Individuele Rondreis Turkije 10 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Turkije 10 dagen
Individuele Rondreis Turkije 10 dagen
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Individuele Rondreis Turkije 10 dagen




Dag 1: Istanbul - Famous Wonders Welcome You to Istanbul


Het hart van de oude stad koestert zich in zijn oude charme. Smalle straatjes worden geflankeerd door oogverblindende koepels en 12e-eeuwse architectuur. De gevels van boetieks worden omgeven door geuren van Turks fruit. Cafés branden koffiebonen naast handelaars die grapefruits in vers sap persen. En uw hotel roept slepende indrukken op van het oude Istanbul, het verouderde interieur doet denken aan toen de stad een van de rijkste en machtigste ter wereld was. Je wordt opgehaald op de luchthaven en overgebracht naar de Hotel Arena. Ontspan en kom tot rust voor de rondleiding van vanmiddag.


Terwijl de tour begint, strekt één panorama zich uit over 2000 jaar. Ga op de banken zitten die de overblijfselen van het Romeinse Hippodrome vullen. Je gids wijst op de laatste relikwieën uit Constantinopel voordat hij uitlegt welke koepels je positie omringen. Aan de ene kant ligt de Blauwe Moskee, een voortreffelijk staaltje religieuze techniek uit de Ottomaanse tijd. Aan de andere kant is de Hagia Sophia. Wandel eerst door 1400 jaar geschiedenis terwijl je de gigantische kamers en koepels van de Hagia Sophia verkent. In de muren geëtst zijn muurschilderingen van christelijke memoires, de kleuren zijn vervaagd maar de bijbelse taferelen zijn gemakkelijk te ontcijferen. Eeuwenlang was dit 's werelds grootste kerk. Toen werd het een moskee en er is overal bewijs van islamitische schoonheid; kalligrafie, muren met ingewikkelde patronen, sierlijke tegels. Steek nu het plein over en stap de Blauwe Moskee binnen, een zeldzame kans om de elegante glorie van een van 's werelds mooiste islamitische gebouwen te verkennen. Keer terug naar het hotel en de avond wordt bewust vrij gelaten. Door in het historische Sultanahmet te verblijven, kunt u gemakkelijk naar tientallen restaurants, cafés en verleidelijke straten lopen.


Wat is inbegrepen: accommodatie in Hotel Arena, lunch, middag wandeling door Istanbul, luchthaven transfer


Dag 2: Istanbul - fantastische paleizen, markten en kunst


'S Ochtends in Istanbul zijn te genieten. Geluiden zweven aan de overkant van de straat; een chai-verkoper rammelende bril, voetstappen op geplaveide, mysterieuze bellen. Een traag hotelontbijt wordt genomen tussen de betovering van weleer voordat uw deskundige gids de tour van vandaag begint. Begin in de Ottomaanse tijd en de excessen van sultans. De kamers van het Topkapi-paleis zijn gevuld met verwennerij van over de hele wereld; bewonder sierlijk Chinees porselein, bewonder kroonluchters en stoelen uit de Europese oudheid, laat je verblinden door gepolijst zilver en ontdek hoe elke sultan nieuwe vleugels en kamers bouwde in zijn eigen unieke stijl. Ga dan terug in de tijd naar het oude Constantinopel, het reservoir uit de 6e eeuw verborgen onder het moderne Istanbul en brullend van het Romeinse mysterie.

De lunch is traditioneel gearomatiseerd terwijl je op een breed caféterras zit in het hart van Sultanahmet. Geniet van een weelderige meze en kijk hoe de lokale bevolking voorbij dwaalt, honderd besnorde gezichten die op weg zijn naar de moskeeën en bazaars. Ga met ze mee in de Grand Bazaar; volg 300 jaar oude steegjes terwijl je verdwaalt op 's werelds grootste overdekte markt. Winkels lopen over van goederen en vullen de gangen met zilver, antiek, tapijten en souvenirs. De bazaar is vele malen vernietigd en herbouwd en uw gids wijst op het bewijs van branden en conflicten die in gebogen plafonds en verborgen gangen zijn geëtst. Voltooi de tour van vandaag in het Museum van Turkse en Islamitische Kunst, een fantastische en uitgestrekte tentoonstellingsruimte die een complete beginners reis naar Midden-Oosterse kunst biedt. Net als gisteren is de avond vrij.


Wat is inbegrepen: accommodatie in Hotel Arena, ontbijt, lunch, begeleide Istanbul-tour van een hele dag


Dag 3: Istanbul - verborgen moskeeën en verkenning van de Bosporus


Exoticisme straalt door de straten van Istanbul. Van de uitgebreide tapijten die van etalages schreeuwen tot de geschiedenis die zich achter markten verschuilt, de stad is zowel een bekend wonder als een verborgen paradijs. De dagtour van vandaag volgt beide paradigma's, te beginnen met enkele van de verhulde bezienswaardigheden van de stad en gaat verder met de weelde aan de rivier de Bosporus. Verken de Tahtakale-markt, stap langs de levendige fruitstalletjes en slinger naar de minaretten van de Rustem Pasha-moskee. Prachtige Iznik-tegels werpen een blauwe waas over het interieur van de moskee en gecamoufleerd in bogen lees je Arabische passages. Het is sereen en rustgevend. Dan stap je weer naar buiten in de drukte van de markt. In de buurt is een 11e-eeuwse kerk even verborgen. Santa Kariye is een opmerkelijk gezicht, perfect bewaard gebleven en straalt kleur uit temidden van dicht opeengepakte traditionele straten.


Zelfs de lunch van vandaag is historisch. Het Asitane Restaurant verzint de favoriete gerechten van sultans, neemt recepten uit de archieven van het Topkapi-paleis en creëert feesten van vorstelijk genot. De keuken combineert kruiden en smaken en uw volgende stop houdt uw neus en gehemelte stevig bezig. Saffraan, kardemom, mysterieuze gerechten van caleidoscopisch poeder; de Spice Market is een van de exotische lekkernijen van Istanbul. De rest van de middag wordt doorgebracht met cruisen langs de Bosporus, Europa aan de ene kant, Azië aan de andere kant, en oude architectuur die de kleine steden die je passeert vult.


Wat is inbegrepen: accommodatie in Hotel Arena, ontbijt, lunch in Asitane Restaurant, dagtour met gids door Istanbul inclusief rondvaart over de Bosporus


Dag 4: Cappadocië - een subliem welkom in het surrealistische Cappadocië

Cappadocia draait in eerste instantie om esthetiek. Kijk door het maanachtige landschap en bewonder de schoorstenen terwijl ze naar de horizon rollen. Ga boven steile kliffen staan ​​en kijk hoe rivieren langs valleien van holbewoners woningen snijden. Je vliegt van Istanbul naar Kayseri en het begin van je dagtour gaat over genieten van de panorama's. Maar verlaat het voertuig en er is een vroegchristelijke geschiedenis vermengd in deze fotogenieke wereld. Monastieke grotkerken zijn verborgen voor de weg, hun fresco's dateren uit bijna 1800 jaar. Bij sommigen heb je het gevoel dat je de eerste bezoeker bent. In andere is het alsof je millennia oude geheimen bent tegengekomen.


Je dagtour stopt bij enkele van de meest spectaculaire attracties van de regio. Bezoek het openluchtmuseum van Goreme, waar tientallen kerken en kapellen in de zachte steen zijn gebeeldhouwd en geschilderd met bijbelse taferelen. Verken Urgup's Dark Church, een mysterieuze ingang die je naar ascetische kamers leidt. Bekijk dan de valleien zachtjes in de ban van zonsondergang vanaf het uitkijkpunt in Kizilcukur. Uw hotel zet de onderdompeling in een vreemd landschap voort. Het Museum Hotel in Uchisar is verrukkelijk uitgehouwen in een grot en gevuld met een surrealistische antiekcollectie en vormt een prima uitvalsbasis voor de komende drie nachten.


Wat is inbegrepen: accommodatie in het Museum Hotel, ontbijt, lunch, een hele dag Cappadocia-tour, luchthaventransfer


Dag 5: Cappadocië - Klein traditioneel dorp en uitgestrekte kloven


Terwijl gisteren indrukken van schaal en grandeur doordrongen, onthult de Cappadocia-tour van vandaag de hele dag het kleine en traditionele, waardoor je buiten de gebaande paden komt en een regio van stoïcijnse religieuze toewijding binnengaat. Dwaal door de schilderachtige straten van Soganli Village, schijnbaar vastzitten in een 18e-eeuwse tijdverschuiving met zijn vrouwen in bloemenjurken en de half afbrokkelende huizen. Hoor je voetstappen tegen de steen terwijl je het ongerepte Eskigumus-klooster en Mustapha Pasha verkent. Een bekwame historische gids schildert de vergeten verhalen van de regio en reconstrueert verhalen over vervolging, conflict, vrede en artistieke pracht.


Na de lunch in een plaatselijk dorp gaat de middag te voet verder. Een lome wandeling voert je door de prachtige Ihlara Canyon. Zonder getrainde ogen mis je waarschijnlijk de uit rotsen gehouwen kerken. Maar wijk van het pad af en verberg je uit het zicht van monniken woningen en kleine ingangen die uitkomen in grote open kerken. De monniken leefden in dit bijzondere isolement en predikten dan van boven op de grot. Het wandelen van vandaag is niet intensief en eindigt bij de schattige dorpjes Selimiye en Belisyrma, ideale plekken voor een mok zoete thee voordat je terugkeert naar het Museum Hotel.

Wat is inbegrepen: accommodatie in het Museum Hotel, ontbijt, lunch, Cappadocia-dagtour


Dag 6: Cappadocië - een ondergrondse stad en meer schitterende landschappen


Veel van de geschiedenis van Cappadocië is aan het zicht onttrokken. Net als de grotkerken is de ingang van Kaymakli gemakkelijk te missen. Je gids onthult de geheime ingang en je gaat de ondergrondse stad in, hobbelige trappen die verdieping na verdieping naar beneden gaan tot je diep onder de grond bent. Ooit leefden hier vijftienduizend mensen in het duister, en hun eenvoudige grotwoningen staan ​​naast elkaar op de smalle gangen. Ze ontsnapten aan Arabische invallen in de 7e eeuw en hun verhaal biedt nog een stukje in de puzzel van de gevarieerde geschiedenis van Turkije. Na een lokale lunch kunt u de middag rustig doorbrengen door de opmerkelijke landschappen van Pigeon Valley.


Wat is inbegrepen: accommodatie in het Museum Hotel, ontbijt, lunch, Cappadocia-dagtour


Dag 7: Sirince - Verken de opmerkelijke oude stad Efeze


Vlieg naar Izmir en het stadsbeeld van Efeze begroet je van ver. Ionische zuilen stijgen omhoog, gebeeldhouwde tempel plafonds glinsteren onder de mediterrane zon en een lukraak besprenkeling van pilaren en stenen stippelt de stad. Efeze wedijverde met Rome om zijn onvervalste pracht en weelderige architectonische vormgeving. Maar laten we teruggaan in de geschiedenis. Ephesus was oorspronkelijk een Ionische stad en het bewijs van deze 3000 jaar oude Griekse geschiedenis is zorgvuldig bewaard gebleven. Toen het Romeinse rijk zich uitbreidt, werd Efeze een regionale hoofdstad. Bewonder het Gymnasium en Nymphaion. Verken de recreatie van de Tempel van Artemis, een van de oorspronkelijke zeven wereldwonderen. Vervolgens bezoekt u thermale baden, de Domitian-tempel en vervolgens de torenhoge kolommen van de Celsus-bibliotheek terwijl ze recht en waar stijgen.


Ephesus beslaat een enorme site. Voor alle bekende bezienswaardigheden is er ook een aangrijpende geschiedenis in de rotsblokken en overblijfselen die langs oude marmeren straten lopen. Uw gids is een expert in de geschiedenis van zowel de stad als de regio. Verhalen van keizers en plunderende legers worden opgeroepen, evenals ingenieus vernuft. Je duikt in christelijke memoires terwijl je de basiliek van Sint-Jan en de rustplaats van de Maagd Maria ontdekt. Ephesus heeft een integrale rol gespeeld bij het vormgeven van de wereld en vandaag is het een echte traktatie voor liefhebbers van geschiedenis. Van globaal tot lokaal check je in bij het intieme Nisanyan Evleri, veel meer een privéwoning dan een pension. Gelegen op de vruchtbare heuvel met uitzicht op Sirince, is dit een kans om de oude dorps gastvrijheid in een weelderige omgeving te waarderen.

Wat is inbegrepen: accommodatie in Nisanyan Evleri, ontbijt, lunch, Ephesus-tour van een hele dag, luchthaventransfer


Dag 8: Sirince - Satan's Throne and the Dramatic Ruins of Pergamon


Terwijl Ephesus verblindt, is Pergamon gehuld in mystiek. Een verbazingwekkend steil theater stroomt de heuvel af, de Tempel van Athene suggereert etherische krachten en de stad strekt zich dramatisch uit over een heuveltop. De invloed van St. John was cruciaal in de vroege stadia van het christendom. Hij verklaarde stoutmoedig dat het altaar van Zeus Satans troon was; door de tempel te verkennen, kunt u uw eigen indrukken creëren. In de buurt staat het genezingscentrum van Ascelpion naast een tempel gewijd aan Egyptische goden. Hier vind je nog een intrigerend verhaal in het hart van Klein-Azië, een verhaal dat helpt om knopen in de geschiedenis van de regio bij elkaar te brengen. Neem de tijd en verken Pergamon, de verzameling prachtige ruïnes die de betovering van koninkrijken en goden uitstralen.


Wat is inbegrepen: accommodatie bij Nisanyan Evleri ontbijt, lunch, Pergamon-tour van een hele dag


Dag 9: Istanbul - Terug naar Istanbul's Sensual Feast


Een nieuwe ochtend brengt weer een schilderachtig ontbijt met uitzicht op de vallei beneden. Ontspan, neem de tijd, geniet van de aanhoudende indrukken van het landelijke Turkije en neem afscheid van uw gastheren. Vandaag keert u terug naar Istanbul voor de laatste nacht van uw vakantie. Luxe luchthaven transfers zijn inbegrepen en je wordt terug verwelkomd in Hotel Arena in Sultanahmet. Als laatste traktatie voordat je Turkije verlaat, breng je twee uur door in een heilzame hamam in Istanbul; de poriën worden geopend door op dampende hete stenen te liggen, bekwame masseuses zorgen voor heerlijke exfoliërende behandelingen, en vervolgens zit en ontspant u zich in uw volledig vernieuwde badjas. De rest van de dag is ter vrije besteding en laat je langzaam genieten van de sensuele schoonheid van de stad.


Wat is inbegrepen: accommodatie in Hotel Arena, ontbijt, vervoer naar de luchthaven, toegang tot traditionele hamam


Dag 10: Istanbul - Vertrek


Vanmorgen neem je afscheid van Istanbul en Turkije. Het is een reis geweest die Apollo heeft verbonden met Constantinopel en de Maagd Maria met Ottomaanse sultans. Dus wat verblijft als je bepalende herinnering? Misschien Efeze en zijn oude glorie. Misschien de allure van Cappadocian door rotsen uitgehouwen kerken. Of zou het de onderdompeling in geschiedenis en ontdekking van een land zijn dat veel van de wereldgeheimen bevat? Geniet van een luxe transfer naar de luchthaven en denk na over de vraag tijdens uw internationale vlucht naar huis.


Wat is inbegrepen: ontbijt, luchthaventransfer



Individuele Rondreis Turkije 10 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203