Schotse Kastelen, Glens en Whisky  Afbeelding Schotse Kastelen, Glens en Whisky
Schotse Kastelen, Glens en Whisky
Bestemming: Rondreizen Schotland - Fly Drive Schotland

Schotse Kastelen, Glens en Whisky




Dag één - Reis naar de Highland Gateway

 

Als je vanuit Edinburgh reist, steek je de indrukwekkende Forth Road Bridge over op weg naar het noorden naar de rand van de Hooglanden, waar je twee nachten doorbrengt in een mooi landhuis hotel op slechts een paar kilometer ten noorden van de charmante stad Pitlochry in Perthshire.

 

Uw hotel in Killiecrankie

 

Dit charmante, kleine, vriendelijke hotel was oorspronkelijk een buitenverblijf van een predikant, en ligt in een prachtig bosrijk gebied in een rustige omgeving diep in het hart van het glooiende landschap van Perthshire, met uitzicht over de Pass of Killiecrankie tot aan de dichtbeboste heuvels aan de rivier de Garry.

 

Dag twee - Whisky wachten en kastelen roepen

 

Net voor de deur van uw hotel, te midden van het klassieke Schotse landschap, vindt u prachtige kastelen - Blair Castle is bijzonder pittoresk - evenals een aantal fijne distilleerderijen, waaronder Edradour, de kleinste van Schotland, en Blair Atholl, een van de oudste. U zult zich verwend voelen met uw keuze, maar maak u niet al te veel zorgen: we zullen een uitgebreide lijst met suggesties geven om u te helpen het meeste uit uw tijd te halen.

 

Dag drie - Op weg naar uw klassieke Cairngorm-lodge

 

Neem de tijd voor een uitgebreid ontbijt en maak je klaar voor de rit noordwaarts door het Cairngorms National Park. Met adembenemende landschappen die op regelmatige tijdstippen behulpzaam zijn, is dit een van de meest pittoreske autoritten in het hele VK, en er zijn onderweg tal van plaatsen om te bezoeken.

 

Uw hotel in de Cairngorms

 

Een onlangs gerenoveerd Victoriaans schiethuis, door de familie-eigenaren gered uit een bijna vervallen staat, uw luxe hotel in het Cairngorms National Park is een van onze recente favorieten. Met 13 prachtig ingerichte kamers, een eigen coffeeshop en een uitstekend restaurant met de beste Schotse producten, en het openlucht terras met twee niveaus is het de perfecte plek om warmere, met sterren gevulde zomeravonden door te brengen met een glas iets speciaals van de uitgebreid gevulde bar.

 

Dag vier - Meer kastelen en whisky

 

Na een onvergetelijk ontbijt in je hotel, ga je naar het Cairngorms National Park voor een even onvergetelijke dag. U vindt het whisky mekka van Speyside vlakbij, met een groot aantal distilleerderijen met bezoekersfaciliteiten van wereldklasse, en verschillende hebben een

‘Driver kit’ waarmee de aangewezen bestuurder drams kan meenemen om later van te genieten, zodat niemand iets mist. De Speyside Cooperage is een van onze favoriete attracties in de omgeving, met een nieuwe 4-D meeslepende bioscoopervaring en een kijk galerij waar je kunt zien hoe de kuipers vaten maken en repareren tegen de klok. Er zijn onderweg verschillende uitstekende lunchplekken in de mooie Highland-steden en -dorpen verspreid over het gebied en we zullen je naar onze favorieten wijzen.

 

Dag vijf - Klassieke Schotse toerroute naar Aberdeenshire

 

Zorg ervoor dat je jezelf nog eens verwend bij het ontbijt, voordat je op pad gaat voor een van de mooiste autorijden die je ooit zult hebben. Schotland heeft een aantal van 's werelds beste toerritten en vandaag ervaar je een van de mooiste als je de Lechtpas oversteekt en een hoogte van 2089 ft boven zeeniveau bereikt, voordat je naar het hoogste dorp in de Hooglanden gaat. Het afschuwelijke berglandschap en de spectaculaire omgeving zorgen samen met het kronkelende, bochtige wegdek voor een onvergetelijke dag achter het stuur.

 

Uw hotel in Aberdeenshire

 

Een van onze huidige favorieten, deze onlangs geopende, door een familie gerunde B&B is gevestigd in een spectaculair Victoriaans pand aan de oevers van de rivier de Dee. De eigenaren hebben accommodatie van zeldzame kwaliteit gecreëerd, met royaal geproportioneerde slaapkamers en indrukwekkende moderne en-suites gecombineerd met traditionele architectonische kenmerken om een ​​fantastisch comfortabele plek te maken om te verblijven. Als het weer het toelaat, wordt het ontbijt geserveerd op het terras met uitzicht op de tuin en de rivier, terwijl de gasten lounge met cosseting banken en brandend vuur de perfecte plek is om te genieten van een kopje koffie in de middag of een aperitiefje.

 

Diverse lokale eetgelegenheden zijn op loopafstand te vinden, en zelfs nog meer op slechts een klein eindje rijden.

 

Dag zes - Castle County

 

Wil je kastelen? Dan ben je echt aan het goede adres. Er zijn meer kastelen per hectare in Aberdeenshire dan waar dan ook in het VK, dus we raden u aan de tijd te nemen voor een vroeg ontbijt en eropuit te trekken om de grachten, valhekken, wallen, torentjes en luchtbogen te ontdekken die u overal in de provincie vindt. Naast de kastelen en hun kenmerken, vindt u geweldige autoroutes en enkele van de mooiste steden en dorpen van Schotland, elk overspoeld met eigenzinnige winkels, historische attracties en uitnodigende eetgelegenheden die een aantal van de beste lokale producten serveren die u overal zult vinden.

Dag zeven - Kastelen, kastelen, kastelen!

 

Een ontspannen benadering van het bezoeken van kastelen betekent een beperkt aantal per dag, dus een tweede dag van verkenning wacht op u, met onderweg meer van de klassieke autoroutes van Schotland. Na nog een heerlijk Schots ontbijt, ga je naar het klassieke landschap en ga je naar het kasteel van je keuze. We geven je een aantal suggesties zodat je het meeste uit je dagen kunt halen, wat betekent dat je geen moment zult verspillen.

 

Dag Acht - Reis zuidwaarts naar het koninkrijk van Fife

 

We weten dat u uw hotel verre van gemakkelijk zult vinden, dus neem uw tijd tijdens het ontbijt, pak de auto en neem afscheid voordat u weer een geweldige dag op pad gaat. We geven een routebeschrijving naar meer van de leukste en meest spectaculaire autoroutes van Schotland terwijl je naar het zuiden trekt, de zilverachtige Tay bij Dundee oversteekt en je op weg gaat naar het Kingdom of Fife. Onderweg zullen er meer kastelen te ontdekken zijn, met Falkland Palace en Kellie Castle twee van onze favorieten, en meer mout om te proeven - we zorgen ervoor dat je de beste ontdekt.

 

Uw hotel in Fife

 

Een door een Michelin-ster bekroond, door een familie gerund restaurant met luxe kamers is de locatie voor uw laatste stop van twee nachten. Uw hotel is gevestigd in een 17e-eeuws gebouw en heeft door de eeuwen heen dienst gedaan als hotel, pub, herberg en restaurant, en geniet van een ononderbroken geschiedenis van het aanbieden van gastvrijheid voor meer dan 250 jaar.

 

De kwaliteit van het eten en de accommodatie die hier wordt aangeboden, is vrijwel ongeëvenaard en het is de perfecte plek om te genieten van je laatste twee nachten weg, met het heerlijke degustatiemenu op je eerste nacht hier.

 

Dag negen - Geniet van een laatste dram

 

Het legendarische ontbijt in uw hotel zal zeker een blijvende indruk achterlaten, voordat u de tijd neemt om op pad te gaan voor de laatste volledige dag van uw vakantie. Vandaag ervaar je het 'droom-tot-dram'-verhaal van Kingsbarns, de nieuwste distilleerderij van de provincie, gevestigd in de geredde voormalige ruïnes van oude boerderijgebouwen (zorg ervoor dat je de bestuurder frisdrank verstrekt - of we kunnen transfers regelen voor u zodat de chauffeur de vrije dag kan nemen!) voordat hij terugkeert naar uw hotel voor een fantastisch diner aan het einde van de vakantie.

Dag tien - Terug naar huis

 

Geniet van een laatste, fantastisch ontbijt (misschien zelfs in bed!) Voordat je naar huis gaat.



Schotse Kastelen, Glens en Whisky  0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203