Individuele Rondreis Turkije 8 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Turkije 8 dagen
Individuele Rondreis Turkije 8 dagen
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Individuele Rondreis Turkije 8 dagen




Dag 1: Kayseri naar Aladaglar Mountains

Ontmoet op de luchthaven van Kayseri met de vertegenwoordiger van ons bedrijf en rijd naar het prachtige Aladaglar-gebergte, de thuisbasis van de hoogste toppen van de Stier, beroemd om zijn prachtige meren, steile rotswanden, diep uitgesneden valleien en canyons. Bij aankomst wordt u door onze medewerkers ontvangen met thee, koffie en koekjes. Uw overnachting is al voorbereid en u kunt direct naar uw kamers verhuizen, terwijl uw kok de laatste hand legt aan uw eerste diner in de bergen.


Transfer tijd: 2 uur; transfer afstand: 145 km; (Kayseri - Aladaglar) - Diner inbegrepen


 Bezocht: KayseriAladağlar Milli Parkı


Dag 2: Emli-vallei naar Siyirmalik & Eznevit-plateau

Na het ontbijt brengt een korte transfer ons naar de Emli-vallei, waar we onze wandeling beginnen door een prachtig bosrijk gebied richting de Siyirmalik-vallei. Nadat we het einde van de vallei hebben bereikt, met een prachtig uitzicht op Parmakkaya (vingersteen), nemen we de tijd om te pauzeren in een prachtig berglandschap om ons heen. Afhankelijk van de sneeuwcondities en de tijd is er de mogelijkheid om naar het Eznevit-plateau (2.540 m) te klimmen en van daaruit terug te lopen naar het dorp Cukurbag. Of we keren op dezelfde manier terug naar de Emli-vallei waar ons voertuig op ons wacht en we rijden terug naar onze overnachtingsplaats.


Inclusief ontbijt, lunch en diner


 Bezocht: Aladağlar Milli ParkıEznevit


Dag 3: Arpalik-plateau en Cimbar-kloof

Naast het dorp Demirkazik beginnen we onze wandeling van vandaag en klimmen we omhoog naar het Arpalik-plateau, een camping die in de zomer wordt bewoond door semi-nomadische families en met een prachtig panoramisch uitzicht op de Demirkazik-berg (3.756 m). Vanaf hier gaan we de Cimbar-kloof binnen met zijn 15 tot 100 m brede en honderden meters hoge muren. De kloof leidt ons rechtstreeks naar het dorp Demirkazik, waar ons voertuig op ons wacht.


In de late namiddag in Demirkazik / of Cukurbag dorp bezoeken we een lokale familie voor een basis kookworkshop. We zullen de mogelijkheid hebben om de lokale levensstijl te zien en hun dagelijkse routines te bekijken. Na een kopje Turkse thee krijg je een korte uitleg over de gerechten en hun oorsprong; je kookt ongeveer 2-3 uur en geniet daarna van een ontspannen diner. U maakt kennis met de ingrediënten die typisch worden gebruikt in de lokale dorpskeuken en leert hoe u deze op verschillende manieren kunt bereiden en combineren; je leert enkele basis kooktechnieken en hoe je een fantastische maaltijd kunt bereiden; dit alles in een leuke en ontspannen setting.

Looptijd: 5 - 6 uur; loopafstand: 9 km; stijgen / dalen: 550m (Arpalik plateau & Cimbar canyon)


 Bezocht: Eznevit


Dag 4: Via Pinarbasi naar de kloof van Maden

Na het ontbijt beginnen we onze wandeling naast het dorp Pinarbasi. Een zeer gemakkelijke en zachte beklimming brengt ons naar het gebied van de Maden Kloof waar we oude wegen volgen, die vroeger werden gebruikt en gebouwd door mijnwerkers van chroom en ijzer. Het gebied staat ook bekend om zijn steenbokken, een soort wilde berggeit met lange, gebogen hoorns, bekend als de onbetwiste meester van angstaanjagende hoogten, die hier in de winter komen vanwege de rijkdom aan voedsel en vegetatie in de gebieden.


Op de terugweg lopen we door een oude rivierbedding die ons terugbrengt naar het dorp Pinarbasi waar ons voertuig op ons wacht. Op de terugweg nemen we de tijd voor een pauze in het lokale theehuis van het dorp en proeven we hier een kopje traditionele Turkse thee, bekend als cay.


Looptijd: 5 - 6 uur; loopafstand: 9 km; stijgen / dalen: 550 m (kloof Pinarbasi & Maden) - Ontbijt, lunch inbegrepen


 Bezocht: PinarbasiMaden


Dag 5: Via de ondergrondse stad Derinkuyu naar Cappadocië en de citadel van Uchisar

Na het ontbijt verlaten we het Aladaglar-gebergte en rijden naar Cappadocië; onderweg bezoeken we de ongelooflijke ondergrondse stad Derinkuyu, geopend voor bezoekers in 1965. De stad is ongeveer 85 meter diep, maar slechts 10% van de stad kan worden bezocht, en bevat alle gebruikelijke kamers in een ondergrondse stad, stallen , kelders, opslagruimten, rederijen, kerken en wijnmakerijen. Afgezien van deze, diende een grote kamer met een gewelfd plafond op de tweede verdieping als een missionaire school, de kamers aan de linkerkant werden gebruikt als studeerkamers.


In Cappadocië gaan we na het inchecken bij onze overnachting en wat tijd om ons op te frissen eerst naar Urgup, een van de belangrijkste centra in Cappadocië. Ooit was dit kleine dorp een bisdom van de uit rotsen gehouwen kerken en kloosters in de dorpen, valleien en steden rond Urgup; tegenwoordig staat het bekend om zijn beroemde wijnen en gezellige cafés. Hier nemen we de tijd om te ontspannen en een kopje traditionele Turkse koffie te proeven voordat we het centrum van deze beroemde plek verkennen, met zijn kleine winkeltjes en gezellige cafés op onze eigen manier.


Inclusief ontbijt


 Bezocht: Derinkuyu Cappadocia (Romeinse provincie)

 Accomodation Ciner Hotel (Cappadocië (Romeinse provincie))


Dag 6: Werelderfgoed Cappadocië

Optionele activiteit: ballonvaart In de vroege ochtend voor zonsopgang is het optioneel mogelijk om een ​​hete luchtballon vlucht te maken. Cappadocië wordt bekroond als een van 's werelds beste ballonvaart gebieden en het is een van de beste manieren om de unieke landschappen van dit indrukwekkende natuurwonder te ontdekken.

Wandelen en sightseeing: via de Uzengi & Pancarlik-vallei naar Ortahisar, het openluchtmuseum van Goreme, Meskendir en de rode vallei.


'S Morgens gaan we erop uit om de Uzengi & Pancarlik-valleien te verkennen; we gaan wandelen op een plateau met een schitterend uitzicht over de Uzengi vallei; vervolgens gaan we de Pancarlik-vallei binnen om talloze kegels en sprookjesachtige schoorstenen te zien die ons pad versieren en ook om de Kepez- en Sarica-kerken te bezoeken vanwege hun architecturale interesse. Via ons pad komen we aan in het dorp Ortahisar; beroemd om zijn vriendelijke inwoners, pittoreske stenen huizen, smalle straatjes en mooie kerken, evenals de kasteelachtige rotsformatie waarnaar de stad is vernoemd.


Daarna rijden we naar het nabijgelegen openluchtmuseum van Goreme; een van de mooiste valleien van Cappadocië. Het christelijke volk in het hart van Cappadocië realiseerde zich dat de zachte rotsen gemakkelijk konden worden uitgehouwen om huizen, kerken en kloosters te vormen. Deze christelijke heiligdommen bevatten veel voorbeelden van Byzantijnse kunst uit de post-iconoclastische periode. De fresco's in het openluchtmuseum van Goreme zijn een unieke artistieke prestatie uit deze periode. Daarna vervolgen we onze wandeling door Meskendir & Red Valley Area, een andere prachtige vallei in Cappadocië met spectaculaire formaties en kleuren; vol met oude grotwoningen, complexen en verborgen kerken uit de oude christelijke beschaving.


We sluiten de dag af met een bezoek aan de fascinerende drie sprookjesachtige schoorstenen van Uc Guzeller, een van de beroemdste natuurlijke schoonheden en symbolen van Cappadocië.


Inclusief ontbijt


 Bezocht: Cappadocië (Romeinse provincie)

 Accomodation Ciner Hotel (Cappadocië (Romeinse provincie))


Dag 7: Wandelen en sightseeing: via de Uchisar-citadel naar de Akvadi-vallei, het Cavusin-dorp en de Pasabaglari-vallei

Vandaag beginnen we aan onze fascinerende tour door Cappadocië met een bezoek aan het dorp Uchisar, waar we een bezoek brengen aan het hoge uitkijkpunt dat bekend staat als "het fort". Veel kamers die in de rots zijn uitgehold, zijn met elkaar verbonden door trappen, tunnels en doorgangen. De top van de Citadel biedt een schitterend panorama over de omgeving. Na een bezoek aan de citadel lopen we naar Akvadi, een beroemde vallei langs een oude rivierbedding, die tegenwoordig wordt gebruikt voor wijngaarden. Vooral een speciaal stuk aan het einde van de vallei is het bekijken waard.

In de vroege namiddag komen we aan in het dorp Cavusin, een van de oudste nederzettingen in het Cappadocië-gebied; een klein dorp dat bestaat uit uit rotsen gehouwen woningen en elegant uitgehouwen stenen huizen. Ons volgende bezoek gaat naar het nabijgelegen Pasabaglari-gebied (Monks-vallei). Pasabaglari-sprookjesachtige schoorstenen zijn uniek en hebben bizarre grote paddestoelachtige doppen die de rest van de schoorsteen beschermen tegen erosie. Het gebied was vroeger een klooster retraite en stond vroeger bekend als de monniksvallei en heeft een uit rotsen gehouwen kerk gewijd aan St Simeon.


Optionele activiteiten: Turks stoombad (Hamam) en / of pottenbakkerij in Avanos


In de late namiddag / vroege avond is het mogelijk om een ​​Turks bad, bekend als Hamam, of een pottenbakkerij in Avanos te bezoeken.


Het traditionele Turkse bad, beter bekend als Hamam, combineert de functionaliteit en de structurele elementen van zijn voorgangers in Anatolië, de Romeinse thermische en Oost-Romeinse baden. In de Turkse cultuur staat het voor veel meer dan alleen een ontspannen bad nemen, het is een speciale plaats van ontspanning die is ontworpen om lichaam en geest te regenereren.


Studio voor het vormen van aardewerk (werkplaats) in Avanos: Het meest bekende historische kenmerk van Avanos, dat nog steeds relevant en zeer zichtbaar is, is de productie van aardewerk aardewerk; het is ook de meest economische activiteit van de stad. De keramiek handel in dit district en de talloze aardewerkfabrieken dateren uit de Hettieten en de keramische klei uit het rode slib van de Kızılırmak is altijd gebruikt. We zullen de tijd nemen om een ​​van de aardewerk studio's te bezoeken en je zult proberen om zelf vorm te geven.


Inclusief ontbijt


 Bezocht: Cappadocië (Romeinse provincie)

 Accomodation Ciner Hotel (Cappadocië (Romeinse provincie))


Dag 8: Trip eindigt op de luchthaven van Kayseri

Na het ontbijt; transfer naar de luchthaven van Kayseri waar de reis eindigt.


Overdrachtstijd: 1; transfer afstand: 80 km (Cappadocië - luchthaven Kayseri) - Inclusief ontbijt


 Bezocht: Kayseri



Individuele Rondreis Turkije 8 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203