Individuele Rondreis Turkije 14 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Turkije 14 dagen
Individuele Rondreis Turkije 14 dagen
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Individuele Rondreis Turkije 14 dagen




Dag 1 (Cappadocia - Istanbul)

Vlieg op het gewenste uur naar Cappadocië (Kayseri of Nevsehir Airport). Je ontmoet je chauffeur op de luchthaven en wordt naar je hotel gebracht. Vrije avond en overnachting in Cappadocië.


Dag 2 (Cappadocië - ontbijt en lunch)

Optionele hete luchtballon vlucht bij zonsopgang. Vergeet niet om bij de receptie om een ​​week oproep te vragen. Je keert terug naar het hotel om 08: 00-08: 30 uur. Na het ontbijt om 09:00 uur 's ochtends opgehaald bij uw hotel. Vandaag bezoek je Devrent Imagination Valley en loop je door dit maanlandschap. Bezoek vervolgens het Zelve Open Air Museum, waar je getuige zult zijn van in de rotsen uitgehouwen huizen, een Seljukiaanse moskee en sporen van de meeste, zo niet alle, oude beschavingen, Pasabaglari (de wereldberoemde Fairy Chimneys), het dorp Avanos, waar u getuige zult zijn van een pottenbakker demonstratie met oude Hettitische technieken, lunch in een lokaal grotrestaurant, Uchisar Rock-Castle, (het hoogste punt in de regio, Esentepe (een panoramisch uitzicht op de Goreme-vallei) en het Goreme Openluchtmuseum (Rock -gesneden kerken, fresco's, klooster) Na de tour terug naar het hotel en overnachting in Cappadocië.


Dag 3 (Cappadocië - ontbijt en lunch)

Na het ontbijt bij het hotel wordt u opgehaald en begint de tour. Vandaag bezoekt u de ondergrondse stad Kaymakli (zie hoe de mensen in deze stad met meerdere verdiepingen woonden, compleet met stallen, keukens, opslag kamers en wijnbereiding kamers), Soganli-vallei (ontspannende wandeling van 3 km door de vallei met rotsgraven uit de Byzantijnse periode), Sobesos (een Romeins bad uit de 5e eeuw en mozaïeken en graven uit de Byzantijnse periode), Taskinpasa Medesesi (een Ottomaanse theologische school), Keslik-klooster (kerken uit de 8e en 12e eeuw, refter en andere complexen, gebruikt door monniken) en Mustafapasa (ervaring de Ottomaanse en Griekse architectuur van dit oude Griekse dorp dat ooit Sinasos heette). Keer ook terug naar het hotel en overnacht in Cappadocië

Dag 4 (Gaziantep - Ontbijt)

Na het ontbijt in het hotel, vertrek om 08:00 uur vanuit uw hotel. Stop bij Kahramanmaras voor de lunch en proef het beroemde ijs. Ga verder naar het wereldberoemde Gaziantep Mozaïekmuseum. Dit museum vertoont een prachtig mozaïek dat op de Romeinse plaats Belkis-Zeugma werd ontdekt voordat de Birecik-dam het grootste deel van de site overstroomde. We bezoeken het oude stadskasteel in het centrum van de stad en de koperen bazaar. Deze bazaar is een van de meest bijzondere en oudste bazaars van Turkije. Je kunt verschillende koperen handwerken vinden. We krijgen ook de kans om beroemde baklava te proeven; een zoet gebak gemaakt van lagen filo gevuld met gehakte noten en gezoet en bij elkaar gehouden met siroop of honing (Baklava komt oorspronkelijk uit Gaziantep). Na een bezoek aan de stad, rijdt u naar het hotel en checkt u in. Rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Gaziantep.



Dag 5 (Gaziantep en Sanliurfa - ontbijt)

Na het ontbijt uitchecken bij ons hotel en rijden naar Sanliurfa. Urfa is bezet sinds de Babyloniërs gevolgd door de Hurrites, Hethieten, Assyriërs, Grieken. Vandaag bezoeken we het archeologisch museum van Urfa. Dit museum vertoont een enorme collectie, opgericht uit Harran en Gobeklitepe Area. We bezoeken ook de heilige plekken aan de Ainzelha, een meer met miljoenen gedomesticeerde vissen. In Urfa bezoeken we de grot waar de profeet Abraham werd geboren. Loop vervolgens door de lokale overdekte bazaar van Sanliurfa. Loop door de stad om de vele verborgen schatten te ontdekken. Vrije avond. Overnachting in Urfa.

Dag 6 (Sanliurfa en Mt. Nemrut - ontbijt)

Na het ontbijt in het hotel bezoeken we het nabijgelegen Harran en zien we de ongelooflijke bijenkorfhuizen. Harran was - volgens de Bijbel - de plaats waar de profeet Abraham een ​​paar jaar met zijn gezin doorbracht voordat hij naar Israël, het Beloofde Land, vertrok. Er zijn uitzonderlijke fotomomenten in dit gebied. In de middag rijden we naar de stad Kahta. Onderweg ziet u Gobeklitepe, een heiligdom op een heuveltop, gebouwd op het hoogste punt van een langgerekte bergkam, ongeveer 15 km ten noordoosten van de stad Urfa. Wat Gobeklitepe uniek maakt in zijn klasse, is de datum waarop het werd gebouwd, dat is ongeveer twaalfduizend jaar geleden, ongeveer 10.000 voor Christus. Wandel 's middags naar de top van de berg Nemrut (een van de meest populaire UNESCO-werelderfgoedlocaties), kijk naar de zonsondergang en sta versteld van de kolossale hoofden en beelden van oude goden, terwijl je de mythologie binnenstapt. Dit buitengewone monument ligt op een hoogte van 8000 ft. Het bergtop complex bestaat uit twee afgeplatte gebieden bezaaid met standbeelden en gescheiden door een valse piek van steenslag. Antiochus heeft het hele complex ongeveer 2000 jaar geleden gebouwd als monument voor zijn goddelijke afkomst. Neem ook zeker de tijd om het oude kasteel, Arsemeia, te bezoeken, de nog steeds functionerende Cendere-brug (Septimius Severus-brug) over te steken die helemaal teruggaat tot de 3e eeuw en Tumulus Tomb of Karakus. Na een bezoek aan Nemrut rijdt u naar het hotel. Overnachting in Adiyaman.


Dag 7 (Adiyaman en Mardin - ontbijt)

Na het ontbijt vertrek naar Mardin. We bereiken rond 11:00 Mardin en bezoeken deze oude, historische stad. Mardin is zeer uniek met mooie huizen in oude Arabische stijl. De huizen zijn vaak versierd met ingewikkeld houtsnijwerk. Dit is een zeer levendig handelscentrum met mensen die uit de omliggende dorpen komen om te kopen en verkopen. We zullen een fantastisch uitzicht hebben over de vlakte van Mesopotamië. Het is een stad die een belangrijke rol heeft gespeeld in de vroege ontwikkeling van het christendom. We bezoeken de Forty Martyrs Church (Kirklar Kilisesi). Deze kerk dateert uit de 4e eeuw en werd in de 15e eeuw hernoemd om de Cappadocische martelaren te herdenken, nu herinnert in het fijne houtsnijwerk boven de ingang. Daarna bezoeken we Zinciriye Madrasah (Zinciriye Medresesi). Deze theologische school werd gebouwd door Melik Necmeddin Isa in 1385. We bezoeken ook het klooster van Deyr-az-Zaferan net buiten de stad, gesticht in 762 na Christus. Het was de zetel van de Syrisch-orthodoxe patriarch gedurende bijna 800 jaar. Loop door de drukke straten en bazaars en bewonder het metselwerk door de hele stad. Overnachting in Mardin.

Dag 8 (Mardin en Tatvan - Ontbijt)

Vandaag rijden we naar Hasankeyf, met een stop bij het prachtige stadje Midyat om onderweg het klooster en de oude huizen te zien. Hasankeyf, met een geschiedenis die negen beschavingen omvat, de archeologische en religieuze. De geschiedenis van Hasankeyf gaat 10.000 jaar terug. Dit is drie keer zo lang als de piramides van Gizeh, tien keer zo lang als Stonehenge, en het doet de glorieuze beschavingen van de Maya's en Inca's lijken alsof ze gisteren floreerden. Sommige van de historische schatten van de stad worden overspoeld als de bouw van de Ilisu-dam is voltooid. Deze omvatten sierlijke moskeeën, islamitische graven en grotkerken. Na de lunch aan de rivier de Tigris vertrekken we naar Tatvan, een klein dorpje aan de rand van het Vanmeer en kijken naar de zonsondergang boven het meer. Overnachting in Tatvan.


Dag 9 (Tatvan en Van - ontbijt)

Vertrek vanuit Tatvan en maak een prachtige rit rond het meer om de stad Van te bereiken, gevestigd in de 13e eeuw voor Christus. Vanaf hier nemen we een veerboot over het meer om het mooiste Armeense architectonische wonder van de Kerk van het Heilige Kruis op het eiland Akdamar te bezoeken. Stap over naar het enorme Van-kasteel uit de dagen van Urartu en bekijk de hiërogliefen terwijl je de geest van de eens Urartu-hoofdstad Tushpa voelt, voel de zoute wateren van het grote Van-meer dat door de lokale bevolking 'de zee' wordt genoemd. Overnachting in Van.

Dag 10 (Van - Dogubayagit - Ontbijt)

Na het ontbijt vertrek en rij over de "Zijderoute" naar Dogubayagit. Onderweg bezoeken we de Muradiye-watervallen. Een vrij grote waterval, die meestal in de winter wordt bevroren. Het ligt ten noorden van Muradiye, ongeveer 80 km ten noorden van Van, vlakbij de snelweg naar Dogubayagit. Onderweg krijgen we ook de gelegenheid om Mt. Ararat van alle kanten. Sommigen geloven dat het de rustplaats is van de Ark van Noach; maar tot op heden heeft niemand iets gevonden dat is geverifieerd als de ark - maar de zoektocht gaat nog steeds door. We stoppen en zien het IshakPasa-paleis. Dit complex is een combinatie van een moskee, een fort en een paleis waar oorspronkelijk elke dag van het jaar een kamer was! Hieronder zie je ook de overblijfselen van Eski verhaalit en Urartian City, die bloeiden in 1000 voor Christus. Overnachting in Kars.


Dag 11 (Kars - Ontbijt)

Vertrek in de vroege ochtend voor een rit van 45 minuten naar de middeleeuwse Armeense stad Ani, die grotendeels in puin ligt. Indrukwekkende versterkte muren omringen nog steeds de ruïnes van talrijke kerken, moskeeën en karavanen. Geniet van een wandeling rond de ruïnes en bekijk het prachtige uitzicht op de Armeense grens en stel je voor dat het een stad is met een miljoen mensen die Bagdad in zijn tijd rivaliseerden! Deze stad heeft de culturen van Urartianen, Armeniërs, Georgiërs, Mongolen, Russen en tenslotte de Turken ervaren. Bezoek ook het indrukwekkende kasteel van Kars en de historische bezienswaardigheden rondom de stad. Na een bezoek aan het kasteel bezoeken we de Holy Apostles Church (12 Havari Kilisesi). Deze kerk is een voormalige Armeense kerk in Kars, Oost-Turkije. Gebouwd in het midden van de 10e eeuw door de Armeense Bagratid King Abas I (r. 928–953), werd het in 1579 omgebouwd tot een moskee. In de 19e en vroege 20e eeuw werd het omgebouwd tot een Russisch-orthodoxe en later Armeense kathedraal. In 1993 werd het weer omgebouwd tot moskee. Na de tour keert u terug naar het hotel en overnacht u in Kars.


Dag 12 (Kars en Erzurum - ontbijt)

Vertrek na het ontbijt uit Kars en rijd in zuidwestelijke richting naar Erzurum. Van groot belang zijn de dorpen met stenen huizen en zwarte schapen op groene weiden. Bezoek de 12e-eeuwse Medrese (een Seljukiaanse school). Praat met de imam in de 12e-eeuwse moskee en geniet van het etnografisch museum. Bezoek een oude caravan stop waar de lokale zwarte steen in zilver en goud is gemonteerd door de lokale kunstenaars in de meest esthetische kunstvorm. Overnachting in Erzurum.

Dag 13 (Erzurum en Trabzon - Ontbijt)

We beginnen een prachtige rit van 5 uur naar Trabzon, slingerend langs de rivieren met onderweg veel fotostops en de Karaca-grot. Bezoek het Sumela-klooster, ook wel bekend als het klooster van de Maagd Maria. Er is gezegd dat het noch op aarde, noch in de hemel is. Gesneden op de helling van een berg, ziet het eruit als een negen verdiepingen hoog gebouw dat uit de wolken hangt en op de top van het bos zit. Een korte wandeling door het regenwoud laat geen twijfel bestaan ​​over waar je in Turkije bent. Vrije avond en overnachting in Trabzon.


Dag 14 (Trabzon en Istanbul - ontbijt)

Bezoek 's ochtends de stad Trabzon. Nadat de kruisvaarders Constantinopel binnenvielen in 1204, werd Trabzon korte tijd de hoofdstad van het Byzantijnse rijk. Verlangen naar de grootsheid van Constantinopel, in Trabzon, imiteerden ze de kerken van hun geliefde stad op kleinere schaal. St. Sophia van Trabzon, hoewel veel kleiner, zal u hetzelfde gevoel van religieuze toewijding geven als de originele in Istanbul. Na de stadstour transfer naar de luchthaven van Trabzon en op het gewenste uur naar Istanbul of andere steden vliegen. Einde van services ... Hoscakalin ...



Individuele Rondreis Turkije 14 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203