Individuele Rondreis Turkije 16 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Turkije 16 dagen
Individuele Rondreis Turkije 16 dagen
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Individuele Rondreis Turkije 16 dagen




Dag 1: Istanbul - A Whirling Dervish Welcome to Istanbul


Draaien en draaien, de beroemde Whirling Dervishes geven een glimp van het surrealistische wonder dat gaat komen. Deze soefi's zijn verdwaald in een trance, schitterend in het wit en wenden zich tot de harmonische poëzie van lokale muziek. Na de landing in Istanbul wordt u begroet door uw chauffeur gids en overgebracht naar het hotel. Verfris uzelf en ontspan voor een avond vol entertainment met een van de meest betoverende tradities van het land. Een weelderig banket vergezelt de Whirling Dervishes terwijl delicate koortonen over de koepels van het historische Sultanahmet zweven. Welkom in Istanbul en welkom in Turkije, een land dat geniet van het behoud van de schoonheid van een vergeten tijd.


Wat is inbegrepen: accommodatie, transfers, diner met entertainment


Dag 2: Istanbul - Ontdek de historische buurten van Istanbul


Zoals vele ochtenden, zijn het de geuren en geluiden die je uit je slaap halen. Een elegant refrein straalt door de oude wijk terwijl aroma's door de gordijnen glippen. De historische buitenwijken van Istanbul zijn uw eerste UNESCO-site en uw hotel is perfect gelegen temidden van de charme. De rondleiding van vandaag biedt de memoires aan de Romeinse overheersing, zoals de prachtige 6e-eeuwse Hagia Sophia en kolommen die nu verborgen zijn onder de grond. Het volgt een pad door Ottomaanse schatten met bezoeken aan de Blauwe Moskee en het weelderige Topkapi-paleis, een thuis voor sultans en hun heerlijke smaken. Elk gebouw zou een sterke aanspraak kunnen maken op individuele opname als werelderfgoed, maar het gebied is meer dan een brouwsel van zijn individuele delen. Elke straat neemt je mee op reis naar de boetiek en aangrijpend, elke hoek onthult iets handgemaakt en de sfeer houdt je onderdompeling in een historische tijd. Rond de tour af met een wandeling door de Grand Bazaar voordat je je terugtrekt om te zien hoe de zon oranje tinten achterlaat op sprankelende koepels.


Wat is inbegrepen: accommodatie, rondleiding, ontbijt, lunch


Dag 3: Istanbul - The Elegant Beauty of Selimiye Mosque


De Selimiye-moskee-minaretten glinsteren in de verte, vier puntige torentjes die je naar de stad Erdine leiden, op iets meer dan een uur van Istanbul. Deze 16e-eeuwse Ottomaanse moskee belichaamt de ingewikkelde schoonheid van de islamitische architectuur, waarbij elke vierkante centimeter vakkundig zijn geometrische conformiteit behoudt. Verlies je ogen in de gewelfde plafonds; het glinstert van goud en turkoois, de kalligrafie brengt je in trance. Bewonder de eenvoudige en bescheiden witte muren, die allemaal opzettelijk blanco zijn gelaten, zodat ze natuurlijk licht reflecteren en de omringende kleuren laten schijnen. Geniet nu van de stilte van het open interieur, een innovatieve ruimte die ervoor zorgt dat de heilige mihrab voor altijd in zicht is. Net zoals het christendom verbazingwekkende kathedralen heeft gefinancierd

vorsten die op zoek zijn naar eeuwige herinnering, de islam heeft moskeeën die gebedshuizen en architecturale smaken herdefiniëren. De Selimiye-moskee is een van deze.


Wat is inbegrepen: accommodatie, rondleiding, ontbijt, lunch


Dag 4: Canakkale - Ontdek de geboorteplaats van het Ottomaanse rijk in Bursa


Geplaveide straten buigen tussen 15e-eeuwse houten en stenen huizen. Ezels blokkeren af ​​en toe de nauwe doorgangen voordat hun hoeven echo's uitzenden tussen de vroegste Ottomaanse geschiedenis. Je bent in Cumalikizki, aan de rand van Bursa, en verkent de fundamenten en geboorteplaats van het Ottomaanse rijk. Dit is een van de nieuwste werelderfgoedlocaties van Turkije en het is vrijwel onaangetast door het toerisme. Na het verlaten van Istanbul gaat de tour van vandaag eerst naar Bursa zelf, waar het Archeologisch Museum een ​​aangrijpend historisch verhaal biedt. Bezoek een paar karavanen uit Silk Road-tijden voordat je verdwaalt in de ongerepte straten van Cumalikizki. De lunch wordt geserveerd met verse frambozen en u kunt ervoor kiezen om een ​​of twee van de andere vroege Ottomaanse dorpen in de buurt te bezoeken. Cumalikizki is prachtig bewaard gebleven en je kunt niet ontsnappen aan het gevoel van het ontdekken van de 15e-eeuwse levensstijl; maar toch bieden Derekizik en Hamamlilkizik meeslepende staat van ondergang. Na het toeren gaat u verder naar Canakkale, uw basis voor de komende twee nachten.


Wat is inbegrepen: accommodatie, rondleiding, ontbijt, lunch


Dag 5: Canakkale - The Dazzling Ancient City of Troy


Troy is al duizenden jaren verheerlijkt, te beginnen met Homer's Iliad en ging verder met het recente Hollywood-epos. Houten paarden, Griekse ruïnes, torenhoge tempels; het is een oude stad die tot de verbeelding spreekt tijdens een bijna fictieve reis, veel klassieke indrukken naast elkaar opgegraven straten van marmer en steen. Een van de beroemdste erfgoedlocaties van Turkije, Troy, is de belichaming van historische dromen. Het is er allemaal; zuilen gemarkeerd door gebeeldhouwde leeuwen, torenhoge trappen die leiden naar mythische goden, buitenwijken die het leven van boeren voorstellen. Je brengt een ontspannen dag door met het verkennen van de oude stad en begint relatief vroeg in de ochtend om de drukte van de tourbus rond de middag te vermijden.


Wat is inbegrepen: accommodatie, rondleiding, ontbijt, lunch


Dag 6: Sirince - Greco Roman Brilliance in Pergamon

De tour van vandaag heeft een satanische inslag en neemt je mee naar de Griekse stad Pergamon, de plaats die in het boek Openbaring wordt uitgeroepen tot de stad van Satan. Pilaren van de duivel stempel domineren een terras van groen en marmer; toch verschillen ze zo veel van tempels gewijd aan Griekse goden? Je deskundige historische gids pikt het verhaal op terwijl je het steile amfitheater en de ruïnes verkent die door de groene vallei vallen. Terwijl Troy indrukken oproept van een bijna complete stad, biedt Pergamon prachtige voorbeelden van de Romeinse macht in Griekenland. De marmeren pilaren en het amfitheater behoren tot de grootste ter wereld, terwijl de versterkte muren onmogelijk aan het landschap lijken te kleven. Je overnacht in het nabij gelegen Sirince, in een schilderachtig guesthouse met aanhoudend uitzicht over de vallei.


Wat is inbegrepen: accommodatie, rondleiding, alle maaltijden


Dag 7: Pamukkale - De suggestieve ruïnes van Ephesus en Aphrodisias


Ga onder de tempels staan, ga op de restanten van amfitheaters zitten, kijk hoe de zon fonkelende tinten achterlaat op ingewikkeld gesneden marmer en vraag je af hoe Ephesus en Aphrodisias niet op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Ze staan ​​al tientallen jaren op de voorlopige lijst, maar toch wordt Turkije bijna overspoeld met deze beroemde Griekse Romeinse attracties. In een minder historisch land zouden beide steden zeker zijn gepromoveerd tot volledige UNESCO-status. Ephesus is zorgvuldig gerestaureerd en getuigt van het architectonische vernuft van de vroegste westerse beschavingen. Het is een stad die oogverblindend is in foto's, elke tempel en bibliotheek torent uit in de richting van de luxueuze blauwe lucht. Het nabijgelegen Aphrodisias gaat over charme en complexiteit, de stad gewijd aan de godin van de liefde en haar belofte als romantisch middelpunt vervult. Na een bezoek aan beide steden gaat u verder naar Pamukkale, waar de spa wacht om u naar de winterslaap te wiegen.

Wat is inbegrepen: accommodatie, onbeperkt gebruik van de spa van het hotel, rondleiding, ontbijt, lunch


Dag 8: Pamukkale - Soothing Beauty in Pamukkale en Hierapolis


Pamukkale ziet er van een afstand niet echt uit. De calciet terrassen schijnen onvoorstelbaar en morsen schokken van wit en turkoois de heuvel af. Kom dichterbij en de site is ondoorgrondelijker. Een sprankelend wonderland van Antarctische mijmeringen staat voor je, de nissen van transparant water zo wit als sneeuw op een heldere winterdag. Nu tijd om boven Hierapolis te zwemmen. Deze natuurlijke thermiek was de reden voor zowel Griekse als Romeinse rijken om hier te bouwen en ze blijven verwachten de bezoekers kalmeren. Maar terwijl je hoofd naar achteren schommelt en de therapeutische wateren de gewrichten wegwerken, glanst er iets in de periferie. Onder de oppervlakte liggen de ruïnes van Hierapolis, omvergeworpen door een aardbeving en onbedorven achtergelaten in de poelen. Neem de tijd, ontspan en zwem boven de grenzen van de geschiedenis.


Wat is inbegrepen: accommodatie, onbeperkt gebruik van de spa van het hotel, rondleiding, ontbijt, lunch


Dag 9: Pamukkale - Pisidian Termessos en de archeologische pracht van Zanthos - Letoon


Van tralies voorzien sarcofagen lokken je naar rotsgraven. Toverende inscripties domineren binnenplaatsen en kolommen. Nu neemt het theater je bij toeval terwijl je naar zijn adem snakt. Termessos zweeft tussen de bergen van Antalya en is een stad van mythen en postulaties, concurrerende historici die worstelen om te ontcijferen tussen Alexander de Grote en de cultus van Zeus. Deze hoofdstad van Pisidia is een plek waar je gedachten afdwalen tussen buitengewone architectuur; er zijn maar weinig wereld sites die dit gevoel van besef kunnen evenaren dat zoveel van de oude geschiedenis van onze planeet onbekend blijft. Letoon is heel anders. Van de Lycische hoofdstad is weinig over. Maar wat overblijft vormt een essentieel religieus centrum in ons begrip van de Griekse mythologie en de aanbidding van haar goden. Een lokale gids vergezelt je door dit werelderfgoed en legt de cultussen en heiligheid uit.

Wat is inbegrepen: accommodatie, onbeperkt gebruik van de spa van het hotel, rondleiding, ontbijt, lunch


Dag 10: Konya - Neolithic Catalhoyuk en het klassieke wonder van Konya


Als je Antalya verlaat, komen de komende dagen UNESCO-locaties uit een andere periode. Na de kriskras verhalen van Rome en Griekenland vullen de laatste zes dagen van de reisroute de unieke stukken in de puzzel van Turkije in. Rijd naar Catalhoyuk, waar neolithische ontdekkingen een belangrijk bewijs vormen in de ontwikkeling van de mens. Negen duizend jaar geschiedenis wordt opgegraven, de lemen muren wijzen naar de voorvader van moderne steden. Hier werden dorpen voor het eerst omgezet in een stedelijk centrum en een lokale gids vertelt de fascinerende archeologische ontdekking. Na een stevige lunch ga je verder naar Konya en bewonder je enkele van 's werelds eerste exemplaren van de koran bij de geboorteplaats van de wervelende derwisjen.


Wat is inbegrepen: accommodatie, rondleiding, ontbijt, lunch


Dag 11: Cappadocië - Eerste indrukken van een subliem landschap


Vandaag rijd je naar Cappadocië, waar de valleien op het ritme van de trommel van een tovenaar rollen. Duizenden geërodeerde rotspieken vullen twee van de valleien. Sommigen noemen ze sprookjesachtige schoorstenen, anderen beweren dat ze ondersteboven paddestoelen zijn en er is nauwelijks een vierkante meter die niet lijkt te zijn getransponeerd vanuit een andere wereld. In een andere vallei stijgen de kliffen verticaal op en ontleedt een blauwe rivier het groene woud. Weer een andere vallei is beschermd tegen de wind en de vreemde rotsen zijn holbewoners grotten geworden die ooit bewoond waren door predikende monniken. Na een korte rit vanuit Konya is het vandaag een heel ontspannen rit. Bekijk de landschappen vanuit uw unieke grothotel, zit in cafés met uitzicht op de geologische onnavolgbaarheid en laat de sublimiteit van Cappadocië dwingend en verwarrend zijn.


Wat is inbegrepen: accommodatie in een boetiek grothotel, transfer, ontbijt


Dag 12: Cappadocia - Verken Goreme en Cappadocia's ondergrondse steden


De maan wereld wordt wakker met de oranje tinten van een aanhoudende zonsopgang. De ingangen van de grot zijn verlicht en er hangt een vleugje vers brood in de lucht. Het landschap leeft en de geheimen worden onthuld op deze dag van ontdekking. Eerst kom je naar Goreme, waar kerken prachtig in de kliffen zijn uitgehouwen en versierd met fresco's van pastelkleurige schoonheid. Kloosters staan ​​zij aan zij, aangezien dit UNESCO-werelderfgoed ascetisme combineert met esthetiek, elke bescheiden christelijke kamer aangevuld met exterieur van artistieke verwennerij. Nu ga je ondergronds, in een verborgen labyrint van gangen waar ooit duizenden vervolgde christenen woonden. Het is ontroerend en mysterieus, elke gang omzoomd met de holle huizen van vluchtende families. Terug boven de grond is de middag vrij om te genieten van de natuurlijke overvloed van Cappadocië vanuit de basis van je grothotel.

Wat is inbegrepen: accommodatie in een boetiek grothotel, rondleiding, ontbijt


Dag 13: Corum - De Hettitische hoofdstad van Hattusha


Twee leeuwen uit de Bronstijd begroeten je in Hattusha, hun gezichten eenvoudig maar griezelig indrukwekkend. Gangen van rotsachtige platen slingeren door de oude Hettitische hoofdstad en maken reizen mogelijk naar gebeeldhouwde goden van de onderwereld en sfinxen die waarschuwen voor het verstoren van de koningen. Scripted kleitabletten smeden berichten van gecremeerde zielen en een staakt-het-vuren met de Egyptenaren. Je moet zo'n 8000 jaar teruggaan om de geschiedenis van Hattusha te begrijpen en vast te houden. Terwijl de woningen van de boeren zijn verdwenen, onthullen de uitgebreide poorten en gegraveerde tempelruïnes een stad die ooit 50.000 inwoners telde. Enorme muren beschermen de binnenstad en de fotogenieke wallen zijn des te indrukwekkender als je kijkt naar het Hettitische tijdperk. Wat je verkent, dateert van ver voor de vermeende geboorteplaats van de moderne westerse beschaving. Terwijl de romantici Athene als de grootvader van onze tijd aanwijzen, wordt het bewijs gewogen in het voordeel van Hattusha en zijn uitgebreide regeringsstructuur.


Wat is inbegrepen: accommodatie, rondleiding, ontbijt, lunch


Dag 14 - 15: Safranbolu - Ontspannen in de schilderachtige stad Safranbolu


Heerlijke straten lopen bergafwaarts langs schoenmakers en rotsgraven. Gezichten turen vanaf de terrassen van traditionele Ottomaanse huizen, ogen schijnen onder de schaduw van een sluier. Het is stil, niet veel meer dan een paar vreemde voetstappen en sporadische vogelgeluiden die de rust doorbreken. Dit is Sanfranbolu, een ongerepte handelsstad met zijn wortels in de oude zijderoute. Saffraan was zijn specialiteit (vandaar de naam van de stad), een gewilde specerij die zowel naar het oosten als naar het westen ging van de karavanen die in de stad rondhangen. Na aankomst rond lunchtijd is het vandaag aan jou om terloops op eigen gelegenheid te verkennen. Draai bochten en vind verrassingen; misschien een krakende houten brug, werkende zonnewijzer of uitgebreide toegang tot een hamam. Ga op terrassen staan ​​en kijk naar de rode daken terwijl ze het zonlicht opvangen, en verdwaal dan tussen de huizen van je laatste UNESCO-werelderfgoed.

Op dag 15 vergezelt uw gids u naar de bezienswaardigheden van de oude stad. Begin op de marktplaats waar 17e-eeuwse moskeeën schitterend zijn, naast de guesthouses die worden gebruikt door passerende handelaars. Heldere schokken van saffraan vullen de zakken van de marketeer terwijl de onderhandelingen over de binnenplaatsen lopen. De oude madrasa en oude hamam zijn sinds de 14e eeuw onaangetast en ongerept gebleven, beide iconische voorbeelden van het ontwerp dat de Ottomaanse architectuur in de hele regio inspireerde. Maar voor alle meer dan duizend monumenten is Sanfranbolu niet per se een historische attractie. Het is een echte geleefde stad, waar de levens van de lokale bevolking zich blijven vermengen tussen de geplaveide steen.


Wat is inbegrepen: accommodatie, transfer, ontbijt


Dag 16: Istanbul - Vertrek


Een vroege start brengt je naar Istanbul voor een late lunch langs de Bosporus. Een van Istanbul's elegante restaurants aan de rivier is de ideale plek om te ontspannen voor uw internationale vlucht 's avonds. De geluiden en geuren van twee continenten houden u gezelschap op het dakterras. Laat in de middag wordt u voor uw vertrekkende vlucht naar het vliegveld gebracht.


Wat is inbegrepen: transfers, ontbijt, lunch


Misschien wilt u ook bladeren door de beoordelingen van luxe touroperators voor Turkije.



Individuele Rondreis Turkije 16 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203