Individuele Rondreis Turkije 14 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Turkije 14 dagen
Individuele Rondreis Turkije 14 dagen
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Individuele Rondreis Turkije 14 dagen




Dag 1: Aankomst op de luchthaven van Istanbul IST, privétransfer naar uw hotel in Sultanahmet (de oude stad van Istanbul). Middag of avond op uw gemak.

Hotel: Istanbul


Dag 2: Na het ontbijt in uw hotel, ontmoet uw gids u bij de receptie van het hotel om uw dag te beginnen met het verkennen van het oude Istanbul. Onze eerste stop van de dag is bij het spectaculaire Topkapi-paleis - de thuisbasis van de Sultans tijdens het hoogtepunt van het Ottomaanse rijk - en beschikt over de woonvertrekken, de beroemde Harem, museum kamers met prachtige artefacten uit het Ottomaanse tijdperk en heilige islamitische relikwieën . Het terrein van het paleis is even groots en biedt een prachtig uitzicht over de Bosporus. We gaan verder naar de Underground Cisterne - met 336 marmeren zuilen werd de cisterne gebouwd in de 6e eeuw. Onze volgende stop is het Hippodrome - het sportieve en sociale centrum van Constantinopel tijdens de Byzantijnse tijd. De 3500 jaar oude Egyptische Obelisk van Theodosius is een van de hoogtepunten van het Hippodrome. Na de lunch in een lokaal restaurant met traditionele Turkse maaltijden, bezoeken we de indrukwekkende Hagia Sofia. Dit architectonische wonder, gebouwd in 360 na Christus, diende als de Grieks-orthodoxe patriarchale basiliek, later een keizerlijke moskee, en is nu een museum. De Hagia Sophia is een grote architectonische schoonheid en een belangrijk monument voor zowel het Byzantijnse als het Ottomaanse rijk. We gaan verder met de architectonische wonderen en bezoeken de Blauwe Moskee (Sultanahmet-moskee). Met de beroemde Iznik-tegels die de binnenkant sieren, is de Blauwe Moskee een van de top bezienswaardigheden in Istanbul. We begeven ons naar de Grand Covered Bazaar, langs de route bezoeken we de oude Ottomaanse begraafplaats en de Cemberlitas - de stenen pilaar die werd geplaatst ter herdenking van de verklaring van Byzantium als de nieuwe hoofdstad van het Romeinse rijk in 330 na Christus. Na een bezoek aan de Grand Covered Bazaar - het oude winkelcentrum met meer dan 4000 winkels, brengen we je terug naar je hotel.

Hotel: Istanbul

Dag 3: Na het ontbijt in uw hotel, zal uw gids u ontmoeten om de 2e dag van uw Istanbul-avontuur te beginnen. Ons eerste bezoek is aan de Suleymaniye-moskee - de grootste moskee in Istanbul en gebouwd door de gerespecteerde architect Sinan. Zijn stijl was het combineren van islamitische en Byzantijnse architectonische elementen. De Suleymaniye-moskee - genoemd naar Sultan Suleyman de Grote - combineert hoge, slanke minaretten met grote koepelvormige gebouwen ondersteund door halve koepels en biedt een prachtig uitzicht over de Gouden Hoorn. We gaan verder langs de Gouden Hoorn naar de beroemde Pierre Loti-heuvel - de locatie is vernoemd naar een romantisch verhaal van de Franse romanschrijver en biedt een prachtig uitzicht over de stad - de perfecte locatie om te genieten van een glas Turkse thee. De prachtige kerk van de Heilige Verlosser in Chora is onze volgende stop - beschouwd als een van de mooiste overgebleven voorbeelden van een Byzantijnse kerk. Onder de vele schilderijen en mozaïeken binnen zijn het Mozaïek van De reis naar Bethlehem en De Christus Pantocrator. We gaan terug naar de oude stad voor een stevige lunch en beginnen dan aan onze Bosporus-cruise. We zullen een openbare cruise maken die ongeveer 1,5 uur duurt en de indrukwekkende bezienswaardigheden vanaf de kustlijn omvat, zoals het Dolmabahce-paleis, Ciragan-paleis, de Maagdentoren, Rumeli-muren en Anadolu-forten, evenals vele Ottomaanse woningen. Na de cruise brengen we je terug naar je hotel.Hotel: Istanbul


Dag 4: Na het ontbijt transfer naar het vliegveld voor je vlucht naar Ankara, de hoofdstad van Turkije. Bij aankomst gaan we rechtstreeks verder naar het Museum van Anatolische Beschavingen - dit bekroonde museum van wereldklasse biedt enkele van de meest interessante oude artefacten uit de vele culturen en volkeren die Turkije al duizenden jaren tot hun thuis hebben gemaakt. Een van de exposities is afkomstig van de onlangs opgegraven Catal Huyuk-archeologische vindplaats - bekend als de vroegste menselijke nederzetting ter wereld. Vervolgens pauzeren we voor de lunch in een lokaal restaurant met gerechten uit de omgeving. We gaan verder met ons Ankara-avontuur in de Citadel - het oudste deel van de stad en oorspronkelijk meer dan 4000 jaar geleden gebouwd door de Hettieten of de Fyrgiërs. Onze laatste stop in Ankara is het Ataturk Mausoleum - gebouwd ter ere van de "Vader van Turkije", de eeuwige rustplaats van Ataturk is een heilige plaats die alle Turken minstens één keer moeten bezoeken. Het gebied bevat ook beelden, reliëfs en kunst gemaakt door enkele van de beste kunstenaars van Turkije.

Hotel: Ankara


Dag 5: Na het ontbijt in uw hotel gaan we verder naar Amasra - een bijna 2000 jaar oud, schilderachtig havendorp dat de perfecte plek biedt om te ontspannen en tot rust te komen. Amasra is gebouwd op twee kleine eilanden die met elkaar zijn verbonden door bruggen en biedt lokale stranden, historische plekken om te verkennen en een verbazingwekkende geschiedenis. Middag op uw gemak.

Hotel: Amasra

 

Dag 6: Na het ontbijt gaan we verder naar het UNESCO-werelderfgoed Safranbolu - met goed bewaard gebleven Ottomaanse huizen en architectuur biedt de stad meer dan 1008 geregistreerde historische artefacten. De naam van de stad komt van de saffraan van topkwaliteit die in de regio wordt verbouwd. We gaan dit dorp verkennen en lunchen. Na de lunch gaan we verder naar Kastamonu - vermoedelijk gesticht in de 18e eeuw voor Christus. Deze pittoreske stad biedt de traditionele architectuur van de Zwarte Zee vermengd met de groene bossen. Kastamonu heeft ook een Byzantijns kasteel uit de 12e eeuw.

Hotel: Kastamonu


Dag 7: Na het ontbijt maken we onze reis naar de kustplaats Sinop aan de Zwarte Zee. Sinop werd verondersteld te zijn gesticht in de 7e eeuw voor Christus en biedt een van de mooiste natuurlijke havens. De stad ligt aan de Zwarte Zee en is het noordelijkste punt van Turkije. Na aankomst verkennen we het historische kasteel en bezoeken we een van de oudste gevangenissen in Turkije, gevestigd in een fort. De eeuwenoude gevangenis werd in 1997 ontmanteld en is momenteel voor sightseeing toegankelijk voor het publiek.

Hotel: Sinop


Dag 8: We gaan verder met onze verkenning van de Zwarte Zee naar het rustige bergdorp Amasya (niet te verwarren met Amasra). Gelegen in een schilderachtige, smalle vallei, staat Amasya bekend om appels, dichters, grote denkers en klassieke huizen in Ottomaanse stijl. We bezoeken enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in dit schilderachtige stadje, waaronder de graven van Pontus Kings, een 14e-eeuws ziekenhuis en het Ferhat-aquaduct, een 18 kilometer lang Hellenistisch aquaduct.

Hotel: Amasya

Dag 9: Na het ontbijt vertrekken we naar de oude Hettitische stad Hattusa (Bagazkale in het Turks). Dit UNESCO-werelderfgoed - een uitgestrekte stad op de acropolis, nu allemaal in puin - was de hoofdstad van het Hettitische rijk. Terwijl we ons een weg banen door het terrein, zien we uitstekende gravures en pilaren die de ingangen sieren - inclusief de prachtige Leeuwenpoort en sfinxachtige gravures. Daarna bezoeken we de Hettitische ceremoniële site - Yazilkaya (Rock Inscriptions - in het Turks). Dit natuurlijke heiligdom in de open lucht, met prachtige reliëfs van de goden en godinnen die in de rotswanden zijn gesneden, was de thuisbasis van zoetwaterbronnen en er wordt gedacht dat het een plaats van aanbidding was. Daarna gaan we verder naar Yazgat voor onze overnachting.

Hotel: Yazgat


Dag 10: Na het ontbijt rijden we richting Cappadocië - onderweg stoppen we bij Kayseri. Deze moderne stad aan de voet van de berg Erciyes (3916 m / 12 848 voet), die in de Romeinse tijd bekend stond als Caesarea, biedt veel Seltsjoek-soorten architectuur en veel van de oude sites zijn gebouwd van de donkere vulkanische steen. Na de lunch gaan we verder naar het hart van Cappadocië - met enkele van de meest unieke landschapselementen ter wereld. In een buitengewone ontmoeting van de artistieke pracht van de natuur en de vindingrijkheid van de mensheid, biedt Cappadocië stijgende rotsformaties, uniek golvende landschappen, prachtige wandelpaden, mysterieuze ondergrondse steden en levendig geschilderde uit rotsen gehouwen kerken.

Hotel: Goreme


Dag 11: (Optionele luchtballonvlucht bij zonsopgang - neem contact met ons op voor meer informatie) Na het ontbijt beginnen we aan ons Cappadocia-avontuur door te beginnen bij het panoramische punt Esentepe - voor een volledig overzicht van het verbazingwekkende landschap - waar uw gids de unieke geologie die deze ongelooflijke landschappen heeft gecreëerd en een beetje spreekt over de lokale traditionele cultuur. We maken een wandeling van 1 uur door de beroemde Rozenvallei met stijgende rotsformaties en duiventillen die in de vulkanische rotsen zijn uitgehouwen - allemaal genesteld tussen de boomgaarden en wijngaarden die nog steeds worden gebruikt door lokale boeren. Na onze wandeling bezoeken we het openluchtmuseum van Goreme, een UNESCO-werelderfgoedlijst met de beste fresco's in Cappadocië, unieke voorbeelden van uit rotsen gehouwen architectuur, evenals levendige fresco's met ingewikkelde scènes uit het Nieuwe Testament. Genesteld naast een aflopende vallei

buiten Goreme verkennen we elke grotkerk en bespreken we de afgebeelde scènes - en bezoeken we het klooster met uitgehouwen eettafels en banken. Geniet van het levendige blauw in de scènes in de Buckle Church en de rijke kleuren die met de hand zijn geschilderd in de Dark Church. Voor de lunch hebben we een hart maaltijd met lokale specialiteiten. Na de lunch gaan we naar de indrukwekkende Pasabag-vallei - onderweg stoppen we voor foto's bij de beroemde Family Fairy Chimneys en de populaire Camel-rots in de Devrent-vallei. In de Pasabag-vallei kunnen we getuige zijn van de erosie van de sprookjesachtige schoorstenen en zien hoe ze zijn gevormd (en nog steeds worden gevormd). Deze locatie biedt ook interessante paddestoelvormige hoodoos en de monnikscel van Saint Simeon die in de geperste vulkanische as (tufsteen) is uitgehouwen. We gaan verder naar Avanos - een stad die bekend staat om de oude aardewerk technieken die nog steeds worden gebruikt. Ongeveer 4000 jaar geleden ontwikkeld door de Hettieten, worden tegenwoordig dezelfde technieken en stijlen gebruikt. We kunnen een ambachtelijke pottenbakker aan het werk zien, zowel het maken van het kleivat als de meesterschilders aan het werk. Daarna brengen we je terug naar je hotel.

Hotel: Goreme


Dag 12: Na het ontbijt vervolgen we onze verkenningen naar het zuiden van de regio Cappadocië - onze eerste stop is bij de fenomenale Kaymakli Underground City. Deze ondergrondse stad met meerdere verdiepingen, ongeveer 3500 jaar geleden door de Hethieten uitgehouwen, werd in de 6e en 7e eeuw door vroege christenen gebruikt als belangrijkste schuilplaats tegen plunderende vijanden. Kaymakli is een van de grootste ondergrondse steden in Cappadocië met 8 verdiepingen, waaronder stallen, tempels en wijnmakerijen. Daarna gaan we verder naar de indrukwekkende Ihlara-vallei - voor een wandeling van 1 uur langs de rivierkloof met aan weerszijden schroeiende rotswanden - sommige met verborgen grotwoningen en kerken. We bereiken de voet van het schilderachtige dorp Belisirma, waar we kunnen lunchen aan de rivier. Na de lunch rijden we naar het adembenemende Selime-klooster op de top van de vallei. Met uit rotsen gehouwen woningen en kapellen biedt het Selime-klooster een fantastisch uitzicht over de omgeving. Bij onze terugkeer naar het hart van Cappadocië stoppen we bij een van de uitzichtpunten met uitzicht op de Pigeon Valley met de oude stad Uchisar op de achtergrond.

Hotel: Goreme

Dag 13: 's Ochtends transfer naar de lokale luchthaven voor uw vlucht terug naar Istanbul en transfer naar uw hotel. De rest van uw dag is op uw gemak - met een veelvoud aan winkels en bezienswaardigheden. Veel van onze gasten vinden het heerlijk om de omgeving van de Galata-toren helemaal tot aan het Taksim-plein te verkennen - met voetpaden, elke winkel waar je van kunt dromen en schilderachtige zijstraatjes vol cafés en ateliers. Of steek de Bosporus over met de veerboot en bezoek het Aziatische dorpje Kadikoy. Deze trendy buurt biedt een mix van traditionele markten met de laatste trends in cafés en winkels.

Hotel: Istanbul

 

Dag 14: op uw laatste dag in Istanbul brengen we u naar de luchthaven Istanbul Ataturk (IST) voor uw vlucht naar huis. De ophaaltijden zijn over het algemeen 3-4 uur vóór de vertrektijd van uw vlucht, afhankelijk van het verkeer. We zullen de ophaaltijd adviseren op het moment van boeking.



Individuele Rondreis Turkije 14 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203