Individuele Rondreis Sri Lanka 12 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Sri Lanka 12 dagen
Individuele Rondreis Sri Lanka 12 dagen
Bestemming: Rondreizen Sri Lanka - Rondreis

Individuele Rondreis Sri Lanka 12 dagen




Dag 1


Bandaranaike International Airport - Minuwangoda

Welkom Boat Ride in Sri Lanka


In de aankomsthal van de luchthaven van Sri Lanka wacht u een warm welkom. Uw persoonlijke chauffeur en gids geven u een korte introductie en uw reis begint!


Aankomst in Minuwangoda, waar u kunt genieten van een ontspannende boottocht in de middag in Hamilton Boat Canel. Gebouwd in 1804, werd het ontworpen om zout water uit de Muthurajawela-wetlands af te voeren. Onderweg zweef je door Colombo en Negombo.


Dag 2


Minuwangoda - Ritigala Forest Monastery - Sigiriya

Maak een wandeling door het Ritigala-bosklooster


'S Morgens begin je aan een reis naar de Sigiriya-rots. Je komt aan in je luxe hotel waar je tijd hebt om te ontspannen en te genieten van je late ochtend.


Je avontuur begint 's middags met een klim naar het Ritigala Forest Monastery. Ritigala is een klooster vol legendes en mythen. Het is zeer sfeervol, met elke zorgvuldig aangelegde granieten treden en steen die verhalen vertelt over vervlogen tijden toen asceten en monniken het toevluchtsoord van het bos zochten voor meditatieve retraites. Je wandelt door deze mysterieuze landen met de hulp van je lokale gids om je op de hoogte te houden van alle lokale legendes en de beste uitkijkpunten onderweg.


Dag 3


Sigiriya - Audangawa Village - Pidurangala Rock

Trek op de prachtige Pindurangala-berg


Na een snel ontbijt in de ochtend, sluit je je aan bij een lokaal dorpspad en begin je aan je wandeling. Het pad bij Audangawa leidt je door pittoreske rijstvelden, meren en oude dorps paden. Deze trektocht geeft je een kijkje in het leven van de lokale bevolking, waar de tradities en cultuur nog steeds deel uitmaken van hun dagelijks leven. Je hebt ook de mogelijkheid om halverwege op een landbouwtractor te worden genomen.


Begin aan een spannende reis over het Kudawewa-meer, waar je de kans krijgt om de rotsen Sigiriya en Pidurangala te zien. Ga verder en bezoek de plaatselijke tempel die door rijstvelden gaat en ontvang zegeningen van de priester. Daarna wordt u meegenomen naar het huis van een dorpeling en geniet u van een warm kruidendrankje of een koning kokosnoot.

'S Middags wandelt u de Pidurangala-berg naar de top van de rots voor een panoramisch uitzicht op het Sigiriya-rots fort.


Dag 4


Sigiriya Rock Fortress - Minneriya National Park

Beklim de legendarische Sigiriya-rots


Sigiriya Rock, gebouwd in de 5e eeuw, is een enorm hoogtepunt voor bezoekers! In de ochtend beklim je dit legendarische fort te voet voor een ongeëvenaard uitzicht op de vallei beneden. Onderweg bezoekt u de bezienswaardigheden.


'S Middags ga je op safari in het Minneriya National Park in de noord-centrale provincie Sri Lanka. Het gebied is een oud natuurreservaat en onlangs uitgeroepen tot nationaal park. Het park is een droog voedingsgebied voor de olifantenpopulatie in de bossen van Matale, Polonnaruwa en Trincomalee. Je bezoekt ook de beroemde tank van het park met je lokale gids.


Dag 5


Dambulla-grottempel - Kandy

De Dambulla-grottempel en Lovely Kandy


Vertrek naar Kandy, een van de meest geliefde steden van Sri Lanka. Bezoek onderweg de Dambulla-grottempel, een ongelooflijk gezicht om te aanschouwen.


Ook bekend als de Gouden Tempel van Dambulla, ligt dit prachtige werelderfgoed in het centrale deel van het land. Deze site is het grootste en best bewaarde groot temple complex in Sri Lanka. Met je gids dwaal je door de verbazingwekkend ingewikkelde systemen of grotten en stop je onderweg op de meest interessante plekken. Je gids leert je onderweg de geschiedenis van de tempel.


Later arriveer je in het mooie Kandy, waar je 's avonds een stadstour door de stad maakt, inclusief een tuk-tuk-rit door de stad en een bezoek aan Temple of the Tooth Relic.


Dag 6


Kandy - Knuckles Mountain

Trek door de Gorgeous Knuckles Mountain Range


Vandaag word je vroeg wakker voor een ochtendwandeling in de Knuckles Mountain Range. De bergketen maakt deel uit van het Werelderfgoed Central Highlands dat in 2010 is uitgeroepen. Je krijgt de kans om een ​​van de 35 toppen boven de 1000 m boven de zeespiegel te bewandelen terwijl je te voet het prachtige landschap doorkruist. Kijk neer op de prachtige Mahaweli River Valley vanuit het zuiden en oosten en op Matale Valley vanuit het westen. Deze wandeling zal matig moeilijk zijn, dus

je hebt de hele middag de tijd om te ontspannen en te genieten van het ontdekken van de omgeving.


Dag 7


Kandy - Nuwara Eliya - Ella

Epische treinrit naar Ella


Bezoek bij aankomst in Nuwara Eliya een theeplantage en fabriek. Hier geniet je van de definitieve theebeleving, van het moment dat de jonge theebladeren van de plantage worden geplukt tot het moment dat ze in de fabriek worden verwerkt tot een dampend kopje thee. Als je geïnteresseerd bent, is de theefabriek de beste plek om thee van goede kwaliteit te kopen.


Daarna is het tijd om met de trein naar Ella te reizen. Een treinreis is echt een zeldzame ervaring en is een avontuur op zich! Afgezien van de adembenemende landschappen van het theeland en pittoreske watervallen, is het een kans om je te mengen met de lokale bevolking.


Dag 8


Ella

Maak een wandeling door Little Adam's Peak bij Ella


Op uw eerste ochtend in Ella wordt u langzaam wakker en geniet u van een ontspannen tempo in uw prachtige hotel. Geniet 's middags van een kleine trektocht naar de top van Little Adam. Ella is een wandel hotspot in het bergland van Sri Lanka. Sommige van de uitzichten vanaf wandelingen in Ella zijn fenomenaal met de regio die bekend staat om zijn theeplantages en spectaculaire bergketens.


Als je wilt genieten van enkele van de beste uitzichten zonder urenlang te hoeven wandelen, is Little Adam's Peak de perfecte trektocht, vooral voor een onvergetelijke zonsondergang. Je stijgt net op tijd met je gids zodat de zon ondergaat over de mooiste regio van het land.


Dag 9


Ella - Yala National Park

Wildlife Safari in Yala National Park


Na het ontbijt in Ella, transfer naar Yala, waar je halverwege de ochtend kunt ontspannen. Na een heerlijke lunch in de buurt van je hotel, is het tijd om wilde dieren te spotten in Yala National Park!


Yala biedt de beste gelegenheid om de grote verscheidenheid aan dieren in het wild in Sri Lanka te zien: kleurrijk geschilderde ooievaars in troepen zijn te zien aan de oevers van lagunes. Krokodillen slapen lui in het ondiepe water. Mooie pauwen met waaierstaarten in hun schitterende blues en greens paradeeren rond in het bos. Apen hangen, springen en kletsen. In de bush jungle heb je misschien zelfs het geluk om olifanten te zien. In de doornige struikgewas van de jungle, kun je zelfs getuige zijn van de topattractie van het park: het luipaard.

Dag 10


Yala - Galle

Trekking in Rumassala


Verzamel 's ochtends je spullen en ga op weg om het zuiden van Sri Lanka te bezoeken. Eenmaal daar begin je aan een trektocht in Rumassala. Let op dieren in het wild - met name roofvogels en blad aapjes met paarse gezichten terwijl je hard wandelt en de middag bieren rechtvaardigt.


Voor extra gewicht, draag een handdoek en zwem- en snorkeluitrusting en ga naar Jungle Beach om te zwemmen en snorkelen rond het koraal. Je bezoekt Galle Fort, het oude Nederlandse "Star Fort" en World Heritages Site. Loop langs de frontmuren bij zonsondergang vanuit een aantal volledig verbluffende kleuren langs de horizonlijn.


Dag 11


Galle

Ontdek Paradise in Galle


Je laatste volledige dag in Sri Lanka is van jou om te genieten op de paradijselijke stranden van Galle. Eet aan strandhuisjes en drink verse kokosnoten van de palmbomen erboven. Je kunt een tuk-tuk-rit maken door de oceaan stad en alle bezienswaardigheden ontdekken die je de dag ervoor misschien hebt gemist.


Geniet van enkele watersporten zoals surfen, stand-up paddleboarding en snorkelen in de prachtige wateren. Als je avontuurlijk bent, loop dan naar het naburige Unawatuna-strand, waar je je geluk kunt beproeven op de enorme en beroemde touwschommel over het ongelooflijke roze strand. Breng uw dag door met genieten van de hete zon van Sri Lanka en geniet van het paradijs aan zee.


Dag 12


Galle - Bandaranaike International Airport

Zeg vaarwel tegen Sri Lanka


Ontwaak in een rustig tempo en geniet van een laatste dag op het strand in Galle voordat u 's avonds terugrijdt naar Colombo. Vanaf hier pak je je vlucht terug naar huis, waarschijnlijk met pijnlijke spieren, een frisse kleur en herinneringen aan het verbluffende Sri Lanka die je een leven lang meegaan.



Individuele Rondreis Sri Lanka 12 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203