-gebergte. Het Khangai-gebergte ligt gemiddeld 2500-3000 M boven de zeespiegel en bestaat voornamelijk uit graniet, opdringerige kolen en zandsteen uit het Paleozoïcum. Het Khangai-gebergte is ongeveer 800 km lang, variërend van het grondgebied van de provincie Zavkhan tot de provincie Tuv. Ze fungeren als de continentale scheidslijn van het wereldwatersysteem.

De groene berghellingen en het netwerk van kleinere en grotere rivieren bieden uitstekende weilanden voor de kuddes paarden, yaks en koeien.

In de middag bereiken we het warmwaterbronresort Tsenkher. Dit resort heeft de beschikking over een groot openluchtzwembad. Het warme water van het zwembad stroomt continu uit de warmwaterbron. In het voorjaar is de temperatuur van het water hoger dan 80 ° C. Een complex pijpleidingssysteem reguleert de watertemperatuur. Sommigen zullen uren in het zwembad zitten praten met hun vrienden terwijl ze naar de sterren staren of de nachtelijke natuur om hen heen scannen.



10 daagse Rondreis Hoogtepunten van Mongolie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203