Individuele Rondreis Sri Lanka 10 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Sri Lanka 10 dagen
Individuele Rondreis Sri Lanka 10 dagen
Bestemming: Rondreizen Sri Lanka - Rondreis

Individuele Rondreis Sri Lanka 10 dagen




Dag 1


Minuwangoda - Negombo

Welkom bij Sri Lanka!


Kom aan op Bandaranaike International Airport (BIA), Katunayake, waar uw aangewezen chauffeur en gids u verwelkomen in de aankomst lounge.


Na een korte introductie wordt u naar uw hotel gebracht. Daar kunt u inchecken en de rest van de avond ontspannen.



Dag 2


Anuradhapura

Verken de heilige stad Anuradhapura


'S Morgens vertrek je via Chilaw naar Anuradhapura. Je maakt een sightseeingtour door de heilige stad Anuradhapura, de oudste oude hoofdstad van Sri Lanka (4e eeuw voor Christus tot 11e eeuw). Het is een van de grootste archeologische vindplaatsen ter wereld en werd in 1982 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.


Hoewel de tijd zijn tol heeft geëist van deze prachtige constructies, toont wat er vandaag overblijft duidelijk de ingewikkelde planning, uitgebreide constructies en de versieringen in die tijd.


Anuradhapura is ook de thuisbasis van de Bodhi-boom (een boompje van de boom waaronder de heer Boeddha de verlichting zou hebben bereikt), een van de heiligste monumenten van Sri Lanka. Het staat bekend als de oudste historische boom ter wereld. Na uw spannende dag trekt u zich terug in uw hotel.



Dag 3


Anuradhapura - Sigiriya

Beklim Sigiriya Rock Fortress


Vandaag beklim je het opwindende Sigiriya-rotsfort (Lion's Rock), een van de meest buitengewone artistieke complexen van zijn tijd (477 - 498 AD). Deze prachtige citadel werd in 1982 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en wekt artistieke en architectonische nieuwsgierigheid van over de hele wereld.


Dag 4

Kandy

Ontdek Rock Caves en de stad Kandy


Word wakker en ga naar de Dambulla Rock Cave Temple. Ook bekend als de Gouden Tempel van Dambulla, werd het in 1991 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.


Dit dateert uit de 3e eeuw voor Christus en is het meest indrukwekkende grottencomplex in Sri Lanka. Het is een groot complex met vijf grotten, met buitengewone schilderijen en 157 beelden.


Vanaf daar vertrek je naar Kandy. De naam van de stad is afgeleid van het woord 'Kanda', wat 'de berg' betekent. Kandy werd in 1988 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.


De stijl en het karakter van de Sri Lankaanse beschaving in die tijd wordt goed gedemonstreerd in het hart van de stad zelf, met zijn meer, tempels (inclusief de Tempel van de Tandrelikwie) en goed bewaarde ruïnes van de koninklijke paleizen.


'S Avonds kunt u de Tempel van de Tandrelikwie bezoeken, een belangrijke boeddhistische site met een tand van Boeddha verzameld uit zijn brandstapel.


Dag 5


Kandy - Peradeniya

Ontspan in de prachtige botanische tuinen van Peradeniya


'S Ochtends geniet je van een ontspannen bezoek aan de Peradeniya Botanical Gardens.


Het zijn de grootste en mooiste tuinen van Sri Lanka, beslaan bijna 150 hectare en zijn gevuld met een verbazingwekkende verscheidenheid aan lokale en buitenlandse boom- en plantensoorten.


De geschiedenis van de site gaat terug tot de veertiende eeuw, toen Wickramabahu III hier een koninklijke residentie vestigde.


Trek u 's avonds terug in uw hotel.


Dag 6


Hatton

Train Ride naar het Hill Country


In de ochtend vertrek je naar het Hill Country.


U kunt deze afstand afleggen per voertuig of trein. Houd er rekening mee dat het Hill Country een koeler klimaat heeft (gemiddeld 16 ° C). Een treinreis is echt een zeldzame ervaring en is een avontuur op zich!

De trein in Sri Lanka wordt door de lokale bevolking beschouwd als een van de comfortabelere manieren van reizen. Naast het adembenemende landschap van het theeland en de pittoreske watervallen, is het een kans om je te mengen met de lokale bevolking.


Dag 7


Hatton

The Complete Tea Experience


Geniet van een ontspannende ochtend in het hotel voordat u op bezoek gaat bij een theeplantage en fabriek.


Hier beleef je een complete theebeleving, vanaf het moment dat de jonge theebladeren van de plantage worden geplukt, tot de verwerking in de fabriek, tot een heerlijk en dampend kopje thee. Als je geïnteresseerd bent, is de theefabriek de beste plek om thee van goede kwaliteit te kopen.


Dag 8


Yala

Begeleide gamedrive door Yala National Park


Vanmorgen vertrek je naar Yala / Tissamaharama.


Je zult zeker een drastische verandering in het klimaat voelen als je afdaalt naar de droge zone. Onderweg kun je een stop maken bij Buduruwalga, om het kolossale, uit de rotsen gehakte Boeddhabeeld van 15 meter te zien. Deze aanblik dateert vermoedelijk uit de 10e eeuw.


Geniet vervolgens van de oerwouden van Ceylon, waar je je middag kunt doorbrengen met een begeleide gamedrive om de dynamische natuur en het meest weelderige plantenleven in Yala National Park te verkennen. Als een van de grootste parken in Sri Lanka is het de ideale plek om de zeldzame luipaard te zien!


DAG 9


Koggala

Geniet van de betoverende bezienswaardigheden op weg naar je strandhotel


Vandaag reis je langs de kust naar je strandhotel. De betoverende aanblik van de turquoise zee, vergezeld van de rustgevende zeewind, zal u zeker in de ban houden. Onderweg stop je bij de Blow Hole in Dikwella. Maak vervolgens een sightseeingtour door de stad Galle en de vestingwerken. Dit is een stad met een perfecte mix van heden en verleden. In 1988 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, is de aanwezigheid van de Portugezen, Nederlanders en Engelsen zeer duidelijk in de fascinerende bouwstijlen van het Galle Fort.


Je wordt afgezet bij je strandhotel, waar je kunt ontspannen en de herinneringen aan dit onvergetelijke avontuur kunt koesteren!

Dag 10


Luchthaven

Vaarwel, Sri Lanka!


In de ochtend wordt u naar Bandaranaike International Airport (BIA) gebracht, waar u aan boord gaat van uw vertrek vlucht.


Sri Lanka hoopt je snel weer te zien!



Individuele Rondreis Sri Lanka 10 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203