Schotland Ontdekken in 11 dagen Afbeelding Schotland Ontdekken in 11 dagen
Schotland Ontdekken in 11 dagen
Bestemming: Rondreizen Schotland - Fly Drive Schotland

Schotland Ontdekken in 11 dagen




DAG 1

Glasgow City

Aangekomen op de luchthavens van Edinburgh of Glasgow, haalt u uw voertuig op en begeeft u zich naar Glasgow. Glasgow, het grootste bevolkingscentrum van Schotland, is een levendige moderne Schotse stad met een rijke geschiedenis. Geniet van de stedelijke Schotse sfeer terwijl je de stad verkent, van de Victoriaanse monumenten en indrukwekkende stadhuisgevel van George Square tot de bruisende Sauchiehall Street, ideaal voor je Schotse winkels. De prachtige kathedraal en de necropolis van Glasgow zijn zeker een bezoek waard, terwijl u in het modieuze West End het beroemde Kelvingrove Park and Museum kunt bezoeken.


 Overnachting: Glasgow


 Reisdetails: 40 mijl / 1 uur (ongeveer), als u begint op Edinburgh Airport *


DAG 2

Loch Lomond, de Trossachs en Fort William

Vandaag kunt u voor het eerst proeven van de ruwe natuurlijke schoonheid van Schotland, eerst langs de oevers van Loch Lomond en door het landschap van het Trossachs National Park en vervolgens over de verlaten en ontzagwekkende Rannoch Moor. Een mogelijke stop is bij het bezoekerscentrum van Glencoe, dat de plaats van de beruchte clanstrijd markeert. Als u vervolgens de prachtige westkust bereikt, begeeft u zich naar de levendige havenstad Fort William aan de oevers van Loch Linhe; hier kunt u ervoor kiezen om te wandelen in de uitlopers van Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, of gewoon te genieten van de Highland-winkels of een rondleiding door de Ben Nevis-distilleerderij.


 Overnachting: Fort William of Glencoe


 Maaltijden: Ontbijt inbegrepen


 Reis Details: 105 mijl / 2 uur en 30 minuten (ongeveer) *


DAG 3

The Road the Isles en Glenfinnan

Neem vanmorgen de "Road to the Isles" en stop om het Glenfinnan-monument te zien dat is opgedragen aan Bonnie Prince Charlie en het prachtige Glenfinnan-viaduct, beroemd gemaakt in de Harry Potter-films en de Hogwarts Express. Neem dan de veerboot naar het prachtige Isle of Skye; je kunt ervoor kiezen om te stoppen bij Armadale Castle en het Clan Donald Centre in het zuiden van het eiland voordat je de prachtige toppen van de Cuillin Hills passeert op weg naar de hoofdstad van het eiland, Portree, en de bruisende haven en pastelkleurige vissershuisjes.


 Overnachting: Isle of Skye


 Maaltijden: Ontbijt inbegrepen

Reis Details: 90 mijl / 3 uur ca. * (inclusief overtocht per veerboot naar Skye)


DAG 4

Het eiland Skye

Besteed dag vier aan het verkennen van de adembenemende natuurlijke schoonheid van dit vredige eiland; vanuit het schilderachtige havenstadje Portree, tour het noorden van het eiland en het Trotternish-schiereiland met zijn natuurlijke kenmerken zoals "Kilt Rock" en "the Old Man of Storr" of bezoek de beroemde Fairy Pools. De fauna is er in overvloed, in de kustwateren zie je zeevogels, dolfijnen en zeehonden. Mogelijke culturele bezoeken zijn onder meer Dunvegan Castle, de thuisbasis van de Macleod Clan, het Museum of Island Life en het nabijgelegen Flora Mcdonald's Grave of de distilleerderij van de beroemde malt whisky Talisker.


 Overnachting: Isle of Skye


 Maaltijden: Ontbijt inbegrepen


DAG 5

Urquhart Castle, Loch Ness en Inverness

Ga via Skye Bridge terug naar het vasteland en bezoek een van de iconen van Schotland in Eilean Donan Castle, reik uit naar het Loch, voordat je de wilde hooglanden oversteekt en de Great Glen binnengaat. Passeer de winderige oevers van het griezelige Loch Ness en let op het beroemde monster Nessie; misschien een boottocht maken op het meer om de mysteries van de wateren te ontdekken of een bezoek brengen aan de verwoeste ruïne van Urquhart Castle met uitzicht op het meer, het biedt de perfecte uitkijk. Aangekomen in Inverness, de hoofdstad van de Hooglanden, verken je de stad en het kasteel en museum op een heuveltop.


 Overnachting: Inverness-gebied


 Maaltijden: Ontbijt inbegrepen


 Reis Details: 115 mijl / 2 uur en 45 minuten * (reizen via Skye Bridge)


DAG 6

Culloden Moor, Cawdor Castle en Fort George

Besteed vandaag aan het verkennen van de afgelegen Hooglanden rond Inverness; hier vindt u het griezelige bezoekerscentrum Culloden Moor, de locatie van het oude slagveld waar de Jacobieten tegen de Engelsen opstegen. Ook in de buurt zijn de intrigerende staande stenen van de Clava Cairns die de Outlander-serie inspireerden. Culturele bezienswaardigheden die u kunt bezoeken zijn onder meer de contrasterende kastelen van Cawdor Castle en Fort George; de eerste is een sprookjesachtig herenhuis met een torentje dat romantisch is verbonden met Shakespeare's Macbeth, terwijl de latters de 18e-eeuwse militaire techniek op zijn best demonstreren.


 Overnachting: Inverness-gebied

Maaltijden: Ontbijt inbegrepen

DAG 7

The Whiskey Trail en Aberdeen

Als u Inverness verlaat, gaat u oostwaarts door de Grampian Highlands, waar u het elegante Spynie Palace en de nabijgelegen kathedraal van Elgin kunt bezoeken. Als u door het beroemde Whisky-land reist, kunt u genieten van een rondleiding door een of meer van de beroemde single malt-distilleerderijen van Speyside voordat u aankomt in Aberdeenshire, waar een groot aantal prachtige kastelen en herenhuizen te vinden zijn, zoals Fyvie Castle of Leith Hall and Gardens. Zie 's avonds Aberdeen zelf; bekend als de granieten stad Aberdeen heeft een unieke granieten architectuur en herbergt een groot deel van het rijke maritieme erfgoed van Schotland.


 Overnachting: Aberdeen


 Maaltijden: ontbijt inbegrepen


 Reis Details: 105 mijl / 2 uur en 45 minuten ongeveer *


DAG 8

Dunottar Castle, Glamis Castle en St Andrews

Volg vanuit Aberdeen de kustlijn naar het zuiden, je kunt ervoor kiezen om te stoppen bij de spectaculaire ruïne van Dunottar Castle, dramatisch gelegen op een klif met uitzicht op de Noordzee of bij het elegante Glamis Castle-kinderhuis van wijlen koningin-moeder. Steek vervolgens de Tay-brug over naar het Koninkrijk van Fife naar de historische stad St Andrews, een charmante universiteitsstad, waar prins William zijn toekomstige vrouw Kate Middleton ontmoette. Wandel door de ruïnes van het kasteel en de kathedraal of bezoek de beroemde "Old Course" en het golfmuseum. Ga later verder naar het historische Stirling.


 Overnachting: Stirling-gebied


 Maaltijden: ontbijt inbegrepen


 Reisdetails: 130 mijl / 3 uur ongeveer *


DAG 9

Historisch Stirling, het Wallace Monument en Edinburgh

Breng vanochtend de historische Stirling door; dwaal door de geplaveide oude stad naar Stirling Castle, dat ooit de koninklijke zetel van Schotland was en die van Edinburgh wedijvert vanwege zijn historische betekenis en schoonheid. Op een klein eindje rijden vindt u het slagveld van Bannockburn en het torenhoge Wallace Monument, gebouwd ter ere van de Great Scottish Hero "Braveheart" William Wallace. Op weg naar Edinburgh maak je een stop om het raadselachtige beeldhouwwerk bij de Kelpies te zien voordat je in Edinburgh aankomt. Breng uw voertuig terug naar de luchthaven en begeef u met het openbaar vervoer naar de stad.


 Overnachting: Edinburgh



 Meals: Breakfast included

Reisdetails: 35 mijl / 45 minuten ongeveer *


DAG 10

Sightseeing in Edinburgh

De laatste dag van uw reis kunt u besteden aan het ontdekken van de prachtige stad Edinburgh, die u het beste te voet en met het openbaar vervoer kunt verkennen. Van de kronkelende straatjes van de geplaveide oude stad tot de brede lanen van het weelderige Georgische Edinburgh heeft een unieke sfeer. Bezoek koninklijke locaties zoals het Palace of Holyrood House of de Royal Yacht Britannia in Leith Docks of bekijk het moderne Schotse parlementsgebouw. Het hoogtepunt van je dag is het beklimmen van de Royal Mile naar het middelpunt van de stad in het prachtige Edinburgh Castle, de thuisbasis van de Schotse kroonjuwelen, de Stone of Destiny en St Margaret's Chapel.


 Overnachting: Edinburgh


 Maaltijden: Ontbijt inbegrepen


DAG 11

Terug naar huis

Geniet van een laatste ontbijt in uw hotel voordat u uitcheckt. Mogelijk maakt u op het laatste moment souvenirs of sightseeing (bagage kan in uw hotel worden bewaard) voordat u terugkeert naar de luchthavens van Edinburgh of Glasgow om in te checken voor uw terugvlucht naar uw thuisland.


 Maaltijden: Ontbijt inbegrepen



Schotland Ontdekken in 11 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203