Individuele Rondreis Turkije 10 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Turkije 10 dagen
Individuele Rondreis Turkije 10 dagen
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Individuele Rondreis Turkije 10 dagen




Dag 1

Istanbul

Welkom bij Istanbul. U wordt bij aankomst op de luchthaven opgewacht door een van onze vertegenwoordigers en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is gratis.

Overnachting: Istanbul


Dag 2

Old City bezienswaardigheden

Na het ontbijt geniet je van een volledige dagtour door de prachtige stad Istanbul. Verken het Topkapi-paleis, de Hagia Sofia, de Blauwe Moskee en het Romeinse Hippodroom; ooit de thuisbasis van wagenrennen, gladiatorengevechten en openbare executies, voordat je een handje probeert te wagen op een plek van afdingen in de Grand Bazaar. Vanavond is er een optioneel Turks diner met traditioneel Turks entertainment.

Overnachting: Istanbul


Dag 3

Mausoleum van Ankara

İstanbul - Ankara. Als we naar Ankara rijden, bezoeken we het mausoleum en het museum van Kemal Ataturk, een van de meest gerespecteerde leiders van Turkije, beroemd om zijn progressieve hervorming van de Turkse samenleving en zijn ongelooflijke strategische bevel tijdens de Eerste Wereldoorlog, wat de geallieerde pogingen om Turkije binnen te vallen verijdelde. Je zult dan genieten van een pittoreske reis door het Lakeland voordat je aankomt in Cappadocië.

Overnachting: Cappadocië  Ontbijt diner

 

Dag 4

Cappadocië

Cappadocië. Kies vanmorgen voor een ballonvaart over het ongelooflijke landschap van Cappadocië, voordat u aan een sightseeingtour van een hele dag door de regio begint. Ontdek de surrealistische landschappen van Cappadocië, bezoek de ondergrondse stad Kaymakli waar vroege christenen hun toevlucht zochten bij hun vervolgers en het openluchtmuseum in Goreme - waar je enkele van de beste voorbeelden van Byzantijnse kunst kunt zien in de uit rotsen gehouwen kerken met fresco's en schilderijen uit terug naar de 10e eeuw. Je bezoekt ook het natuurlijke fort van Uchisar voordat je een demonstratie krijgt van het lokale handwerk van handgemaakte tapijten, Turkse tegels, onyx en aardewerk.

Overnachting: Cappadocië Ontbijt diner

Dag 5

Konya & Pammukale

Cappadocië - Pamukkale. Vandaag rijden we verder naar Pamukkale via het 13e-eeuwse Seljukiaanse meesterwerk van Sultanhan Caravanserai en Konya. Bezoek in Konya het 13e-eeuwse Mevlana-museum; de oorspronkelijke loge van de Mevlevi Wervelende Derwisjen, een mystieke soefi-moslimgroep. Het bevat het graf van Mevlana, een vooraanstaande filosoof en mysticus van de islam, die een belangrijk pelgrimsoord blijft. Daarna vervolgt u uw reis naar Pamukkale.

Overnachting: Pamukkale  Ontbijt diner

 

Dag 6

Pamukkale & Kusadasi

Pamukkale - Kusadasi. Na het ontbijt bezoekt u de ongelooflijke witte calciumterrassen van Pamukkale en het oude Hierapolis, met zijn Necropolis-kerkhof met meer dan 1200 graven. De Tempel van Apollo, het Plutonium uit de derde eeuw voor Christus en de heilige poel zijn enkele van de hoogtepunten van Hierapolis. Het ondiepe thermale water kabbelt over een prachtige verstrooiing van oude Romeinse ruïnes die eronder liggen.

 

Vanmiddag, onderweg naar Kusadasi, bezoeken we de ruïnes van de grote Tempel van Artemis (een van de zeven oude wereldwonderen), gelegen in een moerassig bekken tussen Selcuk en Ephesus.

Overnachting: Kusadasi  Ontbijt diner

Dag 7

Oude Ephesus

Kusadasi. Vanmorgen rijd je naar de oude en prachtige stad Efeze, een van de grootste en best bewaarde oude steden in de Middellandse Zee, met Romeinse theaters, fonteinen, gebouwen, kerken en tempels. Ephesus werd oorspronkelijk gebouwd op de noordelijke helling van Mount Pion in 1000 voor Christus, maar werd later verplaatst naar de huidige locatie in de 4e eeuw voor Christus. Vanmiddag kunt u een bezoek brengen aan een Turks leerfabriek waar producten te koop zijn.

Overnachting: Kusadasi  Ontbijt diner

 

Dag 8

Pergamum

Kusadasi - Canakkale. Vanmorgen vertrekken we vroeg en bezoeken we Bergama, de plaats van de oude stad Pergamum die tot 1871 verborgen bleef voor de moderne wereld toen de Duitse ingenieur Carl Humann het herontdekte toen enkele lokale bewoners hem een ​​interessant en vreemd mozaïek toonden dat het bleek te zijn. Altaar van Zeus. Pergamum, een van de oudste beschaafde nederzettingen van Turkije, bewoond sinds de prehistorie tot de Ionische, Romeinse en Byzantijnse beschavingen. Je krijgt de kans om de oude acropolis op de top van een steile heuvel en het eerder genoemde Altaar van Zeus te bezoeken. We gaan verder naar Troy, de oude stad die beroemd is geworden door de Odyssee van Homerus en de fabel van Helen, Achilles en het Trojaanse paard. Rijd daarna door naar Canakkale.

Overnachting: Canakkale  Ontbijt diner

 

Dag 9

Gallipoli

Canakkale - Istanbul. Na het ontbijt steekt u de Dardanellen over om de suggestieve slagvelden van Gallipoli te bezoeken. In de Eerste Wereldoorlog probeerden de geallieerden tevergeefs Turkije te veroveren om de troepen in Europa beter te bevoorraden via de toegang tot de Zwarte Zee en ook betere bevoorradingsroutes naar Rusland te openen. Het was op de stranden van het Gallipoli-schiereiland waar de geallieerden keer op keer landden

11.000 Anzacs kwamen om het leven. Bezoek belangrijke sites zoals Anzac Cove, Lone Pine, Chunuk Bair, The Nek en andere Turkse en geallieerde loopgraven. Later reis je terug naar Istanbul.

Overnachting: Istanbul  Ontbijt

 

Dag 10

Istanbul

Istanbul. Uw tour arrangementen eindigen na het ontbijt. Daarna transfer naar de luchthaven.

Ontbijt

 



Individuele Rondreis Turkije 10 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203