Individuele Rondreis Sri Lanka 14 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Sri Lanka 14 dagen
Individuele Rondreis Sri Lanka 14 dagen
Bestemming: Rondreizen Sri Lanka - Rondreis

Individuele Rondreis Sri Lanka 14 dagen




Dag 1


Luchthaven - Negombo

Welkom bij Sri Lanka!


Bij aankomst op de luchthaven wordt u begroet door het vriendelijke gezicht van onze vertegenwoordiger die u zal helpen met uw bagage voordat hij u naar uw hotel in Negombo brengt.


Neem de tijd om te ontspannen in het comfort van uw transferservice voordat u de rest van uw middag en avond op uw gemak doorbrengt, rustend voordat we 's ochtends aan onze tour beginnen.


Dag 2


Negombo - Anuradhapura

Dompel jezelf onder in de boeddhistische cultuur in Anuradhapura


Na het ontbijt bereidt u zich voor op een bezoek aan Anuradhapura, een van de grootste kloosters steden van de antieke wereld die bloeit met de boeddhistische cultuur en bekroonde architectonische prestaties.


In het hart van de Sri Lankaanse beschaving gedurende meer dan een millennium, was Anuradhapura de koninklijke hoofdstad van 113 opeenvolgende koningen die de bouw van prachtige paleizen, uitgebreide sculpturen, weelderige tuinen en enorme stoepa's zagen die werden gebouwd om de meest heilige relikwieën van het boeddhisme te beschermen. De drie belangrijkste stoepa's - Ruwanweliseya, Jetavanaramaya en Abhayagiri - behoren tot de grootste architectonische creaties van de antieke wereld, die alleen in omvang worden overtroffen door de piramides van Gizeh. Dwaal door deze geweldige stad, een bewijs van de hoogte van de boeddhistische cultuur en het erfgoed van Sri Lanka.


Dag 3


Anuradhapura - Mihintale - Jaffna

Levendige Tamil-cultuur in Jaffna


De eerste stop van de dag is Mihintale, een bergtop en geboorteplaats van het boeddhisme in Sri Lanka voordat we naar Jaffna gaan.


Gelegen op het noordelijkste puntje van het eiland, was Jaffna ooit een stad rijk aan leren en cultuur. De stad Jaffna is fascinerend met zijn eclectische mix van koloniale charme en levendige Tamil-cultuur. De omliggende eilanden van Jaffna zijn interessant en bevatten veel sites zoals afgelegen tempels, stranden en meer ongebruikelijke attracties die wachten om ontdekt te worden. Het Nederlandse fort op het Neduntivu-eilandje en de Nallur Kovil zijn sites die u zeker moet bezoeken.

Dag 4


Jaffna - Delft Island - Jaffna

Verken het mysterieuze Delftse eiland


Vandaag ga je met de veerboot naar het mysterieuze Delftse eiland. Met slechts 5.200 inwoners heeft u de mogelijkheid om veel wilde paarden te zien in een prachtige en natuurlijke omgeving. Je zult ook de enorme Baobab-boom op het eiland Delft zien, een van de oudste en grootste Baobab die in Sri Lanka te vinden is, evenals het fort gebouwd door de Portugezen dat, hoewel in puin ligt, vredig maar groots is. Terwijl de kust roept, kunt u zwemmen en genieten van de kalmerende wateren voor de kust.


Dag 5


Jaffna - Trincomalee

Bezoek Historic Tincomalee


Het is tijd om de oostkust van Sri Lanka te verkennen. Je chauffeur brengt je naar Trincomalee, waar je de 'Koneswaram-tempel' te zien krijgt. Deze hindoe tempel, opgedragen aan Lord Shiva, is gelegen op een rotsachtige kaap met een geweldig panoramisch uitzicht op de kust van de Indische Oceaan.


De stad zelf is historisch met een mix van charme, talloze waterfronten en vriendelijke lokale bevolking.


Dag 6


Trincomalee

De kust roept Trincomalee aan


De route voor vandaag is aan jou! Het is een vrije dag om te ontspannen en te genieten van uw accommodatie of om Trincomalee en de omliggende gebieden op eigen gelegenheid te verkennen.


Trincomalee is geweldig om te zonnebaden, maar naast ontspannen op het strand en genieten van de zon, is er nog veel meer te doen als je je wat actiever voelt. Er zijn een aantal wateractiviteiten, zoals zwemmen en snorkelen, waarbij u de wateren vol zeeleven kunt verkennen.


Dag 7

Trincomalee - Sigiriya

Dompel jezelf onder in de lokale cultuur


Verlichtend en opwindend, onze dorps safari bij Sigiriya geeft je een glimp van het unieke Sri Lankaanse dorpsleven waar de dorpelingen hun dagelijkse leven leiden met het grootste respect voor de natuur. Breng een ochtend door in het afgelegen dorp Hiruwadunna - een gebied dat de lokale bevolking 'Gods dorp' noemt, dat naar verluidt een toevluchtsoord is van koning Wasaba.

Dag 8


Sigiriya - Medirigiriya - Sigiriya

Vlieg naar New Heights bij Sigiriya


Sigiriya, ook bekend als Lion Rock, gebouwd op de top van een enorme rots in de 5e eeuw was een paleis, een rotsfort, een verborgen kasteel van koning Kasyapa, een boeddhistisch klooster uit de 14e eeuw - de lijst zou kunnen doorgaan. De 180 meter hoge monoliet die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, te midden van een prachtig landschap, bestaat uit 1200 treden. Het eerste deel van het bezoek is een ontspannen wandeling door de pleziertuinen. Dan begint de klim. Er zijn twee gebieden waar u onderweg naar boven een pauze neemt. De hele duur van de ervaring duurt ongeveer 1,5 tot 2,5 uur, afhankelijk van de snelheid waarmee je wilt klimmen.


'S Middags bezoekt u Medirigiriya, een heilige plaats die zelden wordt bezocht, maar vooral bekend staat om zijn prachtige Wadadage (cirkelvormige tempel). Gebouwd op een rots, stijgen de zestig pilaren in drie rijen naar de hemel


Dag 9


Sigiriya - Kandy

Verdwaal in de Buzz of Kandy


Kandy, rijk aan cultuur en traditie, bevindt zich in de centrale hooglanden en is de thuisbasis van de Tempel van de Tand, een werelderfgoedlocatie en vereerd door boeddhisten over de hele wereld.


Kandy heeft een stedelijke sfeer, omgeven door prachtige heuvels en platteland, met verfrissend weelderig groen. Het stadscentrum heeft een schilderachtige ligging aan het meer, met heerlijke kraampjes en een bruisende straatmarkt.


Diep in de dichte heuvels in het hart van het eiland was Kandy het laatste koninkrijk dat onder de heerschappij van de Britten viel. Ondanks dat het nu de op één na grootste stad van het eiland is, heeft Kandy een verrassend klein dorpsgevoel. Kandy Lake ligt in het hart van de stad met het lokale leven eromheen. Vandaag draait alles om jezelf onderdompelen in de stad, omringd door prachtige heuvels en platteland.

Dag 10


Kandy - Nuwara Eliya - Ella

Stijg op naar de theeplantages


Vanmorgen neem je de trein van Kandy naar Nanu Oya. Het is een van de mooiste treinritten ter wereld waar je onderweg van een fantastisch uitzicht kunt genieten. Geniet van de rust en het uitzicht, schoot in de stilte van weelderige groene graslanden en bossen.


Je chauffeur brengt je vervolgens naar Nuwara Eliya, waar je smaragdgroene heuvels bezoekt die bedekt zijn met theeplantages. Hier kunt u het oogsten van theebladeren ervaren. 'S Middags transfer je naar Ella, onze bestemming voor de nacht.


Dag 11


Ella

De sereniteit van de heuvels in Ella


Vandaag ga je een korte trektocht maken naar Little Adam’s Peak. Het uitzicht vanaf de top van de berg is geweldig en de klim waard.


Later brengt uw chauffeur u naar de beroemde 9 Arches Bridge. Gebouwd in de jaren 1920, is het volledig gemaakt van steen en cement en wordt het ondersteund door 9 bogen. Slechts 3 treinen per dag passeren deze brug, dus misschien heb je het geluk om er een te zien en dit unieke moment vast te leggen.


Dag 12


Ella - Yala

Een safari door Yala National Park


Yala National Park is het op één na grootste nationale park van Sri Lanka, beroemd om zijn hoge concentratie aan luipaarden. In wezen bestaat het park uit struikjungle met rotsachtige uitsteeksels samen met verschillende zoetwater- en zoutwater lagunes. Dit is onze bestemming voor vandaag.


Enkele van de meest prominente dieren om op te letten zijn luipaarden, olifanten, luiaardberen, sambar, gevlekte herten, jakhalzen, wilde zwijnen en buffels, langur- en makaken-apen, evenals 130 vogelsoorten.


Dag 13


Yala - Unawatuna

Rust en ontspanning in Unawatuna


Breng de middag in uw eigen tempo en vrije tijd door en kom tot rust aan de serene kust van de Indische Oceaan.


Het turquoise water en de met palmbomen omzoomde stranden nodigen u uit om te genieten. De landtong is bezaaid met kleine baaien die wachten om ontdekt te worden. Bij sommigen van hen kon je een hele dag doorbrengen zonder een andere persoon te zien.


Unawatuna is een levendige stad waar je bij zonsondergang een glas kunt heffen op de onvergetelijke natuurlijke schoonheid van de omgeving.


Dag 14

Unawatuna - Luchthaven

Afscheid van Sri Lanka!


Vanmorgen brengt uw chauffeur u naar Colombo. Neem een ​​kijkje in een handvol heilige ruimtes van de stad, terwijl je met je gids door de Kochichikade wandelt en de bezienswaardigheden en geluiden van Pettah's levendige straten ervaart.


Ontmoet bij de drijvende Gangarama-boeddhistische tempel aan het Beira-meer voordat je met de tuk-tuk naar Sri Ponnambalam Vanesar Kovil reist, een ingewikkeld gesneden granieten hindoetempel.


Passeer het oude stadhuis, een opvallend neogotisch gebouw en Kayman's Gate, een meer onopvallende Nederlandse klokkentoren, voordat je je wandeling buiten de Jami Ul-Afar-moskee voltooit.


Het is nu tijd om naar het vliegveld te gaan om je vlucht terug naar huis te nemen. We hopen dat je van je tour hebt genoten en wensen je een prettige reis.



Individuele Rondreis Sri Lanka 14 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203