Individuele Rondreis Sri Lanka 26 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Sri Lanka 26 dagen
Individuele Rondreis Sri Lanka 26 dagen
Bestemming: Rondreizen Sri Lanka - Rondreis

Individuele Rondreis Sri Lanka 26 dagen




Dag 1


Luchthaven - Negombo

Welkom bij Sri Lanka!


Welkom op de internationale luchthaven Bandaranaike. Je wordt begroet door een vertegenwoordiger van Sunway Holidays.


Transfer naar Negombo, de bescheiden stad aan het strand, bezocht door zowel de lokale bevolking als toeristen! De zonsondergang in Negombo is adembenemend en mag je niet missen tijdens je reis naar Negombo. Wees getuige van de glorieuze tijd van de dag waarop de lucht in verschillende tinten rood, geel en oranje is geverfd. Negombo is een vissersdorpje, waar u kunt genieten van verse zeevruchten als u dat wenst. Overnachting in een hotel in Negombo.


Dag 2


Negombo

Tour Negombo


Maak na het ontbijt een stadstour door Negombo, een vissersdorp aan de westkust van het eiland. Bezoek de overblijfselen uit de koloniale overheersing onder de Portugezen, Nederlanders en Britten van vroeger, zoals het Nederlandse Fort. Bezoek een katholieke kerk en een boeddhistische tempel vol prachtige schilderijen en kleurrijke beelden. Bekijk de lokale vismarkt en dorps bazaar.


Geniet van een gratis diner met zeevruchten.


Dag 3


Anuradhapura

Bezoek Anuradhapura


Na het ontbijt bezoekt u Anuradhapura (een door UNESCO goedgekeurde werelderfgoedlocatie). Dit is de eerste hoofdstad en ongetwijfeld de grootste stad van het oude Sri Lanka. Bezoek Sri Maha Bodhi (heilige Bo-Tree), gebracht als een boompje van de boom waaronder Prince Siddhartha verlichting bereikte. Hij is meer dan 2200 jaar oud en is de oudste historisch gedocumenteerde boom ter wereld. Verken het koperen paleis (2e eeuw voor Christus) met zijn 1600 stenen zuilen en bekijk de overblijfselen van een prachtige residentie met meerdere verdiepingen voor monniken. Ruwanweliseya (2e eeuw voor Christus) is de beroemdste van alle Dagoba's en de Isurumuniya-rotstempel (3e eeuw voor Christus) staat bekend om zijn rotstekeningen.


Check in bij het hotel en breng de avond op uw gemak door. Overnachting in Anuradhapura.

Dag 4


Jaffna

Ontdek Jaffna


Na een ontspannen ontbijt vertrek je naar Jaffna.


Bezoek onderweg Elephant Pass. Het heeft een belangrijke militaire basis en was vroeger het grootste zoutveld van het eiland. Het is regelmatig het toneel geweest van veldslagen tijdens de burgeroorlog.


Check in bij uw hotel en ontspan na een lange reis.


Maak 's avonds een stadstour door Jaffna. De belangrijkste attractie is de fascinerende stad Jaffna, met zijn absorberende mix van koloniale charme en levendige Tamil-cultuur, terwijl het schiereiland Jaffna en de omliggende eilanden een reeks afgelegen tempels bieden, zowel hindoeïstische als boeddhistische, stranden en meer ongebruikelijke attracties. Je bezoekt de Jaffna-markt waar je gemakkelijk een grote verscheidenheid aan lokale producten kunt vinden, waaronder pepers, uien, mango's, bananen, jackfruit en druiven.


Overnachting in Jaffna.


Dag 5


Jaffna

Ontmoet tempels en geneeskrachtige wateren


Maak een veerboottocht naar Nainativu om de Shree Nagapooshani Amman Hindu-tempel te bezoeken, die is verpakt in duizend jaar mythe en legende.


Bezoek dan het Jaffna Fort. Gebouwd in 1618 door de Portugezen en later overgenomen door de Nederlanders en de Britten, bleef het fort van Jaffna een Brits garnizoen tot 1948. Gebouwen in het fort omvatten de residentie van de gouverneur, het Queen's House, Jaffna, de Garrison Parade Ground, het politiebureau, en verschillende gebouwen uit het Portugese tijdperk.


Bezoek daarna de Nallur Kandaswamy Hindu-tempel van Jaffna, een van de belangrijkste hindoe tempelcomplexen in het land. Vervolgens bezoek je de Miracle Springs van Keerimalai, waarvan wordt aangenomen dat het de kracht heeft om verschillende fysieke aandoeningen te genezen.


Keer terug naar het hotel voor een overnachting.


Dag 6


Jaffna

Ga bezienswaardigheden bezoeken in Jaffna

Bezoek de Kadurugoda-tempel, waarvan wordt aangenomen dat het deel uitmaakt van een oud groot boeddhistisch klooster en door sommigen wordt beschouwd als een site die door Lord Buddha wordt vereerd tijdens zijn bezoek aan Sri Lanka.


Bezoek later de bodemloze put van Nilavarai. De put levert zoet water aan het gebied en is een bron van water voor huishoudelijke en irrigatie doeleinden. Twee pogingen van verschillende wetenschappelijke groepen waren er niet in geslaagd de bodem van deze put of de waterbron te identificeren. Sommigen geloven dat het via een ondergrondse rivier verbonden is met de zoetwatervijvers in Ayiyakachchi en Keerimalei.


Vervolgens bezoek je de Naguleswaram-tempel. Loop langs de onaangetaste oevers van het noordelijke strand en zie de "Dambakola patuna", de haven waar Sanghamitta de rani tijd geleden aan land gingen met het Bo-boompje. Rijd met een boot naar de Nagadeepa, een klein eilandje weg van Jaffna en ontdek nog veel meer hindoes " kovils. "


Dag 7


Trincomalee

Begin aan een snorkelavontuur


Maak een stadstour in Trincomalee. Trincomalee, ook wel bekend als "Trinco", had moeilijke tijden tijdens de oorlog in Sri Lanka. De prachtige diepwaterhaven van Trincomalee heeft het door de eeuwen heen tot doelwit gemaakt van allerlei aanvallen. Bezoek in Trincomalee de warmwaterbronnen van Kinniya, de Foul Point-vuurtoren, een oud Nederlands fort, de Thirukoneswaram-tempel en meer!


Breng later tijd door op het strand van Nilaveli.


Maak een tour door Pigeon Island National Park. Pigeon Island heeft poederachtig wit zand en glinsterende koraaltuinen. Het is een prima broedgebied voor rotsduiven. Hoewel het eiland prachtig is, is het onderwaterlandschap de echte ster.


Het rif is ondiep. Het is de thuisbasis van tientallen koralen, honderden rifvissen (inclusief zwartpuntrifhaaien) en schildpadden. Zorg ervoor dat u hier tijd doorbrengt met snorkelen.


Dag 8


Trincomalee

Geniet van een vrije dag op het strand


Geniet vanmorgen van een ontspannen ontbijt in uw hotel. Na het ontbijt gaat u naar het strand om de uren door te brengen op het prachtige witte zandstrand. Zwem in het kristalheldere water van de Indische Oceaan en trek je snorkelspullen aan voor een avontuur onder de zee.


DAG 9


Trincomalee

Spot walvissen in Trinco


Vandaag kunt u beginnen aan een ochtendexcursie naar Trinco, waar u een walvistocht kunt maken.


Keer later terug naar uw hotel en breng de rest van de dag op uw gemak door.


Dag 10


Polonnaruwa

Verken Polonnaruwa


Na een ontspannen ontbijt bezoekt u Polonnaruwa, een majestueuze stad uit de 11e eeuw voor Christus.


De glorie van het verleden is nog steeds zichtbaar in de archeologische schatten die zijn opgegraven en herrezen. Van het hoge beeld waarvan wordt aangenomen dat het van de Grote Koning Parakramabahu is, tot de beroemde Parakrama Samudraya, Polonnaruwa heeft het allemaal in een compacte kern.


Neem de rest van de dag op uw gemak.


Overnachting in de Culturele Driehoek en geniet van een ontspannende Ayurveda-massage van 30 minuten.


Dag 11


Habarana

Ervaar het dorpsleven in Habarana


Ontbijt op uw gemak in het hotel.


Ga daarna het dorp Habarana binnen en geniet van enkele lokale ervaringen. Maak een dorpstour in een ossenkar, een van de oudste vervoerswijzen die nog steeds voorkomt in bepaalde delen van het eiland.


Neem de rest van de dag op uw gemak in het hotel.


Dag 12


Sigiriya - Minneriya National Park

Verken de nationale parken Sigiriya en Minneriya


Maak een excursie naar Sigiriya. Beklim het rotsfort bij Sigiriya, een UNESCO-werelderfgoed gebouwd door koning Kasyapa.


Maak later een jeepsafari naar het Minneriya National Park. De belangrijkste attractie van het park zijn de grote kuddes olifanten. Het is een normaal gezicht om zo'n 300 olifanten bij elkaar te zien komen.

Het Minneriya-reservoir is een belangrijk leefgebied voor grote watervogels zoals mindere adjudant, geschilderde ooievaar en pelikaan met een kleine snavel. Minneriya is een slaapzaal voor veel inwoners, evenals migrerende vogelsoorten.


Keer terug naar uw hotel in de culturele driehoek voor een overnachting.


Dag 13


Habarana

Verken de culturele driehoek


Breng de dag door in de Culturele Driehoek zoals je wilt! De dag is aan jou.


Dag 14


Dambulla - Matale - Kandy

Verken grotten, tuinen en Kandy


Na het ontbijt in het hotel vertrek naar Kandy.


Bezoek onderweg de Dambulla Rock Cave Temple, die vijf grotten onder een brede overhangende klif bevat. Er wordt aangenomen dat koning Walagambahu uit de 1e eeuw voor Christus de tempel in de grotten heeft ontworpen, terwijl de zuilengalerijen en frontons in 1938 zijn gebouwd. In de grotten staan ​​talloze Boeddhabeelden. De grotten zijn ook versierd met prachtige plafond- en muurschilderingen met religieuze inhoud.


Ga verder naar Kandy. Bezoek onderweg de Matale Spice-tuin. Wees getuige van hoe kruiden worden verbouwd en verwerkt om te worden gebruikt in de traditionele keuken en als medicijn. Breng de dag op uw gemak door in uw hotel in Kandy.


Dag 15


Kandy

Ervaar Kandy-cultuur en -sites


Breng een bezoek aan de Temple of the Tooth Relic, een van de meest vereerde boeddhistische vindplaatsen op het eiland.


Maak daarna een stadstour door Kandy. Bezoek de kleurrijke lokale markt en dwaal door de straten van de stad. Maak een stop bij de edelsteen-lapidaire waar u de kans krijgt om te zien hoe de ruwe stenen worden gesneden en gepolijst om een ​​waardevolle edelsteen te produceren.


Bekijk 's avonds een traditionele Kandyan-dansvoorstelling. Keer dan terug naar het hotel in Kandy voor een overnachting.

Dag 16


Nuwara Eliya

Trein en thee in Nuwara


Na het ontbijt vertrek je met de trein naar Nuwara Eliya. De schilderachtige route over de valleien en het heuvelland gaat door de theeplantages.


Maak een stadstour in Nuwara Eliya, ook wel ‘Klein Engeland’ genoemd vanwege de Britse architectuur in veel van de gebouwen in de stad. Bezoek een theeplantage, een theefabriek en woon een theetesttour bij om te zien hoe de authentieke Ceylon-thee wordt verbouwd en verwerkt.


Check in bij het hotel in dit heuvelland en neem de rest van de dag op uw gemak.


Dag 17


Nuwara Eliya

Geniet van Nuwara


Neem na het ontbijt de dag op uw gemak om de rustige sfeer van deze betoverende bestemming op te snuiven.


Dag 18


Horton Plains

Bezoek World's End


Na het ontbijt vertrekt u naar Horton Plains. Voor de natuurliefhebber bieden de vlaktes een gevarieerde selectie van fauna en flora.


Maak een wandeling van 9,4 km in de vlakte. Voor degenen die de tocht voltooien, zullen ze het 'einde van de wereld' zien. Dit is een verticale val van 4000 voet. Op een heldere dag zie je ook bergketens gehuld in mist en ver beneden de steden.


Keer terug naar het hotel voor een overnachting.


Dag 19


Yala

Spot Dieren in Yala National Park


Na het ontbijt in het hotel in het heuvelland, vertrek naar Yala.


Maak een jeepsafari in Yala. Yala National Park is de thuisbasis van de grootste populatie luipaarden ter wereld en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens je excursie in het wild zie je luipaarden, olifanten, grijze langurs, luiaardberen, gouden jakhalzen en nog veel meer. In

kijk in de lucht en in de bomen of u witbuikige zeearenden, grijskopige zeearenden, kuifslangarenden of de andere vogels in Yala kunt zien.


Check in bij uw hotel in Yala en ontspan 's avonds, overnachting.


Dag 20


Yala

Paddy Fields en Safari Rides


Ontbijten in het hotel.


Maak vervolgens een wandeling tussen de rijstvelden in de buurt. Het hoofdvoedsel van Sri Lanka is gericht op rijst. Je gids vertelt je de eeuwenoude folklore en laat je zien hoe de padieteelt wordt bereikt in Sri Lanka.


Bezoek later de binnenlandse buffel gestremde melk in het dorp.


Maak daarna een spannende jeepsafari in Yala National Park.


Geniet van een heerlijk barbecue diner.


Dag 21


Zuidkust

Tour Galle en ga walvissen kijken


Begin uw dag met een ontspannen ontbijt in het hotel.


Maak later een reis naar de zuidkust voor zon, zee en zand. Maak een stadstour door Galle en ontdek de erfenis van de Nederlandse tijd die nog steeds trots is. Dwaal langs het Nederlandse Fort Galle, een UNESCO-werelderfgoed.


Maak een excursie om walvissen te spotten aan de zuidwestkust.


Overnacht in een strand hotel South Coast.


Dag 22


Zuidwest Kust

Ontspan aan de zuidwestkust


Breng de dag op uw gemak door aan het strand. Zwem door het verfrissende water van de Indische Oceaan en geniet van de natuurlijke schoonheid van deze prachtige omgeving.


Dag 23

Zuidwest Kust

Geniet van de pracht van het strand van Sri Lanka


Vandaag staat weer een vrije dag op de agenda. Doe precies wat je wilt. Slaap uit, geniet van een ontspannen ontbijt en ga vervolgens naar het strand voor ontspanning en verkenning.


Dag 24


Zuidwest Kust

Ervaar de kust van Sri Lanka


Breng de dag op uw gemak door.


Je hebt de mogelijkheid om een ​​boottocht te maken in de Madu-rivier, een boottocht met glazen bodem te maken om koralen in Hikkaduwa te zien, steltvissers te zien in Koggala of een schildpad broederij te bezoeken.


Dag 25


Colombo

Verken Colombo


Na het ontbijt vertrek je naar Colombo. Zodra u aankomt, kunt u een sightseeingtour door het gebied maken. Bezoek de Gangaramaya Boeddhistische Tempel, het Oude Parlement, de drijvende markt in Pettah en de Galle zijn groen.


Als je klaar bent, check je in bij het hotel voor je overnachting en geniet je van een gratis high tea in Colombo.


Dag 26


Luchthaven

Tot ziens, Sri Lanka!


Het is tijd om Sri Lanka te verlaten. Heb een veilige vlucht naar huis en haal herinneringen op aan je tijd!



Individuele Rondreis Sri Lanka 26 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203