17 daagse prive rondreis China met het gezin ***
Bestemming: Rondreizen China - Rondreizen

17 daagse prive rondreis China met het gezin

***



Dag 1: Amsterdam - Beijing




Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Beijing.




Dag 2: Beijing




Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht. Aansluitend bezoekt u in het schitterende Tiantan park de Tempel van de Hemel. Vele keizers maakten tweemaal per jaar de 3km lange tocht vanuit de Verboden Stad naar deze tempel om te bidden of te danken voor de oogst. Het park biedt volop ruimte aan de lokale bevolking voor ontspanning en het beoefenen van o.a. dansen, tai chi, sporten en muziek. U heeft 4 overnachtingen in Beijing.




Dag 3: Beijing




Buiten Beijing is de Grote Muur. U bezichtigt het Mutianyu-deel, een minder toeristisch gedeelte, gelegen in een prachtig natuurgebied. Imposante trappen leiden u naar de wacht- en uitkijktorens en tegelijk kunt u genieten van de verre panoramas en de groene heuvels. s Middags bezoekt u een cloisonne-werkplaats, een eeuwenoud ambacht. s Avonds kunt u eventueel genieten van een Pekingeend diner (ter plaatse extra te reserveren).




Dag 4: Beijing




Vandaag reist u per metro naar de bezienswaardigheden, wat u het leven in Beijing intenser laat beleven. U reist naar het Tian'anmen plein, waar u wandelt over het grootste plein ter wereld. Vervolgens wandelt u naar de naastgelegen Verboden Stad. Dit is de voormalige woonplaats van de keizer, keizerin, concubines, eunuchen, bediendes, kunstenaars en de Keizerlijke Garde. Aan de noorduitgang verlaat u de Verboden Stad en wandelt u naar het keizerlijke Beihai Park, al 1.000 jaar oud, met de opvallende witte Dagobe. Tip: ter plaatse kunt u bij de gids een hutongtour reserveren. U wandelt naar het Qianhai meer, vanwaar u in ca. 2 uur deels te voet en deels rondgereden per fietstaxi langs idyllische meertjes en de 'hutongs', de bekende, oude volkswijken, gaat. U bezoekt o.a. een Chinese familie en krijgt een idee van het informele, alledaagse Beijing. Tevens bezoekt u de residentie van prins Gong, een magnifiek voorbeeld van een hofwoning uit de Qing dynastie periode. Rondom het Qianhai meer liggen diverse goede restaurants, barretjes en leuke souvenierwinkeltjes en is het ook gezellig in de avond.




Dag 5: Beijing




Wederom gaat u op ontdekking per metro. Een korte rit brengt u naar het Tiananmen plein voor een korte wandeling naar het Beijing Planning & Exhibition Hall. Een tenstoonstellingruimte van 3 verdiepingen toont in moderne displays en maquettes het stadsplan van Beijing, waaronder ook het Olympische dorp zoals het was in 2008. U ziet hoe modern China zich in razensnel tempo ontwikkelt. Vervolgens per metro een rit naar het echte Olympische dorp. Dit ruim opgezette complex heeft een aantal stadions en een ruim park. U ziet het Vogelnest en de Watercube en maakt een wandeling door een deel van het park. Aansluitend gaat u per metro terug naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Tip: in het park staat ook het nieuwe Techniek & Wetenschapsmuseum, waar Chinese en westerse uitvindingen en de technische ontwikkelingen in China worden getoond. U kunt het museum op eigen gelegenheid bezoeken.




Dag 6: Beijing - Shanghai




Na het ontbijt vertrekt u per hogesnelheidstrein naar Shanghai. Deze lijn is in 2011 geopend. Met hoge topsnelheid rijdt u in ca. 5 uur naar de oostkust. De rest van de dag is ter vrije besteding. Onze tip voor de avond is een bezoek aan het hippe Xin Tian Di, met veel eetgelegenheden.




Dag 7: Shanghai




Vanmorgen maakt u een ontspannen boottocht over de Huangpu rivier, langs de oevers van de Bund en Pudong. Aansluitend gaat u naar Jinmao Tower, waar u per hogesnelheidslift naar de 88e verdieping wordt gebracht voor een geweldig uitzicht over de stad. De rest van de dag is ter vrije besteding. Als onderdeel van het vooraf te reserveren excursiepakket bezoekt u s avonds een wervelende acrobatenshow, die u niet mag missen!




Dag 8: Shanghai




Vandaag is ter vrije besteding. Als onderdeel van het vooraf te reserveren excursiepakket maakt u een relaxte dagexcursie, inclusief lunch, naar het schilderachtige waterstadje Zhouzhuang dat zich kenmerkt door de vele kanalen die door het plaatsje stromen. Dit verdeelt Zhouzhuang in diverse gedeeltes, aan elkaar verbonden met bruggen. Zhouzhuang is gebouwd tijdens de Ming en Qing dynasties en het vredige dorpje is sinds eeuwen nauwelijks veranderd. U kunt deelnemen aan een bootexcursie door de kanalen of een ontspannen wandeling maken langs bezienswaardigheden. Vooral de mist in de ochtend dat als zijde op het water ligt en de sfeer tijdens de zonsondergang maken, samen met de muziek vanuit de visserbootjes, het plaatje compleet. Aan het einde van de dag wordt u teruggebracht naar uw hotel in Shanghai.




Dag 9: Shanghai - Xi'an




Na het ontbijt vliegt u naar Xian, waar u in de middag aankomt. 's Middags gaat u naar de Zuidpoort vanwaar u een tocht maakt per fiets over de stadsmuur. Het geeft een goede indruk van oud en nieuw Xi'an. U heeft 2 overnachtingen in Xian.




Dag 10: Xi'an




Vanmorgen staat weer een hoogtepunt op het programma, het tot UNESCO Werelderfgoed behorende Terracotta Leger. In deze unieke graftombe staan ca. 8.000 verschillende krijgers in vol ornaat en op ware grootte. U bezoekt 'Circle Vision', put 1, 2 en 3 en ook de tentoonstellingsruimte van de bronzen paardenwagens en de laatste opgravingen. Terug in de stad is de middag ter vrije besteding.




Dag 11: Xi'an - Guilin




In de loop van de morgen heeft u de vlucht naat Guilin, waar u in aan het begin van de middag aankomt. Hierna rijdt u naar het symbool van de stad: de Olifantenslurfheuvel, een prachtig park waar de Li en de Yang rivieren samenvloeien. Daarna bezoekt u een centrum voor traditionele schilderkunst en kaligrafie. De rest van de dag is ter vrije besteding.




Dag 12: Guilin




Vandaag is ter vrije besteding. Als onderdeel van het vooraf te reserveren excursiepakket maakt u een tocht, inclusief lunch, naar Longsheng en de Yao en Zhuang minderheden. Tijdens een wandeling door een indrukwekkend landschap ziet u de immense rijstterrassen die trapsgewijs op de berghellingen liggen en als het ware een drakenrug vormen. Tevens bezoekt u een minderhedendorpje van de Yao.




Dag 13: Guilin - Yangshuo




Tijdens een rustige boottocht op de Li rivier kunt u genieten van een uniek landschap; het karstgebergte rondom Guilin met puntige heuvels, bamboebos en waterbuffels. In de middag komt u in Yangshuo aan, waar u 1 overnachting heeft. De rest van de middag is ter vrije besteding. Tip: bezoek Impressions of Liu Sanjie een voorstelling, van Zhang Yimou die ook de openingsceremonie van de Olympische Spelen heeft geregisseerd (ter plaatse extra te reserveren).




Dag 14: Yangshuo - Guilin - Guangzhou




Vrije ochtend. Tip: fietsen door deze prachtige streek. Volgens een oud gezegde is het landschap van Guilin het mooiste ter wereld en dat van Yangshuo het mooiste van Guilin. In de loop van de middag rijdt u weer naar Guilin voor uw vlucht naar Guangzhou. Aansluitend de transfer naar uw hotel voor 2 overnachtingen in Guangzhou.




Dag 15: Guangzhou




Vandaag is ter vrije besteding. U kunt uw laatste souvenirs kopen of de stad verkennen. Tip: de fraaiste bezienswaardigheden zijn de gedenkhal van Sun Yat-sen, aartsvader van het huidige China en de Chen Clan tempel. U kunt relaxen in het gezellige Yuexiu park of u in Europa wanen op Shamien Island, de sjieke buurt van Guangzhou.




Dag 16: Guangzhou - Hong Kong - Amsterdam




Na het ontbijt gaat u per ferry naar Hong Kong. Een spectaculaire rit per tandradtram brengt u naar Victoria Peak, van waaraf u een schitterend uitzicht over de stad heeft. Vervolgens rijdt u langs het rijke Repulse Bay naar Aberdeen. Hier ziet u het leven van de lokale vissers. Optioneel kan hier een korte tocht per traditionele jonk worden gemaakt (ter plaatse extra te reserveren). De excursie eindigt aan het einde van de middag op Kowloon, waar u zelf het diner kunt gebruiken (niet inbegrepen). In de avond wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Amsterdam.




Dag 17: Amsterdam




Aankomst op Schiphol.




Inbegrepen - Vlucht Amsterdam - Beijing en Hong Kong - Amsterdam per KLM (direct) - Luchthavenbelasting en brandstofheffing - Binnenlandse vluchten (3x): Shanghai - Xi'an, Xi'an - Guilin, Guilin - Guangzhou inclusief luchthavenbelastingen - Dagtreinreis (1x): Beijing - Shanghai per hogesnelheidstrein in een softseat - Prive vervoer per auto of minivan met chauffeur - Ferry overtocht Guangzhou-Hong Kong - Verzorging op basis van logies & ontbijt - 14 overnachtingen in eerste klasse accommodaties - Alle omschreven excursies exclusief entreegelden - Begeleiding tijdens de excursies door deskundige lokale Engelssprekende gidsen. Op dagen/dagdelen ter vrije besteding beschikt u niet over de gids en vervoer - Alle transfers




Niet inbegrepen - Eventueel Maaltijdenpakket, 55 per persoon (5x lunch) - Eventueel Excursiepakket, (prijzen en informatie, zie de aparte tab) - Alle overige, niet genoemde, maaltijden - Entreegelden (totaal ca. RMB 1195 (gelijk aan ca. 135) per persoon, ter plaatse te voldoen) - Facultatieve excursies met de bijbehorende entreegelden - Visum China 71,30 p.p. (verplicht, zelf te verzorgen) - Fooien en uitgaven van persoonlijke aard






Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.



E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203