Individuele Rondreis Sri Lanka 5 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Sri Lanka 5 dagen
Individuele Rondreis Sri Lanka 5 dagen
Bestemming: Rondreizen Sri Lanka - Rondreis

Individuele Rondreis Sri Lanka 5 dagen




Dag 1


Luchthaven - Sigiriya

Welkom bij Sri Lanka!


Welkom bij Sri Lanka!


Houd bij aankomst op de internationale luchthaven van Colombo uw aankomstkaart klaar om aan de immigratieambtenaren te presenteren.


In de aankomsthal wacht een vertegenwoordiger met uw naam om u naar het voertuig te leiden en u naar Sigiriya te brengen.


Zorg voor een goede nachtrust en wees voorbereid op de komende dagen!


Dag 2


Sigiriya - Polonnaruwa

Bewonder The Magnificent Sigiriya Rock Fortress


Na het ontbijt beklimt u het 5e-eeuwse Sigiriya-rotsfort. Het is een werelderfgoedsite gebouwd door koning Kashyapa. De 'Lion Rock' is een citadel van buitengewone schoonheid die op 200 meter van de struikgewas oprijst.


De rots was het binnenste bolwerk van de 70 hectare grote vestingstad. Bezoek de wereldberoemde fresco's van de 'Heavenly Maidens' of Fresco's of Damsels of Sigiriya. Ga 's middags op een begeleide sightseeingtour door Polonnaruwa - het middeleeuwse koninkrijk van de 11e tot de 13e eeuw.


Etnische harmonie heerste in deze periode tussen de Singalezen en de Tamils. Boeddhistische en hindoetempels in hetzelfde complex en vele andere ruïnes symboliseren dit feit.


Dag 3


Sigiriya - Dambulla

Bewonder de gouden grottempels


Na het ontbijt vertrekt u op de fiets (of te voet) door Augandawa Village, bezoekt u de plaatselijke tempel en roept u de zegeningen van de priester op. Bezoek het huis van een dorpeling en geniet van een warm kruidendrankje of een koning kokosnoot. Rijd door het dorp langs rijstvelden en Chena-teelten.

Keer terug naar het hotel. Neem daarna deel aan een kookdemonstratie over Sri Lankaanse rijst- en curry bereiding (2 of 3 curry's) en geniet van de typische Sri Lankaanse lunch met uitzicht op de rijstvelden.


Bezoek 's middags de Gouden Grottempels. Dit werd gebouwd door koning Walagambahu in de 1e eeuw voor Christus. en het is een World Heritage Site.



Dag 4


Sigiriya - Anuradhapura

Reis naar het magische Anuradhapura


Na het ontbijt begint u aan een sightseeingtour door de oude mystieke stad Anuradhapura. De opmerkelijke stad Anuradhapura is de heiligste stad van Sri Lanka en heeft enkele van de meest uitgebreide ruïnes ter wereld.


Deze stad diende als een groot klooster centrum. Het bleef woonplaats en koninklijke hoofdstad voor meer dan 100 opeenvolgende Singalese koningen gedurende ongeveer 1500 jaar vanaf de 4e eeuw voor Christus tot de 8e eeuw na Christus, waarna het werd verlaten en de hoofdstad werd verplaatst naar Polonnaruwa.


Anuradhapura heeft acht belangrijke plaatsen van verering, bekend als "atamasthana". Het zijn Sri Maha Bodhi, Ruwanweliseya, Thuparamaya, Lovamahapaya (Brazen Palace), Abhayagiri Dagoba, Jetavanaramaya, MirisavetiStupa, Lankaramaya.


Dag 5


Sigiriya - Luchthaven

Vaarwel Sri Lanka!


Na het ontbijt gaat u verder naar de internationale luchthaven van Colombo om uw vlucht naar huis of naar uw volgende bestemming te halen.


Veilig reist naar huis en bezoekt binnenkort weer!



Individuele Rondreis Sri Lanka 5 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203