Individuele Rondreis Turkije 13 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Turkije 13 dagen
Individuele Rondreis Turkije 13 dagen
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Individuele Rondreis Turkije 13 dagen




Dag 1: Onuitwisbare cultuur


Welkom in de onvergetelijke stad Istanbul. De straten zijn een mix van moderne trend en historische traditie. De trolley rijdt Independence Avenue op en neer. De gebouwen zijn Europees met neoklassieke versieringen. Lokale universiteits studenten dragen designer jeans en Converse. Verse Turkse koffie komt uit Tahtakale, een wijk die bekend staat om zijn drukke winkels die dicht bij elkaar staan ​​in de smalle straatjes. De Hagia Sophia en de Blauwe Moskee weerspiegelen elkaar bijna in hun gratie en grootte. Een privétransfer begeleidt u van de luchthaven naar uw hotel in het hart van de wijk Sultanahmet. Je bent gearriveerd en de cultuur van de stad bruist al.


Wat is inbegrepen: transfer, accommodatie


Dag 2: A Day of Guidance


De ochtend is gevuld met de verleidelijke aroma's van doordringende Turkse koffie en vers gebakken brood met honing. Na het ontbijt ontmoet uw privégids u in het hotel, klaar om u door de geweldige geschiedenis van de stad te leiden. Het Topkapi-paleis werd gebouwd in de 15e eeuw en was tot de 19e eeuw de zetel van de macht voor het Ottomaanse rijk. De buitenmuren omcirkelen meer dan drie mijl van het paleiscomplex. Stap door de keizerlijke poort en bevind je op de eerste binnenplaats.


De monumentale fontein van Ahmed III is een voorbeeld van 18e-eeuwse Turkse rococokunst. De laan werd ooit gebruikt voor keizerlijke processies en leidt naar de Hagia Sophia. De keizerlijke harem bestond uit meer dan 400 kamers. De onmetelijkheid van het paleis en zijn weelderige geschiedenis is zichtbaar in de hele architectuur en de details van de binnenplaatsen, fonteinen en design. De binnenplaats van de appartementen van de koningin-moeder was de hoofdingang van de vleugel; de gewelfde zuilengalerij en geometrische betegelde muren geven het plein een artistiek tintje.


Wat is inbegrepen: ontbijt, rondleiding, accommodatie


Dag 3: The Gems of Istanbul


De oproep tot gebed is vanuit heel Istanbul te horen. De melodie klinkt door in de oude en hedendaagse moskeeën in de stad. Het is zowel poëtisch als betoverend. Na het ontbijt ga je opnieuw op pad door de eclectische en levendige buurten. De Rustem Pasha-moskee werd in de 16e eeuw gebouwd op een hoog terras. Het kijkt uit over een complex van gewelfde winkels. Lichtblauwe Iznik-tegels sieren de binnenmuren van de moskee. De tegels zijn gerangschikt in bloemen- en geometrische ontwerpen. De hoofdkoepel bevindt zich op vier semi-koepels. De rode loper is gemarkeerd tegen de blauw-witte glans van de muren. Het tapijt dempt je voetstappen. De kalme en rustige sfeer

van de moskee kunt u de fijnere details opmerken. Lichten hangen boven in concentrische cirkels. De muren beginnen op pauwenveren te lijken. De moskee is een beeld van verfijning dat eruitziet als een kostbaar juweel.


Wat is inbegrepen: ontbijt, rondleiding, accommodatie


Dag 4: De enorme blauwe moskee


Een van de iconische beelden van Istanbul is de gekoesterde gloed van blauw in de historische skyline die uit de Blauwe Moskee komt. Uw privé gids begeleidt u tijdens een rondleiding door het prachtige vertoon van kunstenaarschap in de architectuur. De moskee werd in de 17e eeuw gebouwd als een gebedsplaats en is grootser dan de Hagia Sophia. Zes minaretten dragen bij aan de ongelooflijke oude skyline van de stad. De grote koepel is bekleed met 20.000 blauwe keramische tegels.


De verhoudingen van het complex zijn symmetrisch. De binnenplaats is even groot als het interieur van de moskee. Eenmaal binnen zie je de bovenste niveaus gekleurd met blauwe verf. Tweehonderd glazen ramen zijn versierd met ingewikkelde details en laten natuurlijk licht toe. De mihrab is gemaakt van gebeeldhouwd marmer. De hoofdgalerij is ruim en inspirerend. De melodieuze gebeden van toegewijde moslims reizen langs de muren. In de schemering kun je naar de lucht kijken en de moskee zien schitteren in de kleuren van de zonsondergang.


Wat is inbegrepen: ontbijt, rondleiding, accommodatie


Dag 5: The Faithful Strength


De lichtere smaak van de ochtend komt wanneer je zoete muntthee proeft. De smaak is verfrissend en verkwikkend. De beker ligt warm in de hand en je voelt je comfortabel, alsof de stad je heeft geaccepteerd. Elke dag heb je meer vertrouwd gemaakt met Istanbul en de cultuur van de eclectische stad. Vandaag begeeft u zich naar de Ottomaanse keizerlijke Suleymaniye-moskee. Het complex is halverwege de 16e eeuw gebouwd en bevat elementen van een Byzantijnse basiliek. De moskee bekroont een van de opmerkelijke zeven heuvels van de stad met schoonheid en grootsheid.


De hoofdkoepel bereikt een hoogte van meer dan 160 voet. De omvang en gratie van de moskee is duidelijk voordat je zelfs de binnenplaats opgaat. Wanneer u echter het plein betreedt, vindt u kolommen gemaakt van marmer en graniet die de omgevende zuilengalerij vormen. In elke hoek van de binnenplaats staat een minaret. Ga de moskee binnen en vind het interieur versierd met een zacht gesproken pracht. Het gebruik van Iznik-tegels is terughoudend. De mihrab bevat een eenvoudig ontwerp. De krachtige schoonheid van de moskee zit zowel in de buitenste grootser als in het vermogen om een ​​zachtere en vrome sfeer te creëren.


Wat is inbegrepen: ontbijt, rondleiding, accommodatie


Dag 6: Klassiek Ionisch

De zon komt op en glinstert weg van de Bosporus. Vissersboten wagen zich terug naar de haven en hun rompen zijn geverfd met levendige rode en levendige gele kleuren. Na het ontbijt begeleidt uw privétransfer u naar de luchthaven voor uw vlucht naar Izmir. Je wordt opgewacht op de luchthaven en komt al snel aan bij de oude ruïnes van Ephesus. Het is tegenwoordig de meest complete klassieke metropool ter wereld. De stad werd voor het eerst gebouwd in de 10e eeuw voor Christus door Attische en Ionische Griekse kolonisten en had op zijn hoogtepunt een bevolking van meer dan 33.600 mensen.


Volg je gids door de verzameling oude Griekse, Romeinse en zelfs Byzantijnse ruïnes. Je kunt een enkele pilaar zien staan ​​in een groot veld. De pilaar is het laatste overblijfsel van de legendarische Tempel van Artemis, een van de zeven oude wereldwonderen. De tempel van Hadrianus heeft een hoofdboog die millennia lang perfect in balans is gebleven zonder mortel. De godin van het toeval siert de eerste boog. Medusa siert de tweede boog om de boze geesten te weren. De stad brengt oude kunst en cultuur naar het moderne leven.


Wat is inbegrepen: ontbijt, transfer, rondleiding, accommodatie


Dag 7: Ouden langs de bergen


De oude pracht van Priene is te zien op de heuvel van de berg Mykale. Bomen omringen de ruïnes en de velden zijn een combinatie van groen en droog. De omringende bergtoppen zijn ruig. De Meander-rivier stroomde ooit langs de rand van de stad en werd toegeschreven aan de scheepsbouwindustrie en zeilcultuur van Priene. De gebouwen zijn allemaal opgetrokken uit marmer met hardhouten daken en vloeren. Alexander de Grote bezocht de Tempel van Athene in de 4e eeuw voor Christus. De steile rotswand van de acropolis zweeft boven de tempel. Tegen de achtergrond van de acropolis staan ​​nog steeds vijf kolommen, ongunstig voor de tijd en de gevolgen daarvan voor de omliggende stad. Archeologen hebben zelfs een oude synagoge gevonden met een gebeeldhouwd beeld van een menora. De koele bries waait door de bomen. De geur van dennen en marmer vult de lucht en je vervolgt Didyma.


Wat is inbegrepen: ontbijt, rondleiding, accommodatie


Dag 8: A Day in Ruins

De ruïnes van Aphrodisias brengen je buiten de gebaande paden. De drukte verdwijnt, maar de geschiedenis en uitzonderlijke architectuur blijven. Je privé gids begeleidt je naar de kleine Griekse stad die was gewijd aan Aphrodite. Een monumentale poort leidt naar het voorplein van het heiligdom van de godin. De poort heeft driehoekige portieken en slanke pilaren. De Odeon blijft 138 voet breed staan. Negen marmeren rijen zijn verdeeld in vijf secties. De zuilen van de tempel van Aphrodite staan ​​op de heuveltop op de achtergrond. De stad is rustig en de ruïnes zijn inspirerend. De bomen zorgen voor een koele schaduw op de omringende heuvels. De lucht is stil en de geschiedenis spreekt boekdelen.


Wat is inbegrepen: ontbijt, rondleiding, accommodatie


Dag 9: The Fame of Cappadocia


De klassieke marmeren zuilen en elegante reliëfs van goden en godinnen blijven rond Kusadasi. Na het ontbijt vlieg je naar de opmerkelijke regio Cappadocië en vestig je je in de stad Urgup. Het dorp is een landelijk toevluchtsoord dat zich vastklampt aan de rotsachtige heuvel. De aarde is crèmekleurig en rotsblokken stijgen op met de heuvel. Het dorp is uitgehouwen in de rots en gebruikt de reeds gevormde steen om de gebouwen te structureren. Ziggy Café staat bekend om hun cocktails bij zonsondergang, waar u kunt genieten van een zoet drankje, naar het gekraak van de open haard kunt luisteren en kunt zien hoe de kleurrijke luchtlagen de crèmekleurige bergen in silhouetten veranderen.


Wat is inbegrepen: ontbijt, transfer, accommodatie


Dag 10: De omliggende valleien


De koele ochtend spoelt over het landschap en geeft de romige kleur terug aan de rotsachtige heuvel. Terwijl je de stad verlaat, zie je hoe het dorp in de rotsen verdwijnt en verdwijnt. Sultan Han is een caravanserai uit de 13e eeuw, een oude herberg langs de weg. De muren werden tijdens de Seltsjoekse regering versterkt en daarom lijkt het nu op een fort. Betreed het complex vanuit het oosten onder de marmeren 40 meter hoge poort. De binnenplaats heeft marmeren zuilengalerijen langs het geplaveide plein.

Terwijl je door het interieur wandelt, hoor je je voetstappen weerklinken in de rustige gewelfde hal. Een koepel vangt het geluid op. De stenen kiosk-moskee is het oudste exemplaar in zijn soort in Turkije. In de Ihlara-vallei komt de aarde tot leven. Je hoort de meanderende bries van de Melendiz-rivier. De bomen zijn actief, bedekt als dynamische bladeren en zwaaien in de wind. De omliggende bergen zijn rood en krachtig. Wanneer u de grotkerken vindt, wees dan klaar om getuige te zijn van hun diepte en majesteit. Purenli Seki Kilisesi betekent 'Kerk met het terras'. Het is bedekt met fresco's, elk met een sterk ontwerp en een betoverende uitdrukking.


Wat is inbegrepen: ontbijt, rondleiding, accommodatie


Dag 11: The Fairy Chimneys


In de Devrent Valley vind je de beroemde rotsformaties die bekend staan ​​als 'Fairy Chimneys'. De rotsen stijgen op over de vlakte en in de uitlopers. Hun slanke pilaarframe is bedekt met grote, conische rotsblokken waardoor ze op schoorstenen lijken. Het is alsof ze als gras of tarwe uit de grond zijn ontsproten.


Ga verder naar het Zelve Open-Air Museum. Naarmate je dichter bij de klif komt, merk je dat wat je dacht dat natuurlijke inkepingen in de heuvels waren, eigenlijk houtsnijwerk is. De honingraat woningen omhullen religieuze en seculiere kamers waarin tot de jaren vijftig gezinnen woonden. Loop langs het pad en je ziet restanten van fresco's uit de kerk met de herten. Er is ook een door rotsen uitgehouwen moskee met een enkele minaret. Zelve is een spookstad die je een kijkje geeft in het onuitwisbare verleden van de regio.


Wat is inbegrepen: ontbijt, rondleiding, accommodatie


Dag 12: De tunnels zijn groter


De bergen zien eruit als tafelbladen. De uitlopers komen uit op de vlakke toppen die uitkijken over de vallei. Na het ontbijt begeeft u zich naar de Soganli-vallei om meer van de indrukwekkende en uitgebreide holbewoners beschavingen te ervaren. Een rotsblok rijst op over de met gras begroeide heuvel. De bruine kleur gaat bijna over in de omliggende bergen. Als je dichterbij komt, kun je de complexe honingraat deuren en -ramen zien die in de rots zijn uitgehouwen. Het interieur toont indrukwekkende fresco's in de traditionele Byzantijnse stijl. Je kunt gewoon de afbeeldingen van heiligen en bijbelse verhalen onderscheiden. De trappen zijn versleten en de muren zijn koud in de schaduw. Maar er is iets wonderbaarlijks aan de fresco's en de overgebleven kerken. Na uw bezoek aan Kaymakli, de grootste ondergrondse stad in Cappadocië, vliegt u naar Istanbul en nestelt u zich in het vertrouwde comfort van de hoofdstad.

Wat is inbegrepen: ontbijt, rondleiding, transfer, accommodatie


Dag 13: terugkeer uit de geschiedenis


De geplaveide straten van Tunnel en Karakoy bruisen van de ochtendactiviteit. Cafés zijn gevuld met de geluiden van percolerende koffie. Oude mannen zitten aan tafels en spelen dominostenen en lezen kranten. De Galeri Suav toont zijn Hettitische en Ottomaanse geïnspireerde collectie van keramiek, glas en textiel. Geniet van de zoete en hartige combinatie van vers sesambrood en aardbeienjam. Op de tafel staat een schaaltje dadels. Na het ontbijt wordt u per privétransfer naar de luchthaven begeleid. De cultuur van de stad blijft betoveren terwijl je naar huis gaat en terugkeert uit de historische diepten van Turkije.


Wat is inbegrepen: ontbijt, transfer



Individuele Rondreis Turkije 13 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203