14 daagse Rondreis Schotse Hooglanden en Westkust Afbeelding 14 daagse Rondreis Schotse Hooglanden en Westkust
14 daagse Rondreis Schotse Hooglanden en Westkust
Bestemming: Rondreizen Schotland - Fly Drive Schotland

14 daagse Rondreis Schotse Hooglanden en Westkust




DAG 1: AANKOMST IN EDINBURGH

Baan je een weg naar het stadscentrum van Edinburgh, waar je hotel zich zal bevinden. Veel reizigers kiezen ervoor om een ​​taxi te nemen of het openbaar vervoer te gebruiken, maar voor een meer directe en comfortabele rit organiseren we graag een privéluchthaventransfer voor u. Voor degenen die vroeg op de dag arriveren, raden we aan erop uit te trekken en de historische stad te verkennen, slenterend door de oude stad en de nieuwe stad, een UNESCO-werelderfgoed. Er zijn tal van restaurants en bars waar u kunt genieten van warme Schotse gastvrijheid en niet te vergeten de lokale whisky.


Breng de nacht door in Edinburgh.


Inbegrepen: toegang tot Edinburgh Castle


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 2: HET SCHOTSE HOOFDSTAD EDINBURGH

Vandaag kunt u Edinburgh op uw gemak verkennen. De achtergrond en geschiedenis van de stad is fascinerend en rijk, dus er is geen tekort aan UNESCO-werelderfgoedlocaties, musea en bezienswaardigheden om te bezoeken, waaronder het majestueuze Edinburgh Castle en Holyrood Palace, de officiële Schotse residentie van koningin Elizabeth II. U kunt gemakkelijk te voet door het stadscentrum reizen, dus we raden u aan langs de historische Royal Mile te wandelen of naar Castle Hill te wandelen voor een spectaculair uitzicht over de stad.


Breng nog een nacht door in Edinburgh.


Inbegrepen: toegang tot Edinburgh Castle


ATTRACTIES

DAG 3: SCHOTLAND'S DRAMATISCHE OOSTKUST

Start vandaag uw roadtrip naar Fife. Je eerste stop is het schilderachtige dorpje Falkland, waar je het Renaissance-paleis kunt verkennen. Van daaruit rijdt u oostwaarts naar de stad St Andrews, bekend als de thuishaven van golf en van de oudste universiteit van Schotland. Terwijl je verder naar het noorden gaat, passeer je Dundee, een UNESCO-stad van design. U kunt dan de directe route naar Aberdeen nemen, of de schilderachtige route langs de kust, die u langs het St. Cyrus National Nature Reserve en het spectaculaire Dunnottar Castle, nabij Stonehaven, brengt.


Breng de nacht door in de omgeving van Aberdeen.


Inbegrepen: toegang tot St Andrews Castle & St Andrews Cathedral


Rijafstand: 235 km / 145 mijl


ATTRACTIES

DAG 4: ROYAL DEESIDE, CASTLES & WHISKY

Vandaag ga je naar de Schotse Hooglanden. Rijd eerst langs de "Deeside Tourist Route", een betoverende route door het Cairngorms National Park. Onderweg is er een overvloed aan kastelen die u kunt bezoeken, waaronder het 16e-eeuwse Crathes Castle en natuurlijk de Schotse residentie van de koninklijke familie, Balmoral Castle, die u van april tot juli kunt bezoeken. Je gaat dan verder naar Speyside, dat bekend staat om zijn whisky's. Misschien wil je een van de vele distilleerderijen bezoeken (er zijn er meer dan 40 om uit te kiezen!), Zoals Glenfiddich of Aberlour.


Breng de nacht door in Inverness.


Rijafstand: 240 km / 150 mijl


ATTRACTIES

DAG 5: HOOGTEPUNTEN VAN DE NOORDWESTE HOOGLANDEN

Vandaag heb je de keuze tussen een dag doorbrengen in de omgeving van Inverness of proeven van de North Coast 500, een van de mooiste autoroutes van Schotland. Rond Inverness kunt u het beroemde slagveld van Culloden Moor bezoeken en ronddwalen op de begraafplaats Clava Cairns uit de bronstijd. Je kunt ook Cawdor Castle bezoeken of een wandeling maken op een van de gouden zandstranden.


Als u naar de noordkust reist, raden we u aan de adembenemende Corrieshalloch-kloof en de watervallen van Measach te bezoeken. Verken de Inverewe Garden, een botanische tuin met meer dan 2500 exotische planten en bloemen. Je kunt ook door het heersende landschap van de Torridon Hills rijden voordat je terugkeert naar Inverness.


Breng nog een nacht door in Inverness.


Rijafstand langs de westkust: 255 km / 160 mijl

Rijafstand rond Inverness: 105 km / 65 mijl


ATTRACTIES

DAG 6: DE SCHOONHEID VAN LOCH NESS

Breng wat tijd door met het verkennen van de omgeving van Inverness, "The Capital of the Highlands", voordat u op pad gaat. U kunt een bezoek brengen aan het schiereiland Black Isle en Moray Firth, waar bij eb soms dolfijnen te zien zijn, voordat u naar het zuiden rijdt langs de oevers van het mysterieuze Loch Ness. Daar kun je stoppen om het Loch Ness Centre and Exhibition te bezoeken of om het beruchte monster Nessie te spotten. U kunt ook de nabijgelegen ruïnes van Urquhart Castle verkennen. Je kunt er ook voor kiezen om een ​​omweg te maken om het pittoreske Glen Affric te bezoeken. Ga zuidwaarts naar Fort William, langs de hoogste berg van Schotland, Ben Nevis.


Breng de nacht door in Fort William.


Inbegrepen: toegang tot Urquhart Castle


Rijafstand: 155 km / 95 mijl

ATTRACTIES

DAG 7: ONTDEK FORT WILLIAM OP UW VRIJE TIJD

Je hebt vandaag de tijd om de omgeving van Fort William te verkennen, of je hebt de mogelijkheid om een ​​dagtocht naar het eiland Skye te maken. Voor Skye raden we een vroege start aan. Voordat je op het eiland aankomt, kun je stoppen bij het pittoreske Eilean Donan Castle. Op Skye kun je het dorp Portree bezoeken en wandelen naar de mystieke Fairy Pools, vanwaar je de schoonheid van het Cuillin-gebergte kunt bewonderen.


Voor een meer ontspannen dag raden we aan om in Fort William te blijven. U kunt aan boord gaan van de "Harry Potter-trein", de Jacobitische stoomtrein, die langs het Glenfinnan-viaduct rijdt en wordt beschouwd als een van de mooiste treinreizen ter wereld. Wandelaars zullen dol zijn op het gebied en de prachtige Glen Nevis ontdekken, waar u de Steall Falls kunt zien, de op één na hoogste waterval van Schotland.


Breng nog een nacht door in de omgeving van Fort William.


Rijafstand naar Skye en terug: 380 km / 235 mijl

Rijafstand rond Fort William: 85 km / 55 mijl


ATTRACTIES

DAG 8: FORT WILLIAM NAAR HET EILAND MULL

Begin uw dag met een schilderachtige tocht met de veerboot naar Craignure op het eiland Mull, een plaats die wordt gekenmerkt door witte zandstranden, ruige bergen en bloeiende flora en fauna. Je eerste stop is Duart Castle, trots op de zeekliffen van het eiland. We raden dan aan de schilderachtige route langs de westkust te nemen, langs de hoogste top Ben More. Stop onderweg bij een van de mooiste stranden van Schotland, Calgary Bay. Ga verder naar het charmante dorpje Tobermory, de grootste nederzetting van het eiland.


Breng de nacht door op het eiland Mull of in het Oban-gebied.


Veerboot van Oban naar Craignure: 45 minuten


Rijafstand: 180 km / 115 mijl


ATTRACTIES

DAG 9: MOOIE EILANDEN VAN IONA & STAFFA

Vandaag heb je een volledige vrije dag op Mull. Je hebt de mogelijkheid om naar de westkust van het eiland te gaan, vanwaar je een veerboot kunt nemen van Fionnphort naar het eiland Iona, de thuisbasis van schitterende stranden en heilige plaatsen zoals de abdij van Iona. Vanuit Iona kun je een boottocht maken naar het onbewoonde eiland Staffa, waar je de Fingal's Cave kunt bewonderen, een natuurlijke boogvormige zeegrot met indrukwekkende basaltkolommen. Tijdens de boottocht kom je misschien dolfijnen, bruinvissen en dwergvinvissen tegen.


Breng nog een nacht door op het eiland Mull of in het Oban-gebied.


Inbegrepen: toegang tot de abdij van Iona


Rijafstand: 180 km / 115 mijl


ATTRACTIES

DAG 10: KILMARTIN GLEN, INVERARAY & KILCHURN KASTEEL

Neem vandaag de veerboot terug naar het vasteland en vervolg je rit langs de schilderachtige route naar de historische vallei van Kilmartin Glen. Dit gebied wordt beschouwd als een van de belangrijkste concentraties van overblijfselen uit het Neolithicum en de Bronstijd in Schotland, waaronder staande stenen en cirkels, evenals forten en kastelen. Onderweg raden we een stop aan in Inveraray aan de oevers van Loch Fyne, waar u Inveraray Castle kunt bezoeken. U kunt ook een bezoek brengen aan het 15e-eeuwse Kilchurn Castle, een van de meest pittoreske kastelen in Schotland, gelegen aan Loch Awe.


Breng de nacht door in het Trossachs National Park-gebied.


Veerboot van Craignure naar Oban: 45 minuten

ATTRACTIES

DAG 11: DAG VRIJE TIJD IN HET NATIONALE PARK TROSSACHS

Geniet op uw gemak van de dag in het prachtige Trossachs National Park, een gebied met een enorme natuurlijke schoonheid. We raden een wandeling aan in het oude dorp Luss, met zijn karakteristieke stenen huisjes met uitzicht op Loch Lomond. U kunt ook een lichte wandeling maken in het nationale park om wilde dieren te spotten, of misschien een boottocht maken op Loch Lomond of Loch Katrine. Andere geweldige opties in de omgeving zijn onder meer een rondleiding door een lokale whiskystokerij en een bezoek aan Doune Castle, dat staat als "Castle Leoch" in de populaire tv-serie Outlander.


Breng nog een nacht door in het Trossachs National Park-gebied.


Inbegrepen: toegang tot Doune Castle


Rijafstand: 130 km / 80 mijl


ATTRACTIES

DAG 12: TROSSACHS NATIONAL PARK NAAR GLASGOW

De rit van vandaag brengt je naar de grootste stad van Schotland, Glasgow. Onderweg wilt u misschien wat tijd doorbrengen in de historische stad Stirling, met populaire attracties als Stirling Castle en het monument van William Wallace (Braveheart). Je kunt ook stoppen bij de Kelpies, twee gigantische paardenhoofdsculpturen die zorgen voor een geweldige fotomoment, of een korte omweg maken naar Linlithgow Palace, vooral bekend als de geboorteplaats van Mary Queen of Scots. Geniet op uw gemak van de rest van de dag in Glasgow.


Breng de nacht door in Glasgow.


Inbegrepen: toegang tot Stirling Castle en Linlithgow Palace


Rijafstand: 115 km / 70 mijl


ATTRACTIES

DAG 13: DE GROTE STAD GLASGOW

Vandaag heb je een volledige dag om Glasgow, de grootste stad van Schotland, te verkennen, met een schat aan kunstgalerijen, musea en fantastische architectuur. Dit omvat het prachtige George Square, de Gallery of Modern Art, evenals de vuurtoren en het House for an Art Lover, waar je meer te weten kunt komen over de Schotse architect Charles Rennie Mackintosh. De stad biedt ook enkele van de beste winkels in Schotland, waardoor het de ideale plek is om cultuur en plezier te combineren. Het West End is bijzonder mooi, omdat het de locatie is van een van de oudste universiteiten van Schotland en van de Kelvingrove Art Gallery.


Breng nog een nacht door in Glasgow


ATTRACTIES

DAG 14: VERTREK VANUIT SCHOTLAND

Ga op uw vertrekdag van uw hotel naar de luchthaven. Als u extra nachten aan uw reis wilt toevoegen of een privétransfer wilt regelen, kunt u dit doen tijdens het boekingsproces. Als uw vlucht 's middags is, heeft u misschien tijd om op het laatste moment te winkelen, een van de vele musea te bezoeken of een laatste wandeling door het charmante stadscentrum te maken.



14 daagse Rondreis Schotse Hooglanden en Westkust 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203