Individuele Rondreis Turkije 14 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Turkije 14 dagen
Individuele Rondreis Turkije 14 dagen
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Individuele Rondreis Turkije 14 dagen




Dag 1: Aankomst in Antalya

Aankomst op de luchthaven van Antalya en transfer naar uw hotel.


Eenmaal gevestigd in uw hotel, kunt u de oude wijk en zijn monumenten bezoeken, zoals de Hadrianuspoort, de gecanneleerde minaret ”, de Broken Minaret-moskee en de versterkte Romeinse haven.


 Bezocht: Antalya


Dag 2: Begin je avontuur in Termessos

Ontmoet uw chauffeur om 9.00 uur in het hotel. Termessos (ongeveer 34 km ver van Antalya) is een bezoek waard. Hoog in de bergen verdwaald, het puin van ruïnes en gevallen zuilen, het adembenemende uitzicht vanuit het amfitheater en de wildheid van dit alles zullen je de adem benemen. Wees voorbereid om een ​​redelijk steil pad te beklimmen!


Na uw inspanningen heeft Antalya een klein strand waar u een duik kunt nemen.


 Bezocht: Termessos Antalya


Dag 3: Epische landschappen op weg naar Konya

Vertrek naar Cappadocië, ongeveer 5 uur reizen via Manavgat.

Als je vroeg genoeg vertrekt, kun je ongeveer een uur buiten Antalya en onderweg de antieke stad Perge of in ieder geval het indrukwekkende Aspendos-theater bezoeken. Dit theater is het oudste en best bewaarde voorbeeld van Romeinse theaters in Anatolië uit de 2e eeuw na Christus Tot nu toe worden er nog steeds shows gehouden in dit uitzonderlijke monument tijdens het festival van Antalya. Na ongeveer 4 uur rijden over het spectaculaire Taurusgebergte, zul je bereik de stad Konya, bekend als de stad van wervelende derwisjen en vanwege zijn uitstekende Seltsjoekse architectuur. Je kunt de ceremonie in de stad zien, tijdens het wervelende derwisjen festival (alleen in december), en ook het mausoleum van de oprichter bezoeken,


 Bezocht: PergeTaurusKonya


Dag 4: Ihlara-vallei en ondergrondse stad

Verken vandaag de 14 km lange en 100 m diepe kloof van Ihlara, uitgehouwen door de Melendiz-rivier. Wandelend langs de rivier, onder de populieren en door moestuinen, kun je je allereerste Cappadocische Byzantijnse rotskerken bewonderen.


Als u naar het noorden rijdt, bereikt u de ondergrondse steden Derinkuyu en Kaymakli. Derinkuyu, "Deep well", is een van de diepste ondergrondse steden van Cappadocië, 8 verdiepingen onder de grond.

Ga naar het hart van Cappadocië. Bewonder de zonsondergang vanaf de rots van Uçhisar met een panoramisch uitzicht over de hele regio. Overnachting in een grothotel.


 Bezocht: Vallée d’IhlaraDerinkuyuKaymakliUchisar


Dag 5: Cappadocia's Secret Valleys & Churches

Ontdek de geheime valleien van Cappadocië, waar u een wandeling kunt maken en de uit rotsen gehouwen kerken kunt bezoeken. Bezoek het openluchtmuseum van Goreme, een complex van Byzantijnse rotskerken met kleurrijke fresco's. Bezoek het openluchtmuseum Zelve, een grotdorp dat pas ongeveer 50 jaar geleden werd verlaten. U kunt ook de sprookjesachtige schoorstenen van Pasabag bewonderen met hun meerdere "hoeden" en de traditionele pottenbakkerij van het dorp Avanos bezoeken. Bezoek het Griekse dorp Mustafapasa met zijn Griekse huizen.


De diensten van een gids zijn op aanvraag beschikbaar.


 Bezocht: GöremeZelve


Dag 6: Cappadocia's Secret Valleys & Churches

Met 2 dagen in de buurt hoef je je niet te haasten terwijl je deze ongelooflijke creaties verkent.


 Bezocht: PasabagAvanosMustafapacha

Dag 7: Egirdir Lake

Vertrek naar Egirdir, in het merengebied in het zuidwesten van Turkije (ongeveer 5: 5 uur rijden). Egirdir is een groot turkoois meer dat wordt gedomineerd door de Davraz-berg met een klein eiland, dat nu kunstmatig is verbonden met het vasteland, waar kleine familiebedrijven en restaurants zijn die een deel van de vis van het meer serveren. Als je tijd hebt, kun je ook de Candirli-kloof bezoeken.


Overnachting in Isparta, de rozenstad.


 Bezocht: Eğirdir


Dag 8: Rijd van Egirdir naar Ephesus

Vertrek naar Selçuk, nabij Ephesus. 5:30 uur reizen.


 Bezocht: Selçuk


Dag 9: Ephesus: stap terug in de tijd

Een van de hoogtepunten van uw reis: Ephesus, het commerciële, religieuze en sociale centrum van de oudheid. De ruïnes die zichtbaar zijn, geven een idee van de oorspronkelijke pracht van de stad, en de namen die bij de ruïnes horen, doen denken aan haar vroegere leven.


Je kunt ook het Huis van de Maagd Maria bezoeken, een bedevaartsoord omdat de man denkt dat ze daar haar laatste dagen heeft doorgebracht.


 Bezocht: Ephesus


Dag 10: Pamukkale: neem een ​​duik in de droomachtige katoenen kliffen

Vertrek naar Pamukkale. 2:30 uur reizen.


U kunt een bezoek brengen aan de stad Hierapolis die in 2 eeuw voor Christus werd gesticht.


Je kunt ook Pamukkale (Cotton Castle) bezoeken, dat vandaag wordt beschouwd als het achtste wereldwonder. Aangenomen wordt dat de travertijnen zijn gevormd tijdens een proces dat 15 duizend jaar heeft geduurd.


Overnachting in Pamukkale in een thermal hotel.


 Bezocht: PamukkaleHierapolis

Dag 11: Kas: "St Tropez" in Turkije

Vertrek naar Fethiye, ongeveer 4 uur reizen. Geniet van de blauwe lagune van Oludeniz. Laat uw chauffeur aan het eind van de dag achter.


 Bezocht: FethiyeOludeniz


Dag 12: een boottocht om de must-sees van Kas te ontdekken

Optioneel: u maakt een boottocht om de Kekova-baai en de ruïnes te bezoeken. U kunt ook een bezoek brengen aan de St. Nicholas Church in Demre.


 Bezocht: KasKekova Adası


Dag 13: Ontspan op het strand van Kas

Stranddag, zwemmen en ontspannen.


 Bezocht: Kas


Dag 14: Vertrek

Transfer naar de luchthaven van Antalya of Dalaman voor uw terugvlucht.


 Bezocht: Antalya



Individuele Rondreis Turkije 14 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203