Individuele Rondreis Turkije 7 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Turkije 7 dagen
Individuele Rondreis Turkije 7 dagen
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Individuele Rondreis Turkije 7 dagen




Dag 1 (Bosporus Cruise van een halve dag)

Je wordt opgehaald bij je hotel (gratis ophaalservice bij hotels in het Sultanahmet / Taksim-gebied) en de tour begint met de Rustem Pasha-moskee, gebouwd door architect Sinan en versierd met de beste voorbeelden van Turkse tegels. Rustem Pasha was de grootvizier van Sultan Suleiman en was getrouwd met zijn dochter. Later loop je door de Hasircilar-straat die naar Spice Market (Egyptische Bazaar) leidt. Dit gebied is een van de drukste locaties van Eminonu, omdat er veel winkels zijn die kaas, olijven, eieren, vleesproducten, gedroogd fruit en venters verkopen. Onderweg kunt u een korte stop maken om een ​​glas "Tursu Suyu - Augurkensap" te drinken. Er is Kurukahveci Mehmet Efendi, de beroemde Turkse koffie winkel aan het einde van de straat. Dit is een uitstekende plek voor maar Turkse koffie in de stad. Spice Market (Egyptische Bazaar) is een van de kleurrijkste plekken in de stad. Ooit was de Bazaar de laatste halte van de zijderoute van waar het personeel kamelen uit India en het Verre Oosten vervoerde, werd met schepen aan Europa geleverd. Tegenwoordig is het nog steeds erg populair bij de lokale bevolking die kruiden, genot, kaas en gedroogd fruit wil kopen. Er zijn ook winkels die souvenirs en goud verkopen. Als je de kruidenmarkt verlaat, zie je Yeni Cami (de zogenaamde nieuwe moskee of de echte naam Valide Sultan-moskee), gebouwd in 1665. Er zijn vogel zaaimachines voor de moskee en de mensen die op de marmeren trap zitten kijken naar de Gouden Hoornbrug. Later stapt u aan boord van de boot voor de Bosporus Tour. Dit is een grote, veilige en comfortabele openbare boot met open en overdekte ruimtes die geschikt zijn voor alle weersomstandigheden. Er is ook een badkamer in de boot. Je kunt ook snacks en drankjes kopen in de boot. De tour duurt ongeveer 2 uur en je ziet Ciragan Palace, Beylerbeyi Palace, Bosporus Bridges, Maiden’s Tower en het fantastische Ottomaanse Yalis (herenhuizen aan zee) tijdens je tour. Je gids zal bij je zijn op het jacht om je informatie te geven over de plaatsen die je tijdens de tour ziet. De rondvaart duurt ongeveer 1,5 uur. De tour eindigt met vrije tijd in Eminonu, vanwaar je de Spice Market opnieuw kunt bezoeken om te winkelen of een wandeling kunt maken over de Golden Horn Bridge. De gids zal je de beste manier aanbevelen om je hotel te krijgen.

Dag 2 (Istanbul volledige dagtour, vlucht naar Cappadocië)

We halen u rond 08:30 uur op bij uw hotel en beginnen de dag met een bezoek aan het verbazingwekkende Topkapi-paleis - de thuisbasis van de Ottomaanse sultans voor bijna 400 jaar. Tegenwoordig herbergt het paleis verbazingwekkende artefacten uit de Ottomaanse periode, evenals vele religieuze stukken en de beroemde Harem. De volgende stop is de Sultanahmet-moskee, ook bekend als de Blauwe Moskee - gebouwd in de 16e eeuw, deze werkende moskee dankt zijn naam aan de ingewikkelde blauwe Iznik-tegels die de binnenkant sieren. Op naar het Romeinse Hippodroom - deze Byzantijnse scène was de thuisbasis van het sportieve en politieke leven van Constantinopel. Tegenwoordig kunnen we veel monumenten zien, waaronder een 3500 jaar oude Egyptische Obelisk.


Onze volgende bestemming is een lokaal restaurant voor de lunch. Na de lunch vervolgen we onze wandeltocht door een bezoek te brengen aan het beroemde Aya Sofia (Hagia Sophia) museum - dit architectonische wonder werd gebouwd in 360 na Christus en werd gebruikt als een huis van aanbidding door verschillende religies totdat het uiteindelijk werd omgezet in een museum in 1935. De Basilica Cisterne is onze volgende stop - ook wel bekend als het Verzonken Waterpaleis, de Cisterne heeft 336 marmeren zuilen en werd gebouwd in 532 na Christus. We gaan verder naar het graf van Sultan Mahmud en de oude Ottomaanse begraafplaats, de Cemberlitas - bekend als de Banded Column en uiteindelijk op de Grand Bazaar. De Grand Bazaar - het ultieme winkelcentrum in de Oude Wereld met zo'n 4000 winkels Na de tour brengen we je naar het hotel en vervolgens naar het vliegveld voor de late Kayseri-vlucht. Onze vertegenwoordiger wacht op je op Kayseri Airport en je komt in 1 uur naar Goreme.


Je overnacht in een grothotel in Goreme


Dag 3 (Cappadocia-dagtour)

Na je ontbijt in het hotel, zullen we deelnemen aan een Cappadocia-tour van een hele dag, beginnend met Rose Valley Hike. Maak dan een kortere wandeling in Pasabag (Monks Valley). We lunchen in Goreme. Kaymakli Underground City wordt je tweede Unesco-werelderfgoed in Turkije na historische delen van Istanbul en dateert uit de Hettitische tijd en dringt vijf lagen diep in de grond door. De optionele ceremonie van wervelende derwisjen kan 's avonds worden bekeken. Overnachting in Goreme.


 


Dag 4 (Cappadocia volledige dagtour)

Op uw vierde dag heeft u mogelijk een optionele hete luchtballon vlucht met zonsopgang. Na het ontbijt neemt u deel aan een Cappadocia-tour van een hele dag. De Explore and Hike Tour bezoekt het zuiden van Cappadocië en begint om 09:30 uur bij het ophalen bij uw hotel. Na de introductie van onze gids in Cappadocië op het panoramische uitkijkpunt van Goreme, rijden we ongeveer 1 uur en bezoeken we Guzelyurt, waar Gregorius van Nazianzus woonde. Een historisch grote Griekse bevolking bestond in het gebied tot de bevolkingsuitwisseling in 1924, toen ze werden vervangen door de Turken uit Thessaloniki en Kavala. Onze volgende stop is de ondergrondse stad Guzelyurt, die duidelijke tekenen vertoont van later hergebruik met tandir-ovens die in de grond zijn gesneden om te koken, maar het meest bekende kenmerk is het gedrongen toilet, geïsoleerd langs een smalle gang en het enige gemak dat tot nu toe is geïdentificeerd in de ondergrondse steden.


Nadat we Guzelyurt hebben verlaten, rijden we verder naar het zuiden naar de prachtige groene Ihlara-vallei. We lopen ongeveer 1 uur langs de Melindiz-rivier die zich een weg baant door de Ihlara-kloof en stopt voor de lunch in een restaurant aan de rivier in het dorp Belisirma. Na de lunch gaan we verder naar het Selime-klooster, het grootste uit rotsen gehouwen klooster in Cappadocië met een grote grot kathedraal en een adembenemend uitzicht over de omgeving. We rijden dan terug naar uw hotel.

Dag 5 (Cappadocia halve dagtour, vlucht naar Istanbul)

Op je laatste dag in Cappadocië bezoeken we de onontdekte delen van de regio. Je Cappadocia Undiscovered-tour begint met een pick-up in je hotel rond 09:45 en een rit naar Mustafapasa, het voormalige Griekse dorp Sinasos met spectaculaire architectuur. We lopen door het dorp en leren over de bevolkingsuitwisseling uit 1924, de rijke kooplieden en de lokale bevolking die ooit in deze stad floreerden.

Vervolgens rijden we naar de opgravingssite van Sobessos. Deze site wordt momenteel opgegraven en we zullen het Romeinse bad, de graven, de tempel en de prachtige mozaïeken zien die al zijn opgegraven.


Hierna rijden we naar de Soganli-vallei, een van de meest afgelegen en rustigste valleien in Cappadocië. We beginnen onze wandeling langs de ene kant van de vallei, bezoeken veel grotkerken en keren terug langs de andere kant van de vallei naar het schilderachtige dorp. Je zult ook lunchen in deze mooie vallei.


Na de lunch eindigt de tour in Derinkuyu Underground City. Vroeger stond bekend als Melagobia, Derinkuyu was een van de grootste nederzettingen in Cappadocië en de ondergrondse stad met 8 verdiepingen is tegenwoordig de diepste van de regio. We zullen de grotten van deze interessante stad verkennen en praten over de manier van leven hier. We rijden dan terug naar uw hotel. 'S Avonds brengen we je naar de luchthaven van Kayseri en vlieg je naar Istanbul. Onze chauffeur wacht op u in Istanbul Airport om u naar uw hotel te brengen. Overnachting in Istanbul


Dag 6 (halve dag Istanbul Tour)

We halen je rond 08.30 uur op voor de tour. De eerste stop is de Suleymaniye-moskee, gebouwd door architect Sinan in opdracht van Sultan Suleyman The Magnificent. Dit is het grootste moskee-complex van de stad dat wordt gebruikt als de keizerlijke moskee en biedt een prachtig uitzicht over de Gouden Hoorn. Na de moskee stoppen we bij de Pierre Loti-heuvel, genoemd naar de Franse dichter die de plek zijn naam gaf.

Daar vindt u een prachtig landschap van de stad en een rustige locatie voor een Turkse thee. Het volgende bezoek is aan een van de oudste en belangrijkste kerken in de stad - de kerk van Chora - met fascinerende muurschilderingen die het leven van Christus in een historische volgorde. Hoewel het gebouw zelf klein was, was de betekenis groot voor Byzantijnen omdat het aan de stadsgrenzen was gebouwd en de bezoekers verwelkomde. Tegenwoordig is de omgeving hersteld en dit is een goede plek om tijd door te brengen met lokale ambachtslieden en houten huizen. Als u langs de stadsmuren rijdt, eindigt de tour rond 12.00 uur en wordt u afgezet bij de hotels. De tour wordt niet op woensdag uitgevoerd omdat de Chorakerk gesloten is.


Je hebt een middag in Istanbul voor last-minute bezoeken en optionele boodschappen. Overnachting in Istanbul.


Dag 7 (Vlucht terug naar huis)

Na je ontbijt brengen we je naar de luchthaven van Istanbul om terug naar huis te vliegen.


* Het tarief van de reisroute kan variëren als gevolg van de tarieven van het vliegticket als de reservering op zeer korte termijn tot de werkelijke reisdatums wordt gemaakt.



Individuele Rondreis Turkije 7 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203