Compleet Schotland 14 dagen Afbeelding Compleet Schotland 14 dagen
Compleet Schotland 14 dagen
Bestemming: Rondreizen Schotland - Fly Drive Schotland

Compleet Schotland 14 dagen




DAG 1: AANKOMSTDAG IN EDINBURGH

Baan je een weg naar het stadscentrum van Edinburgh, waar je hotel zich zal bevinden. Veel reizigers kiezen ervoor om een ​​taxi te nemen of het openbaar vervoer te gebruiken, maar voor een meer directe en comfortabele rit organiseren we graag een privéluchthaventransfer voor u. Voor degenen die vroeg op de dag arriveren, raden we aan om de middag door de stad te wandelen, langs de Royal Mile te slenteren en de oude stad en de nieuwe stad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, te verkennen. Er zijn ook tal van musea en bezienswaardigheden in het stadscentrum, waaronder het majestueuze Edinburgh Castle.


Breng de nacht door in Edinburgh.


Inbegrepen: toegang tot Edinburgh Castle


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 2: SCHOTLAND'S DRAMATISCHE OOSTKUST

Start vandaag uw roadtrip naar Fife. Je eerste stop is het schilderachtige dorpje Falkland, waar je het Renaissance-paleis kunt verkennen. Van daaruit rijdt u oostwaarts naar de stad St Andrews, bekend als de thuishaven van golf en van de oudste universiteit van Schotland. Terwijl je verder naar het noorden gaat, passeer je Dundee, een UNESCO-stad van design. U kunt dan de directe route naar Aberdeen nemen, of de schilderachtige kustroute, die u langs het St. Cyrus National Nature Reserve en het spectaculaire Dunnottar Castle, nabij Stonehaven, brengt.


Breng de nacht door in de omgeving van Aberdeen.


Inbegrepen: ingangen van St Andrews Castle en St Andrews Cathedral


Rijafstand: 235 km / 145 mijl


ATTRACTIES

DAG 3: ROYAL DEESIDE, CASTLES & WHISKY

Vandaag ga je naar de Schotse Hooglanden. Rijd eerst langs de "Deeside Tourist Route", een betoverende route door het Cairngorms National Park. Onderweg is er een overvloed aan kastelen die u kunt bezoeken, waaronder het 16e-eeuwse Crathes Castle en natuurlijk de Schotse residentie van de koninklijke familie, Balmoral Castle, die u van april tot juli kunt bezoeken. Je gaat dan verder naar Speyside, dat bekend staat om zijn whisky's. Misschien wil je een van de vele distilleerderijen bezoeken (er zijn er meer dan 40 om uit te kiezen!), Zoals Glenfiddich of Aberlour.


Breng de nacht door in Inverness.


Rijafstand: 240 km / 150 mijl


ATTRACTIES

DAG 4: REIS NAAR ORKNEY

Vandaag brengt je rit je naar het noorden, over het schiereiland Black Isle, helemaal naar het kustplaatsje Scrabster. We raden aan om onderweg een stop te maken bij het sprookjesachtige Dunrobin Castle. In de vroege namiddag neemt u de veerboot naar Stromness op Orkney, een prachtige reis van 1,5 uur over de Pentland Firth met een spectaculair uitzicht op de Old Man of Hoy. Zodra je het vasteland van Orkney hebt bereikt, rijd je naar de hoofdstad, Kirkwall, een voormalig Viking-bolwerk. Hier kunt u het stadscentrum en de prachtige 12e-eeuwse St Magnus-kathedraal verkennen.


Breng de nacht door in het Kirkwall-gebied.


Veerboot van Scrabster naar Orkney: 1,5 uur


Rijafstand: 205 km / 130 mijl


ATTRACTIES

DAG 5: DE WONDEREN VAN ORKNEY

Je hebt de hele dag om de juweeltjes van Orkney te verkennen, het adembenemende landschap en de ruïnes te bewonderen die millennia teruggaan tot in de steentijd. Het hoogtepunt van de wonderen van Orkney is het "Hart van het Neolithicum Orkney", een gebied dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en bestaat uit een groep neolithische monumenten. Dit omvat het 5.000 jaar oude prehistorische dorp Skara Brae, de mysterieuze Ring of Brodgar-steencirkel, de enorme megalieten bij de Standing Stones of Stenness en de cairn met kamers in Maeshowe, waar de 12e-eeuwse Vikingen een van de grootste collecties Noorse hebben achtergelaten runen inscripties.


Breng nog een nacht door in het Kirkwall-gebied.


Inbegrepen: ingangen van Skara Brae & Maeshowe


Rijafstand: 56 km / 35 mijl


ATTRACTIES

DAG 6: DE ROUTE OP DE NOORDKUST 500

Vandaag reis je per veerboot terug naar het vasteland voordat je een deel van de beroemde North Coast 500-route volgt. De Schotse versie van Route 66 strekt zich uit rond de noordkust van Schotland en staat bekend om zijn ongelooflijke vergezichten van rotswanden, gouden zandstranden en prachtige bergen. We raden aan onderweg te stoppen om de prachtige Smoo-grot te bezoeken, de grootste en meest dramatische zeegrot in Groot-Brittannië, de ongerepte stranden en turquoise wateren van Durness, en de 15e-eeuwse ruïnes van Ardvreck Castle voordat je aankomt in het charmante en witgekalkte dorp van Ullapool.


Breng de nacht door in Ullapool.


Veerboot van Orkney naar Scrabster: 1,5 uur


Rijafstand: 250 km / 150 mijl

ATTRACTIES

DAG 7: GAELIC CULTURE & NEOLITHIC MEGALITHS OF LEWIS

Neem vanmorgen de veerboot van Ullapool naar Stornoway op het eiland Lewis, waar de Gaelische cultuur en taal nog steeds gedijen. In Stornoway kunt u het Stornoway-museum in Lews Castle bezoeken, waar tentoonstellingen over het eiland te zien zijn, waaronder zes van de beroemde Lewis Chessmen. Je zult de omweg naar de westkant van het eiland willen maken om de spectaculaire Callanish Standing Stones te zien, een indrukwekkende verzameling neolithische steencirkels en megalieten. We raden ook aan het Black Arnol Museum te bezoeken om meer te weten te komen over de geschiedenis van het eilandleven.


Breng de nacht door met Lewis of Harris.


Veerboot van Ullapool naar Stornoway: 2,5 uur


Rijafstand: 165 km / 100 mijl


ATTRACTIES

DAG 8: HARRIS & DE GOUDEN WEG

Geniet vandaag van de schoonheid van het eiland Harris. U kunt het kleine dorpje Tarbert verkennen en vervolgens genieten van het opvallende landschap tijdens een rit langs "The Golden Road" richting Rodel. We raden aan om de prachtige middeleeuwse St. Clement's Church te verkennen en een wandeling te maken over Luskentyre Beach, een van de meest spectaculaire in Schotland, met kilometers aan wit zand en oogverblindend turquoise water. Je kunt ook de Harris Tweed-outlets bezoeken voor een echt souvenir, want deze tweed wordt nog steeds met de hand geweven in de Buiten-Hebriden.


Breng nog een nacht door op Lewis of Harris.


Rijafstand: 70 km / 45 mijl


ATTRACTIES

DAG 9: ISLAND HOPPING TO SKYE

Vandaag pak je de veerboot van Tarbert naar Uig op het eiland Skye. Bij aankomst op Skye raden we een rit rond het noordelijke deel van het eiland aan via het adembenemende Trotternish-schiereiland. Daar kunt u genieten van een wandeling naar de rotspiek van "The Old Man of Storr" en de prachtige Kilt Rock-waterval zien. Andere hoogtepunten zijn de Quiraing, het An Corran-strand in Staffin, waar u oude voetafdrukken van dinosauriërs kunt zien, en de mystieke Fairy Glen.


Breng de nacht door op het eiland Skye of in de buurt.


Veerboot van Tarbert naar Uig: 1 uur en 40 minuten


Rijafstand: 80 km / 50 mijl


ATTRACTIES

DAG 10: HET EILAND SKYE

Profiteer vandaag ten volle van uw dag op Skye, een paradijs voor natuur- en geschiedenisliefhebbers. Neem de tijd om rond te dwalen door het schilderachtige dorpje Portree met zijn kleurrijke gebouwen en lokale winkels. Rijd naar het westen van het eiland om te genieten van een wandeling naar de kristalheldere Fairy Pools aan de voet van de Black Cuillin Hills en ontdek en proef de lokale Single Malt-whisky van Talisker Distillery. In het noordelijke deel van het schiereiland kun je het romantische Dunvegan Castle bezoeken, de thuisbasis van de Chief of Clan MacLeod.


Breng nog een nacht door op het eiland Skye of in de buurt.


Rijafstand: 70 km / 45 mijl


ATTRACTIES

DAG 11: DE SCHOONHEID VAN LOCH NESS

De reis van vandaag brengt je terug naar het Schotse vasteland. Zorg ervoor dat je stopt bij het pittoreske Eilean Donan Castle, een bezienswaardigheid die je zeker zult herkennen aan de vele foto's, films en tv-shows. Rij helemaal naar de oevers van het mysterieuze Loch Ness, waar u het Loch Ness Centre and Exhibition kunt bezoeken. U kunt ook een boottocht maken op Loch Ness op zoek naar het beruchte en ongrijpbare monster, of de nabijgelegen ruïnes van Urquhart Castle aan de oevers van het meer verkennen.


Breng de nacht door in Fort William.


Inbegrepen: toegang tot Urquhart Castle


Rijafstand: 260 km / 160 mijl


ATTRACTIES

DAG 12: REIS LANGS DRAMATISCHE VALLEIEN

De reis van vandaag voert je langs de beroemdste vallei van Schotland, Glen Coe, met een wereldberoemd landschap. Je zou kunnen stoppen bij het graf van Rob Roy bij Balquidder en de prachtige watervallen van Dochart in het dorp Killin. Als alternatief kunt u de langere schilderachtige route via de badplaats Oban afleggen naar de historische vallei van Kilmartin Glen en langs het charmante dorpje Inveraray. Deze regio wordt beschouwd als een van de belangrijkste concentraties van overblijfselen uit het Neolithicum en de Bronstijd in Schotland, waaronder steenhopen, staande stenen en kastelen.


Breng de nacht door in het Trossachs National Park-gebied.


Rijafstand via Glen Coe: 130 km / 80 mijl


Rijafstand via Kilmartin Glen / Inveraray: 285 km / 180 mijl


ATTRACTIES

DAG 13: TROSSACHS NATIONAAL PARK NAAR EDINBURGH

De rit van vandaag brengt je terug naar Edinburgh (je kunt ervoor kiezen om je reis in Glasgow te beëindigen in de optionele activiteiten hieronder). Rijd door Loch Lomond en Trossachs National Park, waar u kunt stoppen om een ​​wandeling door de natuur te maken, geniet van een optionele stoomschiptocht op Loch Katrine of bezoek een lokale whiskystokerij. Voor een leuke fotomoment mag je Doune Castle niet missen, te zien in Monty Python & the Holy Grail and Outlander. Als de tijd het toelaat, kun je ook stoppen bij Stirling Castle, een van de topattracties van Schotland, of bij de Kelpies, twee indrukwekkende paardenhoofdsculpturen.


Breng de nacht door in Edinburgh.


Inbegrepen: ingangen van Doune Castle en Stirling Castle


Rijafstand: 130 km / 80 mijl


ATTRACTIES OPTIONELE EXTRA'S

DAG 14: VERTREK VANUIT SCHOTLAND

Op de dag van vertrek raden we aan om de Airlink-bus of een taxi rechtstreeks vanuit uw hotel te nemen om de luchthaven te bereiken. Als u extra nachten aan uw reis wilt toevoegen of een privétransfer wilt regelen, kunt u dit doen tijdens het boekingsproces. Als uw vlucht 's middags is, heeft u misschien tijd om op het laatste moment te winkelen, een van de musea van Edinburgh te bezoeken of een laatste wandeling door het charmante stadscentrum te maken.


Als u voor of na de tour meer tijd in Edinburgh of Glasgow wilt doorbrengen, vraag dan uw reisadviseur naar het toevoegen van extra nachten of diensten, zoals privéluchthaventransfers. We kunnen uw reis ook uitbreiden met andere bestemmingen in de Scandinavische regio, zoals IJsland of Noorwegen. Neem contact met ons op voor details over het aanpassen van uw reisschema.



Compleet Schotland 14 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203