17 daagse prive rondreis Zuid China ***
Bestemming: Rondreizen China - Rondreizen

17 daagse prive rondreis Zuid China

***


Dag 1: Amsterdam - Chengdu


Vertrek in de avond vanaf Schiphol voor uw vlucht naar Chengdu.


Dag 2: Chengdu


Na aankomst wordt u naar uw centraal gelegen hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Tip: Jinli Street in het oude stadscentrum en een bezoek aan het levendige Volkspark, waar u aan de tijdszone kunt wennen bij een traditioneel theehuis. U overnacht in Chengdu.


Dag 3: Chengdu - Lijiang


In de ochtend bezoekt u het Panda Onderzoekscentrum. In de voormiddag zijn ze het actiefst en worden ze gevoed. Naast de reuzenpanda ziet u hier ook de minder bekende rode boompanda en leert u veel over hun gedrag en levensloop. Vervolgens ziet u in de stad brokaat en zijdeborduurwerk; lokale kunstambachten. De middag is ter vrije besteding. s Avonds heeft u de vlucht naar Lijiang voor de komende 3 overnachtingen.


Dag 4: Lijiang


In de ochtend wandelt u door de mooie, oude binnenstad, onderdeel van UNESCO Werelderfgoed. U bezoekt ook de woning van de Mu-clan, die heersten over de stad. Vanuit hun woning heeft u een prachtig zicht over de oude stad. s Middags bezoekt u het Dongba-Naxi museum waar u meer leert over de Naxi cultuur. Hier bezoekt u ook de fotogenieke Vijver van de Zwarte Draak, gelegen aan de voet van de Olifantberg. De rest van de dag is ter vrije besteding.


Dag 5: Lijiang


Een dag ter vrije besteding. Als onderdeel van het vooraf te reserveren excursiepakket kunt u deelnemen aan een excursie naar het Yuhu meer en de Yufeng tempel. Na de lunch gaat u naar de Jaden Sneeuwdraak Berg. Een kabellift brengt u in het gebied van de yakweides en tot op een hoogte van 4.506m. Hier maakt u een enerverende wandeling. Tip voor de avond: een diner met muziek voorstelling van het Naxi-volk (ter plaatse extra te reserveren).


Dag 6: Lijiang - Dali


Een ochtend ter vrije besteding. Optioneel (ter plaatse extra te reserveren) kunt u een fietstocht maken door de omgeving. U ziet o.a. het oudste Naxi-dorp Baisha, met de Baisha frescos. In de middag rijdt u naar Dali. Onderweg bezoekt u Xizhou, een oude stad waar de Bai-architectuur goed bewaard is gebleven en ziet u een culturele show onder het genot van een kopje thee. U heeft 3 overnachtingen in Dali.


Dag 7: Dali


s Morgens maakt u een rit per kabelbaan naar de Canshan berg even buiten Dali gelegen. U heeft hier een prachtig uitzicht over de vallei met het Erhei meer. In de middag gaat u naar de oude binnenstad van Dali, waar u een wandeling maakt en u duidelijk de invloed van de Bai zult zien. U ziet de oude stadsmuur en kunt heerlijk flaneren door het gezellige foreigners street. Het diner is inclusief.


Dag 8: Dali


Dag ter vrije besteding. Als onderdeel van het vooraf te reserveren excursiepakket kunt u deelnemen aan een dagexcursie met een bezoek aan het dorpje Zhoucheng, een boottocht op het Erhai-meer met bezoek aan de mooiste eilandjes en een bezoek aan de drie pagodas van Santa Si, inclusief lunch!


Dag 9: Dali - Kunming


Na het ontbijt volgt een lange rit naar Kunming, de stad van de Eeuwige Lente. Na aankomst is de middag ter vrije besteding. Tip: trekpleisters in en nabij Kunming zijn het park langs het meer, de gouden tempel of per kabelbaan naar de Westelijke bergen. U heeft een overnachting in Kunming.


Dag 10: Kunming - Guilin


De ochtend is ter vrije besteding totdat u vertrekt voor een bezoek aan het Stenen Woud, buiten Kunming gelegen. De grillige vorm van deze bergen is het gevolg van water, wind en erosie. Op de weg terug naar Kunming bezoekt u een minderheden dorpje. U eindigt op de luchthaven van Kunming voor een vlucht naar Guilin. Aansluitend transfer naar het hotel voor 3 overnachtingen in Guilin.


Dag 11: Guilin


Na een vroeg ontbijt gaat u naar de Fubo Heuvel. Vervolgens rijdt u naar het symbool van de stad: de Olifantenslurfheuvel, een prachtig park waar de Li en de Yang rivieren samenvloeien. Daarna bezoekt u een centrum voor traditionele schilderkunst en kaligrafie. Aansluitend zoekt u de koelte op in de Rieten Fluit grot, gevolgd door de lunch. De rest van de middag is ter vrije besteding. Tip: maak s avonds een boottocht met diner over de 4 meren van Guilin (extra te reserveren ter plaatse).


Dag 12: Guilin


Dag ter vrije besteding. Als onderdeel van het vooraf te reserveren excursiepakket maakt u een tocht, inclusief lunch, naar Longsheng en de Yao en Zhuang minderheden. Tijdens een wandeling door een indrukwekkend landschap ziet u de immense rijstterrassen die trapsgewijs op de berghellingen liggen en als het ware een drakenrug vormen. Tevens bezoekt u een minderhedendorpje van de Yao.


Dag 13: Guilin - Yangshuo


Tijdens u een rustige boottocht op de Li rivier kunt u genieten van een uniek landschap; het karstgebergte rondom Guilin met puntige heuvels, bamboebos en waterbuffels. In de vroege middag komt u in Yangshuo aan, waar u 1 overnachting heeft. De rest van de middag is ter vrije besteding. Tip: bezoek Impressions of Liu Sanjie een voorstelling onder regie van Zhang Yimou (ter plaatse extra te reserveren).


Dag 14: Yangshuo - Guangzhou


Vrije ochtend. Tip: fietsen door deze prachtige streek. Volgens een oud gezegde is het landschap van Guilin het mooiste ter wereld en dat van Yangshuo het mooiste van Guilin. In de loop van de middag rijdt u weer naar Guilin voor uw vlucht naar Guangzhou. Aansluitend de transfer naar uw hotel voor 2 overnachtingen in Guangzhou.


Dag 15: Guangzhou


Vandaag is ter vrije besteding. U kunt uw laatste souvenirs kopen of de stad verkennen. Tip: de fraaiste bezienswaardigheden zijn de gedenkhal van Sun Yat-sen, aartsvader van het huidige China en de Chen Clan tempel. U kunt relaxen in het gezellige Yuexiu park of u in Europa wanen op Shamien Island, de sjieke buurt van Guangzhou.


Dag 16: Guangzhou - Hong Kong - Amsterdam


Na het ontbijt gaat u per ferry naar Hong Kong. s Middags maakt u een interessante tocht over Hong Kong eiland. Een spectaculaire rit per tandradtram brengt u naar Victoria Peak, van waaraf u een schitterend uitzicht over de stad heeft. Vervolgens rijdt u langs het rijke Repulse Bay naar Aberdeen. Hier ziet u het leven van de lokale vissers. Optioneel kan hier een korte tocht per traditionele jonk worden gemaakt (ter plaatse extra te reserveren). De excursie eindigt aan het einde van de middag op Kowloon, waar u zelf het diner kunt gebruiken (niet inbegrepen). In de avond wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Amsterdam.


Dag 17: Amsterdam


Aankomst op Schiphol.


Inbegrepen - Vlucht Amsterdam - Chengdu en Hong Kong - Amsterdam per KLM (direct) - Luchthavenbelasting en brandstofheffing - Binnenlandse vluchten (3 x) Chengdu - Lijiang, Kunming - Guilin, Guilin - Guangzhou inclusief luchthavenbelastingen - Prive vervoer per auto of minivan met chauffeur - Ferry overtocht Guangzhou - Hong Kong - Verzorging op basis van logies & ontbijt - 14 overnachtingen volgens programma in ondergenoemde eerste klasse hotels accommodaties (of gelijkwaardig). De accommodaties in Lijiang, Dali en Yangshuo zijn karakteristieke goede toeristenklasse hotels - Alle omschreven excursies exclusief entreegelden - Begeleiding tijdens de excursies door deskundige lokale Engelssprekende gidsen. Op dagen/dagdelen ter vrije besteding beschikt u niet over de gids en vervoer - Alle transfers


Niet inbegrepen - Extra te reserveren excursiepakket (prijzen en informatie, zie de aparte tab) - Extra te reserveren maaltijdenpakket (prijzen en informatie, zie de aparte tab) - Entreegelden (totaal ca. RMB 1270 (gelijk aan ca. 145) per persoon, ter plaatse te voldoen) - Alle overige, niet genoemde, maaltijden, fooien en uitgaven van persoonlijke aard - Facultatieve excursies met de bijbehorende entreegelden - Visum China ca. 71,30 p.p. (verplicht, zelf te verzorgen)






Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.



E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203