15 daagse rondreis Geheimen van China ***
Bestemming: Rondreizen China - Rondreizen

15 daagse rondreis Geheimen van China

***

Met deze rondreis beleeft u in nog geen 2 weken een aaneenschakeling van hoogtepunten en ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van China. Dit alles gecombineerd met een heerlijke 4-daagse rivier cruise over de langste rivier van China, de Yangtze rivier. U reist in een internationaal gezelschap, met een minimum groepsgrootte van 2 personen. Met 2 personen gaat deze reis al gegarandeerd door! U begint met de...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1: Amsterdam - Beijing

U vertrekt vanaf Schiphol voor uw vlucht naar Beijing.

Dag 2: Beijing

Na aankomst in Beijing wordt u opgewacht en volgt de transfer naar uw centraal gelegen hotel, voor de komende 4 overnachtingen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 3: Beijing

U begint de ochtend met een wandeling over het grootste plein van de wereld, het Tian'anmen plein. In de aangrenzende Verboden Stad verkent u haar geheimen, een stad binnen een stad, van waaruit de Ming en Qing keizers eeuwenlang over het land regeerden. U ziet bijzondere gebouwen met uitzonderlijke cultuurschatten en u leert over het leven van de keizers. Vervolgens stapt u in een fietstaxi en wordt u rondgereden door de hutongs (oude wijken) van de stad. Deze smalle lanen zijn een waar doolhof. Tevens maakt u kennis met een lokale familie. Daar kunt u ook diverse snacks proberen. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht. Vandaag is de lunch inbegrepen.

Dag 4: Beijing

Na het ontbijt vertrekt u naar een van de nieuwe wereldwonderen: de Grote Muur. De Muur is een van de grootste prestaties van de mensheid! Imposante trappen leiden u naar de wacht- en uitkijktorens en tegelijk kunt u genieten van de verre panorama's en de groene heuvels. Tevens bezoekt u de Shaolin Kungfu training school of gaat u naar de Heilige weg van de Mingtombes. Keizers van de Ming dynastie hebben deze laan laten versieren met gedetailleerde stenen beelden van bestaande en mythologische dieren. Bezoek aan een jade atelier, een fotostop bij de 2 populaire Olympische stadions de Watercube en Birdnest en de lunch zijn inclusief.

Dag 5: Beijing

Vanmorgen brengt u een bezoekt aan de Tempel van de Hemel, het grootste tempelcomplex van het China van nu. Vele keizers maakten tweemaal per jaar de 3km lange tocht vanuit de Verboden Stad naar deze tempel om te bidden of te danken voor de oogst. U wandelt door het omringende park dat volop ruimte biedt aan de lokale bevolking voor ontspanning en het beoefenen van o.a. dansen, tai chi, sporten en muziek. Na de lunch rijdt u naar het Zomerpaleis. Tijdens een korte boottocht over het kunstmatig aangelegde Kunming meer heeft u een prachtig uitzicht over de gebouwen en de beroemde marmeren boot. Uiteraard bezoekt u ook dit ruim opgezette complex. Enroute bezoekt u tevens een parel atelier.

Dag 6: Beijing - Xian

In de ochtend de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Xian, de oude Keizerlijke hoofdstad en eindpunt van de zijderoute. Na de lunch bezoekt u het Provinciaal Museum en de Grote Wilde Gans pagode. U heeft 2 overnachtingen in Xian.

Dag 7: Xian

Een volgend hoogtepunt van uw reis is het bezoek aan het beroemde Terracotta Leger. Deze unieke verzameling van ruim 8.000 menshoge beelden van krijgers en paarden zijn onderdeel van de tombe van de eerste keizer van de Qin-dynasty. U ziet de hal waar u de opgravingen ziet, alsook het deel met de laatste opgravingen tentoongesteld. Tevens bezoekt u de oude stadswal, een van Chinas best bewaarde stadsmuren in China. Een bezoek aan een terracotta atelier en de lunch is inclusief. Vanavond zult u genieten van een heerlijk diner met een wervelende Tang Dynasty show.

Dag 8: Xian - Chongqing

In de loop van de ochtend vliegt u naar Chongqing. U bezoekt hier de pandas in het dierenverblijf, waarna u incheckt op het cruiseschip waar u de komende 3 nachten verblijft. De lunch en het diner zijn inbegrepen. Vannacht maakt u de eerste kilometers.

Dag 9: Yangtze cruise

De langste van China en de derde langste ter wereld; de Yangtze rivier. Geisoleerde dorpjes, tempels en pagodes, imposante kloven en een indrukwekkende dam vormen het uitzicht tijdens de cruise. Aan boord kunt u genieten van de faciliteiten en deelnemen aan allerlei activiteiten. U verblijft op basis van volpension. Vandaag vaart u door de Qutong kloof, slechts 8 kilometer lang, maar wel de meest spectaculaire en bekend om de loodrecht omhoog rijzende rotswanden. 's Middags maakt u een excursie naar Fengdu, de 'spookstad', die met de komst van de Drie Kloven Dam nagenoeg onderwater verdwenen is.

Dag 10: Yangtze cruise

Vandaag vaart u door de Wu kloof en de westeljke sectie van de Xiling kloof. Bij het riviertje Shannon kunt u een mooie tocht maken in 3 kleinere kloven.

Dag 11: Yangtze cruise - Yichang - Shanghai

Vanochtend gaat u van boord en bezoekt u de Drie Kloven Dam, de grootste stuwdam ter wereld. U vaart vervolgens door de oostelijke Xiling kloof naar Yichang. De lunch gebruikt u aan boord. Transfer naar de luchthaven, vanwaar u doorvliegt naar Shanghai. De komende 3 nachten heeft u in Shanghai.

Dag 12: Shanghai

Vanmorgen bezoekt u de nauwe straatjes van het oude centrum en de klassieke tuin van Mr Yu. Vervolgens bezoekt u het Shanghai Museum, een van de belangrijkste musea van het land, met een fraaie collectie brons, porselein, tekeningen en schilderijen. Aansluitend gaat u naar de Franse concessie, tegenwoordig een hippe wijk met vele winkeltjes, eettentjes en drinkgelegenheden. Ter afsluiting loopt u over de Bund, wandelpromenade langs de Huangpu rivier. De westelijke oever - beter bekend als de Bund - wordt gekenmerkt door statige Europese gebouwen die dateren uit de 19e en begin 20e eeuw. Aan de oostelijke zijde van de rivier, in Pudong, staan ultramoderne gebouwen en dit gebied vormt het zakendistrict van Shanghai. De lunch is vandaag inbegrepen. Vanavond bezoekt u een adembenemende acrobatiek show. Deze mag u niet missen!

Dag 13: Shanghai - Suzhou - Shanghai

Vanmorgen rijdt u naar Suzhou, bekend als het Venetie van het Oosten. U bezoekt 2 door UNESCO erkende klassiek Chinese tuinen, de tuin van de Meester der Netten en de Lingering Garden. Tevens maakt u een boottochtje over het Grote Kanaal. Aansluiten bezoekt u een zijde atelier, waar u het gehele verwerkingsproces ziet en een lokale markt. Vervolgens keert u terug naar Shanghai. De lunch is inbegrepen.

Dag 14 Shanghai

Dag ter vrije besteding in Shanghai, ter plaatse kunt u een excursie naar Hangzhou extra reserveren (ca. RMB 700, gelijk aan ca. 85), waarbij u o.a. een bezoek brengt aan het beroemde en schilderachtige West Lake, alsook een straatje vol zijdewinkels en de theeplantages.

Dag 15: Shanghai - Amsterdam

In de ochtend heeft u de transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam, waar u dezelfde dag nog aankomt.

Inbegrepen - Vlucht Amsterdam - Beijing en Shanghai - Amsterdam per KLM (direct) - Luchthavenbelasting en brandstofheffing - Binnenlandse vluchten (3x) Beijing - Xi'an, Xi'an - Chongqing, Yichang - Shanghai inclusief luchthavenbelastingen - Vervoer per lokale touringcar of minibus met airconditioning. U reist in internationaal gezelschap. - Verzorging op basis van logies & ontbijt, lunch op dag 3 t/m 13, diner op dag 5, 7, 8, 9, 10 en 12 - 10 overnachtingen in eerste klasse accommodaties - 3 overnachtingen in een standaard hut met prive balkon en faciliteiten (Deluxe 5-sterren MV President Prime) - Alle omschreven excursies inclusief entreegelden - Begeleiding tijdens de gehele reis door deskundige lokale Engelstalige gidsen (3 t/m 13) - Alle groepstransfers

Niet inbegrepen - Alle overige, niet genoemde, maaltijden - Fooien en uitgaven van persoonlijke aard - Visum China 71,30 p.p. (verplicht, zelf te verzorgen)

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 2



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203