Individuele Rondreis Sri Lanka 13 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Sri Lanka 13 dagen
Individuele Rondreis Sri Lanka 13 dagen
Bestemming: Rondreizen Sri Lanka - Rondreis

Individuele Rondreis Sri Lanka 13 dagen




Dag 1


Negombo

Welkom bij Negombo!


Ayubowan! - Hallo! Je wordt begroet door je chauffeur voordat je de reis maakt naar Negombo, dat dicht bij de luchthaven ligt.


Negombo is een traditioneel vissersdorp in Sri Lanka en de economie is gebaseerd op toerisme en de eeuwenoude visserij. Tijdens een wandeling langs de kustweg van Negombo - waar de meeste hotels zich bevinden - vindt u een overvloed aan restaurants die heerlijke en vooral verse zeevruchten serveren.


Kom tot rust in het comfort van uw hotelkamer en ontspan voordat we 's ochtends aan onze tour beginnen.


Dag 2


Nationaal park Wilpattu

Avontuur door Wilpattu National Park


Vanmorgen beginnen we aan ons onverschrokken avontuur naar Wilpattu National Park - Land of Lakes, gelegen in de laagland droge zone van de noordwestkust van Sri Lanka. Volgens zijn bijnaam is het unieke kenmerk van dit park het bestaan ​​van "willus" (natuurlijke meren) - natuurlijke, met zand omrande waterbassins of depressies die zich vullen met regenwater. Verspreid over 1.317 vierkante kilometer, herbergt het park bijna 60 meren (Willu) en tanks en is het de grootste en een van de oudste nationale parken in Sri Lanka.


We zullen het nationale park vandaag en morgen verkennen om de breedte van de dierenpopulatie te verkennen.


Dag 3

Nationaal park Wilpattu

Houd de bewoners van het park in de gaten


We keren vandaag terug naar het park om een ​​glimp op te vangen van wat je gisteren misschien hebt gemist.


Wereldberoemd om zijn luipaard populatie, je krijgt de kans om het park te verkennen met onze gidsen die een intieme kennis van het gebied hebben om deze ongrijpbare dieren te vinden.


Het is niet alleen het luipaard waar je op moet letten, het nationale park herbergt ook majestueuze Sri Lankaanse olifanten, insectenetende luiaardberen en hordes waterbuffels die door de weelderige bossen en graslanden naar de meren lopen. Je zult de geluiden en geluiden van veel vogelsoorten horen, dus probeer de exotische soorten te spotten, zoals de neushoornvogel, de havikarend en het gevogelte.


Dag 4


Jaffna

Ga naar de levendige stad Jaffna


Vandaag begint uw reis naar het noorden van Sri Lanka terwijl u op weg bent naar Jaffna.


Gelegen op het noordelijkste puntje van het eiland, was Jaffna ooit een stad rijk aan leren en cultuur. De stad Jaffna is fascinerend met zijn eclectische mix van koloniale charme en levendige Tamil-cultuur.


De rit gaat door het schilderachtige landschap en een gebied dat nog steeds onaangetast is gebleven door hordes toeristen. Met een beetje geluk zie je olifanten naast de weg grazen terwijl ze naar het noorden gaan en als je naar het noorden gaat, wordt de horizon steeds duidelijker en worden wegen minder bezocht. Bij aankomst, doe mee met de razernij van de Tamil-stad.

Dag 5


Jaffna

Duik in de cultuur van Jaffna


Na wat rust en ontspanning en een heerlijk ontbijt, verkennen we de stad nog verder, terwijl we door kronkelende stadsstraten lopen terwijl we door de geschiedenis van de stad lopen om te zien hoe deze het heden en de toekomst beïnvloedt.


Hier bezoekt u de indrukwekkende Kandaswamy-tempel, het religieuze centrum van het noorden. U kunt ook een bezoek brengen aan de bibliotheek, het Jaffna-museum en het 17e-eeuwse Nederlandse fort. Bewonder de Kotrast uit het koloniale verleden en de optimistische geest van de lokale bevolking, wat de stad een heel bijzondere flair geeft.


Dag 6


Delft Island - Jaffna

Avontuur naar Delft Island


We nemen een uur met de veerboot van de Kurikadduwan-steiger op het eiland Pungudithivu naar een vergeten eiland dat lijkt op Nagadeepa. Neduntheevu, in de volksmond bekend als Delft Island, is een prachtig stuk land dat dateert uit de tijd van de Chola-dynastie, evenals uit de Portugese, Nederlandse en Britse koloniale periode. Het is de thuisbasis van een kleine populatie van Tamil-mensen, die meestal in rustige gebieden dicht bij de noordkust wonen.


Bezoek het fort dat door de Portugezen is gebouwd en dat in puin ligt, maar toch vredig en groots is, voordat je in de kalmerende wateren voor de kust zwemt.


Dag 7


Trincomalee

Rust en ontspanning in Trincomalee


Het is tijd om de oostkust van Sri Lanka te verkennen. Je chauffeur brengt je naar Trincomalee, waar je de 'Koneswaram-tempel' te zien krijgt. Deze hindoe tempel, opgedragen aan Lord Shiva, ligt op een rotsachtige kaap met een geweldig panoramisch uitzicht op de kust van de Indische Oceaan.


De stad zelf is historisch met een mix van charme, een groot aantal waterfronten en wemelt van de vriendelijke lokale bevolking.


Dag 8

Trincomalee

Baden in het kristal helder water in Trincomalee


De route voor vandaag is aan jou! Het is een vrije dag om te ontspannen en te genieten van uw accommodatie of om Trincomalee en de omliggende gebieden op eigen gelegenheid te verkennen.


Trincomalee is geweldig om te zonnebaden, maar naast ontspannen op het strand en genieten van de zon, is er nog veel meer te doen als je je wat actiever voelt. Er zijn een aantal wateractiviteiten, zoals zwemmen en snorkelen, waarbij u de wateren vol zeeleven kunt verkennen.


Dag 9


Trincomalee

Ga voorbij de kust


Op uw laatste dag in Trincomalee kunt u ontspannen, in het water spetteren of eindelijk uw vakantie lezing beëindigen.


Verken het lokale strand. Doe het rustig aan. Of ga verder op avontuur en bezoek Fort Frederick met het bekende Wellington House - ook wel Wellesley Lodge genoemd. Swami Rock, in de volksmond bekend als "Lover's Leap" of de hindoetempel Thiru Koneswaram Kovil, zijn andere bestemmingen die u zelf kunt ontdekken.


Dag 10


Sigiriya Rock - Minneriya National Park

Geniet van het panoramische uitzicht vanaf Sigiriya Rock


Na het ontbijt bezoekt u twee plaatsen: Sigiriya Rock Fortress en Minneriya National Park. Sigiriya Rock, een UNESCO-werelderfgoedlijst, is een granieten rots van 370 meter hoog met een prachtig paleis gebouwd rond 475 na Christus door koning Kashyapa. Het is een wonder van oude techniek, kunst en cultuur. Op de top, bereikt met behulp van metalen trappen en ladders, zie je de overblijfselen van de paleismuren, tuinen en vijvers.


Nadat je de rots hebt beklommen, kun je terugkeren naar het hotel of naar een lokaal restaurant gaan voor een snelle lunch voordat je naar Minneriya National Park gaat. Het centrale kenmerk van het park is de oude Minneriya-tank, die tijdens het droge seizoen een ongelooflijke plek is om de olifanten te observeren die komen baden en grazen op het gras, evenals de enorme zwermen vogels die komen vissen in het ondiepe wateren.


Dag 11


Polonnaruwa - Sigiriya

Verken de middeleeuwse stad Polonnaruwa


Vandaag ga je naar Polonnaruwa, een van de middeleeuwse hoofdsteden van Sri Lanka, gesticht als de eerste stad van het land in de 11e eeuw. Het verving Anuradhapura, dat werd geplunderd, verlaten werd en hopeloos blootgelegd aan de binnenvallende legers uit Zuid-India. In zijn hoogtijdagen huisden de 6 km stadsmuren honderden mensen.


Je bezoekt de ruïnes van deze oude stad waar je de overblijfselen van het paleis, zwembaden en verschillende dagoba's ziet. Het hoogtepunt van de ruïnes zijn de Gal Vihara-rotssculpturen en de drie gigantische stenen sculpturen van de Boeddha die in een graniet door een onbekende beeldhouwer in de 12e eeuw zijn uitgehouwen.


Dag 12


Negombo

Een laatste nacht in Negombo


Bij terugkomst in Negombo, ontdek wat je gemist hebt toen je voor het eerst in de stad aankwam.


Als kuststad is het geen verrassing dat het bekend staat om zeevruchten. Bezoek de bruisende vismarkt met de beste vis, kreeften, krabben en garnalen van de dag. Ten oosten van het stadscentrum ligt de Angurukaramulla-temple, waar een meer dan 6 meter lange liggende Boeddha staat, voordat de dag wordt afgesloten met een wandeling langs het met palmbomen omzoomde strand om de zonsondergang over de zee te bekijken.


Neem de tijd om comfortabel te ontspannen, het is je laatste nacht die je in Negombo zult doorbrengen.


Dag 13


Bandaranaike International Airport

Zeg maar dag tegen Sri Lanka!


Helaas is vandaag je laatste dag.


We hopen dat je hebt genoten van het verkennen van het beste dat deze speciale regio van Sri Lanka te bieden heeft. De rijke geschiedenis, de natuurlijke schoonheid en architectonische wonderen en de mensen die het land maken tot wat het is.


Zet uw auto op een afgesproken tijdstip af op de luchthaven voor uw vlucht naar huis.


We hopen dat u een onvergetelijke reis heeft gehad en wensen u prettige verdere reizen!



Individuele Rondreis Sri Lanka 13 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203