Individuele Rondreis Turkije 12 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Turkije 12 dagen
Individuele Rondreis Turkije 12 dagen
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Individuele Rondreis Turkije 12 dagen




Dag 1: Cappadocië - Landing in een surrealistisch landschap


Cappadocia ziet er niet echt uit. Terwijl je wordt overgebracht naar je grothotel, is er een gevoel van ongeloof als de panorama's door het raam gaan. Geërodeerde rotsschoorstenen vullen valleien, kliffen staan ​​boven gebeeldhouwde grotten en de vergezichten zijn bij uitstek onvervalst. Het grothotel trekt vergelijkingen met een Dr Seuss-avontuur, mysterieus maar meeslepend. Dit is een kans om de eeuwenoude traditie van het leven in het landschap te ervaren, en het wordt verhoogd door een aantal moderne luxe accenten. Een hele vallei van verwondering strekt zich uit van de grot en er zijn maar weinig betere verwelkomingen in Turkije dan het kijken naar de zonsondergang die caleidoscopische veranderingen in het maanlandschap teweegbrengt. Een traditioneel diner is inbegrepen en biedt een introductie tot het exotische scala aan smaken waar u de komende 12 dagen van zult genieten.


Wat is inbegrepen: accommodatie, diner in een lokaal restaurant, transfer


Dag 2: Cappadocië - Ontdek traditionele dorpen en openluchtmusea


Als de zon opkomt, komt het landschap tot leven. De ingangen van holbewoners woningen komen uit de schaduw, prachtige paddenstoel rode rotsen branden rood en de valleien verbergen duizend tonen van traditie. De geschiedenis van Cappadocië is religieus. In de valleien van Dervent en Pasabag vind je grotten die ooit bewoond werden door monniken en uitgestrekte geologische formaties die lijken op de schilderijen van een surrealist. In de openluchtmusea van Zelva en Goreme staan ​​de rotskerken trots en luisterrijk. Fresco's sieren muren, kamers zijn uitgehouwen in kliffen en kloosters flankerende steegjes die de vallei doorkruisen. Ondanks dat het eeuwenlang onbewoond is geweest, is de verkenning hier echt een aangrijpende gebeurtenis.


Na een lokale lunch onthult de middag de voortdurende tradities en levensstijlen van het leven in de vallei. Tegel- en aardewerk ateliers vullen de straten van Avanos, een schattig stadje met vrouwen in bloemenjurken en met stenen uitgehouwen huizen. Boven op de heuvel geeft het Uchisar-rotskasteel de bekendheid van de stad aan, wat wijst op het strategische belang ervan als de oude verdediger van Cappadocië. Je gids gaat door met het vertellen van het verhaal en roept op stijlvolle wijze leven op dat dateert uit de 3e tot 18e eeuw.


Wat is inbegrepen: accommodatie, ontbijt, lunch in een lokaal restaurant, rondleiding inclusief alle toegangskaarten


Dag 3: Cappadocië - Ballonvaren boven Cappadocië en de ondergrondse stad Kaymakli


Ga op een rand van een vallei staan ​​en het maanachtige landschap van Cappadocië lijkt kilometers te strekken. Ga in een heteluchtballon staan ​​en het lijkt voor altijd uit te rekken. Je stijgt op bij zonsopgang, het eerste licht van de dag werpt een verbluffende gloed op de vreemde geologische formaties. Langzaam zweef je, betoverd door de panorama's en verbijsterd door de schaal. Dit is een van de meest Turkse van Turkije

iconische visuele traktaties, het beroemdste landschap van het land onthuld vanuit een zacht standpunt.


Kom uit de lucht en blijf afdalen, neem de smalle trappen naar de ondergrondse stad Kaymakli en betreed een mysterieus hol met meerdere verdiepingen waar ooit duizenden vervolgde christenen woonden. Er zijn meer herinneringen uit de 13e en 14e eeuw in de buurt, dit keer voorbeelden van expressionisme en vrijheid. Bezoek de Taskinpasa-moskee, de schilderachtige rotskerken van Sognali Village en het prachtige Keslik-klooster. Hoewel deze plaatsen overblijfselen uit het verleden zijn, zijn ze essentiële stops om de moderne tradities van de regio te begrijpen.


Een lokale familie nodigt je uit in hun dorpshuis. Hoewel de kamers sober zijn, is er een huiselijke en rustige schoonheid in het huis, met name de groene boomgaarden die buiten hangen. Ga met gekruiste benen op de grond zitten terwijl er thee wordt geserveerd en de vragen van beide kanten komen; Hoezeer u ook geïntrigeerd bent door hun tradities, de familie wil uw verhaal horen en vragen stellen over uw land. Een traditioneel feestmaal wordt op een gedetailleerd tafelkleed neergelegd en u neemt deel aan de familie tijdens een lange lunch. Hoewel niet iedereen Engels spreekt, helpt uw ​​gids met vertalen en kan er veel worden gezegd door te glimlachen. Ontspan en neem de tijd. In dit deel van de wereld is dit huis tenslotte uw huis. Na de lunch is er tijd om de oude Griekse huizen van Mustafaspasa Town te bezoeken, voordat u in de late namiddag terugkeert naar het hotel.


Wat is inbegrepen: accommodatie, ontbijt, traditionele lunch in een lokaal dorpshuis, luchtballonvaart bij zonsopgang, rondleiding inclusief alle toegangskaarten


Dag 4: Kahta - Mooie reizen naar wereldberoemd ijs


Oost-Turkije is veel minder ontwikkeld dan Istanbul en de westelijke helft van het land. Terwijl gebouwen glinsteren en glinsteren in de steden, behouden de dorpen in het Oosten hun tradities en levensstijl stoïcijns. De rit van vandaag begint uw reis naar deze afgelegen en expressieve landen; door paarden getrokken karren steken velden van heide over, oude mannen slenteren buiten levendig geschilderde huizen, en de heuvels rollen langs afgebrokkelde rotsen. Stop in Kahramanmars en drink koffie in een café aan de straatkant en ga dan verder naar Maras, waar dromen over ijs wachten. Beroemd over de hele wereld, is het Maras-ijs door de eeuwen heen gecultiveerd en geperfectioneerd. Dus niet zomaar een primeur. Probeer verschillende smaken en geniet van de rijke smaken. Je overnacht in Kahta, een schattig stadje dat veel meer Oosters dan Europees is.


Wat is inbegrepen: accommodatie, ontbijt, traditionele lunch, begeleide reis naar Kahta


Dag 5: Sanliurfa - Oogverblindende zonsopgang op Mt. Nemrut en de standbeelden van Commagene Kingdom

Vroeg wakker. Je slentert door de duisternis, gaat bergopwaarts en vraagt ​​je misschien af ​​waarom zo'n vroege start. Blijf stijgen en als de eerste lichtstralen aan de horizon arriveren, ben je bijna op de top van Mt. Nemrut. De zon komt op. Eerst komen de oranje tinten langs de horizon. Nu worden de valleien en dorpen verlicht door piekerige mist krullen. Dan verschijnt de zon voor het eerst, rood brandend als hij de horizon doorboort en zijn warmte verspreidt over heel Oost-Turkije. Vanuit uw uitkijkpunt kunnen de panorama's soms wel honderd mijlen lang zijn en een glimp van zo'n pracht opvangen voordat de overname van de wolken een bijzondere ervaring is.


Het is niet alleen esthetiek die je hier naartoe trekt. Bezoek de grafheuvels op de top terwijl je gids het belang van de berg voor de lokale geschiedenis uitlegt. De immense beelden van Commagene zijn nu verlicht en ze geven resonerende indrukken van een oud koninkrijk. Stop voor een tweede ontbijt en koffie in een klein dorp voordat je je in het Koerdische deel van Oost-Turkije windt en weeft. Steek de Cendere-brug over en stop bij de Ataturk Dam, de op drie na grootste ter wereld en een indrukwekkend stuk berg techniek. De bestemming van vandaag is Sanliurfa, een stad met oude stenen huizen en gebedsoproepen die over de daken zweven.


Wat is inbegrepen: accommodatie, ontbijt, traditionele lunch, begeleide reis naar Sanliurfa met bergtocht bij zonsopgang


Dag 6: Sanliurfa - Religieuze geschiedenis en schilderachtige stadjes in Zuidoost-Turkije


Intrigerende dampen vermengen zich in de straten van Sanliurfa; kruidnagel en kardemom chai, vers brood uit een steenoven, bloemengeuren uit parken met schattige bruggen en met karpers gevulde rivieren. Sanliurfa biedt een gemakkelijke onderdompeling in traditioneel Arabië. De sfeer is er een die de rijke gastvrijheid en nederigheid van het Midden-Oosten verpersoonlijkt, en het wordt compleet met levendige vleugjes exotisme. De stad wordt omringd door religieuze geschiedenis. Bezoek Harran, waar God zijn boodschap bij Abraham achterliet, en verken vervolgens Baliki Gol, het stadscentrum met duizend jaar moskeeën en traditionele cafés. Breng een ontspannen middag door met de lokale bevolking, ontspan in het park onder torenhoge bomen en naast kabbelende beekjes.


Wat is inbegrepen: accommodatie, ontbijt, traditionele lunch, rondleiding


Dag 7: Yuvacali - Deel uitmaken van het gezin in een Village Homestay

Met een brede glimlach en open armen ben je welkom in Yuvacali, een bevolking van minder dan duizend. Genesteld in groene velden en verbonden met Sanliurfa via kuilen, zorgt Yuvacali voor een volledige onderdompeling in het landelijke leven. Paarden grazen wild in de buurt, de lokale bevolking dwaalt langs in eeuwenoude kleding en een welkomstdrankje wordt geperst uit vers geplukt fruit. De komende twee dagen wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan alle gezinsactiviteiten. Bak samen met mama vers brood op een hete steen. Breng tijdens de lunch vele uren door terwijl u op de grond zit en een veelheid aan groentegerechten deelt. Drink suikerachtige thee met eindeloos uitzicht over het ronddolende vee. En ontspan. Yuvacali, een dorp waar de tijd langzaam beweegt en iedereen vreemden begroet, heeft een sereniteit en eenzaamheid.


Wat is inbegrepen: accommodatie in een homestay in het dorp, alle maaltijden, mogelijkheid om betrokken te raken bij alle activiteiten in het dorp


Dag 8: Yuvacali - Culturele onderdompeling in landelijk Turkije


Het ontbijt ruikt door het huis. Een van de kinderen kookt water op een vuur buiten. Op het terras geniet je van de stilte. Hoewel de homestay in de strikte zin van het woord niet luxueus is, is het uiterst comfortabel en zorgt de bruisende gastvrijheid voor vertederende warmte. Traditie schrijft voor dat gasten beter worden verzorgd dan uw eigen gezin, dus wees niet verbaasd als u merkt dat de logeerkamer veel groter is dan een slaapkamer die door alle kinderen wordt gedeeld. En hoewel het landelijke Oost-Turkije zeker traditioneel is, is het zeker niet arm en volledig onderontwikkeld. Ze hebben al lang elektriciteit, warm water en westerse toiletten. De maaltijden brengen iedereen bij elkaar en nemen een groot deel van de dag in beslag. Ga met de kinderen koeien melken. Volg een lokale kookles en help mama lunch of diner te bereiden. Bezoek de plaatselijke school en wordt verwelkomd door honderd opgewonden gejuich. Of leun achterover en kijk hoe de wereld voorbij gaat.


Wat is inbegrepen: accommodatie in een homestay in het dorp, alle maaltijden, mogelijkheid om betrokken te raken bij alle activiteiten in het dorp


Dag 9: Istanbul - Cute Mardin en vliegen naar Istanbul

Geef elkaar een hand, deel omhelzingen en neem afscheid van je gastgezin. Het nabijgelegen Mardin biedt de laatste stop in Oost-Turkije. Smalle straatjes blijven hangen onder een skyline van minaretten, een oud kasteel staat half verwoest aan de rand van de stad, en de smalste steegjes leiden je langs barbecue stalletjes en ronddwalende ezels. Bekijk de stad vanaf een balkon op de eerste verdieping, de straten zijn gevuld met handdrukken en de vreemde kudde schapen die voorbij slenteren. Bezoek dan Deyr-ul Zaferan, een klooster dat een ode is aan historische mijmeringen. Zoals elk van de afgelopen dagen, is de lunch een traditionele en trage lunch, genoten gedurende een paar uur met een gedenkwaardige kijk op het leven in Oost-Turkije. Stap dan over naar Diyarbakir Airport, waar je afscheid neemt van je gids en vlieg naar Istanbul. Een chauffeur staat klaar om u naar uw hotel in de historische buitenwijk Sultanahmet te brengen.


Wat is inbegrepen: accommodatie, ontbijt, lunch, rondleiding, alle transfers


Dag 10: Istanbul - Ottomaanse en Byzantijnse schatten in Istanbul


Een eenzame baritonstem komt uit de Blauwe Moskee. Een tiental andere moskeeën antwoorden unisono en smeden een resonerend refrein dat Istanbul uit zijn slaap haalt. Koffie Geuren stijgen op naar het terras en aan de overkant van de straat glinstert vier eeuwen architectuur. De tour van vandaag neemt je mee naar de beroemde Ottomaanse en Byzantijnse schatten van Istanbul en begint vanaf het hotelterras. Alleen genieten van het ontbijt en absorberen hoe de stad tot leven komt, is een onvergetelijk hoogtepunt.


Verken de overblijfselen van het Hippodrome-plein en de verhalen over de Romeinse overheersing. Trek je schoenen uit en stap op de rode loper van de Blauwe Moskee en bewonder het ingewikkelde detail dat zich over elke centimeter van 21.000 Iznik-tegels slingert. Kijk omhoog naar de enorme koepels van de Hagia Sophia en kijk er overheen om vervaagde christelijke fresco's langs de muren te zien. In een andere kamer is er islamitische kalligrafie en vanaf het terras op de tweede verdieping verwonder je je over de congruentie van religieuze geschiedenis. Eens een kerk, dan een moskee, nu een museum; de Hagia Sophia biedt een prachtige reis door 1400 jaar geschiedenis. In de nabijgelegen geplaveide straten stop je voor de lunch, oude panorama's bij je maaltijd.

De tour van vandaag gaat verder in het Koninklijk Topkapi-paleis, een ode aan verwennerij en een toonbeeld van weelde. Daarna eindigt de begeleide wandeling bij een 15e-eeuwse hamam. Geniet van een heilzame traditionele behandeling op een dampende hete steen onder een mistig 500 jaar oud koepel plafond; let op dan mannen en vrouwen hebben verschillende ruimtes in de hamam.


Wat is inbegrepen: accommodatie, ontbijt, lunch, begeleide wandeling met alle toegangskaarten, traditionele behandeling in de lokale hamam


Dag 11: Istanbul - Evocative Bazaars and Palaces


De architectuur van Istanbul is niet alleen een ode aan het verleden. Terwijl de gebeeldhouwde exterieurs en weelderige interieurs naar oude rijken wijzen, onthult een groot deel van de stad een harmonie van oude ideeën en modern leven. Sultanahmet is bijvoorbeeld geen plaats voor supermarkten en winkels met airconditioning. Lokale bewoners kopen hun producten op markten die eeuwenlang bewaard zijn gebleven. Vanmorgen sluit je je aan onder de dekens en koepels van 's werelds grootste bazaars. Begin op de Spice Market, waar smaken en kleuren zich naast de voetstappen mengen. Ga verder naar de Grand Bazaar, waar elke steeg iets speciaals verkoopt; fruit, porselein, antiek, tapijten, kroonluchters, kaarsen, voor elke gelegenheid iets en de ideale plek om souvenirs te kopen. Neem de tijd en verdwaal. De beste lekkernijen worden ontdekt als je diep in de bazaar bent.


Vanaf hier is het een korte wandeling naar de Bosporus, waar u langs de continentale kloof vaart, het beste van Europese en Aziatische architectuur fonkelt aan de oevers. Lunch is een tijdloze klassieker uit Istanbul, geserveerd op dezelfde manier als eeuwenlang. Mannen barbecueën vis op drijvende kraampjes en serveren de vangst van de Bosporus met luchtig wit brood en gesneden ui. Terwijl je bij de maaltijd bijt, bewonder je de vissershaven, hangend over de brug onder de achtergrond van de koepels van Istanbul. Je laatste begeleide stop is Dolmabahce Palace, de 365 kamers en 22 salons die zich elegant uitstrekken langs de rivier. De avond is gratis en er zijn veel uitstekende restaurants die kunnen worden aanbevolen.


Wat is inbegrepen: accommodatie, ontbijt, lunch, rondleiding met alle toegangskaarten, rondvaart over de Bosporus


Dag 12: Vertrek


Vanmorgen vertrek je uit Turkije. Een luxe chauffeur brengt u naar de luchthaven voor uw internationale vertrek.


Wat is inbegrepen: ontbijt, luchthaventransfer


Voor meer luxe reisideeën en -opties, zie de Turkije-reispakketten of reizigers recensies van Turkije.



Individuele Rondreis Turkije 12 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203