Duikvakantie Sifawy Boutique incl 10 bootduiken Afbeelding Duikvakantie Sifawy Boutique incl 10 bootduiken
Duikvakantie Sifawy Boutique incl 10 bootduiken ****
Bestemming: Duikvakantie Oman - Duiken Muscat

Duikvakantie Sifawy Boutique incl 10 bootduiken

****


8 Dagen

Sifawy Boutique Hotel is een 4-sterren hotel op ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Muscat, langs de Jebel Sifah Marina. Het hotel is ideaal gelegen in het hart van de pittoreske stad Jebel, Sifah en op loopafstand van het strand. Duik op de meest spectaculaire duikstekken van Oman met Extra Divers Sifah. Ontdek de nieuwe duikstek Ras Abu Dhaud; een klein eiland met drop offs tot aan 40 meter!

Hotel o.b.v. Halfpension



Sifawy Boutique Hotel

Sifawy Boutique Hotel is een 4-sterren hotel, ontworpen door de beroemde Italiaanse ontwerper Alfredo Freda. Dit unieke hotel is gelegen 40 km ten zuiden van Muscat, langs de Jebel Sifah Marina. Met slechts 54 kamers, waaronder 29 suites, biedt het hotel een warme en vriendelijke sfeer: een weerspiegeling van de gastvrije aard van de Omani mensen, met name de Sifawys, of die van Sifa. Het hotel is ideaal gelegen in het hart van de pittoreske stad van Jebel, Sifah.

Ligging

Het hotel ligt op ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Muscat, langs de Jebel Sifah Marina. Het hotel is ideaal gelegen in het hart van de pittoreske stad Jebel, Sifah en op loopafstand van het strand. De luchthaven van Muscat ligt op ongeveer 65 kilometer afstand.

Faciliteiten

Het resort biedt 3 restaurants, waaronder het Al Sabla all-day dining restaurant; Al Sabla serveert een Amerikaans ontbijtbuffet evenals een dagelijks thema-dinerbuffet, in aanvulling op een a la carte menu, het Sammak - Seafood Restaurant; dit restaurant is slechts een paar minuten lopen van het hotel, gelegen aan het strand en biedt klassieke visspecialiteiten in een unieke setting en de Breeze Lounge & Bar; ligt direct aan de jachthaven waar u kunt genieten van een koffie of koel drankje. Ook heeft het Sifawy Boutique Hotel een bar gelegen naast het zwembad. Er is wifi internet in het hotel aanwezig.

Een breed scala aan activiteiten en faciliteiten worden aangeboden door Sifawy, varierend van bordspellen en zwemmen tot woestijn excursies en boottochten. Het kinder zwembad en een speelkamer met tafeltennis en biljart bieden entertainment voor de jongere gasten. Verdere faciliteiten zijn een openlucht zwembad met jacuzzi, bibliotheek en een Spa.

Kamers

Sifawy Boutique Hotel beschikt over 54 kamers, waaronder 29 elegant ingerichte suites, voorzien van alle nodige voorzieningen en diensten, inclusief de toegang tot een prive butler. De kamers zijn ontworpen in 3 unieke kleuren van blauw, groen en magenta en beschikken allemaal over een eigen balkon met een prachtig uitzicht op de jachthaven en het zwembad. Elke kamer beschikt over Wifi internet, telefoon, televisie, mini-bar, kluisje, air-conditioning, badjas en slippers en een fohn.

Marina Suites

Ontworpen voor maximaal comfort, bieden de Marina Suites een ruimte van gemiddeld 55 vierkante meter, inclusief een aparte slaapkamer en woonkamer. Tevens beschikken de Marina Suites over een Nespresso-apparaat, een grote inloopdouche, een walk in closet en spelletjes op aanvraag.

Verzorging

U verblijft hier op basis van halfpension.

8-daagse vliegreis inclusief:

  • Retourvluchten Amsterdam - Muscat
  • Luchthavenbelasting en toeslagen
  • Transfers luchthaven - hotel v.v.
  • 7 nachten accommodatie in Sifawy Boutique Hotel in een standaardkamer
  • Ontbijt en diner
  • 5 dagen bootduiken met Extra Divers, 2 duiken per dag incl. gids, fles, lucht en lood

Afhankelijk van uw vluchtschema kan het voorkomen dat de reisduur uitkomt op 9 dagen (met 7 overnachtingen in Sifawy Boutique Hotel). Wanneer u bijvoorbeeld op uw vertrekdag (dag 8) vanuit Muscat een late terugvlucht heeft, dan landt u de volgende dag (dag 9) pas op Amsterdam.

Vluchten

Deze reis is samengesteld met lijnvluchten. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Bagage

Bij luchtvaartmaatschappij KLM mag u standaard 23kg bagage meenemen. Aan boord van Emirates 30kg.

Visa en bijkomende kosten ter plaatse

Reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit hoeven van tevoren geen visum aan te vragen. Bij aankomst in Oman kunt u een toeristenvisum aanschaffen voor 30 dagen (kosten OMR20, ca. $53 per persoon). Visumkosten kunnen onderhevig zijn aan wijzigingen door de lokale overheid. Informeer voor uw vertrek bij de ambassade van Oman naar de juiste, up-to-date tarieven voor het visum. NB: betaling voor deze visa kan alleen per creditcard, of contant in Dirham (AED) geschieden.

Duiken

Extra Divers opent eind juli 2014 een nieuw duikcentrum Extra Divers Sifah in het 4-sterren Sifawy Boutique Hotel, 40 km ten zuiden van Muscat. Dit geeft hen de kans om een nieuwe duikstek Ras Abu Dhaud te presenteren; een klein eiland met drop offs tot aan 40 meter. Op deze locatie worden er veel meer spectaculaire duikstekken aangeboden dan voorheen bij het Al Sawadi Resort. Alle duiken worden georganiseerd met de boot, want de duikschool is gevestigd in een jachthaven. Via de eigen aanlegsteiger loopt u zo de boot op.

Elke ochtend worden er 2-tank bootduiken aangeboden naar het nabijgelegen afgelegen eiland van Ras Abu Dawud. Duiken is geschikt voor iedereen - locaties varieren van ondiepe riffen tot steile wanden en de mooie drop-off aan de voorzijde van het hotel niet te vergeten. Op aanvraag kunt u een trip maken naar het Munassir wrak en de Fahal eilanden. Rifhaaien, schildpadden en roggen zijn veel voorkomende vissen. De meeste sites varieren van 20-30 meter diep en de watertemperatuur varieert van 22C in de winter tot 30C in de zomer. Nitrox is beschikbaar.

*Let op! Ter plaatse betaalt u een bedrag van 4 OMR per duikdag aan duiktaxen.

Uitleg over de duikstekken:

Ras Abu Dhaud ligt ten zuiden van Sifah , ~ 15 min per boot. Een zeer goede drop off muur van 40 meter. Veel vis en een grote kans op schildpadden. Er worden ongeveer3-5 verschillende duiken rond Abu Dhaud (dat is een klein eiland ) en het vaste land gedaan.

Bandar khairan is de kust die nu wordt aangeboden vanaf Qantab, althans sommige delen ervan. Dit gebied is erg bekend bij de duikschool. Meest spectaculaire is het wrak van de Al Munasseir, een 90m oorlogsschip, kunstmatig gezonken enkele jaren geleden. Voorbereid voor het duiken, zijn alle deuren eruit gehaald.

Andere 2 favoriete duiken in Oman zijn Cockleshell en Wall Street: 2 stromingsduiken langs een fantastisch muur! U volgt het getij en ziet ongelooflijke gorgonia , enorme vissen en prachtig koraal! Ook zijn hier een aantal keer walvishaaien gespot, vooral in de zomer en de herfst. Zeepaardjes wonen er en Mobula zijn heel vaak gezien.

Er zijn meer duikplaatsen in Bandar khairan en achter zijn er enorme fjorden waar u kunt verblijven tijdens de lunchpauze.

Fahal is een eiland tegenover Muscat. Duikers zien het Sultans paleis op hun weg naar Fahal. Er zijntwee grote rotsen aan de voorkant van het eiland, een ondiep rif en diep rif. Af te dalen naar 14 of 20 meter, daarna daalt de diepte tot 40/50m. Overal Baracudas, reuze makreel, alles is groot!

En last but not least Daymaniyat. Vanuit Sifah ongeveer 1,5- 2 uur per boot. Daymaniyat van Sifah wordt een keer per week per boot aangeboden (of per auto en boot in slecht weer situatie).

Samenvatting: De duiken in Abu Dhaud zijn nieuw en Extra Divers is er van overtuigd dat zee meer fantastische plekken daar zullen vinden. Bandar khairan biedt zoveel vis als Daymaniyat, maar soms is het zicht groenachtig, omdat je dicht bij de kust bent. Fahal is uitstekend.

Staat uw gewenste vertrekdatum en/of reisduur niet onlineHeeft u vragen?

Neem contact op met Duikreizen!

Tel: 0900-0977

Of stuur een e-mail naar info@duikreizen.nl



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Duikvakantie Sifawy Boutique incl 10 bootduiken 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203