Individuele Rondreis Sri Lanka 8 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Sri Lanka 8 dagen
Individuele Rondreis Sri Lanka 8 dagen
Bestemming: Rondreizen Sri Lanka - Rondreis

Individuele Rondreis Sri Lanka 8 dagen




Dag 1


Katunayake - Colombo

Halō en welkom!


Welkom in Colombo, een moderne stad met oude stijl. Op de luchthaven ontmoet je je vrolijke lokale agent en chauffeur voor het komende avontuur. Op weg naar het hotel rijd je door de drukte van deze historisch rijke stad. Nadat het op verschillende tijdstippen door de Portugezen, Nederlanders en Britten werd gecontroleerd, ligt het bewijs van de ruige koloniale geschiedenis in de architectuur, kleding, eten en zelfs de houding van mensen.Na het inchecken in uw hotel kunt u ontspannen of de straten opgaan en begin een klein stukje van de stad te verkennen. Als je ervoor kiest om door de straten te dwalen, houd dan je ogen open voor de steeds veranderende architectuurstijl, want naast boeddhistische, hindoeïstische, islamitische, Indiase en hedendaagse architectuur stijlen bestaan ​​er ook koloniale gebouwen.


Dag 2


Colombo - Pinnawala - Kandy

Het olifantenweeshuis Pinnawala


Je zult genieten van een rondleiding door de historische stad Kandy. Bekend om zijn natuurschoon en rijke cultuur, kun je een verscheidenheid aan lokaal vervaardigde edelstenen en sieraden, handwerk, batiks en zijde vinden terwijl je door de straten dwaalt. Terwijl je je door deze UNESCO-werelderfgoedlocatie begeeft, zul je zeker de Tempel van de Tandrelikwie bezoeken, een van de meest heilige plaatsen voor werkschip in de boeddhistische wereld. Later op de avond zul je een geweldige Kandyan-dansvoorstelling bekijken. Je zult versteld staan ​​als je getuige bent van de verscheidenheid aan vaardigheden, waaronder het ongelooflijke vuurlopen.


Dag 3


Kandy - Nuwara Eliya

Nuwara Eliya-theeplantages


Ga naar de heuvels van Sri Lanka richting Nuwara Eliya, waar de beste thee ter wereld, Ceylon-thee, wordt verbouwd. Als je door de regio reist, ervaar je verbazingwekkende landschappen bedekt met glooiende groene heuvels met dromerige watervallen en meren ondersteund door een prachtige bergachtergrond. Onderweg krijg je de kans om door de Peadenuya Botanische Tuinen te lopen, die je zintuigen zullen verrassen, omdat je omringd bent door de geuren en kleuren van de grote verscheidenheid aan sier- en culinaire planten die worden gekweekt en gebruikt om de vele te produceren specerijen in Sri Lanka.Na deze rustige natuurwandeling vervolg je je reis naar Nuwara Eliya, genietend van de landschappelijke schoonheid terwijl theeplantages langs je rollen. Eenmaal daar bezoek je een theefabriek waar je het thee productieproces kunt zien en zelfs een kunt kopen en proeven

selectie van verse thee om mee naar huis te nemen.Tot slot, als de tijd het toelaat, kunt u de Hanuman-tempel bezoeken, die een 16 voet standbeeld van Hanuman bevat.


Dag 4


Nuwara Eliya - Ella

Nationaal Park Horton Plains


Grijp uw ontbijt om te gaan terwijl we beginnen met een zeer vroege ochtendexcursie naar het Horton Plains National Park, het hoogste plateau van het eiland. Beroemd om zijn wilde dieren en prachtige uitzichten, gaan we vroeg op pad om ervoor te zorgen dat we daar aankomen voordat het in mist gehuld raakt. Vaak gezegd dat het lijkt op de hooglanden van Schotland, biedt dit gebied van het heuvelland van Sri Lanka geweldige wandelmogelijkheden en is het een absoluut toevluchtsoord voor vogelliefhebbers en is het de natuurlijke habitat van eenentwintig van de inheemse vogels van Sri Lanka, met vier soorten die alleen endemisch zijn in Horton Plains zelf. Als je heel veel geluk hebt, zie je de zeer verlegen, paars gekleurde bladaap, die wordt vermeld als een van de 25 meest bedreigde primaten ter wereld.Leef dan aan de rand terwijl je langs de zachte tocht loopt naar World's End, een steile afgrond met een steile helling van 1050 meter in de valleien eronder. Benader de richel voorzichtig terwijl de wind zachtjes om je heen waait; er wordt gezegd dat je op een heldere dag meer dan 81 km kunt zien, helemaal tot aan de Indische Oceaan.


Dag 5


Ella - Yala

Olifanten en luipaarden in overvloed


We gaan terug naar de lagere gebieden terwijl we het enorme Yala National Park binnengaan, de thuisbasis van een indrukwekkend scala aan wilde dieren. Dit park wordt benadrukt door een sterke inspanning voor het behoud van olifanten, de overvloedige luipaarden en 215 verschillende soorten vogels. Bovendien, terwijl we door het gebied toeren, vang je een glimp op van oude beschavingen die ooit dit leefgebied hebben gemaakt.


Dag 6


Yala

Onder de luipaarden van Yala

In de meeste delen van de wereld zijn luipaarden behoorlijk stiekeme personages die 's nachts op de loer liggen om hun roofdieren te ontwijken. In Yala regeren luipaarden de stok en ze zijn er vrij eigenwijs over. Je ziet luipaarden overal rondlopen, blijkbaar ongestoord door de camera's die hun kant op wijzen. Hier in Yala is de bevolkingsdichtheid van deze sierlijke grote katten hier hoger dan waar ook ter wereld, en vandaag is je kans om ze te zien terwijl ze lopen. Een ander geweldig gezicht om op te letten, zijn de kuddes olifanten die door de plaats dwalen, op weg naar een bad in een van de vele watergaten van het park. Onnodig te zeggen dat het vandaag eindeloze geweldige fotomomenten biedt, dus zorg ervoor dat uw batterijen zijn opgeladen!


Dag 7


Yala - Galle

Koloniale herinneringen aan de kust van Galle Fort


Grijp je slippers; het is tijd om op het strand te gaan. Vandaag brengt uw chauffeur-gids u weg naar Galle, een kustplaats vol echo's uit de koloniale tijd. Als je daar 's middags aankomt, maak je een rondleiding door het Fort, dat de Portugezen, Nederlanders en Britten allemaal om beurten hebben bezet. Loop langs de prachtige oude, in Nederland gebouwde wallen die uitsteken in zee; waar je meer dan waarschijnlijk wordt getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Gedurende de dag heb je meer dan genoeg tijd om het zand tussen je tenen te voelen en te ontspannen op de aangename stranden.


Dag 8


Galle - Katunayaka

Terug naar huis


Word wakker langs de oceaan voordat u naar Katunayaka en de luchthaven gaat voor uw reis naar huis. Je Sri Lankaanse avontuur van zeven nachten is ten einde, maar alleen dan kunnen de herinneringen beginnen. Veilig op reis!



Individuele Rondreis Sri Lanka 8 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203