21 daagse groepsrondreis Panorama van China Afbeelding 21 daagse groepsrondreis Panorama van China
21 daagse groepsrondreis Panorama van China ***
Bestemming: Rondreizen China - Rondreizen

21 daagse groepsrondreis Panorama van China

***

Deze schitterende reis is een langere versie van onze populaire groepsrondreis Klassiek China en zal zowel de cultuur- als natuurliefhebbers aanspreken. U begint met de klassiekers in Beijing. In Zhengzhou bezoekt u de vestiging van de allereerste Chinese dynastie. U bezoekt het Kungfu klooster in Shaolin en de unieke Drakenpoort grotten bij Luoyang. Xi'an, de bakermat van de Chinese beschaving, toont u het...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1: Amsterdam - Beijing

Vertrek vanaf Schiphol voor uw vlucht naar Beijing.

Dag 2: Beijing

Samen met de deelnemers aan andere groepsrondreizen wordt u na aankomst op de luchthaven naar het hotel gebracht. U arriveert in de ochtend bij uw hotel. Aansluitend bezoekt u in het schitterende Tiantan park de Tempel van de Hemel. Het park biedt volop ruimte aan de lokale bevolking voor ontspanning en het beoefenen van o.a. dansen, tai chi, sporten en muziek. U heeft 3 overnachtingen in Beijing, waar vanavond tevens het welkomstdiner wordt aangeboden.

Dag 3: Beijing

Vanochtend bezoekt u het fraaie Zomerpaleis. Hoogtepunten zijn de lange wandelgang en als het weer het toelaat een boottochtje op het Kunming Meer. Bij minder goed weer bezoekt u het operagebouw van Cixi. In de middag bezoekt u het grootste plein ter wereld: het Tian'anmen plein. Rondom het plein ziet u o.a. de Parlementsgebouwen, het Historisch Museum en de Verboden Stad. Uiteraard bezoekt u de Verboden Stad, gedurende de afgelopen ruim 500 jaar het thuis van 24 Chinese keizers en hun hofhouding. U kunt rondwandelen langs de vele gebouwen en paviljoenen met een rijke, eeuwenoude geschiedenis. In de vooravond kunt u deelnemen aan een hutong-tour, inclusief aansluitend diner (ter plaatse extra te reserveren). Deels te voet en deels per fietstaxi wordt u rondgereden langs idyllische meertjes en in de 'hutongs', de bekende volksbuurten, waar u een Chinese familie bezoekt en een idee krijgt van het informele, alledaagse Beijing. Tevens bezoekt u de residentie van prins Gong, een magnifiek voorbeeld van een hofwoning uit de Qing dynastie periode.

Dag 4: Beijing

In de ochtend rijdt u naar Mutianyu, een stil natuurgebied waar u een prachtig en minder toeristisch gedeelte van de Grote Muur bezichtigt. Imposante trappen leiden u naar de wacht- en uitkijktorens en tegelijk kunt u genieten van de verre panorama's en de groene heuvels. Tevens brengt u een bezoek aan een cloisonnewerkplaats, een eeuwenoud ambacht. 's Avonds kunt u (ter plaatse extra te reserveren) genieten van een typisch Pekingeend diner.

Dag 5: Beijing - Zhengzhou

Per hogesnelheidstrein rijdt u naar Zhengzhou. Na de middag bezoekt U het Henan Museum waar u het bekende bronzen klokkespel kunt bijwonen. U verblijft 1 nacht in Zhengzhou, de hoofdstad van de Henan Provincie.

Dag 6: Zhengzhou - Luoyang

Na het ontbijt gaat u naar Shaolin waar u een bezoek brengt aan het Shaolin-klooster, bekend als de bakermat van de Chinese vechtsporten en Kungfu in het bijzonder. Het klooster ligt in een van Chinas 4 heilige taoistische bergen. U bezoekt een van de grootste Kungfu scholen ter wereld en ziet een korte demonstratie door enkele studenten. U rijdt vervolgens naar de oude hoofdstad Luoyang waar u 1 nacht slaapt.

Dag 7: Luoyang - Xian

Vanmorgen gaat u naar de wereldberoemde Drakenpoortgrotten. Hier hebben boeddhisten in de loop der eeuwen zon 100.000 beelden van Boeddha en zijn volgelingen uit de rotsen gehouwen. In de middag rijdt u in slechts anderhalf uur per hoge snelheidstrein naar Xi'an, waar u de komende 2 nachten verblijft. s Avonds kunt u (ter plaatse extra te reserveren) genieten van een plaatselijke specialiteit, dumplings, gevolgd door een Tang-dynastie show.

Dag 8: Xian

In de ochtend bezoekt u de groothandelsmarkt van traditionele, Chinese geneesmiddelen en een werkplaats waar terracotta soldaten worden gemaakt. Aansluitend bezoekt u de unieke graftombe met het Terracotta Leger. In deze graftombe bevinden zich ca. 8.000 verschillende krijgers in vol ornaat en op ware grootte, waarvan ca. 1500 krijgers reeds opgegraven zijn. U bezoekt 'Circle Vision', put 1, 2 en 3 en ook de tentoonstellingsruimte van de bronzen paardenwagens en de laatste opgravingen.

Dag 9: Xian - nachttrein Shanghai

De oude, brede stadsmuur van Xi'an is grotendeels nog intact gebleven. U gaat naar de Zuidpoort vanwaar u een tocht maakt per fiets (indien beschikbaar of tegen betaling per golfkar) over de stadsmuur. Het geeft u een goede indruk van oud en nieuw Xian. Vervolgens gaat u naar de in een rustig park gelegen Kleine Wilde Gans Pagode. s Middags bezoekt u een jade atelier. Aansluitend wordt u naar het station gebracht, voor de nachttrein naar Shanghai. U slaapt in een afsluitbaar 4-persoonscompartiment.

Dag 10: Shanghai

Na aankomst in Shanghai, wordt u naar uw hotel gebracht voor het ontbijt. Aansluitend bezoekt u het Urban Planning Museum waar u de evolutie kunt zien van een van de snelstgroeiendste metropolen ter wereld. Ook maakt u een wandeling op het bekende Volksplein van Shanghai. De rest van de middag is ter vrije besteding. U verblijft 2 nachten in Shanghai.

Dag 11: Shanghai

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de prachtige Yuyuan tuin, gelegen in het gezellige Chinatown van Shanghai. Hier krijgt u tevens de tijd voor het kopen van allerhande souvenirs. Een wandeling over de overbekende Bund mag natuurlijk niet ontbreken in uw reis. De rest van de dag is ter vrije besteding. Aansluitend kunt u deelnemen aan een (ter plaatse extra te reserveren) excursie, inclusief lunch, met een bezoek aan de Jinmao toren en een ontspannen riviercruise over de Huangpu rivier. En wat dacht u van een wervelende acrobatenshow in het Shanghai ERA Circus, inclusief een diner!

Dag 12: Shanghai - Suzhou

In de loop van de ochtend rijdt u per bus naar Suzhou, het 'Venetie van het Oosten', waar u 2 nachten verblijft. Bij aankomst maakt u allereerst een indrukwekkende boottocht op het Grote Kanaal. Nadien bezoekt u de Tijgerheuvel, een plek met veel historie in een karakteristiek Chinees decor. Op de top van de heuvel staat een pagode tempel, daterend uit 961. De rest van de middag is ter vrije beteding. 's Avonds kunt u (ter plaatse extra te reserveren) een muziekvoorstelling bijwonen, inclusief diner.

Dag 13: Suzhou

's Morgens wandelt u door het grootste, klassiek Chinese tuinencomplex van de stad: de Tuin van de Nederige Bestuurder. U krijgt ruimschoots de tijd om te genieten van de paviljoens, prachtige vijvers, rotspartijen en planten. Vervolgens brengt u een bezoek aan een zijde atelier. Rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 14: Suzhou - Hangzhou

Na het ontbijt gaat u per bus naar Hangzhou. In Hangzhou bezoekt u de Lingyin tempel. Deze sfeervol in de bossen gelegen tempel bestaat uit enkele gebouwen, met in de hoofdtempel prachtige plafondschilderingen. Fotogeniek is de naastgelegen grote, lachende Boeddha, uitgehouwen in een rotswand. Aansluitend maakt u een boottocht over het beroemde, inmiddels door de UNESCO erkende, Westmeer. Dit prachtige meer wordt deels omgeven door groene heuvels en anderzijds door een mooi park waar u heerlijk langs het meer en door de verschillende fraaie tuinen kunt wandelen. De komende nacht verblijft u in Hangzhou. 's Avonds kunt u optioneel de Impression show bijwonen van Zhang Yimou, hoofdregisseur van de Openingsceremonie van de Olympische Spelen 2008.

Dag 15: Hangzhou - Guilin

De ochtend is ter vrije besteding. In de loop van de middag vliegt u naar Guilin, voor het diner en 3 overnachtingen.

Dag 16: Guilin

Na een vroeg ontbijt zoekt u de koelte op in de Rieten Fluit grot. Vervolgens rijdt u naar het symbool van de stad : de Olifantenslurfheuvel, op de plaats waar de Li en de Yang rivieren samenvloeien. Aansluitend gaat u naar de Fubo heuvel. De rest van de middag is ter vrije besteding. ?s Avonds kunt u (ter plaatse extra te reserveren) een boottocht maken over de 4 meren om te genieten van 'Guilin by Night'. Dit alles voorafgegaan door een uitstekend diner.

Dag 17: Guilin

Dag ter vrije besteding. U kunt deelnemen aan een excursie naar de immense rijstterrassen van Longsheng, alsook de Yao en Zhuang minderheden (ter plaatse extra te reserveren).

Dag 18: Guilin - Yangshuo

Na het ontbijt maakt u een rustige boottocht op de Li rivier en kunt u genieten van een uniek landschap. In de vroege middag komt u in Yangshuo aan en is de rest van de middag ter vrije besteding. 's avonds kunt u genieten van een indrukwekkend spektakel op het water, geregisseerd door de man die ook de Olympische openingsceremonie in 2008 regisseerde (ter plaatse extra te reserveren). U heeft 1 overnachting in Yangshuo.

Dag 19: Yangshuo - Guilin - Chengdu

De ochtend is ter vrije besteding. Wij raden u aan om in deze prachtige streek een fietstocht te maken. Volgens een oud gezegde is het landschap van Guilin het mooiste ter wereld en dat van Yangshuo het mooiste van Guilin. In de loop van de middag rijdt u weer naar Guilin voor uw vlucht naar Chengdu, de hoofdstad van Sichuan en bekend vanwege met name panda's, brokaat en traditionele theehuizen. U verblijft 2 nachten in Chengdu.

Dag 20: Chengdu

In de ochtend bezoekt u het Panda onderzoeksinstituut en zult u deze bijzondere en opmerkelijke dieren zien en meer leren over hun leefgewoontes. Aansluitend bezoekt u een brokaat atelier en het Wenshan klooster. ?s Avonds kunt u optioneel een Sichuan Opera voorstelling bijwonen, inclusief diner.

Dag 21 Chengdu - Amsterdam

In de loop van de ochtend transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Amsterdam waar u dezelfde dag nog aankomt.

Inbegrepen highlights - Beijing o.a.: Verboden Stad - Zomerpaleis - Grote Muur - Shaolin Klooster en Kungfu School - Drakenpoort grotten bij Luoyang - Terracotta Leger bij Xian - Metropool Shanghai - Suzhou: Klassieke Chinese tuinen - UNESCO erkend Westmeer - Cruise op de Li rivier - Reuzenpandas in Chengdu

Inbegrepen - Vlucht Amsterdam - Beijing en Chengdu - Amsterdam per KLM (direct) - Luchthavenbelasting en brandstofheffing - Binnenlandse vluchten (2x) Hangzhou - Guilin en Guilin - Chengdu, inclusief luchthavenbelastingen - Vervoer per lokale touringcar met airconditioning - Dagtreinreis (2x) Beijing - Zhengzhou en Luoyang - Xi'an per hogesnelheidstrein in een softseat - Verzorging op basis van logies & ontbijt en welkomstdiner op dag 2 - 18 overnachtingen in midden- en eerste klasse accommodaties - 1 overnachting in de nachttrein Xi'an - Shanghai in een softsleeper (4-persoonscompartiment) - Alle omschreven excursies exclusief entreegelden - Begeleiding tijdens de gehele reis door deskundige Nederlandse reisleiding (2 t/m 20) en lokale Engelssprekende gidsen - Alle groepstransfers

Bagageregeling: Op dag 5, 6 en 7 reist u tussen de steden Beijing - Zhengzhou - Luoyang en Xian met een hogesnelheidstrein. Een comfortabele en snelle manier van reizen, echter met een beperkte ruimte voor grote koffers. De grote bagagestukken worden daarom apart vervoerd van Beijing naar Xian. Dit betekent dat u vanaf de ochtend op dag 5 t/m de middag van dag 7 geen beschikking heeft over uw grote koffer. Wij adviseren u derhalve om ook een extra handtas/koffertje mee te nemen in verband met de mogelijkheid dat u niet kunt beschikken over uw koffer voor maximaal 60 uur.

Niet inbegrepen - Upgrade slaapcompartiment 85 p.p. tijdens treinreis Xi'an - Shanghai naar een 2 persoonsbezetting in een 4-persoonscompartiment - Alle overige, niet genoemde, maaltijden - Entreegelden (totaal ca. RMB 2038 (gelijk aan ca. 250) per persoon, vrijwillig ter plaatse bij aankomst te voldoen) - Facultatieve excursies met de bijbehorende entreegelden - Visum China 71,30 p.p. (verplicht, zelf te verzorgen) - Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 16



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

21 daagse groepsrondreis Panorama van China 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203