Individuele Rondreis Turkije 12 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Turkije 12 dagen
Individuele Rondreis Turkije 12 dagen
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Individuele Rondreis Turkije 12 dagen




Dag 1: A Tale of Two Continents


Welkom in Istanbul, een stad die twee uniek verschillende werelden bewoont. Istanbul is altijd een stad geweest die Oost en West heeft gecombineerd, gevormd door de eclectische culturen en geschiedenis van de regio. De Blauwe Moskee en de Hagia Sophia domineren de skyline. Hun minaretten en grote koepels staan ​​sierlijk tegen de achtergrond van de Bosporus, het smalle rechte stuk dat de Zwarte Zee en de Zee van Marmara met elkaar verbindt. Uw privétransfer wacht op de luchthaven om u naar een luxe hotel in het historische centrum van de stad te begeleiden. Het restaurant heeft een charmant balkon en vrij uitzicht op de Blauwe Moskee. Je kunt de heldere saffier zee vanuit je raam zien. Istanbul is gevuld met drukke straten en charmante steegjes die de geur van rijke Turkse koffie uitstralen. Terwijl de zon ondergaat boven de horizon, voegt de oproep tot gebed een zachte melodie toe aan de stad.


Wat is inbegrepen: transfer, accommodatie


Dag 2: Het verleden vinden


De ochtend staat bol van kleur. De roze zonsopgang verspreidt zich over de horizon terwijl de dag vult met de aroma's van verse honing en brood. Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht en verder naar Adana. Karatepe National Park staat bekend als een openluchtmuseum met uitzicht op een prachtig meer. Het Hettitische rijk dat het gebied omvatte, stortte in rond de 12e eeuw voor Christus. Deze specifieke site dateert uit de 8e eeuw voor Christus.


De heuvels zijn groen met bomen die zich vanaf het meer naar buiten verspreiden. Prachtige reliëf panelen bevinden zich naast de zuidwestelijke poort. De panelen verbeelden het leven in het oude rijk en worden bewaakt door stenen leeuwen die naar het water kijken. Hun snauw is bevroren in steen en heeft het kwaad voor millennium gewaarschuwd. Zelfs na duizenden jaren zijn de reliëfs met panelen uniek en goed gedefinieerd. Je kunt twee rammen zien stoten. Een arend god heeft het lichaam van een man en houdt de zon tegen.


Wat is inbegrepen: ontbijt, transfer, rondleiding, accommodatie


Dag 3: The Modern Ancient City


De moderne stad Antakya stond ooit bekend als de oude stad Antiochië. Tegenwoordig is de stad gevuld met een mix van soennitische en alevitische moslims en orthodoxe christenen, wat bijdraagt ​​aan de uitzonderlijke culturele mix. De Arabische invloed is te zien in het eten en de taal. De steegjes zijn bekleed met oude stenen gebouwen en charmante bogen. De rivier de Orontes stroomt langs de stad. Het archeologisch museum van Hatay staat bekend om zijn uitgebreide collectie Romeinse en Byzantijnse mozaïeken en werd gebouwd in de jaren dertig.

De mozaïeken dateren uit de 1e eeuw na Christus en worden getoond langs het uitgestrekte terrein en de hoge muren van het hele museum. Wanneer je de individuele kunstzinnigheid van dichterbij bekijkt, kun je elke steen waarderen en uitzonderlijke kleuren doorschijnen. Het Neptunus-mozaïek is bijzonder verhelderend. Het stuk dateert uit de 2e eeuw na Christus en werd gevonden in Tunesië. De kleuren blijven levendig en de menselijke uitdrukking op het gezicht van de mythische god is fantastisch gedetailleerd.


Wat is inbegrepen: ontbijt, rondleiding, accommodatie


Dag 4: standbeelden en pistachenoten


Vandaag ga je naar de stad Gaziantep en stop je onderweg in Yesemek. In de buurt van het kleine dorp vind je een steengroeve die dateert uit de 14e eeuw voor Christus en waar ooit een Hettitische beeldhouwschool woonde. Het Openluchtmuseum beslaat de hele heuvel en is versierd met meer dan 300 beelden. De lucht is kalm en warm. De heuvel is bedekt met kastanjebruin gras en weelderige bomen. Een beekje stroomt langs de uitlopers. De zwaarste beelden wegen tot 15 ton. Als je op de steengroeve neerkijkt, vind je een met stenen bezaaide aarde. Hoe dichter je bij de sculpturen bent, hoe meer details je vindt. Sommige sculpturen verwijzen naar mensen terwijl andere stenen met gezichten zijn gebeeldhouwd. Ga verder naar Gazinatep en zie het landschap achter de heuvels die gevuld is met katoen. De geur van pistachenoten en honing stroomt door de stad.


Wat is inbegrepen: ontbijt, transfer, rondleiding, accommodatie


Dag 5: Ancient Ur


Sanliurfa stond ooit bekend als de oude stad Ur en was de thuisbasis van de epische held Gilgamesj. Tegenwoordig is de stad een spiritueel centrum voor pelgrims die de bijbelse huizen van Job en Abraham willen bezoeken. De bazaar is bedekt met verheven bogen. De paden zijn bekleed met prachtige kruiden en kleurrijke kleding. De aroma's zijn kruidachtig en verleidelijk. Koperen platen en zilveren waterpijpen glanzen tegen de felle lichten. Een verscheidenheid aan vrouwen is gehuld in zwarte chadors. Mannen klikken backgammon stukken tegen tafels van textiel en nippen aan zoete muntthee.


De Grote Moskee van Urfa ligt naast de grot waar Abraham werd geboren en verbleef de eerste tien jaar van zijn leven ondergedoken voor koning Nimrod. De buitenste grot is nu gevuld met een stevige rots fundering. Een rouge-tapijt bekleedt de vloer. Mannen bukken zich om te bidden in de voet van de grot en kunnen door een raam turen dat naar de geboorteplaats van Abraham kijkt.


Wat is inbegrepen: ontbijt, rondleiding, transfer, accommodatie


Dag 6: The Beehive Hills


Geschiedenis is zowel bemoedigend als boeiend in de manier waarop ze door de tijd kan worden gewist of bewaard. De bijenkorf lemen huizen van Harran zijn enkele van de oudste en continu bewoonde huizen op aarde. Het boek Genesis vermeldt dat Abraham en Sara in

dit gebied meer dan vier millennia geleden. Het fort en de huizen creëren een sfeer van diepe oudheid. Je kunt katoenvelden zien ontspruiten over het uitgestrekte vlakland. Het materiaal waarmee de woningen zijn gemaakt houdt het interieur koel in de zomerhitte en warm in de winterkou. De stadsmuren zijn opgetrokken uit steen en waren eens meer dan twee mijl lang.


De Aleppo-poort is gerestaureerd en vormt de toegang tot de stad. Je kunt de ruïnes zien van een van de oudste moslim universiteiten. De klassieke architectuur is nog steeds zichtbaar in de overgebleven stenen. Een halve minaret blijft staan ​​bij de ingang van de oude universiteit. Het landschap reikt tot aan de horizon en raakt het eindeloze stuk blauwe lucht.


Wat is inbegrepen: ontbijt, rondleiding, accommodatie


Dag 7: bovenop de berg


De berg Nemrut stijgt meer dan 2000 voet hoog en de top is versierd met grote, oude beelden. De piek is betoverend in zijn hoogte en decor. Het graf heiligdom op de top werd in de 1e eeuw voor Christus gecreëerd in opdracht van koning Antiochus I. Veel van de beelden herdenken de koning en waren 30 voet lang. Dicht bij de bergtop zie je standbeeld knoppen zitten op de kiezel hellingen. U kunt Griekse inscripties vinden op de achterkant van de beelden op de oostelijke helling. Centraal in de precessie staan ​​beelden van Apollo en Fortuna. Het kunstenaarschap en de omvang van de berg creëren een geweldige sfeer van kracht en prestige. Als de zon ondergaat, kun je de berghelling zien en de beelden veranderen in een diep rood.


Wat is inbegrepen: ontbijt, transfer, rondleiding, accommodatie


Dag 8: The


Ten noorden van Sanliurfa ligt Gobeli Tepe, mogelijk 's werelds eerste tempel. De ongeëvenaarde megalieten zijn ongeveer 8000 jaar oud. De archeologische heuvel is bijna 50 voet hoog en heeft een diameter van meer dan 980 voet. De bovenste laag van de opgravingssite heeft pijlpunten onthuld. Het complex is een verzameling cirkelvormige en ovale structuren die op de top van een heuvel zitten. Twee monumentale pilaren staan ​​in het midden van elke tempel en zijn omgeven door muren. Sommige pilaren zijn versierd met afbeeldingen van dieren, zoals wilde zwijnen en kraanvogels. De stenen wegen tot 60 ton. Het complex is fascinerend en groot. De tempels zijn opmerkelijk bewaard gebleven en bieden een dieper, verlicht inzicht in een tijd waarin het grootste deel van de mensheid aan het jagen en verzamelen was.

Wat is inbegrepen: ontbijt, transfer, rondleiding, accommodatie


Dag 9: Syrische orthodoxie


De gouden kleur van het Syrisch-Jacobitische klooster schijnt tegen de achtergrond van de blauwe lucht. Het klooster werd gebouwd in de 5e eeuw en was ooit de zetel van het Syrisch-orthodoxe patriarchaat. Op de buitendeur staat een inscriptie in een Aramees dialect. Stap de ommuurde ruimte binnen en vind een ondergrondse kamer en een prachtig plafond van nauw passende stenen, zonder mortel tegen elkaar gedrukt en als magie boven je hoofd opgehangen. De deuren zijn meer dan 300 jaar oud en leiden naar de graven van de patriarchen. De patriarchen zijn kerk hoofden, een titel die het klooster sinds de 8e eeuw heeft gediend. Door de gebogen deuropeningen en muren voelt de heilige plek meer aan als een paleis dat tegen de gouden berghelling drukt. De sfeer is stil en de geschiedenis is voelbaar.


Wat is inbegrepen: ontbijt, rondleiding, accommodatie


Dag 10: The Riverbanks of the Tigris


De Tigris-rivier was de thuisbasis van een van de oudste nederzettingen in de geschiedenis. Buiten Mardin kom je bij het prachtige stadje Hasankeyf. Het dorp is honingkleurig en ligt naast de rotsachtige kloof. De Tigris stroomt langs de voet van de glooiende heuvels. De oude nederzetting werd al in de 2e eeuw voor Christus vastgelegd in historische teksten. Het gebied was in de 4e eeuw na Christus een bolwerk geworden. De stenen pieren van de Oude Brug staan ​​in de rivier en steken als karsts uit het water. De archeologische vindplaats dreigt te worden overstroomd door de bouw van het lokale Ilisu Dam-project.

Het Grote Paleis is gebouwd door de Artukids en beslaat een oppervlakte van meer dan 7.000 vierkante meter. Het omliggende mineraalrijke land staat bekend om de grotwoningen die in de wanden van de kloof zijn uitgehouwen. De rots is rijk rood. De bergen in de verte reiken tot in de vallei en de geschiedenis komt vaker voor bij elke stap die je zet.


Wat is inbegrepen: ontbijt, transfer, rondleiding, accommodatie


Dag 11: A Holy Island


In de 10e eeuw stichtte de Armeense koning Gagik Artsruni het Akdamar-eiland. Het eiland ligt 1,6 km uit de kust en ligt in het meer van. Je kunt een figuur op een kalkstenen rots zien staan ​​en over het water waken. Het standbeeld van prinses Tamar kijkt uit op haar terugkeer naar haar liefde, en is de naamgever van het eiland ..


De Armeense Kathedraal van het Heilige Kruis is een kastanjebruine stenen kerk die boven de weelderige bomen uitsteekt. Het bas-reliëf snijwerk op de buitenmuren toont bijbelse taferelen. De beelden zijn ingewikkeld in de muren uitgehouwen en barsten uit in een artistieke weergave van toewijding. De grote koepel is versierd met een kegelvormig dak. In het voorjaar zie je de paarse hortensia's bloeien en ze worden weerspiegeld in het kristalheldere water van het meer. De bergen op de achtergrond dragen bij aan het adembenemende en vredige landschap.


Wat is inbegrepen: ontbijt, rondleiding, accommodatie


Dag 12: A Morning Against the Domes


De zonsopgang boven Van glinstert van het meer af en geeft de ochtend een gouden tint. De top van Baset Dagi maakt de skyline op 11.851 voet. De tegels van de Blauwe Moskee blijven bij daglicht glanzen. Je hebt het Turkse platteland doorkruist en de iconen van oude beschavingen gevonden. Tempels en kerken, paleizen en grotwoningen, de vindingrijkheid en verborgen schatten van de geschiedenis zijn genesteld in het landschap. Binnenkort ga je naar huis, maar je kunt je reis altijd verlengen en meer van Turkije ervaren.


Wat is inbegrepen: ontbijt, transfer



Individuele Rondreis Turkije 12 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203