Individuele Rondreis Turkije 15 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Turkije 15 dagen
Individuele Rondreis Turkije 15 dagen
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Individuele Rondreis Turkije 15 dagen




Dag 1 - Istanbul

Welkom bij Istanbul! Je wordt naar je hotel gebracht en de rest van de dag is vrij om in je eigen tempo te verkennen.

Overnachting in Istanbul


Dag 2 - Istanbul Old City

Na je ontbijt in het hotel beginnen we aan een volledige dagtour door Istanbul, inclusief de belangrijkste hoogtepunten van de magische stad, zoals het Topkapi-paleis, de Blauwe Moskee, het Hippodroom en de Obelisken, de Hagia Sophia (Ayasofya-kerk), de Basilica Cisterne (het ondergrondse water van Yerebatan) Palace), Million Stone, Tomb of Sultan Mahmud, Cemberlitas (Column of Constantine) en de Grand bazaar.

Overnachting in Istanbul


Dag 3 - Gallipoli Battlefields

Na het ontbijt rijden we naar Canakkale - Eceabat. Na een lunch in Eceabat bezoek aan Gallipoli, Kabatepe War Museum, Brighton Beach, Anzac Cove, Ariburnu Cemetery, Anzac Commemoration Site, Lone Pine Australian Memorial, Johnston's Jolly, de Nek en Chunuk Bair New Zealand Memorial.

Overnachting in Canakkale


Dag 4 - Troje, Akropolis van Pergamum

Na het ontbijt beginnen we met het verkennen van de beroemde archeologische en mythologische vindplaats Troje, de thuisbasis van het "Trojaanse paard" en "Helen van Troje" en gaan dan verder naar de stad Pergamon in het noorden van de Egeïsche Zee van West-Anatolië met de grenzen naar het oude Mysia, vormt een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de Egeïsche Zee en Klein-Azië met de Akropolis, een van de centra van de Hellenistische en Romeinse tijd.

Overnachting in Kusadasi


Dag 5 - Ephesus, Kusadasi

Ga op in de geschiedenis van vandaag met een rondleiding door de oude stad Efeze (inclusief de terraswoningen) en een bezoek aan de plaats van de Tempel van Artemis (een van de 7 wereldwonderen). Voel de mystieke sfeer van de oude stad en het theater voordat je doorgaat naar het voormalige Griekse dorp Sirince, beroemd om zijn fruitwijnen.

Overnachting in Kusadasi


Dag 6 - Pamukkale, Hierapolis

Na het ontbijt rijden we 3 uur naar Pamukkale. De eerste stop is de oude stad Hierapolis. Je gids leidt je van de noordelijke Necropolis (begraafplaats) van Hierapolis, een van de grootste oude begraafplaatsen in Anatolië met 1.200 graven, naar de zuidelijke Necropolis. Onderweg leer je het verhaal van deze heilige stad en verken je de basiliek, het theater, de tempel van Apollo, het Romeinse bad, St. Phillip Martyrium en andere delen van de stad. Onder deze archeologische schatten is het hoogtepunt van de excursie het lopen met blote voeten op de

travertijnterrassen, die zijn gevormd door warm water dat calcium bevat te laten stromen. De temperatuur van het water is ongeveer 35oC. Je kunt de glimmende witte travertijnterrassen van Pamukkale zien, gelegen naast de ruïnes van Hierapolis. Na onze open lunchbuffet neem je een duik tussen oude zuilen in de warmwaterbronnen die in de Romeinse tijd werden gebruikt voor hun therapeutische krachten.

Overnachting in Pamukkale


Dag 7 - Aphrodisias, Fethiye

Na het ontbijt rijden we vandaag naar het zuiden richting de Middellandse Zeekust en bezoeken onderweg de oude site van Aphrodisias. Aphrodisias was de hoofdstad van de provincie Lydia. In de oudheid schitterden de aantrekkelijke marmeren gebouwen van Aphrodisias, zoals ze nu doen, ongetwijfeld uit de rijke vegetatie van de Dandalaz-vallei met zijn amandel- en granaatappelbomen.

Overnachting in Fethiye


Dag 8 - Fethiye

Na het ontbijt heeft u vandaag de mogelijkheid om te ontspannen tijdens een dagcruise rond de 12 eilanden van Fethiye of om een ​​van de hoogtepunten van Turkije te ervaren tijdens een optionele dagtocht naar de Saklikent-kloof, de langste en diepste kloof van Turkije.

Overnachting in Fethiye


Dag 9 - Kayakoy, Antalya

Na het ontbijt, Ontspannende ochtend, voor een late namiddag rit naar de badplaats Antalya, onderweg een bezoek aan het verlaten Griekse dorp Kayakoy.

Overnachting in Antalya


Dag 10 - Perge, Aspendos, Side

Na het ontbijt start je je tour met Perge Ancient City. Perge was ooit de hoofdstad van de regio Pamphylia. Tijdens uw bezoek kunt u The Stadium, Roman Gate, Nymphaeum, Roman Bath, Hellenistic Gate, The Column Street en The State Agora zien. Na deze bezoeken lunch je in een restaurant in de buurt van de Euromedon-rivier. We zullen onze tour voortzetten met Aspendos Ancient Theatre. Aspendos is het best bewaarde en het meest complete voorbeeld van een Romeins theater in Turkije. Het theater was tot voor kort nog in gebruik voor concerten, festivals en evenementen. Vervolgens rijden we naar de oude stad Side, waar u de prachtige Agora, het theater en de tempels ziet die in de 17e eeuw voor Christus zijn gebouwd.

Overnachting in Antalya


Dag 11 - Konya, Cappadocië

Ontbijt, vertrek naar Cappadocië, onderweg stoppen om Konya en het mausoleum van Mevlana Celaleddin Rumi met het bijbehorende museum te bezoeken. Vanmiddag stoppen we ook om Sultanhani Caravansary te bezoeken, de grootste in Anatolië.

Overnachting in Cappadocië


Dag 12 - Cappadocië

Optionele zonsopgang 1 uur hete luchtballon vlucht boven het ‘Land van Fairy Chimneys’

Na het ontbijt bezoeken we het begin van Rose Valley voor een gemakkelijke wandeling van een uur door sprookjesachtige schoorstenen, boomgaarden en wijngaarden. Aan het einde van de wandeling stoppen we even bij het pittoreske oude Cavusin-grotdorp. Onze volgende stop is het openluchtmuseum van Goreme, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je gids legt de betekenis uit van de fresco's in de grotkerken, versierd met scènes uit het Oude en Nieuwe Testament die dateren uit de 10e eeuw. De site is sinds de eerste jaren van het christendom in gebruik als klooster.

Na de lunch maken we onderweg verschillende fotostops, waaronder de sprookjesachtige schoorstenen van de familie Urgup, de diervormige rotsformaties van Devrent en Monk's Valley met de beroemde paddestoelvormige sprookjesachtige schoorstenen en de in de rots uitgehouwen monnikscel van St. Simeon. Onze dag eindigt in Avanos, een pittoresk stadje aan de rivier dat klei levert voor de 4000 jaar oude Avanos-traditie van aardewerk.

Overnachting in Cappadocië



Dag 13 - Ihlara Valley, Underground City

Onze eerste stop voor vandaag is de geweldige Kaymakli Underground City. Deze ondergrondse stad met meerdere verdiepingen, ongeveer 3500 jaar geleden door de Hethieten uitgehouwen, werd in de 6e en 7e eeuw door vroege christenen gebruikt als belangrijkste schuilplaats tegen plunderende vijanden. Kaymakli is een van de grootste ondergrondse steden in Cappadocië met 8 verdiepingen, waaronder stallen, tempels en wijnmakerijen. Nadat we Kaymakli hebben verlaten, rijden we verder naar het zuiden naar de prachtige groene Ihlara-vallei. We lopen ongeveer 1 uur langs de Melindiz-rivier die zich een weg baant door de Ihlara-kloof en stopt voor de lunch in een restaurant aan de rivier in het dorp Belisirma. Na de lunch gaan we verder naar het Selime-klooster, het grootste uit rotsen gehouwen klooster in Cappadocië met een grote grot kathedraal en een adembenemend uitzicht over de omgeving.

Optionele avond wervelende derwisjceremonie in de oude Caravansari

Overnachting in Cappadocië


Dag 14 - Istanbul

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven Nevsehir / Kayseri voor de vlucht naar Istanbul

Bij aankomst transfer naar hotel in Istanbul

Vrije namiddag (adviseer Bosporus Dinner Boat Cruise)

Overnachting in Istanbul


Dag 15 - Istanbul

Vandaag wordt u voor uw verdere vlucht naar het vliegveld gebracht.



Individuele Rondreis Turkije 15 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203