Individuele Rondreis Turkije 11 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Turkije 11 dagen
Individuele Rondreis Turkije 11 dagen
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Individuele Rondreis Turkije 11 dagen




Dag 1: Istanbul - een romantisch welkom in Istanbul


Istanbul bruist van geschiedenis en cultuur. Ontleed door de Bosporus en markerend de kloof tussen Europa en Azië, vormt de stad een schatkist met memoires uit twee continenten, tientallen sultans en een handvol beroemde rijken. Je wordt opgehaald op de luchthaven en overgebracht naar je boetiekhotel. Maak je geen zorgen over reis vermoeidheid, want er wacht een heerlijke traktatie in de buurt. De lokale hamams dateren van meer dan 500 jaar en vangen een glimp op van de vroegste voorbeelden van spabehandelingen. Geniet van een behandeling van twee uur in de Four Seasons Spa, een plaats die is gebaseerd op de tradities van een klassieke hamam in Istanbul, maar wordt bijgewerkt met moderne accenten en therapieën. Het is het perfecte tegengif voor een lange reis en een idyllische manier om een ​​romantische vakantie te beginnen.


Je chauffeur voelt zich voldoende ontspannen en hersteld en neemt je vervolgens mee naar een gastronomisch restaurant op het dak met uitzicht op een ander continent. Geniet van een traditioneel feest dat put uit de invloeden die zijn begonnen door Romeinse en Griekse rijken. Er wordt wijn gekurkt, de zonsondergang reflecteert zachtjes op de Bosporus en een tafel voor twee geeft een indicatie van de privacy en exclusiviteit die u tijdens deze vakantie kunt verwachten. Na het diner, en op uw gemak, brengt de chauffeur u terug naar het hotel.


Wat is inbegrepen: twee uur durende behandeling voor twee in de Four Seasons Spa, alle transfers, diner, accommodatie


Dag 2: Istanbul - Ontdek de cultuur en geschiedenis van Istanbul


De rondleiding van vandaag duikt diep in de hypnotiserende geschiedenis van Istanbul. Begin in de Romeinse tijd, met keizer Septimus Severus om precies te zijn, bij de overblijfselen van Hippodrome. Ooit was dit het middelpunt van Byzantium, en hoewel er maar weinig overblijfselen zijn, onthullen ze 2000 jaar geschiedenis. Een deskundige lokale gids zal een verhaal vertellen terwijl je de Egyptische Obelisk bezoekt, evenals de Serpentine- en Constantine-kolommen. Het Hippodrome is altijd een ontmoetingspunt geweest en hoewel er geen wagenrennen meer zijn, is het nog steeds een plek om te ontspannen met een drankje en de wereld voorbij te zien gaan.

Koepels domineren het uitzicht. Aan de ene kant is het de Hagia Sophia, een Byzantijns wonder dat ooit de grootste kerk ter wereld was. In latere jaren werd het omgevormd tot een moskee en het interieur van twee religies sieren het interieur: fresco's, Arabische kalligrafie, kamers die verschillende odes harmonieus combineren met God. Nu een museum, biedt het een tijdloze en sublieme reis naar het verleden. Aan de overkant van het plein zorgen de torenhoge minaretten en meerdere koepels van de Blauwe Moskee voor uw volgende stop. Dwaal door de binnenplaats en bewonder de 26 zuilen en 30 koepels voordat je je schoenen uittrekt en de spirituele sfeer van een van 's werelds meest schitterende religieuze gebouwen opsnuift. Iznik-tegels laten een blauwe tint achter, bloemrijke motieven omlijnen de muren en de resonerende oproep tot gebed biedt een unieke sensuele traktatie.


Dit gebied van Sultanahmet is gemakkelijk te voet te verkennen en uw gids loopt met u mee, wijzend op de architectuur die dateert uit vele verschillende eeuwen. Het is een privétour, dus u bepaalt het tempo en kiest welke steegjes of boetiekjes u wilt verkennen. Misschien prikkelen de zoete geuren van Turkish Delight de neusgaten, of brengt de elegante geplaveide straat je naar cafés waar dikke Turkse koffie weer tot leven komt. Rond deze reis af door te genieten van de meest traditionele maaltijden uit Istanbul. Vissers bengelen hun hengels in de rivier en sturen hun vangst onmiddellijk naar een rij drijvende restaurants die worden overspoeld door barbecue gassen. Vakkundig gegrilde vis wordt geserveerd in donzig brood terwijl je je bij de lokale bevolking naast de rivier voegt. Vanaf hier is de rest van de dag vrij om te genieten van Istanbul en je gids kan je veel suggesties geven.


Wat is inbegrepen: ontbijt, lunch in een lokaal visrestaurant, begeleide wandeling van een halve dag door Istanbul inclusief alle relevante toegangskaarten, accommodatie


Dag 3: Istanbul / Kusadasi - Bazaars en paleizen en vervolgens naar de Egeïsche kust

De historische inslag gaat verder terwijl je gids je meeneemt naar de keizerlijke residentie van 25 verschillende sultans. Elke kamer vulde de kamers van het Topkapi-paleis met schatten van over de hele wereld: Chinees en Japans porselein, beroemde schilderijen, goud, zilver, aflaten langs de zijderoute. Individuele smaken en stijlen hebben ook de architectuur beïnvloed en het paleis vormt nu een gedenkschrift over vier eeuwen wereldgeschiedenis. De nabijgelegen Grand Bazaar is een even congruente mix van stijlen. De gevel en het interieur behouden hun suggestieve geschiedenis en je slingert langs smalle gangen met gewelfde plafonds en eindeloze kraampjes. Aardbeving en vuur zijn hier een constante bedreiging geweest, maar toch heeft de Grand Bazaar zichzelf altijd weerstaan ​​en herbouwd. Tapijten, antiek, doorgangen gevuld met leer, doolhoven van fonkelende hoogstandjes; een bezoek aan de Grand Bazaar gaat over verdwalen en ontdekken.


Na de lunch zijn er nog meer sensuele feesten. De Spice Market verspreidt geuren op straat en je neus volgt, in gangen vol levendige zakken met saffraan en exotische poeders. Neem de tijd en volg de geuren, uw gids bij de hand om u te helpen bij eventuele onderhandelingen over lokale producten. Tijdens je verblijf in Istanbul weet de gids wanneer hij moet leiden en wanneer hij op de achtergrond moet opgaan. Hij geeft indien nodig een verhaal, maar blijft niet hangen terwijl u geniet van koffie in een plaatselijk café. Na de Spice Market word je naar het vliegveld gebracht voor je binnenlandse vlucht naar Izmir. De chauffeur heeft uw koffers bij het hotel opgehaald, dus het is een vlotte en snelle reis naar de Turkse kust. Bij aankomst in Izmir wordt je overgebracht naar een boetiek hotel in Kusadasi.


Wat is inbegrepen: ontbijt, begeleide Istanbul-wandeltocht van een hele dag inclusief alle relevante toegangskaarten, luchthaventransfer, binnenlandse vlucht naar Izmir, accommodatie


Dag 4: Kusadasi - Verkenning van het oude wonder van Efeze


Vanaf het moment dat de eerste zuilen worden gezien, laat Efeze een magische indruk achter van ouderwetse grootsheid en charme. De oude Ionische stad is zorgvuldig bewaard gebleven en gerestaureerd; het zijn niet zomaar een paar ruïnes op een heuvel, dit is een compleet oud stadsbeeld dat een volledige dag van verkenning verdient. Het was tenslotte de aanblik van een van de zeven wereldwonderen. Maar vergeet niet dat u binnenkort een tweede van deze originele wonderen zult ervaren tijdens uw luxe reis op een jacht cruise.

De oogverblindende Celsus-bibliotheek trekt onmiddellijk de aandacht, witte zuilen die schijnen onder de zomerzon en 1.800 jaar architectuurgeschiedenis die trots opkomt. Verken de Tempel van Hadrianus, het Grand Theatre en wandel hand in hand door oude stenen straten bezaaid met relikwieën en overblijfselen. Ongeveer 25.000 items zijn opgegraven en gevonden in Ephesus en het Ephesus Archaeological Museum biedt een gedetailleerd verhaal over het verleden van de stad. Lunch is inbegrepen en er is nauwelijks een betere achtergrond in de wereld dan de twee marmeren beelden van Artemis. 'S Middags verken je de vroegchristelijke geschiedenis van de stad; slechts vijf mijl afstand is het huis van de Maagd Maria, haar veronderstelde rustplaats. De basiliek van Sint-Jan biedt verder een aangrijpende blik op de sleutelrol van Efeze in de wereldgeschiedenis. Keer terug naar Kusadasi, een zachte badplaats aan de kust.


Wat is inbegrepen: ontbijt, rondleiding door Efeze, alle transfers, accommodatie


Dag 5: Egeïsche kust - zeilen op een luxe privé jacht cruise


Een traditionele houten gulet biedt een iconisch schip om over de Middellandse Zee te varen. In tegenstelling tot de glimmende witte motorboten van de moderne tijd, schreeuwt een gulet uit de oudheid en sereen zeilen langs de wateren. Zeilen vangen de wind en nemen je mee langs de kust, een ruim houten dek biedt een prachtig uitzicht op de saffier en elk moment aan boord schreeuwt van elegantie. Een gulet biedt de vorm en stijl van een privéjacht, maar is doorspekt met traditie en is met de hand gemaakt van grenenhout. De zeilen worden gehesen en u vertrekt langs de Egeïsche kust, deze eerste dag een zachte reis naar Didyma en een kans om volledig te genieten van de rust van een privéjacht cruise. Met de zee fonkelend blauw onder de zeilen en de kust die langs de horizon rolt, maak je kennis met een luxe en privacy die zeven dagen aanhoudt. Laat het anker vallen in Didyma, in een rustige haven omringd door cafés en geschiedenis.


Wat is inbegrepen: alle maaltijden, accommodatie aan boord van het luxe jacht


Dag 6: Egeïsche kust - Archeologische ruïnes aan de Egeïsche Zee


Het oude Ionië was gericht op de steden Didyma, Miletus en Priene. Hun ouderwetse schittering stippelt de kust; torenhoge zuilen, tempelresten, gebeeldhouwde stenen sculpturen onder kliffen van trapsgewijs bos. Vandaag is zowel aan boord als aan land, de gulet neemt je langzaam langs de kust terwijl je de rijke archeologische pracht van drie vaak over het hoofd geziene oude steden verkent. Elk is uniek en bewaard gebleven, het stadsbeeld wordt gekenmerkt door pijlers die in de aandacht komen en steile trappen die leiden naar relikwieën en ruïnes. Omdat dit een privé route is, is het tempo extreem ontspannen en bestaat de kans om voor anker te gaan met de oude Ionia die langs de horizon fonkelt. Breng de nacht door in een rustige baai met in de verte uitzicht op de kolommen en een prachtig uitzicht op een sterrenhemel.

Wat is inbegrepen: alle maaltijden, bezoeken aan Didyma, Miletus en Priene, accommodatie aan boord van het luxe jacht


Dag 7: Egeïsche kust - Serene Cruising naar Lasos


Word wakker in uw weelderige slaapkamer en geniet van het uitzicht. Vorstelijke armaturen vullen het interieur, een ensuite badkamer wordt gedomineerd door dennen en het raam werpt een glimp op van het uitzicht naar buiten. Ga naar het dek waar het ontbijt voor twee wordt geserveerd met boeiende kust panorama's. Ionia glinstert nog steeds in de verte en de horizon van saffier geeft een gevoel van avontuur. Het jacht heeft een eigen chef-kok en elke maaltijd wordt op uw wensen afgestemd. Een paar discrete bemanningsleden komen aan al uw wensen tegemoet en de kapitein zal het reisschema van elke dag baseren op uw wensen. Vaar dus uit als je er klaar voor bent en stop onderweg langs verlaten baaien en stranden. De eindbestemming van vandaag is Lasos, waar een rustige haven in de Gulluk-baai zorgt voor nog een romantische avond onder de sterrenhemel.


Wat is inbegrepen: alle maaltijden, accommodatie aan boord van het luxe jacht


Dag 8 - 9: Egeïsche kust - stranden en ruïnes terwijl de luxe jacht cruise doorgaat


Gedurende deze twee dagen vaar je verder over de Egeïsche Zee richting Bodrum. Zoals altijd is het een ontspannen en gemakkelijke reis met veel potentiële plekken om te stoppen. Laat het anker vallen in rustige baaien en zwem in de turquoise wateren. Leg aan in kleine havens en verken traditionele dorpen langs de Egeïsche Zee. Vaar langs ruïnes die op kliffen boven het water staan ​​en geniet van champagne-diners met glinsterende uitzichten. Deze twee dagen kunnen op maat worden gemaakt, afhankelijk van de stemming, omdat er tal van potentiële stops zijn terwijl u het schiereiland naar Bodrum afrondt. Bargylia, Myndos en Cnidus zijn allemaal populaire plekken om aan te meren en te verkennen.


Wat is inbegrepen: alle maaltijden, excursies op het land zoals gewenst, accommodatie aan boord van het luxe jacht


Dag 10: Bodrum - Voltooien van de cruise in Bodrum


Na zeven dagen zeil je voorzichtig Bodrum binnen. Geniet aan boord van een laatste romantisch ontbijt voor de gemakkelijke reis naar een bestemming rijk aan historische ruïnes. Het mausoleum van Halicarnassus was een van de oorspronkelijke zeven wonderen en hoewel het grotendeels werd vernietigd, geeft de replica een indicatie van de glorieuze geschiedenis van de regio. Bezoek het Museum of Underwater Archaeology om verdere schatten te ontdekken die nu worden gedomineerd door beukende golven, en dan boven het water uit te steken, is het Bodrum-kasteel een andere tijdloze ode aan dit historische land. Je zult een laatste nacht aan boord van het jacht doorbrengen, aangemeerd in de elegante haven van Bodrum, een uitstekende plek voor een laatste nacht om te genieten van de schoonheid van de Egeïsche Zee.


Wat is inbegrepen: alle maaltijden, rondleiding door Bodrum, accommodatie aan boord van het luxe jacht


Dag 11: Bodrum - vertrek

Kusadasi naar Bodrum is een klassieke jachtreis in één richting, die het oude wereldwonder Halicarnassus met de beroemde ruïnes van Efeze verenigt. Het is ook een praktische reis, aangezien beide binnenlandse luchthavens hebben met directe vluchten naar Istanbul. Na het ontbijt wordt u per auto naar de luchthaven van Bodrum gebracht voor een vlucht naar Istanbul. Een vertegenwoordiger helpt u in Istanbul en helpt u over te stappen op uw internationale vertrek. Het is afscheid van Turkije, maar de romantische herinneringen blijven jarenlang bestaan.


Wat is inbegrepen: ontbijt, luchthaventransfer



Individuele Rondreis Turkije 11 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203