8 daagse Rondreis Ontdek Ayrshire en Arran Afbeelding 8 daagse Rondreis Ontdek Ayrshire en Arran
8 daagse Rondreis Ontdek Ayrshire en Arran
Bestemming: Rondreizen Schotland - Fly Drive Schotland

8 daagse Rondreis Ontdek Ayrshire en Arran




Dag 1 - Glasgow naar Ayrshire

Maak de korte rit van Glasgow naar Ayrshire, waar de historische stad Ayr wacht. Ayr heeft een fantastische promenade langs een lang zandstrand waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de Mull of Kintyre en het eiland Arran.


Rabbie Burns heeft zijn geboorteplaats vereeuwigd met de regel "auld Ayr, wat nooit een stad overtreft, voor eerlijke mannen en bonnie-meiden".

Overnachting - Ayrshire


Dag 2 - Ayrshire Sightseeing

Dompel jezelf vandaag onder in het Burns-land en leer meer over de favoriete zoon van Schotland. Bezoek het bekroonde Robert Burns Birthplace Museum en bezoek het griezelige Alloway Auld Kirk, het kerkhof waar heksen dansten in het maanlicht in Burns 'beroemde gedicht Tam O'Shanter.


Het gebied biedt ook uitstekende wandelmogelijkheden, waarbij het Ayrshire Coastal Path de majestueuze kustlijn doorkruist en een panoramisch uitzicht biedt over de First of Clyde. Verder naar het zuiden wordt de regio heuvelachtiger, met glooiende heidevelden en heuvels die overgaan in de ruige hooglanden van Galloway.

Overnachting - Ayrshire


Dag 3 - Ayrshire Sightseeing

Historisch Ayrshire herbergt maar liefst twintig kastelen. Een van de mooiste is Culzean Castle, waar je je kunt vergapen aan de ongelooflijke architectuur ontworpen door Robert Adam, en ontdek waarom president Eisenhower zijn eigen privé suite had in het kasteel. Geniet van een wandeling door het Culzean Country Park met weelderige bossen, aangelegde tuinen en ruige kustlijn.


Terwijl Culzean Castle werd gebouwd voor grootsheid, werd het nabijgelegen Dundonald Castle gebouwd voor verdediging en wordt het beschouwd als de bakermat van de machtige Stuart-dynastie die zowel Schotland als Engeland regeerde. Geschiedenis zit om elke hoek in Ayrshire.

Overnachting - Ayrshire


Dag 4 - Ayrshire Sightseeing

Geniet van een spectaculaire rit langs de kust naar de oude vissershaven van Girvan, waar u een boottocht kunt maken naar Ailsa Craig. Deze unieke plek is een toevluchtsoord voor jan-van-gent, papegaaiduikers, zeehonden en bruinvissen, en heeft een fascinerende geschiedenis van piraterij, smokkel en zelfs Spaanse invasie!


Verken de ruïnes van Turnberry Castle, de geboorteplaats van de grootste koning van Schotland, Robert the Bruce. Bruce leidde zijn enorm in de minderheid zijnde leger naar de overwinning op de Engelsen in de Slag bij Bannockburn in 1314, waarmee de onafhankelijkheid van Schotland voor 400 jaar werd veiliggesteld.

Overnachting - Ayrshire


Dag 5 - Ayrshire naar het eiland Arran

Reis met de veerboot over de Firth of Clyde, waar het prachtige eiland Arran wacht. Dit prachtige eiland biedt voor elk wat wils, met ruige bergen, zandstranden, fantastische wandelmogelijkheden, ontspannende kuuroorden, oude kastelen en nog veel meer.

Overnachting - Isle of Arran


Dag 6 - Isle of Arran Sightseeing

Verken 800 jaar geschiedenis in Brodick Castle, een groots kasteel in baronstijl-stijl, dramatisch gelegen tegen de achtergrond van de hoogste berg van Arran. Met zijn terrasvormige gazons en beroemde collecties antiek meubilair en schilderijen, is Brodick Castle het beeld van een Victoriaans landgoed in de Hooglanden.


Reis terug in de tijd bij Machrie Moor, waar je staande stenen vindt die teruggaan tot 3500 voor Christus. U kunt ook genieten van een boottocht, kajakken op zee of een deel van de prachtige Arran Coastal Way wandelen.

Overnachting - Isle of Arran


Dag 7 - Isle of Arran Sightseeing

Arran heeft een internationale reputatie opgebouwd vanwege de uitstekende lokale producten en vandaag kunt u een hele dag genieten van de Arran Taste Trail. Probeer lokaal gemaakte kaas van de Bellevue Creamery op een Arran-haverkoek en proef uitstekende whisky van de Isle of Arran-distilleerderij. Geniet van vers gerookte zalm van Creelers Smokehouse of geniet van ambachtelijke chocolade van de Arran Chocolate Factory. U zult versteld staan ​​van de kwaliteit van het eten en drinken dat Arran produceert.

Overnachting - Isle of Arran


Dag 8 - Isle of Arran naar Glasgow en vertrek

Neem vandaag de veerboot terug naar Ardrossan op het vasteland waar uw vakantie in Ayrshire en Arran helaas zal eindigen. Vanaf Ardossan is het slechts een korte reis naar Glasgow of Edinburgh.



8 daagse Rondreis Ontdek Ayrshire en Arran 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203