15 daagse prive rondreis Klassiek China Afbeelding 15 daagse prive rondreis Klassiek China
15 daagse prive rondreis Klassiek China ***
Bestemming: Rondreizen China - Rondreizen

15 daagse prive rondreis Klassiek China

***

Deze schitterende reis is een ware topper voor iedere China-reiziger. Het vervoer is gericht op comfort, per (hogesnelheids)trein en met prive-chauffeur en gids in iedere stad. U kunt naar wens het programma vooraf uitbreiden met het excursiepakket. De reis begint met de klassiekers in Beijing. In Zhengzhou neemt u kennis van de oude Chang-dynastie. U heeft de kans om tussen honderden Kungfu studenten te staan in...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1: Amsterdam - Beijing

Vertrek vanaf Schiphol voor uw vlucht naar Beijing.

Dag 2: Beijing

Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht. U arriveert in de ochtend bij uw hotel. Aansluitend bezoekt u in het schitterende Tiantan park de Tempel van de Hemel. Vele keizers maakten tweemaal per jaar de 3km lange tocht vanuit de Verboden Stad naar deze tempel om te bidden of te danken voor de oogst. Het Keizerlijk Hemelgewelf met de blauwe daken is momenteel volgens menigeen het symbool van de stad Beijing. Het park biedt volop ruimte aan de lokale bevolking voor ontspanning en het beoefenen van o.a. dansen, tai chi, sporten en muziek. U heeft 3 overnachtingen in Beijing.

Dag 3: Beijing

's Morgens gaat u naar het fraaie Zomerpaleis. Hoogtepunten zijn de lange wandelgang en als het weer het toelaat een boottochtje op het Kunming Meer. Bij minder goed weer bezoekt u het operagebouw van Cixi. 's Middags wandelt u over het grootste plein ter wereld: het Tian'anmen plein. Rondom het plein ziet u o.a. de Parlementsgebouwen, het Historisch Museum en de Verboden Stad. Uiteraard bezoekt u de Verboden Stad, gedurende de afgelopen ruim 500 jaar het thuis van 24 Chinese keizers en hun hofhouding. U kunt rondwandelen langs de vele gebouwen en paviljoenen met een rijke, eeuwenoude geschiedenis.

Dag 4: Beijing

Buiten Beijing is de Grote Muur. U bezichtigt het Mutianyu-deel, een minder toeristisch gedeelte, gelegen in een prachtig natuurgebied. Imposante trappen leiden u naar de wacht- en uitkijktorens en tegelijk kunt u genieten van de verre panorama's en de groene heuvels. s Middags bezoekt u een cloisonne-werkplaats, een eeuwenoud ambacht. Terug in Beijing kunt u als onderdeel van het excursiepakket deelnemen aan een hutong-tour (vooraf extra te reserveren). Deels te voet en deels per fietstaxi wordt u rondgereden langs idyllische meertjes en de 'hutongs', de bekende volkse wijken, waar u een Chinese familie bezoekt en een idee krijgt van het informele, alledaagse Beijing. Tevens bezoekt u de residentie van prins Gong, een magnifiek voorbeeld van een hofwoning uit de Qing dynastie periode.

Dag 5: Beijing - Zhengzhou

Na het ontbijt volgt de transfer naar het station. Per comfortabele hogesnelheidstrein rijdt u naar Zhengzhou, waar u halverwege de middag arriveert. In het Provinciaal Museum ziet u de vroegste vormen van schrift, gemaakt op beenderen en huiden. Deze stammen uit de Shang-dynastie ruim 3000 jaar geleden. De overnachting is in Zhengzhou.

Dag 6: Zhengzhou - Luoyang

U rijdt naar Shaolin, waar u het Shaolin-klooster bezoekt, bekend als de bakermat van de Chinese vechtsporten en Kungfu in het bijzonder. Het klooster ligt in een van China's 4 heilige taoistische bergen. Bij een van de grootste Kungfu scholen ter wereld ziet u een korte demonstratie van enkele studenten. s Middags ziet u ook o.a. de tempel. Aansluitend rijdt u naar Luoyang voor de overnachting.

Dag 7: Luoyang - Xi'an

Vanmorgen gaat u naar de wereldberoemde Drakenpoortgrotten. Hier hebben boeddhisten in de loop van de eeuwen zo'n 100.000 beelden van Boeddha en zijn volgelingen uit de rotsen gehouwen. In de middag rijdt u in slechts anderhalf uur per hogesnelheidstrein naar Xi'an, waar u de komende 2 nachten verblijft. Tip: 's avonds kunt u (ter plaatse extra te reserveren) genieten van een plaatselijke specialiteit, 'dumplings', gevolgd door een Tang-dynastie show.

Dag 8: Xi'an

In de ochtend bezoekt u de groothandelsmarkt van traditionele, Chinese geneesmiddelen en een werkplaats waar terracotta soldaten worden gemaakt. De middag is gereserveerd voor een bezoek aan het Terracotta Leger, een unieke graftombe. Hier staan ca. 8.000 verschillende krijgers in vol ornaat en op ware grootte. U bezoekt 'Circle Vision', put 1, 2 en 3 en ook de tentoonstellingsruimte van de bronzen paardenwagens en de laatste opgravingen.

Dag 9: Xi'an - Shanghai

De oude, brede stadsmuur van Xi'an is grotendeels nog intact gebleven. Vanaf de Zuidpoort maakt u een tocht per fiets (indien beschikbaar of tegen betaling per golfkar) over de stadsmuur, wat u een goede indruk van oud en nieuw Xi'an geeft. Vervolgens gaat u naar de Kleine Wilde Gans Pagode met het omringende park. 's Middags bezoekt u een jade werkplaats. Aansluitend naar het station vanwaar u per trein, Chinees vervoersmiddel bij uitstek, naar Shanghai vertrekt. U slaapt in een afsluitbaar 4-persoonscompartiment.

Dag 10: Shanghai

Na aankomst wordt u naar uw hotel in Shanghai gebracht voor het ontbijt. In de loop van de ochtend vertrekt u naar het Volksplein, centraal punt in hartje Shanghai en u bezoekt het Urban Planning Museum. Hier geeft een grote maquette meer inzicht in de ongebreidelde bouwactiviteiten van de stad Shanghai. De middag is ter vrije besteding. U heeft 2 overnachtingen in Shanghai. Tip: bezoek in de avond de hippe wijk Xin Tian Di, waar u volop gezellige eet- en drinkgelegenheden vindt.

Dag 11: Shanghai

Vandaag is ter vrije besteding. Als onderdeel van het excursiepakket kunt u deelnemen aan een dagexcursie, inclusief lunch, naar de highlights van Shanghai. U begint met de Chinese wijk Yuyuan met de aangrenzende klassieke Chinese tuin. Vervolgens wandelt u over de Bund, waarna u een ontspannen riviercruise over de Huangpu maakt. Na de lunch gaat u naar de Jinmao-toren, gelegen aan de Pudong-zijde van de rivier. Een snelle lift brengt u naar de 88e verdieping voor een geweldig uitzicht over de stad. Tip: wat dacht u van een wervelende acrobatenshow in Shanghai Circus, inclusief diner (ter plaatse extra te reserveren)

Dag 12: Shanghai - Suzhou

Per hogesnelheidstrein rijdt u naar Suzhou, ook wel bekend als het 'Venetie van het Oosten', waar u de komende 2 nachten verblijft. Na aankomst maakt u een boottochtje over een van de vele kanaaltjes van Suzhou. Vervolgens bezoekt u de Tijgerheuvel, een plek met veel historie in een karakteristiek Chinees decor. Op de top van de heuvel staat een pagode tempel, daterend uit 961. De middag is ter vrije besteding.

Dag 13: Suzhou

Vanmorgen wandelt u door het grootste, klassieke Chinese tuinencomplex van de stad; de Tuin van de Nederige Bestuurder. U krijgt ruimschoots de tijd om te genieten van de paviljoens, water, rotsen en planten. Bij een bezoek aan het zijde atelier wordt u het verwerkingsproces getoond. De middag is ter vrije besteding.

Dag 14: Suzhou - Hangzhou

Per hogesnelheidstrein rijdt u naar Hangzhou, ook wel het Chinese paradijs genoemd en geroemd om het prachtige Westmeer. Na aankomst gaat u naar de bonte Lingyin tempel. De tempel bestaat uit enkele gebouwen, in de hoofdtempel ziet u prachtige plafondschilderingen. 's Middags maakt u een boottocht over het beroemde Westmeer. Dit prachtige meer wordt deels omgeven door groene heuvels en anderzijds door een mooi park waar u heerlijk kunt wandelen. Vervolgens bezoekt u de theeplantages, waar de beroemde 'Dragon Well' thee van oorsprong vandaan komt. Tip: bezoek vanavond de fantastische voorstelling 'Impressions of West Lake' (ter plaatse extra te reserveren), uitgevoerd aan het meer.

Dag 15: Hangzhou - Amsterdam

In de loop van de ochtend transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Amsterdam waar u dezelfde dag nog aankomt.

Inbegrepen highlights - Beijing: Verboden Stad - Grote Muur bij Mutianyu - Zomerpaleis - Shaolin: Kungfu-klooster - Drakenpoortgrotten in Luoyang - Xi'an: Terracotta Leger - Metropool Shanghai - Suzhou: Klassieke tuinen - Hangzhou, het Chinees paradijs

nbegrepen - Vlucht Amsterdam - Beijing en Hangzhou - Amsterdam per KLM (direct) - Luchthavenbelasting en brandstofheffing - Prive vervoer per auto of minivan met chauffeur - Dagtrein (4 x) Beijing - Zhengzhou, Luoyang - Xi'an, Shanghai - Suzhou, Suzhou - Hangzhou per hogesnelheidstrein in een softseat - Verzorging op basis van logies & ontbijt - 12 overnachtingen in midden- en eerste klasse accommodaties - 1 overnachting in de nachttrein in een softsleeper (4-persoonscompartiment) - Alle omschreven excursies, exclusief entreegelden - Begeleiding tijdens de gehele reis door lokale Engelssprekende gidsen. Op dagen/dagdelen ter vrije besteding beschikt u niet over de gids en vervoer - Alle transfers

Niet inbegrepen - Extra te reserveren excursiepakket (prijzen en informatie, zie de aparte tab) - Extra te reserveren maaltijdenpakket (prijzen en informatie, zie de aparte tab) - Upgrade slaapcompartiment 85 p.p. tijdens treinreis Xi'an - Shanghai naar een 2 persoonsbezetting in een 4-persoonscompartiment - Entreegelden (totaal ca. RMB 1295 (gelijk aan ca. 145) per persoon, ter plaatse te voldoen) - Alle overige, niet genoemde, maaltijden, fooien en uitgaven van persoonlijke aard - Facultatieve excursies met de bijbehorende entreegelden - Visum China ca. 71,30 p.p. (verplicht, zelf te verzorgen)



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

15 daagse prive rondreis Klassiek China 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203