Individuele Rondreis Turkije 10 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Turkije 10 dagen
Individuele Rondreis Turkije 10 dagen
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Individuele Rondreis Turkije 10 dagen




Dag 1: Aankomst Istanbul

Ontmoet op de Istanbul Int. luchthaven met de vertegenwoordiger van ons bedrijf en rijdt naar het historische centrum van Istanbul, bekend als Sultanahmet, waar u de nacht in het hotel doorbrengt.


Overdracht Tijd: 30 min .; transfer afstand: 18 km (Istanbul Ataturk Int. luchthaven - Hotel in Sultanahmet / Sirkeci) Of transfertijd: 1 uur; transfer afstand: 45/50 km (Istanbul nieuwe Int. luchthaven - Hotel in Sultanahmet / Sirkeci)


 Bezocht: Istanbul


Dag 2: Istanbul Bosphorus-tour per boot (openbaar) en sightseeing historisch schiereiland

Vandaag gaan we op pad voor een fantastische tour door Istanbul; we nemen eerst de tijd voor een rondvaart door de Bosporus, dwars door het hart van het moderne Istanbul. De Bosporus scheidt de continenten van Europa en Azië en staat ook bekend als de Straat van Istanbul, als onderdeel van de enige doorgang tussen de Zwarte Zee en de Middellandse Zee. De meest indrukwekkende bezienswaardigheden langs de oevers van de Bosporus zijn het Topkapi-paleis, de Bosporus-meisjestoren (Kiz Kulesi) en het Dolmabahçepaleis, verschillende Ottomaanse paleizen, forten, beboste heuvels en kustdorpen met Ottomaanse architectuur. Na terugkomst op het vasteland lopen we door het historische schiereiland gebied waar we de tijd nemen om de blauwe moskee en de Hagia Sophia te bezoeken.


De Blauwe moskee (Sultan Ahmed-moskee) werd gebouwd tussen 1609 en 1616. Het ontwerp is het hoogtepunt van twee eeuwen van zowel de Ottomaanse moskee als de Byzantijnse kerk ontwikkeling. Het bevat enkele Byzantijnse elementen van de naburige Hagia Sophia met traditionele islamitische architectuur en wordt beschouwd als de laatste grote moskee van de klassieke periode. Onderweg passeren we ook het Hippodrome-plein, ooit een circus dat het sportieve en sociale centrum was van Constantinopel, de hoofdstad van het Byzantijnse rijk. De overgebleven monumenten van de Spina (de middelste barrière van de renbaan), de twee obelisken (Obelisk van Thoetmosis III & Walled Obelisk) en de Serpentine Column, zitten nu in gaten in een aangelegde tuin. De Hagia Sophia is een voormalige orthodoxe patriarchale basiliek, later een moskee en nu een museum. Vanaf de inwijding in 360 tot 1453 diende het als kathedraal van Constantinopel, behalve tussen 1204 en 1261, toen het werd omgebouwd tot een rooms-katholieke kathedraal. Het gebouw was een moskee van 1453 tot 1931, toen het geseculariseerd werd. Het werd in februari 1935 als museum geopend.

We sluiten de dag af met een traditioneel kopje Turkse thee, bekend als cay, en keren daarna terug naar ons hotel.


Bosphorus Tour per boot (openbaar): ca. 2-3 uur - Inclusief ontbijt


 Bezocht: Istanbul


Dag 3: Istanbul sightseeing historisch schiereiland; vlieg naar Dalaman en ga verder naar Fethiye

Na het ontbijt vervolgen we onze verkenning door Istanbul; we bezoeken het Topkapi-paleis, wandelen door het prachtige Gulhane parki en bezoeken de beroemde overdekte bazaar. Het Topkapi-paleis was de belangrijkste residentie van de Ottomaanse Sultans gedurende ongeveer 400 jaar van hun 624-jarige regering. Naast een koninklijke residentie was het paleis een decor voor staat momenten en koninklijk amusement. Het paleis is een van de monumenten in de "historische gebieden van Istanbul", die in 1985 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Gulhane parki is de oudste en een van de grootste stadsparken van Istanbul. Eeuwenlang deed het park dienst als buitentuin van het Ottomaanse keizerlijke paleis van Topkapi en was niet toegankelijk voor het publiek. Onze laatste stop brengt ons naar de overdekte bazaar (Kapali Carsi); een van de grootste en oudste overdekte markten ter wereld, met 61 overdekte straten en meer dan 3.000 winkels die dagelijks tussen de 250.000 en 400.000 bezoekers trekken.


In de late namiddag / vroege avond rijden we naar de luchthaven van Istanbul en vliegen naar Dalaman en gaan vandaar verder naar Fethiye waar we overnachten in het hotel. Fethiye ligt op de plek van de oude stad Telmessos, ooit een bloeiende stad ten westen van Lycia. De rest van de dag in Fethiye is vrij te besteden; waar het mogelijk is om het Marina-gebied met zijn charmante cafés en de oude stad met zijn prachtige winkels met een verscheidenheid aan unieke Turkse goederen en souvenirs te verkennen.


Overdracht Tijd: 30 min .; transfer afstand: 18 km (hotel in Sultanahmet / Sirkeci - Istanbul Ataturk Int. luchthaven) Of transfertijd: 1 uur; transferafstand: 45/50 km (hotel in Sultanahmet / Sirkeci - nieuwe luchthaven van Istanbul) - transfertijd: 30/45 min .; transfer afstand: 45 km; (Luchthaven Dalaman - Hotel in Fethiye) - Inclusief ontbijt

Bezocht: İstanbul Dalaman Fethiye


Dag 4: Kayakoy (Karmilassos) naar het strand van Oludeniz

'S Ochtends rijden we naar het nabijgelegen Kayakoy, oorspronkelijk genaamd "Karmilassos"; beschreven door de UNESCO als een werelddorp voor vriendschap en vrede. Hier beginnen we onze eerste wandeling en klimmen naar de ruïnes van het oude Griekse dorp dat aan het einde van de Eerste Wereldoorlog werd opgegeven. Vandaag staat deze tijdloze plek, gelegen in een weelderige vallei omringd door bossen en met enkele wijngaarden in de buurt, bekend als een soort spookstad. We lopen door de lege straten, langs de verwoeste stenen huizen en nemen de tijd om een ​​van de bewonderenswaardige kerken te bezoeken, terwijl we genieten van de mysterieuze en surrealistische sfeer van het dorp.


Daarna leidt een bospad, met een prachtig panoramisch uitzicht op de heldere turquoise water spleten, ons rechtstreeks naar de lagune van Oludeniz, een van de meest gefotografeerde stranden aan de Middellandse Zee. De verbazingwekkende lagune met zijn afgelegen zandbaai is een nationaal natuurreservaat en bouwen is ten strengste verboden. Beroemd om zijn tinten van turkoois en aquamarijn, is Oludeniz een officieel strand met blauwe vlag en wordt het vaak door reizigers en toeristische tijdschriften tot de top vijf van stranden ter wereld gerekend.


In de late namiddag, na wat vrije tijd op het strand te hebben doorgebracht, keren we terug naar Fethiye, waar we de nacht doorbrengen.


Looptijd: 3 uur; loopafstand: 6 km; stijging: 200 m; afdaling: 300 m - Inclusief ontbijt


 Bezocht: KayaköyOludeniz


Dag 5: Ovacik naar het dorp Faralya via Kozagac & Kirme

Na het ontbijt brengt een korte transfer ons naar de trailhead bij het dorp Ovacik. Vanaf de zuid voet van Babadag Mountain (1.969m) beginnen we onze wandeling langs de kustzijde en volgen een smal pad met een prachtig panoramisch uitzicht over de diepblauwe baai van Oludeniz. Onze wandeling voert ons langs schaapskampen naar enkele kleine en authentieke dorpjes in het Middellandse Zeegebied. Over gestabiliseerde onverharde wegen passeren we het kleine Kozagac-dorp en vervolgen onze wandeling naar Kirme, waar we weer een klein wandelpad oppikken dat ons naar het prachtige Faralya-dorp leidt, waar we de nacht doorbrengen in een mooi familiepension.


Looptijd: 4 uur; loopafstand: 12 km; stijgen / dalen: 520 m - Inclusief ontbijt


 Bezocht: FaralyaFethiye

Dag 6: Faralya naar Kabak via Uzunyurt-dorp en panorama van de vlindervallei

Na het ontbijt beginnen we onze wandeling in de buurt van het dorp Faralya, waar we een klein wandelpad opgaan dat ons, na een kleine klim, naar een prachtig panoramisch uitzicht over de Butterfly-vallei brengt, een grote kloof die wordt beschouwd als een van de meest pittoreske en verbazingwekkende plaatsen langs de Lycische kust. Over kleine paden vervolgen we onze wandeling terwijl we genieten van het prachtige uitzicht op de kust en de baaien eromheen. 'S Middags bereiken we het Yuva-strand, waar we de tijd nemen voor de lunch en tijd doorbrengen op het strand. Daarna gaan we verder naar het dorp Kabak, waar ons voertuig op ons wacht om ons terug te rijden naar Faralya, waar we de nacht doorbrengen.


Transfer tijd: 15 - 20 min .; transfer afstand: 7 km; (Kabak-dorp - Faralya) - Wandeltijd: 4 uur; loopafstand: 8 km; stijging: 400 m; afdaling: 440 m - Inclusief ontbijt


 Bezocht: FaralyaFethiye


Dag 7: Fethiye naar Kas via Delikkemer en het oude Patara

Vandaag verlaten we Fethiye en rijden naar het startpunt van onze wandeling van vandaag boven de baai van Firnaz; we lopen eerst over een rotsachtig pad tot we een aquaduct uit de Romeinse tijd bereiken. Met een prachtig uitzicht op de baai voor ons, volgen we een pad parallel aan het aquaduct en lopen we heel voorzichtig omhoog. Later bereiken we via grindpaden en gestabiliseerde wegen, via olijfbomen en dennenbomen Patara, een bloeiende zee- en handelsstad aan de zuidwestkust van Lycië aan de Middellandse Zeekust. Patara had een natuurlijke haven en zou zijn gesticht door Patarus, een zoon van Apollo. Oude schrijvers noemden Patara als een van de belangrijkste steden van Lycia; het was de belangrijkste zeehaven van Lycia en een toonaangevende stad van de Lycian League. Over een geplaveide weg lopen we naar het zandstrand van Patara. Met zijn prachtige landschap is het ongerepte Patara een van de langste stranden van Turkije; onderdeel van een nationaal park, het is een belangrijk biodiversiteit gebied, rijk aan vogels en de broedplaats van de bedreigde onechte karetschildpad (caretta caretta).


We brengen de late namiddag door op het strand van Patara en gaan vandaar verder naar Kas waar we overnachten in het hotel.


Transfer tijd: 1 - 2 uur; transferafstand: 125 km (Fethiye - Kas via Patara) - Looptijd: 4-5 uur; loopafstand: 12 km; stijging: 100 m; afdaling: 300 m - Inclusief ontbijt

Bezocht: FethiyeKas


Dag 8: Kilicli dorp naar Ucagiz via het oude Aperlai

Vandaag rijden we naar het dorp Kilicli waar we onze wandeling beginnen; we volgen kleine wandelpaden en lopen naar de zeespiegel tot we de oude stad Aperlai bereiken, een van de deels verzonken steden langs de Lycische kust. Aperlai werd ergens tussen de late 4e en vroege 3e eeuw gesticht; Toen het Byzantijnse rijk uiteenviel en de politieke machten begonnen te verslechteren, faalde de veiligheid van de kust en werd de stad verlaten vanwege de dreiging van piratenaanvallen en Arabische kapers.


We nemen de tijd om de oude overblijfselen te verkennen voordat we verder lopen op een rotsachtig pad tussen de bossen totdat we Ramazan bereiken. Ramazan is een visser die hier alleen woont. Hier kunnen we een kopje thee drinken en zwemmen. Na de pauze gaan we verder op deels rots- en zandpaden; passeer zeer oude olijfbomen, oude stenen huizen en een stenen water vijver tot we heel zachtjes afdalen tussen richting Ucagiz met een fantastisch uitzicht over de baai en het kustplaatsje. Een laatste stuk rotsachtig pad brengt ons naar de zeespiegel en we lopen parallel met de zee naar het kustplaatsje Ucagiz, waar we de dag afsluiten met een traditionele kop Turkse thee, bekend als cay.


Overdracht Tijd: 30 min .; transfer afstand: 25 km (Kas - Kilicli Village) - Transfer tijd: 40 min; transfer afstand: 35 km (Ucagiz - Kas) - Looptijd: 4-5 uur; loopafstand: 12 km; stijging: 65 m; afdaling: 350 m - Inclusief ontbijt


 Bezocht: Kas


Dag 9: Ucagiz / Kekova-tour per boot; Kasteel Simena en verzonken stad, Kas op uw gemak

Na het ontbijt rijden we naar Ucagiz / Kekova, een geweldige plek voor het kustlandschap en voor de archeologische vindplaatsen die goed bewaard zijn gebleven omdat ze niet gemakkelijk toegankelijk zijn. Een aangename excursie per boot is de beste manier om de ruïnes aan de noordkust van het eiland Kekova te zien, sommige oude huizen waren volledig ondergedompeld door aardbevingen tijdens de Byzantijnse periode. Met de boot gaan we het eiland rond, waar je resten tot 2 meter diep kunt zien, in het blauwachtige licht op de zeebodem. We lopen naar het Simena-kasteel en belonen ons met uitzicht rondom en op talloze rotsgraven. U zult deze dag ten volle waarderen tijdens een wandeling op het Tersane-eiland.


Na terugkomst in Ucagiz rijden we terug naar Kas waar de namiddag vrij is om het dorp op je eigen manier te verkennen. Kas is een klein vissers-, jacht- en rustig, aangenaam stadje met zijn blauwe zee en smalle straatjes geparfumeerd met jasmijnbloemen. Er zijn tal van kleine, rustige cafés om te ontspannen.

Overdrachtstijd: 40 min; transfer afstand: 35 km (Kas - Ucagiz) - Boottocht in Ucagiz / Kekova: ongeveer 4 uur - Inclusief ontbijt


 Bezocht: KasÜçagiz


Dag 10: Kas naar de luchthaven van Dalaman

Transfer naar de luchthaven van Dalaman waar de reis eindigt.


 Bezocht: KasDalaman



Individuele Rondreis Turkije 10 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203