Uitzonderlijke Rondreis Vietnam 14 dagen Afbeelding Uitzonderlijke Rondreis Vietnam 14 dagen
Uitzonderlijke Rondreis Vietnam 14 dagen
Bestemming: Rondreizen Vietnam - Rondreis

Uitzonderlijke Rondreis Vietnam 14 dagen




DAG 1: VIETNAM OVERLAND TOUR NAAR LAOS VAN HANOI, HALONG BAY NAAR LUANG PRABANG: AANKOMST- HANOI SIGHTSEEING TOURS

Bij aankomst op Noi Bai Airport ontvangt u een hartelijk welkom en een comfortabele transfer naar het hotel. Als de tijd het toelaat, kunt u genieten van een fietstocht door de oude zijstraten, een interessante introductie van de stad. Net als andere grote steden is Hanoi druk en levendig, met miljoenen mensen op motorfietsen, het handigste vervoermiddel in de stad.

Overnachting in Hanoi


DAG 2: VIETNAM OVERLAND TOUR NAAR LAOS VAN HANOI, HALONG BAY NAAR LUANG PRABANG: HANOI FULL-DAY SIGHTSEEING TOURS - WATER PUPPET SHOW 

Vandaag beginnen we aan onze sightseeing in Hanoi met het Ho Chi Minh Complex, met het mausoleum van de oprichter van het land, Ho Chi Minh, het presidentieel paleis en het huis van Ho Chi Minh op palen. Dicht bij dit complex ligt de One Pillar Pagoda, waarvan de oorsprong teruggaat tot de oprichting van Hanoi.

Later volgen we het met een bezoek aan de Tempel van de Literatuur, die bekend staat als de eerste universiteit van Vietnam.

De middagtour gaat verder met het History Museum, een uitstekende verzameling artefacten die de Vietnamese geschiedenis illustreren. Als alternatief kunt u in plaats daarvan het etnologie museum bezoeken als u meer wilt weten over 54 ethiek in Vietnam. Later loop je ook in de oude wijken en het vredige meer van Hoan Kiem waar de heilige tempel zich bevindt. Voor dit meer staat het beroemde waterpoppentheater - de traditionele unieke Vietnamese kunst waar we een fantastische uitvoering zullen zien.

O / N in Hanoi.


DAG 3: VIETNAM OVERLAND TOUR NAAR LAOS VAN HANOI, HALONG BAY NAAR LUANG PRABANG: HALONG BAY CRUISE TOURS (B / L / D)

Na het ontbijt in het hotel, rijden we oostwaarts naar het grootste natuurwonder van Vietnam, Halong Bay. We gaan aan boord van een prachtige traditionele rommel en brengen de hele dag en nacht door met cruisen door de 3000 prachtige kalkstenen eilandjes van de baai. 'S Avonds wanneer de boot voor anker ligt in het midden van de prachtige lagune, genieten we van een heerlijke maaltijd met zeevruchten en later is er de mogelijkheid om vanaf de zijkant van de boot te zwemmen. Kajaks zijn ook beschikbaar indien aangegeven tijdens het boeken. Breng de nacht door op onze elegante boot.


DAG 4: VIETNAM OVERLAND TOUR NAAR LAOS VAN HANOI, HALONG BAY NAAR LUANG PRABANG: HALONG BAY- NINH BINH (B / L / -)

Word vroeg wakker en doe mee aan Tai Chi op het bovendek of ontspan gewoon en kijk naar de zonsopgang boven de torenhoge eilanden van de baai. Geniet 's ochtends van een kopje koffie of thee voordat u de nabijgelegen eilanden per roeiboot gaat verkennen. Keer terug naar de rommel voor een brunch en profiteer vervolgens van het zonnedek om de verbazingwekkende rotsformaties van Bai Tu Long Bay te bewonderen terwijl we terug navigeren

naar Halong City. Ontschepen voor de mooie rit naar Ninh Binh, de voormalige hoofdstad van Vietnam

Overnachting in Ninh Binh.


DAG 5: VIETNAM OVERLAND TOUR NAAR LAOS VAN HANOI, HALONG BAY NAAR LUANG PRABANG: NINH BINH SIGHTSEEING TOUR- OVERLAND NAAR MAI CHAU (B / L / -)

Vanmorgen verkennen we de magische Ninh Binh. Eerst met Hoa Lu, de voormalige hoofdstad van Vietnam. We bezoeken twee tempels die zijn opgedragen aan koning Dinh en koning Le, die de eerste dynastieën van het land regeerden. Voor deze tempels ligt de ruige Ma Yen-berg die een wandeling van meer dan 200 treden inhoudt voor een fantastisch uitzicht over de omliggende gebieden. Het volgende gezicht is Tam Coc, bijgenaamd "Halong Bay on land". We gaan aan boord van een sampan voor een ontspannen reis door het stille en vredige landschap van rijstvelden omringd door torenhoge kalkstenen kliffen naar de grotten van Tam Coc.
Na de lunch in een lokaal restaurant gaan we op reis naar Mai Chau - een gapende vallei, met pittoreske rijstvelden en aan boord van opdoemende karst rotsformaties. De reis biedt een uitstekende gelegenheid om het landelijke Vietnam van dichtbij te bekijken. Bij aankomst loop je rond om kennis te maken met het dorp waar je overnacht.

Thuisverblijf in Mai Chau.


DAG 6: VIETNAM OVERLAND TOUR NAAR LAOS VAN HANOI, HALONG BAY NAAR LUANG PRABANG: MAI CHAU- SON LA (B / - / -)

Vanmorgen gaan we een korte trekkings (of fietstocht) maken naar enkele van de afgelegen dorpen van Thaise mensen die in de Mai Chau-vallei wonen om uw diepe inzicht te hebben in de manier waarop de lokale bevolking leeft.

'S Middags reizen we verder naar Son La terwijl we door de golvende terreinen van theeplantages en terrasvormige rijstvelden rijden. Onderweg hebben we verschillende haltes om onze benen te strekken en enkele dorpjes langs de weg te bezoeken. De spannende rit brengt ons halverwege of laat in de middag in Son La, afhankelijk van de weg- en verkeersomstandigheden. We checken in bij het hotel en genieten van een korte wandeling door dit bergstadje. Er is een beetje verkeer op de wegen en veel Black Thai in traditionele klederdracht in alle richtingen.

O / N in Son La.


DAG 7: VIETNAM OVERLAND TOUR NAAR LAOS VAN HANOI, HALONG BAY NAAR LUANG PRABANG: SON LA DIEN BIEN PHU (B / - / -)

Het provinciaal museum en de oude gevangenis op de bovenste heuvel zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in Son La Town. We nemen deze op in een korte ochtendtour voordat we ons een weg banen langs het prachtige berglandschap. De wegen zijn erg slecht en daarom moeten we onze avontuurlijke geest meenemen tot Dien Bien Phu, de plaats van de beslissende strijd in de onafhankelijkheidsstrijd van Vietnam in 1954. Eenmaal aangekomen bij Dien Dien Phu rijden we rond voor de oriëntatie. Check in bij het hotel en breng de rest van de dag op uw gemak door. O / N in Dien Bien Phu


DAG 8: VIETNAM OVERLAND TOUR NAAR LAOS VAN HANOI, HALONG BAY NAAR LUANG PRABANG: DIEN BIEN PHU ONTDEKKING (B / - / -)

Genesteld in een hartvormig bekken vlakbij de grens met Laos, ligt Dien Bien Phu. Het beroemde historische slagveld, waar de Vietnamezen met succes de Fransen versloegen, markeerde het einde van de Franse koloniale bezetting in 1954.

Begin de dag vroeg met een bezoek aan de lokale markt, waar u charmante Thaise stammen zult ontmoeten in hun traditionele klederdracht die hun boerderijproducten kopen. De volgende is de militaire basis en de historische plaats van de Eerste Indochina-oorlog. We rijden 30 minuten de stad uit naar de basis van The Command of Dien Bien Phu Campaign (Muong Phang) - Gelegen in een primitief bos in de gemeente Muong Phang naar de commanderende bunker van generaal opperbevelhebber Vo Nguyen Giap en Hoang Van Thais.

'S Middags bezoekt u het Dien Bien Phu-museum, gebouwd in 1984 ter gelegenheid van het jaar 30 na de overwinning van Dien Bien Phu, voordat u de A1 Hill bezoekt - het belangrijkste kamp van de Fransen en de bunker van de Franse generaal De Castries.

Wat vrije tijd in de middag om te ontspannen door een wandeling door de stad.

Overnachting in Dien Bien Phu


DAG 9: VIETNAM OVERLAND TOUR NAAR LAOS VAN HANOI, HALONG BAY NAAR LUANG PRABANG: DIEN BIEN PHU- CROSS TAY TRANG BORDER- MUANG KHUA (B / - / -)

Na het ontbijt in het hotel rijden we naar het zuiden door de rustige Muong Thanh-vallei naar de grenspost Tay Trang naar Laos, waar onze Laos-gids en chauffeur op je wachten.

(Het kan 30 minuten tot 1 uur duren voor immigratie- en douaneprocessen)

We steken de grens over en rijden door een van de meest afgelegen regio's van Laos naar Muang Khua, een grensstad met één paard aan de oevers van de Nam Ou-rivier.

Bij aankomst in Muang Khua, checkt u in bij het pension en ontdekt u de stad zelf.

Opmerking: de immigratie van de Tay Trang-grenspost sluit normaal gesproken voor de lunch tussen 12.00 - 13.30 uur.

Overnachting in Muang Khua



DAG 10: VIETNAM OVERLAND TOUR NAAR LAOS VAN HANOI, HALONG BAY NAAR LUANG PRABANG: MUANG KHUA– BOOTTOCHT NAAR MUANG NGOI-NONG KIAW (B / - / -)

Vanmorgen neemt u de langstaartboot stroomafwaarts de Ou-rivier naar Muang Ngoi.

Onderweg stop je om verschillende etnische dorpen te bezoeken. Je passeert eigenlijk eerst dwars door Muang Ngoi en brengt een bezoek aan het dorp Ban Sop Jam. Dit dorp staat bekend om zijn traditionele Laotiaanse zijde- en katoenweverij, hier kunt u wat mooi textiel kopen als u dat wilt.

In de namiddag vervolgt u de reis naar Nong Khiaw - een charmant, rustiek stadje aan de oever van de rivier de Ou. Het ligt tussen enkele van de meest fantastische kalksteenbergen ten noorden van Laos.

Overnachting in Nong Khiaw.


DAG 11: VIETNAM OVERLAND TOUR NAAR LAOS VAN HANOI, HALONG BAY NAAR LUANG PRABANG: NONG KIAW– LUONG PRABANG (B / - / -)

Ontbijten in het hotel en daarna een aangename wandeling door het dorp maken en genieten van het dorpsgevoel met een prachtig uitzicht over de Nam Ou-rivier of een bezoek brengen aan een klein tempelcomplex in het centrum van de stad. Vervolg de reis van 2 uur rijden langs het schilderachtige landschap langs de Nam Ou-rivier en de prachtige bergachtige omgeving richting Pak Ou Caves - een pantheon van gouden Boeddhabeelden verscholen in de hoekjes van de kalkstenen kliffen.

Geniet van de cruise langs de Mekong van de grot naar het dorp Ban Xang Hai. Stop hier om te leren hoe lokale Lau Lao (Lao-whisky) en Lau Hai (Lao-wijn) maken, voordat je deze rivier vervolgt langs de Mekong naar Luang Prabang. Check in bij het hotel en maak een avondwandeling door de schilderachtige straatjes en geniet van de zonsondergang over de rivier en het omliggende weelderige landschap. Het hoogtepunt van de avond is een bezoek aan de lokale avondmarkt in het stadscentrum, waar mensen uit etnische minderheden samenkomen om hun waren te kopen en te verkopen.

Overnachting in Luong Prabang.


DAG 12: VIETNAM OVERLAND TOUR NAAR LAOS VAN HANOI, HALONG BAY NAAR LUANG PRABANG: LUONG PRABANG SIGHTSEEING TOURS (B / - / -)

Gelegen op de plek waar de Nam Khan-rivier de Mekong ontmoet, ligt de legendarische stad Luang Prabang - de voormalige hoofdstad van Laos en een UNESCO-werelderfgoed. Met zijn met lantaarns verlichte straten, omzoomd met een mix van vervaagde koloniale herenhuizen en sprankelende mozaïek tempels; deze stad staat erom bekend haar bezoekers te betoveren. Ontbijten in het hotel en daarna genieten van een tour van een halve dag door Luang Prabang. Begin met een bezoek aan het Royal Palace Museum en ga vervolgens naar de prachtige Wat Xiengthong - vertegenwoordiger van de klassieke Laotiaanse architectuur, voordat je de indrukwekkende tempel van Wat Mai ziet.

Bezoek dan het Centrum voor Traditionele Kunst en Volkenkunde voor inzicht in de landen van verschillende etnische groepen en traditionele ambachten. Later op de dag kunt u naar de Phousi Holy Hill gaan om bij zonsondergang te genieten van het prachtige panoramische uitzicht over de stad. Vrij om zelf de avondmarkt te ontdekken.

Overnachting in Luong Prabang.


DAG 13: VIETNAM OVERLAND TOUR NAAR LAOS VAN HANOI, HALONG BAY NAAR LUANG PRABANG: LUONG PRABANG- WOONLAND BOERDERIJ (SAMEN IN GROEP) - LUANG SI WATERFALL (B / - / -)

Een optionele vroege start geeft je de fantastische kans om deel te nemen aan de dagelijkse ochtendrituelen van in saffraan geklede monniken die het aanbod van aalmoezen (alomtegenwoordige kleverige rijst) verzamelen van de trouwe bewoners. Deze traditie is zeer uniek in Laos, aangezien het de enige boeddhistische natie is die de processie nog steeds in stand houdt. Vanaf daar bezoekt u de lokale ochtend, waar u een divers aanbod zult zien, zoals gedroogde buffelhuid, lokale thee en salpeter tussen de kippen, groenten en bergstammen.

Vervolgens haalt de gids je op bij het hotel voor een zeer spannende tour in Living Land Farm, waar je het proces leert om rijst te maken en het zelf te oefenen. Vandaag word je een echte boer om op de boerderij te werken, daarnaast krijg je ook de kans om te communiceren met de lokale bevolking en hun dagelijkse werk te zien.

Rijd 's middags naar de prachtige Khouangsi-waterval, waar u kunt afkoelen met een verfrissende duik in de turquoise zwembaden of langs de bospaden kunt lopen.

Overnachting in Luong Prabang.


DAG 14: VIETNAM OVERLAND TOUR NAAR LAOS VAN HANOI, HALONG BAY NAAR LUANG PRABANG: LUONG PRABANG VERTREK (B / - / -)

Ontbijten in het hotel en geniet vervolgens op uw gemak van een vrije ochtend voordat u naar het vliegveld rijdt om uw vertrek vlucht te halen.



Uitzonderlijke Rondreis Vietnam 14 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203