Individuele Rondreis Turkije 7 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Turkije 7 dagen
Individuele Rondreis Turkije 7 dagen
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Individuele Rondreis Turkije 7 dagen




Dag 1: Aankomst in Cappadocië


Land op Istanbul Airport en een aansluitende vlucht brengt je naar Kayseri, gelegen aan de rand van het surrealistische maanlandschap van Cappadocië. Een vertegenwoordiger wacht om u naar een boetiek grothotel te brengen. Het opmerkelijke vulkanische landschap van Cappadocië is bezaaid met schoorstenen en grotten, wat een visueel sprookje creëert dat wordt versterkt door dit luxe hotel. Je slaapt in het landschap en ervaart niet alleen de schoonheid van buitenaf. Hoewel dit een grot is, transformeren boetiek details en moderne voorzieningen de onuitwisbare muren in een paradijs van comfort en luxe. Kies tussen Yunak Cave Hotel of Gamirasu Cave Hotel. Het diner van vanavond is inbegrepen, dus leun achterover, ontspan, staar over het surrealistische landschap en zeg hallo tegen de elegantie van Turkije.


Wat is inbegrepen: diner


Dag 2: Touring the Surreal Moonscape of Cappadocia


Cappadocië ziet er niet echt uit in het ochtendlicht, de schoorstenen worden langzaam verlicht door de tonen van de zonsopgang. Velen suggereren maar vergelijkingen om dit landschap te beschrijven, een geschikte vergelijking gezien zowel de vreemde geologie als de verbazingwekkende schaal. Hoewel foto's een glimp kunnen opvangen van de etherisch geërodeerde formaties, begin je pas op een volledige dag te genieten van de enorme schaal. Cappadocië is niet één panorama. Het strekt zich uit over talrijke valleien. Elke hoek is een nieuwe fotomoment en elke mijl brengt je dieper in de verbijsterende topografie.


Toch is Cappadocië niet alleen een esthetische fantasie. Elke vallei verbergt verrassingen, ingenieuze geschiedenis gesneden in de eroderende rots. Begin vandaag in het openluchtmuseum van Goreme, waar kerken zijn uitgehouwen in de grimmige torenhoge kliffen. Vierkante deuren staan ​​onder gebeeldhouwde balkons en prachtige fresco-muurschilderingen maken indruk met hun vitaliteit en toon. Kloosters staan ​​naast elkaar en het uit de rotsen gehouwen wonder gaat verder terwijl je door het maanlandschap naar Avanos reist. Dit unieke dorp toont klei als kunstwerk. Dan onthult je derde stop de artistieke schoonheid van Turkse tapijten. De wereldberoemde tapijtfabriek biedt inzicht in de handgemaakte technieken van een van de beste exportproducten van het land. Keer terug naar uw hotel en breng de avond door met genieten van de vredige geneugten van Cappadocië.


Wat is inbegrepen: ontbijt, diner


Dag 3: De ondergrondse steden en dorpen van Cappadocië / Transfer naar Istanbul

Terwijl Goreme de naar buiten gerichte schoonheid van de christelijke geschiedenis van de regio onthult, zijn de valleien bezaaid met herinneringen aan vervolging. Zesendertig ondergrondse steden zijn hier te vinden, waarvan de meest indrukwekkende de ondergrondse verhalen van Kaymakli zijn. Smalle trappen brengen je naar beneden in verduisterde kamers die op de een of andere manier de natuurlijk gebeeldhouwde magie van het landschap behouden. Zoals elke dag op deze reisroute, is uw tour privé en biedt een deskundige gids het aangrijpende verhaal. Verhalen over lot en vlucht markeren deze reis, verhalen over wanneer dit ingenieuze leven de enige manier was om te overleven. De tour van elke dag omvat een aantal stops met het door u voorgeschreven tempo. Stop langer om de griezelige onderhangers en kleine grotwoningen in het complex te verkennen, of keer boven de grond terug en zoek naar het bewijs. Ook al weet je dat het er is, deze ondergrondse steden zijn opmerkelijk goed verborgen.


De tour weeft een route door de paddenstoelen en schoorstenen, waarvan vele hoog boven de weg uitsteken in conglomeraten van flamboyant. Bezoek Soganli Village, waar meer uit rotsen gehouwen kerken onuitwisbaar verborgen staan ​​en de afgelegen gemeenschap zijn faam voor poppen voortzet. Lunch in het dorp en verken de smalle straatjes, met de mogelijkheid om in de meest traditionele stijl te reizen: per ezel. Soganli weerspiegelt de voortdurende tradities van Cappadocië en er zal tijd zijn om met dorpelingen te kletsen en zelfs een lokale huwelijksceremonie te ervaren als die plaatsvindt. Neem afscheid van dit landschap terwijl je wordt overgebracht naar de luchthaven van Kayseri voor een verdere vlucht naar Istanbul. Je wordt opgehaald op de luchthaven en overgebracht naar je boetiekhotel.


Wat is inbegrepen: ontbijt


Dag 4: Ervaar de architectonische wonderen van Istanbul


Terwijl de zon boven de continentale kloof komt, begint Istanbul langzaam zijn sensuele beeld te schilderen. De oproep tot gebed resoneert vanuit de Blauwe Moskee, waarbij elke individuele oproep vervolgens harmonieus wordt weerspiegeld door de andere moskeeën. U heeft de keuze uit twee boetiekhotels, elk onuitwisbaar gelegen tussen de ouderwetse charme. Kies tussen Celal Sultan Hotel of Sultanham Hotel. Stap de straat op en de geuren beginnen te flikkeren: verse vangst van de Bosporus, een vleugje elegantie van architectonische wonderen, vlees wordt langzaam geroosterd. De tour van vandaag begint ver terug in de geschiedenis van Istanbul op het Hippodrome. Het was het middelpunt van Byzantium, een plaats voor wagenrennen en Romeinse feesten. De Serpentijn- en Constantijn Kolommen onthullen een iconische aanblik van de oude geschiedenis, terwijl de Egyptische Obelisk een nieuwe ode aan weleer biedt. Toch zijn deze bezienswaardigheden verborgen en zonder gids kun je gemakkelijk missen waar je bent.

Roaming theeverkopers voeden degenen die wachten op bankjes in het park in wat de huidige gevel van het Hippodrome is. Aan de rechterkant is de Blauwe Moskee, torenhoge koepels en minaretten die oprijzen als mystieke pieken. Amper 500 meter verderop, aan de linkerkant, doordringt de Hagia Sophia onmiddellijk haar verheerlijkte nominatie als het Achtste Wereldwonder. Start de verkenning in de 6e-eeuwse Hagia Sofia; het was 's werelds grootste kathedraal. Later werd het een moskee en is het nu een vreedzame ode aan de religieuze harmonie in Turkije. Islamitische kalligrafie en christelijke muurschilderingen naast elkaar in dezelfde ruimte, enorme kroonluchter kaarsen zorgen voor zacht licht en tientallen kamers onthullen 1400 jaar aan ingewikkelde geschiedenis. Veel wereld gebouwen kunnen een artistieke religieuze grootsheid onthullen. Er zijn er vrijwel geen op dezelfde schaal als de Hagia Sofia.


Dwaal langs de theeverkopers en hang met vlaggen naar de Blauwe Moskee, reis naar de brede binnenplaats en til je hoofd omhoog om de enorme omvang van de minaretten te waarderen. Je lokale gids neemt je mee naar de binnenplaats, waar portieken van kolommen en koepels een simplistische schoonheid uitstralen. Ga nu naar binnen waar weelderige rode loper je schoenloze voeten beschermt (alle schoenen moeten worden verwijderd voordat je naar binnen gaat) en duizenden Iznik-tegels werpen hun blauwe gloed over de moskee. Dit gebouw heeft rust en sereniteit, een die stilte lijkt te eisen terwijl de ogen verwonderd zijn over zowel ingewikkelde details als grootse ontwerpen.


De rest van de middag is vrij om rond te dwalen, met de omgeving van Sultanahmet een bijzonder sfeervolle plek om te genieten van dikke Turkse koffie, geplaveide straten vol schattige cafés en dakterrassen die over de brug naar een ander continent staren. Later vaar je langs de Bosporus, over Europa en Azië, en reis je langzaam langs de iconische riviera architectuur van de stad. Het is een sublieme onderdompeling in de unieke stijl van Istanbul.


Wat is inbegrepen: ontbijt

Dag 5: Paleizen en bazaars in Istanbul


Uw boetiekhotel toont al de lokale inzet voor onnavolgbaarheid en weelde. Gesneden meubels, weelderige accenten, open binnenplaatsen en ontbijt geserveerd als een nieuwe dag in Istanbul begint. Zoals altijd is het een privétour met je eigen chauffeur en gids, dus je mag de vertrektijd kiezen. Terwijl gisteren begon met Constantijn de Grote, gaat het vandaag snel vooruit naar het Ottomaanse Rijk en vier eeuwen keizerlijke geschiedenis in het Topkapi-paleis. 25 verschillende sultans voegden hun eigen creatieve visie toe aan het ontwerp terwijl het paleis in bijna 400 jaar werd gebouwd. Het naast elkaar plaatsen van stijlen leest als een verhaal van de wereldgeschiedenis, waarbij elke sultan de invloed met de hand uitkiest om zijn meesterwerk te creëren. Het interieur toont ook een schaamteloze opeenhoping van rijkdom, enorme kamers met goud, zilver, kunst en een van 's werelds mooiste collecties Chinees en Japans porselein.


Snuisterijen en snapshots bedekken het interieur, elke doorgang brengt je naar een andere ode aan oud international design. Na het paleis worden de gangen smaller, de labyrintische gangen van de Grand Bazaar zijn een perfecte plek om te verdwalen te midden van een sfeer van telefoontjes van de handelaar en aanhoudende geuren. Goud, leer, antiek, kruiden, kroonluchters, kaarsen, zilver, tapijten en souvenirs; elke gang buigt langs honderden kraampjes, eeuwen geschiedenis die in de muren is geëtst en gewelfde plafonds. Het gigantische doolhof kan desoriënterend zijn, maar doelloos ronddwalen is de beste manier om ervan te genieten. Je gids is altijd in de buurt om je te helpen het pad naar de uitgang te vinden.


De rest van de dag is vrij om van Istanbul te genieten en je gids staat vol met suggesties voor plaatsen om te bezoeken. Topkapi is niet het enige paleis dat indrukwekkende grandeur uitstraalt, anderen staan ​​langs de rivier met hun elegante kamers met artistieke geschiedenis. Trams rijden door de smalle straatjes van de stad en over de bruggen, het lokale vervoer is zowel een gemakkelijke als charmante manier om je te verplaatsen. Winkels morsen bakken met kruiden op straat, boetiekjes zijn ontstaan ​​tussen de oude architectuur en, terwijl de zon ondergaat op een andere dag in Istanbul, bieden restaurants op het dak feesten van wervelende derwisj-dansen en lokale smaken.


Wat is inbegrepen: ontbijt


Dag 6: Vrije dag in Istanbul

Vandaag is bewust vrij gelaten, zodat u Istanbul in uw eigen tempo kunt verkennen. Terwijl de afgelopen twee dagen rondleidingen door de meest essentiële bezienswaardigheden van de stad aangeboden, heeft Istanbul honderden schatten. Je gids zal ook veel ideeën voor vandaag geven, maar hier zijn enkele suggesties om de eclectische sfeer op te snuiven. Dwaal langs de Bosporus en staar over de continenten, slinger een reis langs elegante restaurants en rijen vissers die hun hengels in het water werpen. De verse vangst wordt onmiddellijk geleverd aan rijen restaurants onder de brug waar het wordt gebarbecued en verkocht als sandwiches aan rijen van aanstaande klanten.


Verspreid over de stad vind je historische banden, plaatsen met 500 jaar reinigings geschiedenis. Mannen en vrouwen komen verschillende secties binnen en diepe lagen vuil worden weggespoeld in therapeutische sessies, waardoor spa-therapie precies zo wordt onthuld als vele eeuwen geleden. Banken vullen de brede openbare pleinen, plaatsen om uit te rusten en komen weer tot leven met een kopje suikerachtige thee van de ronddolende chai-handelaars. Of probeer misschien wat koffie, een dikke kop bonen die op de inheemse manier wordt geserveerd. Misschien probeer je wat Turks fruit, de snoepwinkels langs smalle wegen en stuwende suiker stromen die zich vermengen met de kruiden imperiums in de buurt. Met het uitstekende openbaar vervoer is Istanbul een gemakkelijke stad om te verkennen, vooral als je gids je heeft geholpen bij het opstellen van een plan. Bovendien is het centrale deel van Sultanahmet klein genoeg om te voet te ervaren, zodat u een duik kunt nemen in de vele cafés en aanlokkelijke ruimtes. Met overal glorieuze architectonische odes en de af en toe een oproep tot gebed die iedereen aan de tijd herinnert, verdient Istanbul deze extra vrije dag in het reisschema.


Wat is inbegrepen: ontbijt


Dag 7: Vertrek


Het is misschien maar zes nachten geweest, maar deze handgemaakte reisroute zit boordevol bezienswaardigheden, een meeslepende mix van de glorie van weleer en traditionele tonen die nog steeds bestaan. Na het ontbijt en een laatste ochtend ontspannen in het boetiekhotel brengt uw chauffeur u naar de internationale luchthaven van Istanbul en een terugvlucht. Maar er is nog net genoeg tijd voor een laatste glimp van de pracht van het land; staar vanuit het vliegtuigraam en de Bosporus staat trots, de kloof van een stad die je naar het beste van zowel Europa als Azië bracht.


Wat is inbegrepen: ontbijt



Individuele Rondreis Turkije 7 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203