Individuele Rondreis Sri Lanka 9 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Sri Lanka 9 dagen
Individuele Rondreis Sri Lanka 9 dagen
Bestemming: Rondreizen Sri Lanka - Rondreis

Individuele Rondreis Sri Lanka 9 dagen




Dag 1


Luchthaven - Sigiriya

Welkom bij Sri Lanka!


Bij uw aankomst op Bandaranaike International Airport, zal uw aangewezen chauffeur gids u hartelijk verwelkomen in de aankomst lounge.


Na een korte introductie wordt u onmiddellijk overgebracht naar uw hotel in Sigiriya om in te checken en u te vestigen in de nieuwe omgeving.


Breng de rest van de dag door zoals je wilt.


Dag 2


Minneriya

Bezoek het Ritigala Forest Monastery


Bezoek vroeg in de ochtend het Ritigala Forest Monastery. Ritigala Mountain staat 2.513 voet boven zeeniveau en het is de hoogste berg in het noorden van Sri Lanka. Ondanks zijn enorme betekenis blijft Ritigala een van de vele "off the beaten track" cultuur- en eco-reisbestemmingen van Sri Lanka.


Keer terug naar het hotel voor het ontbijt. Bezoek daarna de CIC Hingurakgoda Farm. Dit is de grootste zaad boerderij in Sri Lanka en heeft moderne landbouwtechnologie en verbeterde mechanisatie geabsorbeerd, terwijl traditionele kennis en conventionele landbouwmethoden worden beschermd.


Ga 's middags op een exclusieve privé jeepsafari in het Minneriya National Park. Het unieke fenomeen dat olifanten zich verzamelen tijdens het droge seizoen is nergens anders ter wereld waar te nemen!


Dag 3


Mahiyanganaya

Beklim het Sigiriya-rotsfort


Beklim het Sigriya-rots fort vroeg in de ochtend. Het was een van de meest bijzondere artistieke complexen van zijn tijd. Deze prachtige citadel, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, wekt artistieke en architectonische nieuwsgierigheid van over de hele wereld.

Keer terug naar het hotel voor het ontbijt en maak je klaar om naar Sorabora te vertrekken. Bezoek 's middags de Weddhas (Aboriginals van Sri Lanka). Maak foto's, praat met het leiderschap en zie de jacht met pijl en boog. De inheemse bewoners van Sri Lanka, de Veddas of Wanniyalaeto ('bosbewoners'), zoals ze zichzelf noemen, behouden een directe afstammingslijn vanaf de oorspronkelijke neolithische gemeenschap van het eiland uit minstens 16.000 voor Christus.


Bezoek 's avonds de beroemde Mahiyanganaya-tempel, waar Lord Buddha op bezoek kwam toen hij na zijn verlichting voor het eerst naar Sri Lanka kwam.


Dag 4


Kandy

Bekijk Endemic Wildlife in Udawattekele Sanctuary


Na het ontbijt vertrek je naar Kandy, de Hill Capital (1514 - 1815 AD). Oorspronkelijk bekend als Senkadagala, is de stijl en het karakter van de Sri Lankaanse beschaving destijds goed gearticuleerd in het hart van de stad zelf, met zijn meer, de tempels waaronder de Tempel van de Tandrelikwie en de goed bewaarde ruïnes van de koninklijke paleizen.


Bezoek 's middags het Udawattekele-heiligdom. Ooit het ‘Verboden Bos’ van de Kandyan-koningen en een pretpark dat waarschijnlijk vele eeuwen teruggaat. De vegetatie bestaat hier uit een vrij dicht bos en een groot aantal inheemse planten- en faunasoorten. Endemische soorten zijn de parkiet met de smaragdkraag, de barbet met de gele voorkant, de bruin gekapte babbelaar en de zeldzame drietenige ijsvogel.


Laat in de middag, slenterend rond Kandy Lake, alleen al door de sfeer zul je hier een paar momenten doorbrengen.


Dag 5


Bandarawela

Bezoek een theeplantage!


Vertrek 's ochtends om uw reis naar de Hill Country met de trein te beginnen. Een treinreis is echt een zeldzame ervaring en het is een avontuur op zich! Afgezien van de adembenemende landschappen van het theeland en pittoreske watervallen, is het een kans om je te mengen met de lokale bevolking.


Bij aankomst in Hill Country bezoekt u een theeplantage en fabriek. Hier zul je genieten van de absolute theebeleving, vanaf het moment dat de jonge theebladeren van de plantage worden geplukt tot ze in de fabriek worden verwerkt tot een dampend kopje thee.


Als u geïnteresseerd bent, is de theefabriek de beste plek om thee van goede kwaliteit te kopen. Vervolg uw reis naar Haputale / Bandarawela. Aankomst en inchecken in uw hotel. Breng de avond op uw gemak door met het verkennen van de omgeving.

Dag 6


Bandarawela

Wandel naar Lipton's stoel om de zonsopgang te bekijken


Begin 's ochtends vroeg en wandel naar Lipton's Seat for Sunrise. Deze reis gaat gepaard met een korte tuk-tuk-rit. Deze theeplantage markeerde het begin van de thee-export uit Sri Lanka.


Het heet Lipton's Seat omdat Thomas Lipton daar met een kopje thee ging zitten en trots naar de vruchten van zijn inspanningen keek - of zo gaat het verhaal. De Schotse zakenman begon eind 19e eeuw in Sri Lanka, toen de Britse kolonisatie het gemakkelijk maakte om verschillende theeplantages te kopen.


Lipton Ceylonta, zijn theemerk, werd vervolgens geboren en op de markt gebracht en geëxporteerd over de hele wereld. De producten verlaten Lipton's Seat op Dambatenna Estate en gaan vandaag naar landen over de hele wereld. Keer terug naar uw hotel in Haputale / Bandarawela en breng de middag op uw gemak door om de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen.


Dag 7


Horton Plains - Sinharaja

Verken Horton Plains en Gaze At the Horizon


Vertrek 's ochtends vroeg met een verpakt ontbijt om de Horton Plains en World’s End te bezoeken.


Dit gebied is gelegen op het zuidelijke plateau van de centrale hooglanden van Sri Lanka. Het Horton Plains National Park is van groot belang vanwege de rijke en unieke biodiversiteit die het herbergt en omdat het een stroomgebied is dat enkele van de belangrijkste rivieren van Sri Lanka voedt. Het staat ook bekend als een "Super biodiversiteit hotspot" en werd daarom in 2010 uitgeroepen tot UNESCO-site.


Een paar kilometer het park in is er een site die bekend staat als World’s End, waar het land 900 meter recht naar beneden stort. Dit is een verbazingwekkend uitzicht! Vertrek daarna naar Sinharaja.


Dag 8


Sinharaja - Wattala

Maak een trektocht in de vroege ochtend in het prachtige Sinharaja-regenwoud


Maak een trektocht in de vroege ochtend in het prachtige Sinharaja-regenwoud met een bosdieptegids. Het Sinharaja Forest Reserve of ‘Kingdom of the Lion’ bevindt zich in het zuidwestelijke deel van het eiland en is een van de laatst overgebleven tropische regenwouden in Sri Lanka.


Sinharaja werd in 1978 uitgeroepen tot Wereld Biosfeerreservaat en in 1988 tot Werelderfgoed. Het is een absolute schatkamer van inheemse soorten. Meer dan 60% van de bomen zijn dat

endemisch en veel van hen worden als zeldzaam beschouwd. Het reservaat herbergt ook meer dan 50% van de inheemse soorten zoogdieren en vlinders van Sri Lanka, evenals vele soorten insecten, reptielen en zeldzame amfibieën.


Keer terug naar je hotel voor het ontbijt. Daarna vertrek je naar Wattala. Zodra u aankomt en incheckt, brengt u de avond op uw gemak door aan het strand / zwembad.


Dag 9


Luchthaven

Vaarwel Sri Lanka!


Het is tijd om naar Bandaranaike International Airport te vertrekken om uw vlucht naar huis te halen.


Het allerbeste en bedankt voor uw bezoek! Veilig reist naar huis en komt hier snel weer!



Individuele Rondreis Sri Lanka 9 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203