Fly Drive Schotse Hooglanden 7 dagen Afbeelding Fly Drive Schotse Hooglanden 7 dagen
Fly Drive Schotse Hooglanden 7 dagen
Bestemming: Rondreizen Schotland - Fly Drive Schotland

Fly Drive Schotse Hooglanden 7 dagen




DAG 1

Loch Lomond, de Trossachs en Fort William

Aangekomen op de luchthavens van Edinburgh of Glasgow, haalt u uw voertuig op en begint u aan uw reis naar het noorden. Je zult genieten van je eerste smaak van de ruwe natuurlijke schoonheid van Schotland terwijl je eerst langs de oevers van Loch Lomond loopt en door het landschap van het Trossachs National Park voordat je de verlaten en ontzagwekkende Rannoch Moor oversteekt. Een potentiële stop is bij het bezoekerscentrum van Glencoe, dat de plaats van de beruchte clangevecht markeert. Als de tijd het toelaat, bezoek dan de levendige havenstad Fort William aan de oevers van Loch Linhe en in de schaduw van de hoogste berg van Groot-Brittannië, Ben Nevis.


 Overnachting: Fort William of Glencoe


 Reisdetails: 130 mijl / 3 uur ongeveer * (bij vertrek op Edinburgh Airport)


 DAG 2

De weg naar de eilanden, Glenfinnan en Portree

Neem vanmorgen de "Road to the Isles" en stop om het Glenfinnan-monument te zien dat is opgedragen aan Bonnie Prince Charlie en het prachtige Glenfinnan-viaduct, beroemd gemaakt in de Harry Potter-films en de Hogwarts Express. Neem dan de veerboot naar het prachtige Isle of Skye; je kunt ervoor kiezen om te stoppen bij Armadale Castle en het Clan Donald Centre in het zuiden van het eiland voordat je de prachtige toppen van de Cuillin Hills passeert op weg naar de hoofdstad van het eiland, Portree, en de bruisende haven van pastelkleurige vissershuisjes.


 Overnachting: Isle of Skye


 Maaltijden: ontbijt inbegrepen


 Reis Details: 105 mijl / 3 uur en 20 minuten ongeveer * (inclusief overtocht naar Skye)


DAG 3

Het eiland Skye

Besteed dag drie aan het verkennen van de adembenemende natuurlijke schoonheid van dit vredige eiland; vanuit het schilderachtige havenstadje Portree, tour het noorden van het eiland en het Trotternish-schiereiland met zijn natuurlijke kenmerken zoals "Kilt Rock" en "the Old Man of Storr" of bezoek de beroemde Fairy Pools. De fauna is er in overvloed, in de kustwateren zie je zeevogels, dolfijnen en zeehonden. Mogelijke culturele bezoeken zijn onder meer Dunvegan Castle, de thuisbasis van de Macleod Clan, het Museum of Island Life en het nabijgelegen Flora Mcdonald's Grave of de distilleerderij van de beroemde malt whisky Talisker.


 Overnachting: Isle of Skye


 Maaltijden: ontbijt inbegrepen

DAG 4

Eilean Donan Castle, Loch Ness en Inverness

Steek via Skye Bridge terug naar het vasteland en bezoek een van de iconen van Schotland in Eilean Donan Castle, dat op het punt staat waar drie meren samenkomen. Ga dan over de wilde Hooglanden en de Great Glen in. Passeer de winderige oevers van het griezelige Loch Ness en let op het beroemde monster Nessie; misschien een boottocht maken op het meer om de mysteries van de wateren te ontdekken of een bezoek brengen aan de verwoeste ruïne van Urquhart Castle met uitzicht op het meer, het biedt de perfecte uitkijk. Aangekomen in Inverness, de hoofdstad van de Hooglanden, verken je de stad en het kasteel en museum op een heuveltop.


 Overnachting: Inverness


 Maaltijden: Ontbijt inbegrepen


 Reis Details: 115 mijl / 2 uur en 35 minuten ca. * (Reizend via Skye Bridge)


DAG 5

Culloden Moor, Cawdor Castle en Fort George

Besteed vandaag aan het verkennen van de afgelegen Hooglanden rond Inverness; hier vindt u het griezelige bezoekerscentrum Culloden Moor, de locatie van het oude slagveld waar de Jacobieten tegen de Engelsen opstegen. Ook in de buurt zijn de intrigerende staande stenen van de Clava Cairns die de Outlander-serie inspireerden. Culturele bezienswaardigheden die u kunt bezoeken zijn onder meer de contrasterende kastelen van Cawdor Castle en Fort George; de eerste is een sprookjesachtig herenhuis met een torentje dat romantisch is verbonden met Shakespeare's Macbeth, terwijl de laatste de 18e-eeuwse militaire techniek op zijn best demonstreert.


 Overnachting: Inverness


 Maaltijden: Ontbijt inbegrepen


DAG 6

De Cairngorms, Pitlcochry en Historic Stirling

Ga vandaag zuidwaarts naar het hart van Schotland en door de heuvels van het Cairngorm National Park. In het charmante Victoriaanse stadje Pitlochry kunt u een bezoek brengen aan het prachtige Blair Castle voordat u verder zuidwaarts gaat naar het historische Stirling. Bezoek het torenhoge Wallace Monument dat is opgericht ter ere van de Great Scottish Hero "Braveheart" William Wallace voordat je door de geplaveide oude stad dwaalt naar Stirling Castle, dat ooit de koninklijke zetel van Schotland was en dat van Edinburgh wedijvert vanwege zijn historische betekenis en schoonheid.


 Overnachting: Stirling-gebied


 Maaltijden: Ontbijt inbegrepen


 Reis Details: 135 mijl / 3 uur en 15 minuten ongeveer *

DAG 7

Terug naar huis

Geniet van een laatste ontbijt in uw hotel voordat u uitcheckt en terugkeert naar de luchthavens van Edinburgh of Glasgow. Breng uw voertuig terug en check-in voor uw terugvlucht naar uw eigen land.


 Maaltijden: Ontbijt inbegrepen


 Reis Details: 30 mijl / 40 minuten ca. * (naar Edinburgh Airport)



Fly Drive Schotse Hooglanden 7 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203