8 daagse Rondreis door de Schotse Hooglanden Afbeelding 8 daagse Rondreis door de Schotse Hooglanden
8 daagse Rondreis door de Schotse Hooglanden
Bestemming: Rondreizen Schotland - Fly Drive Schotland

8 daagse Rondreis door de Schotse Hooglanden




Dag één - Pitlochry


Ga vanuit Glasgow of Edinburgh naar het noorden om je eerste basis te bereiken in het hart van de hooglanden in Pitlochry, Perthshire, een van de meest duurzame toeristische plekken van Schotland sinds de komst van de spoorlijn in 1863.


Uw accommodatie in Pitlochry


Dit bekroonde pension ligt in het hart van Pitlochry, op loopafstand van diverse lokale bezienswaardigheden, evenals winkels en restaurants. Dit prachtige vroeg-Victoriaanse, voormalige doktershuis, weggestopt in een afgelegen, bosrijk terrein, is prachtig omgetoverd tot een luxe boetiek-bed & breakfast met 14 slaapkamers en biedt een unieke mix van traditioneel met de luxe van modern design.


Het ontbijt wordt geserveerd in de recent gebouwde, eigentijdse eetkamer, gecentreerd rond de grote en gastvrije houtkachel, en overspoeld met natuurlijk licht door enorme ramen in kerkstijl. Geniet van het uitzicht over de tuin, kijk uit voor vogels en af ​​en toe rode eekhoorn bezoekers aan de apen puzzelboom.


Dag twee - Pitlochry en verder verkennen


Het Pitlochry Festival Theatre biedt het hele jaar door een programma met concerten, workshops, rondleidingen en lezingen. Het Festival Restaurant en Café Bar biedt smakelijke lunches en snacks in een aantrekkelijke omgeving met uitzicht over de rivier. Ga een korte afstand naar het noorden naar het nabijgelegen House of Bruar, een geweldige plek om Schotse producten op te halen, van kasjmier tot kaas. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, wordt Blair Castle and Gardens in het nabijgelegen Blair Atholl ten zeerste aanbevolen. Het is een van de eerste privéwoningen die in Schotland voor het publiek is geopend en herbergt indrukwekkende collecties van ongeveer 30 kamers, die een fascinerend inzicht geven in de Schotse sociale geschiedenis. De tuinen en het terrein zijn uitgestrekt, met een ommuurde tuin en verschillende wandelpaden.


Dag drie - het eiland Skye


Een geweldige dag op de weg vandaag, want je route naar Skye brengt je langs beroemde bezienswaardigheden zoals Loch Lochy, Glen Garry en Eilean Donan Castle, voordat je de Skye Bridge oversteekt om je volgende basis op het Sleat-schiereiland in het zuiden van het eiland te bereiken. .


Uw hotel op Skye


Beschut door een zacht gebogen baai, ligt uw charmante, witgekalkte hotel direct aan de kust en geniet u van een weids uitzicht over de Sound of Sleat tot de wildernis van Knoydart. Dit, het meest zuidelijke deel van Skye, is een gebied van grote natuurlijke schoonheid, dat vaak wordt aangeduid als

de "Garden of Skye" dankzij het overvloedige vogelleven en de overvloed aan wilde bloemen. Dit is een Gaelisch sprekende gemeenschap en de bar is een gezellige ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking, die zich graag mengt met hotelgasten - vaak onder begeleiding van traditionele muziek en Gaelisch gezang voor het brandende haardvuur. 12 slaapkamers (zes in het Garden House) zijn versierd met mooie katoenen en linnen chintzes en er zijn vier nieuwe suites in de onlangs gerestaureerde stallen, elk met een prachtig uitzicht over het water naar de vuurtoren van Isleornsay. Maaltijden bij kaarslicht in de eetkamer met houten lambrisering weerspiegelen de culinaire rijkdom van het landgoed met prachtige schaaldieren en wild die prominent op het menu staan.


Dag vier - Duik in Skye


Dit is een van onze favoriete uithoeken van het eiland, met Armadale Castle and Garden, met het Clan Donald Centre en het fijne arboretum op slechts een paar minuten rijden van je hotel, en de onlangs geopende Torabhaig-distilleerderij een welkome aanvulling in de buurt.


Wat te zien en te doen


In de kleine haven direct naast het hotel bevindt zich het hoofdkantoor van "the Gaelic Whisky's", waar u een uitstekend aanbod aan connaisseurs merken kunt proeven voordat u in de nabijgelegen ambachtelijke winkel rondkijkt. De omgeving van heuvels, heidevelden, bossen en kust biedt eindeloze mogelijkheden om te wandelen en te drinken met een prachtig uitzicht op zee. Mis de betoverende wandeling naar het Point of Sleat niet, vanwaar je naar de kleine eilanden Rum en Eigg kunt kijken en kunt dromen van toekomstige bezoeken! Verder weg, in het noorden van het eiland, vindt u het historische Dunvegan Castle en Portree, de bruisende hoofdstad van het eiland en enkele van de beroemdste en meest gefotografeerde landschappen in Schotland


Dag vijf - Loch Linnhe

Vandaag verlaat u Skye met de veerboot naar Mallaig op het vasteland met tijd om de glorieuze zandstranden van Arisaig en het bezoekerscentrum bij het wereldberoemde Glenfinnan-viaduct te verkennen, voordat u uw volgende bestemming aan het meer bereikt.


Uw hotel bij Loch Linnhe


Oorspronkelijk de thuisbasis van Loch Linnhe's Pier Master, is dit historische en bekroonde restaurant, met de aangrenzende moderne residentie, echt een speciale plek om de dramatische schoonheid van de westkust te aanschouwen. De uitzichten zijn adembenemend en het eens zo productieve stoom verkeer heeft plaatsgemaakt voor het zalige geluid van stilte. Langoustines en kreeft om van te watertanden worden vers gehouden aan het einde van de pier voordat ze bij kaarslicht worden geserveerd in de gezellige gezelligheid van een van de beste restaurants van Argyll. Terwijl je de zonsondergang over de verre heuvels van Morvern aanschouwt, heb je misschien het geluk om otters en zeehonden te zien.


Dag zes - Op Loch Linnhe en misschien het eiland Lismore


De lokale veerman kan u verleiden om aan boord van de ochtendboot naar Lismore te gaan - een eiland dat de moeite waard is om te voet of per fiets te verkennen (ter plaatse te huur). Of neem de korte oversteek met de Corran-veerboot om de afgelegen wildernis van het Ardnamurchan-schiereiland te verkennen. Ondertussen ligt Oban op slechts een half uur rijden met de auto voor veerboten naar Mull, Kerrera en andere uitnodigende eilanden. In deze betoverende hoek van Schotland ligt ook de geschiedenis voor de deur: broedende Castle Stalker - oude zetel van de Stewarts - bewaakt de monding van Loch Laich, terwijl in het noorden de beruchte vallei van Glencoe een erfenis verbergt van bloedige veldslagen en heroïsche daden . Je kunt naar het zuiden gaan naar het sfeervolle Kilmartin Glen, de bakermat van het oude Schotland, of je vergapen aan de erfenis van de Victoriaanse plantenjagers in de prachtige National Trust-tuinen in Arduaine of Crarae.


Dag zeven - Door Loch Tay

Op de laatste dag van je vakantie ga je naar het oosten, door de majestueuze Glencoe-vallei en de noordelijke hoek van Loch Lomond en het Trossachs National Park, voordat je een laatste stop maakt op een speciale bestemming, een landhuishotel in de buurt van het imposante Loch Tay.


Uw hotel bij Loch Tay


Dit heerlijke hotel ligt weg van de weg bij een historisch hoogland dorp en ligt net buiten de gebaande paden - een prachtige plek voor een wandeling of vroege avond ontspanning. De gezellige bar is een gezellige ontmoetingsplaats, soms met traditionele muziek, en het restaurant biedt een meer verfijnde omgeving om 's avonds te dineren.


Wat te zien en te doen


Het dorp is een heerlijke plek om te wandelen, met rieten huisjes en prachtig gerestaureerde woningen, om nog maar te zwijgen van een zeer beroemde taxusboom, naar verluidt het oudste levende ding in Europa! De geneugten van Loch Tay en het charmante stadje Aberfeldy liggen op korte afstand.


Dag Acht - Terug naar huis


Je bent handig geplaatst voor de belangrijkste routes naar het zuiden, met Edinburgh en Glasgow op minder dan twee uur afstand.


We passen deze reisroute graag aan of passen deze aan; vraag ons om enkele suggesties.



8 daagse Rondreis door de Schotse Hooglanden 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203