Individuele Rondreis Turkije 15 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Turkije 15 dagen
Individuele Rondreis Turkije 15 dagen
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Individuele Rondreis Turkije 15 dagen




Dag 1: Istanbul


Welkom in Turkije. Deze avonturen gaan van start in Istanbul, de continentale metropool die de Grieken, Romeinen, Byzantijnen en Ottomanen naar huis hebben geroepen. . Je hebt de hele dag vrij om de hoofdstad te verkennen tot een welkomstbijeenkomst om 18.00 uur - zorg ervoor dat je al je belangrijke documenten en details hebt voor je leider. Controleer nogmaals bij de receptie van het hotel of het prikbord voor bevestigingen van vergaderingen. Tot die tijd, misschien uitstappen en de hectische straten van de metropool met kroonjuwelen van Turkije verkennen. Na de vergadering kunt u misschien uw nieuwe vrienden samenbrengen en wat Turkse gerechten opzoeken in een café aan de straatkant. Notities: Als u geen vlucht kunt regelen waarbij u vroeg in de avond in het hotel aankomt, wilt u misschien een dag eerder aankomen, zodat u aanwezig kunt zijn. We boeken graag extra accommodatie voor u (afhankelijk van beschikbaarheid). Neem contact op met de receptie van het hotel als u te laat komt. Voor vertrek op maandag raden we je aan om de prachtige weelde van het Topkapi-paleis te bezoeken op dag 1, want het is op dinsdag gesloten.


Dag 2: Beypazari


Begin je avontuur met een ontspannen wandeling vanmorgen om enkele van de verborgen charmes van Istanbul te ontdekken. Je bezoekt de 17e-eeuwse Blauwe Moskee en leert meer over de unieke architectuur, met zijn zes minaretten en 20.000 oogverblindende handgemaakte Iznik-tegels. Een bezoek aan het oude Hippodrome, met zijn intrigerende monumenten, de Obelisk van Theodosius, de Snake Pillar en de Duitse fontein van Wilhelm II, is ook inbegrepen. Rond 11 uur neem je een privé minivan naar het prachtige landelijke stadje Beypazari. Op ongeveer 100 kilometer van Ankara is Beypazari een kleine stad met een dorpsgevoel dat de schoonheid van de Turkse cultuur weerspiegelt met zijn historische huizen uit de Seltsjoeken en de Ottomaanse tijd. Je overnacht hier in Beypazari. Notities: De totale rijtijd is vandaag ongeveer 5,5 uur.

Dag 3: Goreme


Breng uw ochtend door met een bezoek aan het Living Museum of Beypazari. Het initiatief van Sema Demir, een taalleraar en academicus over volkscultuur, dit unieke museum heeft reenactments die een interactieve ervaring bieden door het tastbare en immateriële culturele erfgoed van Turkije. Als pionier op het platteland toont het museum het traditionele leven in de setting van authentieke Turkse huizen, gebouwd in de stijl van een eeuw geleden. Halverwege de ochtend vertrek je met een minibus naar Cappadocië (ongeveer 4 uur). Je passeert Tuz Gölü, een van de rijkste zoutmeren ter wereld en de bron van meer dan de helft van de totale zoutproductie van Turkije. Stop om de 13e-eeuwse Agzikarahan Caravanserai te bezoeken, een van de vele eeuwenoude stenen schuilplaatsen die langs de oude handelsroutes zijn gebouwd om nomadische kooplieden te beschermen. De stad Goreme ligt in een fantastisch gebied van kegels, naalden en zuilen, door de natuur gevormd uit de zachte vulkanische tufsteen. Het is bezaaid met grotten die zijn uitgehouwen om kerken en woningen te maken die bekend staan ​​als sprookjesachtige schoorstenen en kastelen. In tijden van vrede leefden de mensen in deze regio op het land, maar in tijden van oorlog of vervolging gingen ze ondergronds leven. Sluit de dag af in uw hotel in Goreme. Notities: Vergeet niet om stevige wandelschoenen of laarzen en een comfortabele dagrugzak in te pakken.


Dag 4: Goreme


Als je vanmorgen vroeg wilt beginnen, is er de mogelijkheid om een ​​ballonvaart te maken over de vreemde en adembenemende landschappen van Cappadocië. Degenen die liever een meer ontspannen start van de dag hebben, kunnen ontspannen in het ontbijt en vervolgens vertrekken naar de ondergrondse stad Derinkuyu, op slechts een korte reis afstand. Verken deze oude ondergrondse labyrinten en woningen, waarvan sommige zich tot zeven verdiepingen onder de grond uitstrekken, met smalle doorgangen die de verdiepingen als hamster tunnels met elkaar verbinden. Ontdek 's middags het handwerk van het gebied en bezoek een tapijt workshop voor een kijkje in een van de meest gerespecteerde tradities van Turkije. 'S Avonds heeft u de mogelijkheid om uzelf te laten verwennen in een traditioneel Turks bad. Notities: De ballonvaart kan alleen ter plaatse worden geboekt. Praat op dag 1 met uw reisleider om dit te organiseren.

Dag 5: Konya


Vandaag verken je het openluchtmuseum van Göreme, een kloostercomplex en een christelijk heiligdom met gebeeldhouwde huizen, kerken en kloosters. Een van de vroegste centra voor religieus onderwijs, er zijn minstens 10 kerken en kapellen in het museumgebied, daterend tussen 900 en 1200 na Christus, elk vernoemd naar een prominente eigenschap van de lokale dorpelingen. Ontdek de vele voorbeelden van Byzantijnse kunst uit de post-iconoclastische periode. Betreed de grot kapellen en zie de prachtige kleur van de bijbelse fresco's die erin te vinden zijn. Neem vervolgens afscheid van Cappadocië en reis met de bus over het Toros-gebergte naar Konya, je stop voor de nacht (ongeveer 4 uur). Bij aankomst maak je een oriëntatiewandeling door de stad, plus een rondleiding door het Mevlana Museum voor een fascinerend inzicht in de geschiedenis van Rumi en de Whirling Dervishes. Notities: Aangezien Konya een vrij religieus gebied is, is het het beste om je hier conservatief te kleden om je respect te tonen.


Dag 6: Antalya


Vanmorgen na het ontbijt rijd je naar een van de echte kust pareltjes van Turkije, Antalya (ongeveer 5 uur), de parel in de Turkse Middellandse Zee. Het is moeilijk om een ​​slechte foto van Antalya te maken dankzij de geplaveide straten, de oude stad, de jachthaven en het Taurusgebergte in de verte. Je leider laat je kennismaken met de geneugten van de oude stad tijdens een oriëntatiewandeling. Bezoek plekken zoals de klokkentoren, de poort van Hadrianus en de oude Romeinse haven. Kaleici - het oude stadsgebied dat nu een historische zone is en beschermd is tegen moderne ontwikkeling - herbergt overblijfselen van Romeinse, Byzantijnse, Seltsjoekse en Ottomaanse bezetting. Zwem, ontspan en geniet van een prachtig uitzicht over de kristalblauwe Middellandse Zee.


Dag 7: Kas


Geniet vandaag van een rondleiding door het Antalya Museum. De uitstekende collectie is verspreid over 13 beurshallen en een openlucht galerie. De prachtig bewaard gebleven beelden in de Hal der Goden, waaronder Heracles nu niet te missen zijn. Na de lunch gaat u verder naar het mooie kustplaatsje Kas, dat wordt uitgesproken als 'karsh' (ongeveer 4 uur). Het is witgekalkt

huizen versierd met bougainvilles, evenals een oud Grieks theater, maken deze plek ideaal om rond te lopen en te verkennen. De beste plekken in de stad om te zwemmen zijn bij de restaurants aan het water die hun eigen toegang tot water hebben. Voor de prijs van af en toe een drankje krijg je je eigen ligstoel, parasol en een onovertroffen uitzicht. Als de zon ondergaat, is er de kans om de ambachtelijke markten te verkennen, waar u prachtige handgemaakte waren kunt vinden met een uitgesproken Turkse smaak. Zorg ervoor dat u de heerlijke lokale keuken in het vissersdorp proeft.


Dag 8: Kas


Rijd vanochtend naar Kekova en ga aan boord van een lokale boot voor een ontspannen cruise door een reeks rustige en pittoreske eilanden, allemaal met kenmerkende rotsformaties. Houd je ogen open voor een vreemde aanblik: oude huizen ondergedompeld in het heldere water. Je zult aan boord genieten van een zelfgemaakte Turkse maaltijd, bereid door ons gastgezin. Aankomst in de nederzetting Ucagiz en het schilderachtige dorpje Simena, een gemeente met stenen huizen doordrenkt met kleurrijke bloemen. Vaar ook van grote baaien naar prachtige beschermde inhammen, waar je net buiten de boot een verfrissende duik kunt nemen. Keer voor de avond terug naar Kas


Dag 9: Fethiye


Ga 's ochtends naar Kayakoy (ongeveer 2,5 uur). Loop rond en geniet van de vreemde sfeer die te danken is aan een interessante geschiedenis. Kayakoy was ooit een spookdorp, de oude stenen huizen werden verlaten nadat hun Griekse inwoners Turkije verlieten tijdens de grote bevolkingsuitwisseling van de jaren twintig. Nu beschermd door de Turkse regering, biedt het de mogelijkheid om te genieten van een rustige, traditionele Turkse levensstijl. Het spookdorp is 24 uur per dag geopend en heeft een toegangsprijs die helpt bij het onderhoud van de paden en het opruimen van afval. Een kerk in het lagere deel van het dorp, Kataponagia, is van bijzonder belang vanwege een interessante kamer aan de achterkant - het werd gebruikt om de botten van de doden te verzamelen. Dwaal door de ruïnes, geniet van de eenzaamheid of speel backgammon en drink thee met de lokale bevolking. Ga dan verder naar Fethiye, waar je voldoende tijd hebt om te genieten van het perfecte uitzicht aan de haven en misschien te genieten van een diner aan het water.

Dag 10: Pamukkale


Ga na het ontbijt (ongeveer 4,5 uur) naar Pamukkale en bezoek een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van Turkije. Pamukkale, wat zich letterlijk vertaalt naar 'katoenkasteel', is de thuisbasis van spectaculaire natuurlijke warmwaterbronnen met een hoog gehalte aan calciumcarbonaat, die over de rand van de kliffen lopen en helderwitte terrassen (het 'katoen') achterlaten. Het wordt al sinds de 2e eeuw voor Christus als spa gebruikt. Hoewel je niet in deze travertijnen kunt baden, kun je er een wandeling door maken (nadat je je schoenen hebt verwijderd), en deze poelen zouden alle circulatie- en spijsverteringsproblemen oplossen. Neem de tijd om de nabijgelegen oude stad Hierapolis te bezoeken en neem een ​​duik in wat vroeger het oude zwembad van Cleopatras was - het transparante, met water gevulde zwembad, gebeeldhouwd als een geschenk van Marc aan Cleo, is adembenemend. Je kunt ook de andere ruïnes van de stad bekijken - Hierapolis staat bekend om zijn overvloed aan tempels en religieuze bouwwerken, uitgestrekte necropolis en vreemde graven, en het amfitheater mag je niet missen. Na het verkennen van deze uitgebreide ruïnes keert u voor de nacht terug naar Pamukkale.


Dag 11: Selcuk


Maak een vroege start voor uw rit naar Selçuk (ongeveer 4 uur), uw uitvalsbasis voor een bezoek aan Efeze. Selcuk zelf is cultureel rijk en heeft veel Turkse tradities behouden, en het relatief ongestoorde karakter betekent dat dit een kans is om het 'echte' Turkije te ervaren. Op de hellingen van de Ayasoluk-heuvel liggen verschillende historische gebouwen - je ziet de Isa Bey-moskee en de imposante Byzantijnse citadel van het Grand Fort. Net onder het fort zijn de ruïnes van de basiliek van Sint-Jan, gebouwd op de veronderstelde begraafplaats van de heilige. Ook op korte afstand van Selcuk is een van de zeven wereldwonderen van de oudheid - de tempel van Artemis - hoewel er helaas slechts één enkele kolom (van oorspronkelijk 127) over is. De Tempel van Artemis werd helaas in 401 na Christus vernietigd, nadat hij achtereenvolgens beschadigd was door overstromingen, een Griekse brandstichter die bekendheid zocht, en de Goten. Je komt aan in Selcuk met voldoende tijd om in te checken bij het pension en vervolgens een begeleide oriëntatiewandeling door de stad te maken.


Dag 12: Selcuk

Bezoek vanmorgen de ruïnes van de oude stad Efeze; een van de best bewaarde Grieks-Romeinse klassieke steden ter wereld en de belangrijkste toeristische site van Turkije. Ooit de hoofdstad van Romeins Klein-Azië, heeft de stad een fascinerende geschiedenis, die echt tot leven komt met een lokale gids om de ervaring te verbeteren. Gezien hun leeftijd zijn de ruïnes in ongelooflijke vorm en het is niet moeilijk om ze 2000 jaar geleden in hun volle glorie te zien. U zult versteld staan ​​van de verfijning van deze oude stad met stromend water, openbare toiletten, een gerenommeerd medisch instituut, een bordeel en Romeinse baden. Het theater is goed bewaard gebleven en organiseert regelmatig concerten, maar het is misschien de prachtige bibliotheek die de meeste mensen de adem beneemt. Ook niet te missen zijn het graf van de Seven Sleepers, Marble Street en de kerk van de Maagd Maria. Later stop je voor de lunch in een door een familie gerund restaurant, waar je je tegoed doet aan gozleme - de beroemde en zeer populaire Turkse pannenkoek - vers voor je ogen gemaakt.


Dag 13: Canakkale


Reis met de openbare bus naar het stadje Çanakkale aan het water (ongeveer 5 uur). Kom 's middags aan en neem een ​​kijkje in deze opwindende universiteitsstad op de Dardanellen. De rest van de dag is vrij te besteden. Misschien wilt u het Trojaanse paard zien dat werd gebruikt in de film Troy in 2004, die later aan de stad werd geschonken. De stad heeft een groot aanbod aan restaurants en uitgaansgelegenheden, of misschien wilt u gewoon een wandeling maken langs de waterkant en wat dondurma proeven - Turks ijs.


Dag 14: Gallipoli - Istanbul


Steek de Dardanellen over en keer vandaag terug naar 'Europa' om het Gallipoli-schiereiland te bezoeken, een plaats van enorme betekenis voor Australiërs en Nieuw-Zeelanders. Het meest westelijke punt van Turkije voelt misschien sereen aan, ondanks de donkere geschiedenis als een belangrijk decor van de Grote Oorlog. Je bezoekt het strand en de begraafplaatsen van Anzac Cove en gaat vervolgens de heuvel op om hulde te brengen aan de gedenktekens Lone Pine en Chunuk Bair. Vanaf het Ataturk-monument kijk je neer op het blauwe water van de Dardenelles en zie je ze in een somberder licht. Je vindt de restanten van

loopgraven die door de Turkse soldaten in dit gebied werden gebruikt. Nadat je de voormalige slagvelden hebt bezocht, ga je terug naar Istanbul waar je reis begon, laat in de middag of vroege avond. U kunt de nacht doorbrengen zoals u wilt.


Dag 15: Istanbul


Na het ontbijt in Istanbul eindigt uw reis.



Individuele Rondreis Turkije 15 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203