Rondreis Verre Noorden naar Orkney Afbeelding Rondreis Verre Noorden naar Orkney
Rondreis Verre Noorden naar Orkney
Bestemming: Rondreizen Schotland - Fly Drive Schotland

Rondreis Verre Noorden naar Orkney




Dag één - The Far North Line

Deze vakantie begint vanuit Inverness, bereikbaar per vliegtuig vanuit het zuiden van Engeland of per trein vanuit Edinburgh, Glasgow en andere punten naar het zuiden. Je gaat 's middags vertrekken op de Far North Line - de meest noordelijke spoorlijn in het VK. De route steekt de Moray Firth over en maakt vervolgens een brede landinwaarts bij Dornoch, passeert Lairg en Rogart voordat hij terugkeert naar de kust. Kijk uit voor de kenmerkende torens van Dunrobin Castle, voordat de spoorlijn weer landinwaarts draait en het 'stroomland' van Sutherland doorkruist. Nadat u Altnabreac, een van de meest afgelegen stations in Groot-Brittannië, bent gepasseerd, bereikt u weer de kust bij Thurso.


Uw pension in Thurso

Dit is een gastvrij pension, eigendom van een lokale dameIn recentere tijden bevat het suggestieve Scapa Flow de melancholische relikwieën van twee wereldoorlogen, en aan zijn oevers is de prachtig versierde Italiaanse kapel, gebouwd door Italiaanse krijgsgevangenen, een ontroerende plek om te bezoeken.


Hier bloeit het wild. Vogels kijken is populair en er zijn tal van fantastische plekken om zeehonden te spotten - en als je geluk hebt, zie je dwergvinvissen, dolfijnen, bruinvissen en af ​​en toe een enkele orka-walvis spelen in de wateren van het eiland. Op droge grond wordt u verleid door het heerlijk verse eten, van met zeewier gekweekt lamsvlees tot Scrabster inktvis. Kirkwall is een gastvrije stad met unieke winkels met lokale ambachten, waaronder fantastische zilveren sieraden en zeer begeerlijke breisels.


Uw hotel op Orkney

Uw basis wordt een comfortabel familiehotel in het centrum van Kirkwall, goed gelegen om deze aantrekkelijke stad met zijn mooie kathedraal en kronkelende winkelstraten te verkennen. U kunt ook vanuit de haven een korte veerboot nemen naar het eiland Shapinsay.


Dag vier - Touring Orkney

Vanochtend doe je mee aan een kleine groepsreis. Tijdens de tour reis je door het rijke archeologische landschap van Orkney, de thuisbasis van enkele van de grootste architectonische wonderen uit het Neolithicum.


Dag vijf - naar Inverness

Vandaag reis je met de veerboot naar het zuiden en een terugreis over de meanderende Far North Line terug naar Inverness. Hier verblijft u voor uw laatste nacht in een centraal gelegen pension.


Je hebt tijd voor een wandeling langs de rivier de Ness of het Caledonian Canal en geniet van de sfeer van de Highland Capital.


Dag zes - Terug naar huis

Laat ons weten of je een boottocht op Loch Ness of een uitstapje naar het slagveld van Culloden wilt toevoegen voordat je naar huis gaat. We adviseren u ook graag over verdere verbindingen per vliegtuig of trein.

 die gepassioneerd is door het gebied. De inrichting is een mix van oude en eigentijdse stijl en moderne faciliteiten. Het huis is gunstig gelegen ten opzichte van het stadscentrum en de lokale herbergen, terwijl een van de beste visrestaurants van het land een wandeling langs de kust of een korte taxirit verwijderd is.


Dag twee - Caithness verkennen

Vandaag sluit je je aan bij onze lokale chauffeur-gids, die je op een fascinerende reis zal brengen om deze hoek van Schotland te verkennen. Je gids zal graag met je de opties bespreken, van de prachtige landschappen van Dunnet Head, John o 'Groats en Duncansby Head, de historische grandeur van Castle of Mey, of breng een bezoek aan Dunnet Distillers - gin-fans moeten uitkijken naar de Rock Rose, een persoonlijke favoriet.


Je maakt een lunchstop, maar dit en de toegangsprijzen zijn niet inbegrepen


Dag drie - Reis naar Orkney

Vanmorgen steek je met de veerboot naar Orkney en reis je vervolgens per taxi naar Kirkwall, je basis voor de komende twee dagen.


De ongelooflijk lange geschiedenis maakt Orkney heel bijzonder. Het hoofdeiland (vasteland) herbergt een UNESCO WORLD HERITAGE SITE met de adembenemende Standing Stones of Stenness, sommige tot zes meter hoog. De nabijgelegen Neolithische Ring of Brodgar is bijzonder magisch in het avondlicht - en kreeg hedendaagse bekendheid toen Billy Connolly naakt door de stenen danste tijdens zijn "World Tour of Scotland"! In de buurt van de Ness of Brodgar vinden nog steeds archeologische opgravingen plaats.


De 5.000 jaar oude huizen in Skara Brae zijn opmerkelijk intact gebleven en bieden een echt inzicht in het prehistorische dorpsleven, compleet met dressoirs en bed uitsparingen. Bekijk voor meer lokale inzichten de Viking-runen in het sfeervolle Maeshowe die bewijzen dat graffiti geen uitvinding van de 20e eeuw is!



Rondreis Verre Noorden naar Orkney 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203