Individuele Rondreis Turkije 15 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Turkije 15 dagen
Individuele Rondreis Turkije 15 dagen
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Individuele Rondreis Turkije 15 dagen




Dag 1: Istanbul


Welkom in Istanbul; de continentale metropool die de Grieken, Romeinen, Byzantijnen en Ottomanen naar huis hebben geroepen. Uw welkomstbijeenkomst is vandaag om 13.00 uur. Als u een vlucht die niet op tijd aankomt niet kunt regelen, wilt u misschien een dag eerder aankomen, zodat u aanwezig kunt zijn. We boeken graag extra accommodatie voor u (afhankelijk van beschikbaarheid). Als u te laat komt, informeer dan uw boekingsagent. Tijdens deze bijeenkomst zullen we uw verzekeringsgegevens en informatie over nabestaanden verzamelen, dus houd deze bij de hand.


Dag 2: Canakkale


Vanmorgen vroeg na het ontbijt beginnen we aan de rit naar Çanakkale, gelegen aan de oevers van de Dardanellen, die de Zee van Marmara met de Egeïsche Zee verbindt en zowel Europa (met het Gelibolu-schiereiland) als Azië (met het Biga-schiereiland) raakt. Na de lunch bezoeken we Gallipoli, bezoeken we het strand en de begraafplaatsen van Anzac Cove. Ga dan de heuvel op richting de aangrijpende gedenktekens van Lone Pine en Chunuk Bair. Kijk neer op de ruige heuvels en geulen die het kerkhof werden voor zoveel duizenden jonge mannen van beide kanten. Je tourt door de voormalige slagvelden en vindt overblijfselen van loopgraven die door de Turkse soldaten werden gebruikt. Keer terug naar Canakkale voor de nacht.


Dag 3: Selcuk


Onderweg naar Selcuk stop je vandaag op de site van Troje. Naast het zien van de overblijfselen van de oude stadsmuren en het beroemde houten paard, leer je hier meer over de baanbrekende archeologische opgravingen en hoe de site historici in de war heeft gebracht. Kom later op de dag aan in Selcuk en bezoek Sirince om te genieten van een proeverij van lokale fruitwijn.


Dag 4: Selcuk


Geniet vanmorgen van een oriëntatiewandeling door het dorp Selcuk, een uitgestrekte stad aan de voet van het oude Aysoluk Hill-fort. Je bezoekt de laatst overgebleven kolom van de Tempel van Artemis, de oude aquaducten en de 14e-eeuwse Isabey-moskee. Bezoek vanmiddag Efeze, een van de best bewaarde klassieke steden in het oostelijke Middellandse Zeegebied en misschien wel de grootste Grieks-Romeinse site ter wereld. Maak een rondleiding door het amfitheater, wandel door de marmeren straten die ooit door Cleopatra en Mark Antony liepen, en bewonder de gymzaal, de baden en de prachtig gerestaureerde bibliotheek van Celsus.

Dag 5: Pamukkale


Na het ontbijt rijden we vanochtend naar Pamukkale, ook wel bekend als 'Cotton Castle' en een werkelijk uniek gezicht. Dit magische en spectaculaire natuurlijke fenomeen is ontstaan ​​door afzettingen van thermaal water dat gedurende honderden jaren over de berghelling stroomde en een groot aantal zwembaden en terrassen vormde. Terwijl het water uit de poelen stroomt, worden oogverblindende crèmekleurige stalactieten gevormd die van veraf lijken op katoen of sneeuw. De baden zijn gevuld met warm bronwater dat zogenaamd helende eigenschappen heeft voor de bloedsomloop en spijsvertering van een persoon. In de buurt van Pamukkale liggen de ruïnes van Hierapolis, die in 190 voor Christus door de koning van Pergamon werd gesticht en in de 2e eeuw na Christus een belangrijk Romeins badcentrum was geworden. De uitgebreide ruïnes van Hierapolis zijn het ontdekken waard en omvatten een theater, tempel, heilige ruimte, monumentale fontein, bad, basiliek en necropolis.


Dag 6: Fethiye


Vanmorgen reizen we naar de Middellandse Zeekust en komen als eerste aan in de Griekse spookstad Kayakoy. Slenter rond en geniet van de griezelige atmosfeer, niet in de laatste plaats te wijten aan de repatriëring van de bevolking en schade door aardbevingen. Ga verder naar Fethiye, een cultureel vruchtbare stad aan een baai, omringd door dennenbossen en eilanden.


Dag 7: Kas


Ga verder naar het kustplaatsje Kas. Hier zie je charmante witgekalkte huizen bedekt met bougainvilles en een oud Grieks theater. Proef de lokale keuken en geniet van de nacht in het schilderachtige centrum van de stad.


Dag 8: Kas


Rijd naar Kekova en begin aan een boottocht rond de lokale eilanden. Uw gastheren; Mehmet en Sebahat zijn absoluut mensen van de Middellandse Zee. Afkomstig uit het kleine dorpje Ucagiz aan de Turkse Middellandse Zeekust trouwden ze jong, kochten een boot en gingen vissen. Zoals veel van onze oceanen werd hun huis het slachtoffer van overbevissing tot nieuwe en moderne methoden om de perfecte vangst te oogsten. Ze hadden een boot en ze hadden een van de beste koks in de wijk, dus vertrokken ze om hun liefde voor de zee en hun liefde voor eten te delen. De cruise brengt je naar de nederzetting Ucagiz en ook naar het dorp Simena. Je vaart ook van grote baaien naar prachtige beschermde baaien waar je kunt zwemmen. Aan boord van de boot geniet je van een lunch in de baai van Tersane. Het water is hier diep, maar je kunt nog steeds de bodem zien; de kust is omzoomd met de ruïnes van een oude stad lang geleden verzonken in het heldere water. Pas op voor rotsformaties en huizen die ondergedompeld zijn onder het heldere water. Keer 's avonds terug naar Kas.

Dag 9: Antalya


Voortzetting van onze verkenning van de Middellandse Zee maken we een 3,5 uur durende rit naar de parel in de mediterrane kroon - Antalya. Je hotel bevindt zich in de Kaleiçi (oude stad) en je maakt een middagwandeling om de Hadrianuspoort, de oude Romeinse haven en de turquoise wateren van de Middellandse Zee te zien, en vanmiddag een rondleiding door het Antalya Museum te maken


Dag 10: Konya


Ga verder naar Konya, een oude stad die belangrijk was in de Romeinse tijd, en waar de mystieke soefi-praktijk van 'wervelen' zijn oorsprong vindt. Je bezoekt het mausoleum van de beroemde mysticus Mevlana, het museum met manuscripten van zijn werken, evenals verschillende artefacten met betrekking tot de mystieke sekte. Onze reis naar Konya is ongeveer 6 uur onderweg, een glimp opvangend van een prachtig uitzicht op het Taurusgebergte en geniet van een speciaal Slechtvalkenmoment terwijl we stoppen bij Beyşehir om de Eşrefoğlu-moskee te zien, een mooi voorbeeld van de Seltsjoekse Turkse architectuur.


Dag 11: Cappadocië


De reisroute van vandaag omvat een bezoek aan de ongelooflijke ondergrondse stad Derinkuyu. Bekijk woningen die zeven niveaus onder de grond beslaan. Vanaf hier ga je naar de archeologische vindplaats Asikli Höyük, die voor het eerst werd gesticht in 8000 voor Christus. Neem daarna de volgende drie nachten plaats in het ontspannen tempo van Goreme


Dag 12: Cappadocië


Vroege vogels hebben de mogelijkheid om een ​​heteluchtballon over het buitenaardse Cappadocische landschap te nemen. De scène bij zonsopgang is adembenemend. Let op: deze activiteit kan alleen lokaal worden geboekt. Praat op dag 1 met uw reisleider om dit te organiseren. Na een ontspannen ontbijt vanaf uw terras met uitzicht op de vallei bezoeken we het openluchtmuseum van Goreme. Bekijk de vele ongelooflijke huizen, kerken en kloosters die uit de zachte rotswand zijn gehouwen. De christelijke heiligdommen bevatten veel voorbeelden van Byzantijnse kunst, grot kapellen en kleurrijke bijbelse fresco's uit de 10e tot 12e eeuw. Later op de middag maak je een korte wandeling door 'Love Valley' dat bekend staat om zijn fallische rotsformaties. Ga dan terug naar je hotel in Goreme. Neem misschien een optioneel Turks bad om aan het eind van de dag te ontspannen.

Dag 13: Cappadocië


Geniet van een ontspannend ontbijt en maak vervolgens een wandeling naar de mooiste vallei van Cappadocië, Kizilcukur. Je ziet fascinerende rotsformaties zoals kegels, pieken en sprookjesachtige schoorstenen, evenals door mensen gemaakte grote kapellen uit de vroegchristelijke tijd. Bezoek later op de middag de rode rivier van Cappadocië, beroemd om zijn klei die nog steeds wordt gebruikt om prachtige kunstwerken te maken, leer vandaag over dit oude ambacht wanneer we een lokale pottenbakker bezoeken. Ga verder en ontdek fascinerende plekken in de valleien van Cappadocië, stop bij Pasabag (Monks Valley) en Devrent Valley (denkbeeldige vallei), beide met unieke sprookjesachtige schoorstenen. Cappadocië is misschien wel een van de beroemdste gebieden in Turkije voor het maken van tapijten, we brengen vanmiddag wat tijd door met het ontdekken van de kunst van het maken van tapijten, van vroege nomadische stijlen tot duidelijk pluche paleis kleden, kunstwerken.


Dag 14: Istanbul


Neem vanmorgen afscheid van Cappadocië en vlieg naar Istanbul; de continentale metropool die de Grieken, Romeinen, Byzantijnen en Ottomanen naar huis hebben geroepen. Bij aankomst in Istanbul wordt u naar uw hotel gebracht. De middag is aan jou om enkele van de verborgen charmes van Istanbul te verkennen. Overweeg vanavond om als leider deel te nemen aan uw groep tijdens een afscheidsdiner (optioneel) Opmerking: u gaat per privébusje naar de luchthavens Nevsehir of Kayseria in Cappadocië (transfertijd 1 tot 1,5 uur) (vliegtijd 1,5 uur)


Dag 15: Istanbul

Na het ontbijt in Istanbul eindigt uw reis.



Individuele Rondreis Turkije 15 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203