8 daagse Rondreis Weg Naar De Eilanden - Mull en Skye Afbeelding 8 daagse Rondreis Weg Naar De Eilanden - Mull en Skye
8 daagse Rondreis Weg Naar De Eilanden - Mull en Skye
Bestemming: Rondreizen Schotland - Fly Drive Schotland

8 daagse Rondreis Weg Naar De Eilanden - Mull en Skye




DAG 1

Loch Lomond, Inveraray Castle en Oban

Aangekomen op Glasgow Airport (kan ook starten op Edinburgh Airport), haalt u uw voertuig op en rijdt u noordwaarts naar de Hooglanden. Geniet van je eerste smaak van de ruwe natuurlijke schoonheid van Schotland, terwijl je langs de "Bonny Banks" van Loch Lomond en door het Trossachs National Park loopt. Passeer de historische stad Inveraray en stop misschien om het kasteel te bekijken dat werd gebruikt bij het filmen van seizoen IV van Downton Abbey. Vervolgens naar de afgelegen westkust van Schotland naar Oban "Gateway to the Isles", waar u het mooie havenstadje kunt verkennen, inclusief de dwaasheid op de heuveltop van de Mccaigs-toren en de beroemde Oban Whisky-distilleerderij.


 Overnachting: Oban


 Reis Details: 100 mijl / 2 uur en 20 minuten ongeveer * (vanuit Glasgow)


DAG 2

Veerboot naar Mull, Torosay Castle en Tobermory

Vandaag begint je eiland avontuur als je de veerboot neemt van Oban naar het romantische Isle of Mull. Hier kunt u de wilde en ontzagwekkende landschappen, heide en uitgestrekte kustlijn van dit afgelegen eiland verkennen. Breng vandaag nog het noorden van het eiland door; Bezoek de contrasterende kastelen rond Duart Bay - Duart Castle is een 13e-eeuwse ruïne, terwijl Torosay Castle een elegant Baronial Manor House is. De weg naar de stad Tobermory, een bruisende natuurlijke haven en vissersstad, beroemd om zijn schilderachtige rijen pastelkleurige huisjes.


 Overnachting: Isle of Mull


 Maaltijden: Ontbijt inbegrepen


 Reisdetails: 30 mijl / 1 uur en 45 minuten (inclusief overtocht naar Mull)


DAG 3

South Mull, Isle of Iona en Iona Abbey

Besteed vandaag aan het verkennen van het zuiden van het eiland Mull. Bezoek de imposante versterkte toren van Moy Castle tegen een dramatische bergrug en wandel door de aangrenzende cirkel van Lochbuie Stone. Ga dan naar het meest zuidelijke puntje van het eiland bij Fionnphort, waar u de veerboot te voet kunt oversteken naar het kleine en vredige eiland Iona en de spirituele retraite van Iona Abbe. Als de tijd het toelaat, kunt u genieten van een boottocht van het westen van het eiland naar Staffa en de Treshnish-eilanden om de grot van Fingal en een overvloed aan zeeleven zoals walvissen, bruinvissen en nestelende papegaaiduikers te zien.


 Overnachting: Isle of Mull


 Maaltijden: Ontbijt inbegrepen

DAG 4

De weg naar Skye, Glenfinnan en Portree

Verlaat het eiland Mull met de veerboot van Fishnish naar Lochaline op het vasteland voordat u de landwegen naar het noorden neemt. Neem de "Road to the Isles" om het Glenfinnan Monument te bezoeken, opgedragen aan Bonnie Prince Charlie, en het prachtige Glenfinnan-viaduct, beroemd gemaakt in de Harry Potter-films en de Hogwarts Express. Vervolgens naar het vissersdorpje Mallaig om de veerboot naar het eiland Skye te nemen. U kunt ervoor kiezen om te stoppen bij Armadale Castle in het zuiden van het eiland voordat u de prachtige toppen van de Cuillin-heuvels passeert op weg naar de hoofdstad van het eiland, Portree, en de bruisende haven.


 Overnachting: Isle of Skye


 Maaltijden: Ontbijt inbegrepen


 Reisdetails: 150 mijl / ongeveer 5 uur * (inclusief overtochten met de veerboot)


DAG 5

Het eiland Skye en het Trotternish-schiereiland

Besteed dag vier aan het verkennen van de adembenemende natuurlijke schoonheid van dit vredige eiland; vanuit het schilderachtige havenstadje Portree, tour het noorden van het eiland en het Trotternish-schiereiland met zijn natuurlijke kenmerken zoals "Kilt Rock" en "the Old Man of Storr" of bezoek de beroemde Fairy Pools. De fauna is er in overvloed, in de kustwateren zie je zeevogels, dolfijnen en zeehonden. Mogelijke culturele bezoeken zijn onder meer Dunvegan Castle, de thuisbasis van de Macleod Clan, het Museum of Island Life en het nabijgelegen Flora Mcdonald's Grave of de distilleerderij van de beroemde malt whisky Talisker.


 Overnachting: Isle of Skye


 Maaltijden: Ontbijt inbegrepen


DAG 6

Eilean Donan Castle en Fort William

Ga vanmorgen via Skye Bridge terug naar het vasteland en bezoek een van de iconen van Schotland in Eilean Donan Castle, spectaculair gelegen op het ontmoetingspunt van drie meren. Steek vervolgens de wildernis van de Schotse Hooglanden over op weg naar de oevers van Loch Ness; een korte omweg naar het noorden langs de winderige oevers van het griezelige Loch Ness biedt uitzicht op Urqihart Castle. Keer dan terug naar het zuiden naar het levendige havenstadje Fort William aan de oevers van Loch Linhe; hier kunt u ervoor kiezen om te wandelen in de uitlopers van Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, of een bezoek te brengen aan de Ben Nevis-distilleerderij.


 Overnachting: Fort William of Glencoe


 Maaltijden: Ontbijt inbegrepen


 Reisdetails: 125 mijl / ongeveer 3 uur * (reizen via Skye Bridge)

DAG 7

Glencoe, Loch Lomond en Glasgow

Een laatste dag van Highland-landschap wacht op u terwijl u naar het zuiden gaat door de spectaculaire Glencoe-vallei, over de verlaten Rannoch Moor en door Trossachs National Park. U kunt ervoor kiezen om te stoppen op de "Bonny Banks" van Loch Lomond, voordat u aankomt in Glasgow, de grootste stad van Schotland. In tegenstelling tot de Hooglanden Geniet u van de stedelijke Schotse sfeer terwijl u de Victoriaanse monumenten George Square, Glasgow Cathedral en Necropolis of het beroemde Kelvingrove Park and Museum in het groene West End van Glasgow verkent.


 Overnachting: Glasgow


 Maaltijden: Ontbijt inbegrepen


 Reis Details: 95 mijl / 2 uur en 20 minuten ongeveer *


DAG 8

Terug naar huis

Geniet van een laatste ontbijt in uw hotel voordat u uitcheckt. Mogelijk maakt u op het laatste moment souvenirs of sightseeing (bagage kan in uw hotel worden bewaard) voordat u terugkeert naar Glasgow Airport (of overstapt naar Edinburgh) om in te checken voor uw terugvlucht naar uw thuisland.


 Maaltijden: Ontbijt inbegrepen


 Reis Details: 10 mijl / 20 minuten ca. *



8 daagse Rondreis Weg Naar De Eilanden - Mull en Skye 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203