Individuele Rondreis Turkije 10 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Turkije 10 dagen
Individuele Rondreis Turkije 10 dagen
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Individuele Rondreis Turkije 10 dagen




Dag 1 (Istanbul - Bosporus Cruise van een halve dag)

Je wordt opgehaald bij je hotel (gratis ophaalservice bij hotels in het Sultanahmet / Taksim-gebied) en de tour begint met de Rustem Pasha-moskee, gebouwd door architect Sinan en versierd met de beste voorbeelden van Turkse tegels. Rustem Pashawas de grootvizier van Sultan Suleiman en was getrouwd met zijn dochter. Later loop je door de Hasircilar-straat die naar Spice Market (Egyptische Bazaar) leidt. Dit gebied is een van de drukste locaties van Eminonu, omdat er veel winkels zijn die kaas, olijven, eieren, vleesproducten, gedroogd fruit en venters verkopen. Onderweg kunt u een korte stop maken om een ​​glas "Tursu Suyu - Augurkensap" te drinken. Er is Kurukahveci Mehmet Efendi, de beroemde Turkse koffie winkel aan het einde van de straat. Dit is een uitstekende plek voor maar Turkse koffie in de stad. Spice Market (Egyptische Bazaar) is een van de kleurrijkste plekken in de stad. Ooit was de Bazaar de laatste halte van de zijderoute van waar het personeel kamelen uit India en het Verre Oosten vervoerde, werd met schepen aan Europa geleverd. Tegenwoordig is het nog steeds erg populair bij de lokale bevolking die kruiden, genot, kaas en gedroogd fruit wil kopen. Er zijn ook winkels die souvenirs en goud verkopen. Als je de kruidenmarkt verlaat, zie je Yeni Cami (de zogenaamde nieuwe moskee of de echte naam Valide Sultan-moskee), gebouwd in 1665. Er zijn vogel zaaimachines voor de moskee en de mensen die op de marmeren trap zitten kijken naar de Gouden Hoornbrug. Later stapt u aan boord van de boot voor de Bosporus Tour. Dit is een grote, veilige en comfortabele openbare boot met open en overdekte ruimtes die geschikt zijn voor alle weersomstandigheden. Er is ook een badkamer in de boot. Je kunt ook snacks en drankjes kopen in de boot. De tour duurt ongeveer 2 uur en je ziet Ciragan Palace, Beylerbeyi Palace, Bosporus Bridges, Maiden’s Tower en het fantastische Ottomaanse Yalis (herenhuizen aan zee) tijdens je tour. Je gids zal bij je zijn op het jacht om je informatie te geven over de plaatsen die je tijdens de tour ziet. De rondvaart duurt ongeveer 1,5 uur. De tour eindigt met vrije tijd in Eminonu, vanwaar je de Spice Market opnieuw kunt bezoeken om te winkelen of een wandeling kunt maken over de Golden Horn Bridge. De gids zal je de beste manier aanbevelen om je hotel te krijgen.


Onze cruise eindigt rond 18.00 uur in Kabatas


Overnachting in Istanbul.

Dag 2 (Istanbul volledige dagtour, vlucht naar Cappadocië)

Na je ontbijt in het hotel beginnen we aan een dagtour door Istanbul, inclusief de belangrijkste hoogtepunten van de magische stad zoals het Topkapi-paleis, de Blauwe Moskee, het Hippodroom en de Obelisken, de Hagia Sophia (Ayasofya-kerk), de Basilica Cisterne (het ondergrondse waterpaleis van Yerebatan) , Million Stone, Tomb of Sultan Mahmud, Cemberlitas (Column of Constantine) en Grand bazaar. Lunch is ook bij de tour inbegrepen.


Na de tour brengen we je naar het hotel en vervolgens naar het vliegveld voor de late Kayseri-vlucht. Onze vertegenwoordiger wacht op je op Kayseri Airport en je komt in 1 uur naar Goreme.


Je overnacht in een grothotel in Goreme


Dag 3 (Cappadocia volledige dagtour)

De History and Adventure Tour begint om 10:00 uur bij het ophalen van je hotel. Na 5 minuten rijden beginnen we onze wandeling in de prachtige Rose Valley die iets meer dan een uur duurt.

We zullen sprookjesachtige schoorstenen, lokale boerderijen, duiventillen en grote kapellen zien - evenals genieten van het prachtige aanbod van roze tinten in de vallei, die in intensiteit veranderen afhankelijk van het seizoen, het tijdstip en de weersomstandigheden. Je gids geeft tijdens de wandeling informatie over de geschiedenis en de unieke formaties van Cappadocië. Aan het einde van de wandeling stoppen we even bij het pittoreske oude Cavusin-grotdorp.


Onze volgende stop is Monks Valley (Pasabag), waar we de paddestoelvormige sprookjesachtige schoorstenen en de monnikencel van St. Simeon zullen zien. Daarna rijden we naar Goreme voor de lunch.


'S Middags toeren we door de ondergrondse stad Kaymakli, de eerste en meest populaire ondergrondse stad in Cappadocië. Dit complex is uitgehouwen ondergronds en wordt al honderden jaren door de lokale bevolking gebruikt om zich te verbergen voor Romeinen, Perzen en Arabieren. We rijden dan terug naar uw hotel.


De optionele ceremonie van wervelende derwisjen kan 's avonds worden bekeken. Overnachting in Goreme.


Dag 4 (Cappadocia volledige dagtour)

Op uw vierde dag heeft u mogelijk een optionele hete luchtballon vlucht met zonsopgang. Na het ontbijt neemt u deel aan een Cappadocia-tour van een hele dag. Je Cappadocia Undiscovered-tour begint met een pick-up bij je hotel rond 09:45 uur en een rit naar Mustafapasa, het voormalige Griekse dorp Sinasos met spectaculaire architectuur. We lopen door het dorp en leren over de bevolkingsuitwisseling uit 1924, de rijke kooplieden en de lokale bevolking die ooit in deze stad floreerden.

Vervolgens rijden we naar de opgravingssite van Sobessos. Deze site wordt momenteel opgegraven en we zullen het Romeinse bad, de graven, de tempel en de prachtige mozaïeken zien die al zijn opgegraven. Hierna rijden we naar de Soganli-vallei, een van de meest afgelegen en rustigste valleien in Cappadocië. We beginnen onze wandeling langs de ene kant van de vallei, bezoeken veel grotkerken en keren terug langs de andere kant van de vallei naar het schilderachtige dorp. Je zult ook lunchen in deze mooie vallei.


Na de lunch eindigt de tour in Derinkuyu Underground City. Vroeger stond bekend als Melagobia, Derinkuyu was een van de grootste nederzettingen in Cappadocië en de ondergrondse stad met 8 verdiepingen is tegenwoordig de diepste van de regio. We zullen de grotten van deze interessante stad verkennen en praten over de manier van leven hier. We rijden dan terug naar uw hotel.


Overnachting in een grothotel in Goreme

Dag 5 (Cappadocia dagtour, bus naar Pamukkale)

Op uw laatste dag in Cappadocië bezoeken we de zuidelijke delen van de regio. Onze tour begint weer na het ontbijt. Naar het zuiden van Cappadocië met een introductie op het panoramische uitkijkpunt van Goreme. Dan een uur rijden naar Guzelyurt, historisch bevolkt met christenen tot de bevolkingsuitwisseling van 1923, en naar de ondergrondse stad die beroemd is om de tandir-ovens en het squat-toilet!


En nu naar de meest spectaculaire kloof van Turkije: Ihlara. Een wandeling van anderhalf uur langs de Melendiz-rivier langs Byzantijnse rots kapellen. Onze wandeling eindigt aan de voet van Belisirma Village en lunch aan de rivier. Het Selime-klooster en de kathedraal zijn de volgende - historisch gebruikt als een fort in de 10e tot 12e eeuw, omdat het de grootste uit rotsen gehouwen nederzetting in Cappadocië is.

'S Avonds neemt u de nachtbus naar Pamukkale.


Dag 6 (Pamukkale)

Onze chauffeur haalt je op van het busstation en brengt je naar je hotel in Pamukkale. Je wordt om 09.30 uur uit je hotel opgehaald en begint je tour Karahayit Springs, die bekend staat als Kirmizi Su (rood water). Dan is je volgende stop Hierapolis Ancient City. Je gids leidt je van de noordelijke necropolis naar de zuidelijke necropolis. Onderweg leer je het verhaal van deze heilige stad en verken je de basiliek, het theater, de tempel van Apollo, het Romeinse bad, St. Phillip Martyrium en andere delen van de stad. Je krijgt ook de kans om te zwemmen in het historische Romeinse zwembad van Hierapolis. Onder deze archeologische schatten is het hoogtepunt van de excursie het lopen met blote voeten op de travertijnterrassen.


Overnachting in Pamukkale.


Dag 7 (bus naar Selcuk, Ephesus)

Na je ontbijt neem je de bus naar Selcuk of Kusadasi. Je hebt een vrije middag. Overnachting in Selcuk of Kusadasi.

Dag 8 (Ephesus Tour)

Op je 8e dag in Turkije maak je een volledige dagtour door Efeze en het huis van de Maagd Maria. De rondleiding begint met de ruïnes van Efeze, na de open lunchbuffet bezoekt u de Artemis-tempel en het huis van de Maagd Maria. Overnachting in Selcuk of Sirince.


Dag 9 (Vlucht naar Istanbul, vrije dag in Istanbul)

Na je ontbijt brengen we je naar de luchthaven van Izmir en neem je de vlucht naar Istanbul. Onze chauffeur wacht u op bij de uitgangspoort van de luchthaven. Na uw transfer naar het hotel in Istanbul heeft u vrije tijd voor uw laatste bezoeken en winkelen.


Overnachting in Istanbul.


Dag 10 (vlucht terug naar huis)

Na je ontbijt brengen we je naar de luchthaven van Istanbul voor de terugvlucht.


* Het tarief van de reisroute kan variëren als gevolg van de tarieven van het vliegticket als de reservering op zeer korte termijn tot de werkelijke reisdatums wordt gemaakt.



Individuele Rondreis Turkije 10 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203