Individuele Rondreis Sri Lanka 10 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Sri Lanka 10 dagen
Individuele Rondreis Sri Lanka 10 dagen
Bestemming: Rondreizen Sri Lanka - Rondreis

Individuele Rondreis Sri Lanka 10 dagen




Dag 1


Sigiriya

Welkom bij Sri Lanka!


Welkom vrienden in het adembenemende Sri Lanka!


Na aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door uw chauffeur en begint uw reis onmiddellijk. Je eerste stop is het fascinerende Sigiriya Rock Fortress en het Minneriya National Park. Sigiriya staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en werd door koning Kashyapa als fort gebouwd.


Nadat je de verschillende kamers en zalen van dit paleis hebt verkend, ga je terug naar het hotel of ga je naar een lokaal restaurant voor een snelle lunch.


Daarna ga je naar het Minneriya National Park. Het hoogtepunt van het park is de Minneriya-tank die is gebouwd als een plek om olifanten te observeren terwijl ze baden en grazen op de open velden.



Dag 2


Sigiriya - Polonnaruwa

Ontdek de ruïnes van Polonnaruwa


Word wakker met een heerlijk ontbijt en maak je klaar voor een spannende dag vol ruïnes.


Ga vandaag naar Polonnaruwa, een van de middeleeuwse hoofdsteden van Sri Lanka, die in de 11e eeuw na Christus werd gesticht als de eerste stad van het land. Polonnaruwa verving Anuradhapura, dat was geplunderd, verlaten en hopeloos blootgelegd aan de binnenvallende legers uit het zuiden India.


De geschiedenis van de stad is fascinerend. Drie koningen regeerden tijdens de hoogten van Polonnaruwa, maar het kon niet lang duren van invasies. In de hoogtijdagen woonden de 6 km stadsmuren honderden mensen.


Nu ga je de ruïnes van deze oude stad bezoeken, waar je de overblijfselen van het paleis, de zwembaden en verschillende dagoba's zult zien. Het hoogtepunt van de ruïnes zijn de Gal Vihara-rotssculpturen en de drie gigantische stenen sculpturen van de Boeddha die in een graniet door een onbekende beeldhouwer in de 12e eeuw zijn uitgehouwen.


Dag 3

Kandy

Loop door de straten van het historische Kandy


Na het ontbijt begint uw reis naar Kandy.


In 1592 werd Kandy de hoofdstad van het laatst overgebleven onafhankelijke koninkrijk in Sri Lanka nadat de kustgebieden door de Portugezen waren veroverd. Invasies van de Portugezen, de Nederlanders en de Britten werden afgeslagen.


De laatste heersende dynastie van Kandy waren de 'Nayaks' van Kandy, terwijl het koninkrijk zijn onafhankelijkheid behield totdat het uiteindelijk in 1815 voor de Britten viel. De Britten zetten de koning, Sri Wikrama Rajasingha, en alle eisers op de troon, waardoor de laatste eindigde traditionele monarchie van Sri Lanka en deze te vervangen door hun monarchie.


Terwijl je door de straten van Kandy loopt en verschillende gebieden ontdekt, onthoud dan de geschiedenis die erin is gestort.


Dag 4


Nuwara Eliya

Nuwara Eliya - een unieke bestemming


Reis vandaag naar het heuvelland van Sri Lanka, Nuwara Eliya, waar je de rijke, authentieke cultuur van de lokale bevolking zult omarmen.


Nuwara Eliya ligt in het heuvelland van Sri Lanka en staat vooral bekend om het grote aantal theeplantages. De rit naar Nuwara Eliya zal onvergetelijk zijn, want niets zal het prachtige landschap van de hooglanden verslaan, dat wordt omringd door oude bomen en prachtige watervallen.


Het frisse klimaat in het heuvelland is koel en verfrissend, waardoor dit een populaire bestemming is voor de lokale bevolking die op zoek is naar de hitte van de stad.


Ten slotte maakt de typisch Engelse sfeer die wordt gecreëerd door een groot aantal Engelse huisjes in koloniale stijl verspreid over het platteland, Nuwara Eliya tot een unieke bestemming.


Dag 5


Nuwara Eliya

Maak een perfecte kop thee


Gisteren kon je de uitgestrekte theeplantages bekijken en vandaag kun je er een bezoeken en de productie erachter van dichtbij bekijken.

Tijdens je bezoek leer je hoe een kopje thee tot stand komt. Krijg inzicht in het planten van het zaad en het hebben van het perfecte klimaat om de plant te laten groeien. Er is veel te weten over het maken van een perfect kopje thee.


Je gidsen zullen je laten zien wat het perfecte blad is om te plukken, hoe je bladeren moet drogen en malen, en de laatste fasen die in het product gaan, dat is echt het belangrijkste element.


Ga later op een stadstour om de stad te verkennen. Je hebt ook de mogelijkheid om een ​​serene boottocht te maken op Lake Gregory.


Dag 6


Udawalawe

Duik in het Udawalawe National Park


Duik vandaag in het Udawalawe National Park, wat een van de mooiste dagen van je reis zal zijn. Udawalawe is het bekendste park van Sri Lanka. In de jaren zeventig werd het uitgeroepen tot nationaal park, zodat het als reservaat kon dienen voor de ontheemde wilde wezens die daar ronddwalen. Udawalawe is sindsdien een toevluchtsoord voor olifanten geworden.


Bovendien bieden de uitgestrekte open vlaktes een ideale gelegenheid voor roofvogels om op de uitkijk te staan. Zeearenden, Brahminy-vliegers, zwartschoudervliegers en Amerikaanse havikarenden zijn tegenwoordig een normaal verschijnsel in het park.


Geniet tijdens je avontuur naar Udawalawe van het zien van de spannende, wilde dieren en zorg ervoor dat je je camera bij de hand hebt.


Dag 7


Weligama

Zwem in de Indische Oceaan


De komende dagen zijn voor u gereserveerd om te genieten van de Sri Lankaanse strand zon en golven.


Vandaag na de lunch gaat u naar uw strandhotel in Weligama. De naam 'Weligama' betekent letterlijk 'zanderig dorp' en het heeft de toepasselijke naam gekregen omdat het aan de kust ligt. Neem tijdens uw verblijf de tijd om gewoon te ontspannen en neem even de tijd om de schoonheid om u heen te bewonderen.


Neem later een duik in de Indische Oceaan en zwaai naar vissen terwijl je snorkelt. Ga op het strand liggen, geniet van de zon om aan je kleurtje te werken en bekijk alle foto's die je tot nu toe hebt gemaakt tijdens je rondreis door Sri Lanka.


Als je wilt, ontdek dan ook de omgeving. Doorzoek het schilderachtige kustplaatsje Weligama.


Dag 8

Weligama

Krijg een voorproefje van de cultuur


Vandaag heb je weer een volledige dag in Weligama. U kunt de dag naar eigen inzicht doorbrengen. Ga na het ontbijt nog een keer zwemmen in de zee. Ontspan en dobber op de golven, of lig onder palmbomen en slaap in slaap met de koele bries die uit de zee komt.


Op het strand zijn betekent echter niet dat je niet kunt blijven verkennen. Neem meer tijd om meer te weten te komen over Weligama, de geschiedenis van het gebied en de cultuur van de mensen. Hoewel het een klein gebied is, is het rijk aan leven. Bekijk de vissers terwijl ze op hun palen balanceren om voedsel voor de dag te vangen. Je zult in vervoering raken door hun bewegingen.


Geniet aan het eind van de dag van de zonsondergang en een lekkere maaltijd.


Dag 9


Colombo

Ontdek de sites van Colombo


Vandaag is je laatste volledige dag in Sri Lanka, dus leef het ten volle uit!


Na het ontbijt reis je naar Colombo. Colombo is verreweg een van de grootste en ook de meest ontwikkelde steden van Sri Lanka.


De natuurlijke zeehaven was ooit een magneet voor opeenvolgende handelaren en veroveraars, vooral voor de Arabische kooplieden, vervolgens Portugese kooplieden en tenslotte voor de Nederlandse en Britse imperialisten.


Het stadscentrum is nu een ontwikkelingscentrum geworden waar u een mix van ultra moderne appartementsgebouwen kunt vinden te midden van meer traditionele en koloniale huizen. Geniet van deze fascinerende stad en koop souvenirs op je laatste nacht.


Dag 10


Luchthaven

Kom snel weer terug!


Helaas markeert vandaag het einde van uw reis. Afhankelijk van wanneer uw vlucht is, vertrekt u vanuit uw hotel om naar de luchthaven te gaan.


We weten dat je een geweldige tijd hebt gehad met het verkennen van de sites, steden en heiligdommen van Sri Lanka. We wensen u een veilige reis op weg naar huis. We hopen je volgend jaar weer te zien om meer gebieden van deze betoverende Aziatische natie te verkennen.



Individuele Rondreis Sri Lanka 10 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203