Individuele Rondreis Sri Lanka dagen Afbeelding Individuele Rondreis Sri Lanka dagen
Individuele Rondreis Sri Lanka dagen
Bestemming: Rondreizen Sri Lanka - Rondreis

Individuele Rondreis Sri Lanka dagen




Dag 1


Luchthaven - Negombo

Welkom bij Sri Lanka!


Welkom bij Bandaranaike International Airport! Maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur tijdens je week in Sri Lanka. Je zult de prachtige stranden en de fascinerende cultuur ervaren.


Bij aankomst wordt u begeleid door een reis vertegenwoordiger en overgebracht naar Negombo, de bescheiden stad aan het strand die zowel door de lokale bevolking als door toeristen wordt bezocht!


De zonsondergang in Negombo is adembenemend mooi en mag niet ontbreken tijdens je reis. Wees getuige van de glorieuze tijd van de dag waarop de lucht in verschillende tinten rood, geel en oranje is geverfd. Negombo is een vissersdorpje, waar u kunt genieten van verse zeevruchten als u dat wenst.


Overnachting in een hotel in Negombo.


Dag 2


Sigiriya

Verken Sigiriya


Na een heerlijk ontbijt vertrek je naar de culturele driehoek, die de thuisbasis is van enkele van de meest opwindende plekken in Sri Lanka.


Eerst maak je een excursie naar Sigiriya om het rotsfort te beklimmen, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, gebouwd door koning Kasyapa. Koning Kasyapa staat bekend om het plegen van patricide. Daarna vluchtte hij en maakte Sigiriya, dat een rotsblok was en werd gesmeed tot een paleis en een militair fort om tegen zijn broer op te staan. Het is een van de meest ongelooflijke sites om te zien! Verken de zalen en de omliggende gebieden van dit historische paleis.


Check in bij je hotel in de culturele driehoek voor een overnachting.


Dag 3


Dambulla Rock Cave Temple - Kandy

Verken de Dambulla Rock Cave Temple en Kandy


Bezoek 's ochtends de Dambulla Rock Cave-tempel. Het is de grootste grottempel van het land, gebouwd door koning Walagambahu als blijk van dank voor de tijd die hij doorbracht

verbergen voor buitenlandse indringers in deze grotten. De prachtige beelden en schilderijen van Boeddha hebben van deze tempel een UNESCO-werelderfgoedlijst gemaakt.


Ga daarna naar Kandy. Onderweg bezoekt u een kruidentuin bij Matale. Wees getuige van hoe endemische en inheemse kruiden worden verbouwd en zorgvuldig verwerkt om te worden gebruikt voor culinaire en medicinale doeleinden. Aangekomen in Kandy, maak een stadstour door Kandy en bezoek het overblijfsel Temple of the Tooth.


Check in bij het hotel in Kandy voor de overnachting.


Je hebt ook de mogelijkheid om een ​​bezoek te brengen aan een lokale batikfabriek of een tuk-tuk-voedsel safari te maken in de stad Kandy om het lokale eten van Sri Lanka te proeven.


Dag 4


Nuwara Eliya

Kies thee in Newark Eliya


Na het ontbijt vanochtend vertrek je naar Nuwara Eliya. Haal onderweg je camera's tevoorschijn. Nuwara Eliya is een prachtig heuvellandschap met groene theeplantages en bedekt met mist. Het is werkelijk een adembenemend zicht!


Je zult een korte afstand maken door een mooie treinrit te maken tussen de weelderige met groene thee bedekte bergen naar Nuwara Eliya. Sluit je aan bij de deskundige theeplukkers gekleed in kleurrijke sari's en probeer de beste theebladeren te plukken voor je volgende kopje. Bezoek een theeplantage en theefabriek om te zien hoe de authentieke Ceylon-thee wordt verbouwd en verwerkt.


Geniet op uw gemak van de avond in het hotel en overnacht in Nuwara Eliya.


Dag 5


Udawalawe

Ga op safari in het Udawalawe National Park


Word wakker met een prachtige Sri Lankaanse zonsopgang die over de heuvels gooit. Neem vanmorgen de tijd voor een ontspannen ontbijt in het heuvelland. Als je klaar bent, vertrek je naar het Udawalawe National Park. Wees voorbereid! Udawalawe kan worden gezien als het 'Afrika van Azië'. Hier maak je een jeepsafari naar het Udawalawe National Park. Zoek naar grote populaties vrij rondlopende olifanten, trotse luipaarden, gevlekte herten en wilde buffels. Het aantal dieren dat je zult zien is eindeloos! Houd uw camera's buiten en klaar. Er zijn werkelijk ongelooflijke bezienswaardigheden te zien en u zult ze zeker willen onthouden.

Check later op de avond in bij je hotel in Udawalawe en geniet van een welverdiende rust.


Dag 6


Zuidwest Kust

Reis naar de kust


Na het ontbijt 's ochtends reis je naar de zuidkust van Sri Lanka voor zon, zee en zand! In tegenstelling tot je safari-avontuur de dag ervoor, kun je ontspannen en genieten van het strand. Check in bij je hotel en trek je zwemkleding uit.


Nadat je tijd op het strand hebt doorgebracht, kun je een walvistocht maken in de diepzee. Je rent van de ene kant van de boot naar de andere om deze majestueuze wezens te spotten.


Je hebt ook de mogelijkheid om een ​​boottocht te maken in de Madu-rivier, een boottocht met glazen bodem te maken om koralen in Hikkaduwa te zien, een schildpaddenkwekerij in Kosgoda te bezoeken of een traditionele masker fabriek te bezoeken.


Dag 7


Luchthaven

Zo lang, Sri Lanka!


Geniet 's ochtends op uw gemak van de dag in het strandresort. Geniet van de laatste stralen van de Sri Lankaanse zon en waad in het warme water. Snorkel om de onderwaterwezens te zien en neem de tijd om de ongelooflijke Sri Lankaanse cultuur te ervaren. Dit is een avontuur dat je thuis niet kunt beleven. Dit zijn de laatste uren van uw Aziatische vakantie, dus haal er het beste uit!


Later, op het juiste moment, wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw verdere vlucht naar huis.


We zijn er zeker van dat je een geweldige week hebt doorgebracht in Sri Lanka. We wensen u een veilige reis op weg naar huis en hopen u binnenkort weer te zien!



Individuele Rondreis Sri Lanka dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203